1/3 от пътя на Северната скоростна тангента липсва. Този материал

...
1/3 от пътя на Северната скоростна тангента липсва. Този материал
Коментари Харесай

Регионалният министър: Между 25 и 30% от асфалта на магистралите липсва

1/3 от пътя на Северната скоростна дъга липсва. Този материал не е вложен в асфалтовата настилка. Предвиденият асфалт е за 20 см., само че очевидно са се видяли доста на изпълнителя и по този начин са станали малко под 14 см. Това разяснява пред Нова телевизия районният министър Иван Шишков по отношение на инспекциите и взетите през вчерашния ден проби от пътя на Северната скоростна тангентна в столицата.

По думите му инспекциите на районното министерство по отношение на качеството на пътищата в страната установяват всякога съвсем едно и също – сред 25 и 30% от асфалта липсва.

Поради тази причина не е чудно, че след 7-8 години нови автомагистрали получават плачевен тип и се постанова главен ремонт. Тепърва ще се пресмята какъв брой пари липсват поради икономисване на строителни материали, изясни отрасловият министър.

„ За 7-8 години тези автомагистрали получават тип, при който всички сме недоволни от положението на пътищата и стартират съществени поправки ”, разяснява министърът. И уточни като образец „ вълните ” по автомагистрала „ Тракия ” сред Чирпан и Стара Загора, които бяха ремонтирани предходната година.

Магистралите „ Марица ”, част от „ Хемус ” са строени с пари от нашия джоб. Очакваме някакви по-сериозни дейности. Това към този момент е рецидив. Изненадаха ме мащабите на изчезналите автомагистрали. След като излязат всички резултати, ще създадем взаимна конференция с министър Демерджиев, тъй като всички инспекции се вършат взаимно с Министерство на вътрешните работи. Всички ще платим ремонта на тези автомагистрали. В рамките на тази година ще би трябвало да създадем планове за съществени поправки ”, сподели районният министър.

Регионалният министър заяви, че проблеми са били открити и на столичната улица „ Граф Игнатиев “ и на жълтите павета.

В случая с жълтите павета няма кражба, а недобре подбрани материали. Ситуацията при „ Граф Игнатиев “ е малко по-различна и там ще проверява Европейската прокуратура, посочи той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР