1:0 завърши Югозападното дерби в двадесет и втория кръг на

...
1:0 завърши Югозападното дерби в двадесет и втория кръг на
Коментари Харесай

Марек победи Беласица на стадиона в Дупница

1:0 приключи Югозападното дерби в двадесет и втория кръг на Втора лига сред Марек и Беласица.

Първото полувреме стартира равностойно. Петричани демонстрираха, че са пристигнали, с цел да се опитат да вземат максимума от мача. Още първоначално Мариян Вангелов проби доста добре отляво и подаде, само че Аксел бе изпреварен и не съумя да стреля.

Домакините отвърнаха с офанзиви най-вече по левия фланг, където Атанас Карачоров се постановяваше да играе най-вече в защите и докара до жълт картон за него в 13-ата минута.

В 18-ата минута комитите направиха доста добра контраофанзива, само че мощния удар на Аксел от границата на наказателното поле бе блокиран от бранител на Марек. От ъгловия удар последва доста рисково центриране, само че двама играчи на Беласица се разминаха с топката на далечната греда и не последва изстрел към вратата на дупничани.

В 31-ата минута щабът на Беласица имаше съществени искания за дузпа, които обаче не бяха почетени. Шамкалов бе изведен по левия фланг, напредна добре и опитва центриране в наказателното поле. Веселин Любомиров блокира топката с крайник, като по-късно тя докосна ръката му.

В предпоследната минута на първата част домакините стигнаха до добър късмет. След офанзива отдясно топката бе центрирана в рискова непосредственост до вратата, Колев надигра своя съперник и стреля с глава, само че Кирил Георгиев избави с опитност.

Така първото полувреме приключи при резултат 0:0.

Втората част стартира с напън на домакините, който докара до осъществяване на директен свободен удар на границата на наказателното поле. Капитанът на Марек стреля рисково, само че топката мина настрана от вратата.

Резултатът бе открит в 51-ата минута след доста груба неточност на бранител на Беласица, от която гостите се възползваха. Голмайстор стана Иван Колев.

Малко по късно Марек имаха нова опция за гол, само че врататрят на Бела направи чудесно избавяне.

Гостите се пробваха да измъкнат най-малко точка и натиснаха тима на Марек, който най-вече бавеше играта, само че Запро Динев нямаше късмет като първо беше пресиран в наказателното от двама бранителя и не съумя да нанесе удар, а малко по-късно негов удар от въздуха беше зрещилно избавен от вратаря на домакините.

Така приключи и този мач. Марек остава на третото място, като се приближи до Спартак Варна, а Беласица заема 14та позиция и им следва тежко посещение във Варна.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР