Здраве - Новини


Наблюдава се рязко увеличение на броя на болните от варицела през последните

Наблюдава се рязко увеличение на броя на болните от варицела през последните ...

... да влезе в задължителния имунизационен календар, като с нея се надяваме да предотвратим непрекъснатото боледуване на малките деца", разказа началникът на отдел "Противоепидемичен контрол", РЗИ-Варна.

Наблюдава се рязко увеличение на броя на болните от варицела

Наблюдава се рязко увеличение на броя на болните от варицела ...

... да влезе в задължителния имунизационен календар, като с нея се надяваме да предотвратим непрекъснатото боледуване на малките деца", разказа началникът на отдел "Противоепидемичен контрол", РЗИ-Варна.
Третата за тази година актуализация на фармако терапевтичното ръководство по медицинска

Третата за тази година актуализация на фармако терапевтичното ръководство по медицинска ...

... малигнен плеврален мезотелиом и малигнен меланом са другите неоплазии, при които вече ще се прилагат актуализирани подходи за лекарствено лечение.Обнародваните текстове можете да видите .Военномедицинска академия ВМА отбеляза тържествено 131 вата годишнина от създаването си

Военномедицинска академия ВМА отбеляза тържествено 131 вата годишнина от създаването си ...

... ден спасяват човешки животи. Материалът има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете лечение, задължително се консултирайте с лекар.
Злоупотребата с алкохолни напитки сред пациенти с посттравматични стресови разстройства

Злоупотребата с алкохолни напитки сред пациенти с посттравматични стресови разстройства ...

... с посттравматични стресови разстройства.Референции:https://www.nature.com/articles/s41386-022-01497-w Материалът има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете лечение, задължително се консултирайте с лекар.
Като част от своите съвети относно аспекти свързани с безопасността

Като част от своите съвети относно аспекти свързани с безопасността ...

... фолкодин през последните 12 месеца и, ако е така, да поддържат информираност за потенциални анафилактични реакции.Препоръките на комисията ще бъдат разгледани на заседание този месец. 
Европейската агенция по лекарствата ЕМА препоръчва изтеглянето на фолкодинови лекарства

Европейската агенция по лекарствата ЕМА препоръчва изтеглянето на фолкодинови лекарства ...

... планирани да бъдат подложени на обща анестезия с NMBA, са използвали фолкодин през предходните 12 месеца. Препоръките на комисията ще бъдат разгледани на заседание този месец.


Националната телефонна линия за редки болести вече е безплатна Тя

Националната телефонна линия за редки болести вече е безплатна Тя ...

... Mayo Clinic - https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/huntingtons-disease/symptoms-causes/syc-20356117 Материалът има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете лечение, задължително се консултирайте с лекар.


Освен повишеният калориен прием и ниските нива на физическа активност

Освен повишеният калориен прием и ниските нива на физическа активност ...

... сравнение със здрави пациенти.Референции:http://www.cme.hsc.usf.edu/growthladder/presentations/files/18%20Growth%20Hormone%20and%20the%20Obesity-%20FD.pdfhttp://www.betterhealth.vic.gov.au/bhcv2/bhcpdf.nsf/ByPDF/Obesity_and_hormones/$File/Obesity_and_hormones.pdfhttp://cebp.aacrjournals.org/content/11/12/1531.full.pdf+htmlhttp://www.hormone.org/Other/upload/FS_CMD_Obesity_EN-web.pdfhttp://jcem.endojournals.org/content/89/4/0.2.full.pdf Материалът има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете лечение, задължително се консултирайте с лекар.


Европейската агенция по лекарствата ЕМА препоръчва изтеглянето на фолкодинови лекарства

Европейската агенция по лекарствата ЕМА препоръчва изтеглянето на фолкодинови лекарства ...

... планирани да бъдат подложени на обща анестезия с NMBA, са използвали фолкодин през предходните 12 месеца.Препоръките на комисията ще бъдат разгледани на заседание този месец.


Болестта на Паркинсон е едно от най разпространените невродегенеративни заболявания което

Болестта на Паркинсон е едно от най разпространените невродегенеративни заболявания което ...

... на живот на пациентите.Референции:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5352163/ Материалът има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете лечение, задължително се консултирайте с лекар.


Териториалните поделения на Националния осигурителен институт ще издават удостоверения за

Териториалните поделения на Националния осигурителен институт ще издават удостоверения за ...

... от НОИ.През тази година програмата стартира на 1 април. Издадените удостоверения за ползване на парична помощ за профилактика и рехабилитация към момента са 42 145.Картофовите зеленчуци представителите на семейство Картофови Solanaceae като картофите доматите

Картофовите зеленчуци представителите на семейство Картофови Solanaceae като картофите доматите ...

... Solanaceae: 1982-2006". Acta Horticulturae Материалът има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете лечение, задължително се консултирайте с лекар.
Вкъщи след дълъг ден в който краката са били затворени в

Вкъщи след дълъг ден в който краката са били затворени в ...

... да се появи измръзване.Референции:https://www.doctissimo.fr/beaute/soins-du-corps/bain-de-pieds Материалът има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете лечение, задължително се консултирайте с лекар.


От 5 до 9 декември 2022 г УМБАЛ Александровска отново

От 5 до 9 декември 2022 г УМБАЛ Александровска отново ...

... към Българското дерматологично дружество и е под егидата на Европейската Академия по Дерматология и венерология и Европейската инициатива за профилактика на професионалните заболявания на кожата.