Келси Уелс е фитнес треньор и е доста популярна в

Келси Уелс е фитнес треньор и е доста популярна в ...

......... определящо за живота ти, никога няма да си доволен от резултатите. Винаги ще искаш още и още и постоянно ще си разочарован от постигнатото.“ Тя добавя, че е добре да се поставят малки цели, които да се постигат една по една и така да се върви към мечтаното постижение.   


Проф. Ива Петкова подчертава, че политиката по отношение на детската

Проф. Ива Петкова подчертава, че политиката по отношение на детската ...

......... трябва да има поне 10-15 минути почивка, съветва проф. Петкова. Най-добре е тя да бъде под формата на физическа активност, но в никакъв случай прехвърляне от едно устройство на друго Това, разбира се, отново е отговорност на родителите, на чиито плещи продължава засега да тежи цялостната грижа за детското зрение.


[Shutterstock] 1.43трлн. щатски долара се очаква да достигнат продажбите на

[Shutterstock] 1.43трлн. щатски долара се очаква да достигнат продажбите на ...

......... - компанията получи одобрения на няколко лекарства от FDA, особено в онкологията, а много от най-продаваните й продукти имат патентна защита за много години напред. Компанията отбеляза ръст в глобален мащаб с ключовите си продукти, сред които новите й лекарства за рак на гърдата, антикоагулант и продукт за ревматологични заболявания.


Илюстрация Увеличаване Автор: НАДЕЖДА ЧИПЕВА Смаляване Илюстрация Увеличаване Смаляване ПрофилД-р

Илюстрация Увеличаване Автор: НАДЕЖДА ЧИПЕВА Смаляване Илюстрация Увеличаване Смаляване ПрофилД-р ...

......... възлиза на общо 434 млн. лв. И през 2019 година ARPharM заявява готовността за отговорен диалог с институциите в изготвянето на балансирани политики, които да съхранят достъпа до иновации, да мотивират международните компании да продължат да инвестират у нас, като се избегне изтеглянето на лекарства от българския пазар поради свръхрегулации.


Британският уличен художник Банкски даде да се разбере, че появилата

Британският уличен художник Банкски даде да се разбере, че появилата ...

......... надеждата да бъдат спасени. Това е вторият път, в който Банкси, който пази самоличността си в тайна, "непоканен" се появи на Биеналето. Тази седмица той публикува в Инстаграм видео на инсталация, поставена край прочутия площад "Свети Марко", с която се критикува влизането на огромни круизни кораби в лагуната на Венеция.


Ръстът на пазара през миналата година беше едва 4.8%. © Надежда

Ръстът на пазара през миналата година беше едва 4.8%. © Надежда ...

......... 10 по продажби на прескрипторния пазар и пазара без рецепта "Капитал" се поинтересува от тяхното мнение за развитието на пазара и самата компания в България и в глобален план, отражението на регулаторната среда и здравните политики върху пазара и пациентите, както и от прогнозите им за пазара през тази година.Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Когато не си плащаш навреме сметките,

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Когато не си плащаш навреме сметките, ...

......... ценовата регулация ще прави все по-непривлекателни за производство генеричните терапии. Кои от медикаментите ще напуснат завинаги България и кои изобщо няма да пресекат границата на ценовата й регулация тепърва ще става ясно. Важното обаче е, че бариерите съществуват и че нечий живот се надбягва с тях. Живот, който няма цена.


21-годишната Дудова беше докарана снощи с порезна рана в лява

21-годишната Дудова беше докарана снощи с порезна рана в лява ...

......... или двигателна активност на лявата ръка. Тя ще може да продължи със спорта", разкри още доцентът. "Пациентката е изписана днес. Тя се чувстваше перфектно и си тръгна спокойна", допълни д-р Филипов. "При такива случаи препоръчваме работа с психолог, но Федерацията предпочете работа с техен човек", завърши доц. д-р Антони Филипов.


Няма едно универсално правило, когато говорим за отслабване, но повечето

Няма едно универсално правило, когато говорим за отслабване, но повечето ...

......... ще имате по-добър метаболизъм.Липсата на сън се отразява на физическата ни активност И тук имаме предвид всичко - работа, социални контакти, тренировки. И обратно - колкото повече спите, толкова е по-добре за вашата физическа форма. Един от начини да се преборите с умората и отпадналостта е осигуряването на пълноценен сън.


Средно около 5% от децата в България страдат от артериална

Средно около 5% от децата в България страдат от артериална ...

......... артериалната хипертония като артеросклероза, коронарна болест, мозъчен инсулт при възрастни хора са основните причини за кардиологичната болестност и смъртност. "Затова прицелът за активно търсене на хипертонията при деца, за опит за намаляване на нейната честота, за модулиране на начина на живот на тийнейджърите, е от особено значение“, подчерта проф. Кънева.


За втора поредна година университетската АГ болница „Майчин дом“ стартира

За втора поредна година университетската АГ болница „Майчин дом“ стартира ...

......... заболяването е лечимо и при правилна терапия може да бъде отстранено напълно. При по-лека проява на инконтиненция се препоръчва комбинация от упражнения и медикаменти. При пациенти с органичен проблем може да се наложи и оперативна намеса за корекция и стабилизиране положението на органите на пикочополовата система и техния поддържащ апарат.„Детето, нападнато от кърлежи, е било около фонтана в Южния

„Детето, нападнато от кърлежи, е било около фонтана в Южния ...

......... думите ѝ майката е реагирала много правилно, като е завела детето веднага на лекар. Димитър Денчев, директор на „Зелена система” в столичната община, обясни че климатичните условия са такива, че е благоприятно разпространението на кърлежите. Препаратите с които се пръска, са безопасни за гражданите, стига те да спазват, увери той.


Простреляната в Шумен 26-годишна жена е оперирана и е в

Простреляната в Шумен 26-годишна жена е оперирана и е в ...

......... жена да спре. Извадил оръжие и стрелял по нея. След това стрелецът избяга, но малко по-късно беше арестуван. Изяснява се видът на оръжието, с което той е стрелял. От прокуратурата съобщиха, че опитът за убийство е извършен в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане.  


Между 1% и 3% от ухапаните от кърлеж, се заразяват.

Между 1% и 3% от ухапаните от кърлеж, се заразяват. ...

......... медията на Цезарина Илиева, началник на отдел "Паразитология" към Районната здравна инспекция (РЗИ)."Желателно е непосредствено след пръскането да не се навлиза на тези тревни площи", каза Милена Васева, директор на "Градски паркове и градини". По думите й препаратите, с които се обработват зелените площи, не са опасни за домашните любимци.


Безплатни профилактични прегледи от специалистите по УНГ, Очни болести, Кардиология,

Безплатни профилактични прегледи от специалистите по УНГ, Очни болести, Кардиология, ...

......... и да осигури достъп на по-голям брой хора до специализирана медицинска помощ. По този начин се осигурява своевременно диагностициране на много социалнозначими заболявания, както и тяхното своевременно лечение. Общинската болница разполага с модерна съвременна апаратура и висококвалифицирани специалисти. Профилактичните прегледи ще се извършват след предварително записан час на телефон: 02/8059203.


Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване През цялата изминала година здравният

Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване През цялата изминала година здравният ...

......... дадем думата на най-добрите във фармацията и мениджмънта на сектора, да потърсим най-новите и работещи решения, с пожелание те да получат достойно място в съзнанието на пациентите и институциите и, разбира се, достойно заплащане на труда си. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архивМеждународен изследователски екип откри механизъм, чрез който физическите упражнения и

Международен изследователски екип откри механизъм, чрез който физическите упражнения и ...

......... се отменя ефектът от комбинирането на физически упражнения с прием на астаксантин. Това свидетелства за ключовата роля на хормона. По мнението на учените, физическите упражнения и приемът на антиоксиданти са ефикасна нефармакологична стратегия за подобряване на когнитивните функции и здравето на мозъка, както и за забавяне развитието на невродегенеративни болести.


Ирландски учени установиха, че гъбите шийтаке, които често се използват

Ирландски учени установиха, че гъбите шийтаке, които често се използват ...

......... пътища. Китайци и японци използват гъби шийтаке за намаляване на телесното тегло и нивото на холестерола, както и за лечение на импотентност. На базата на тези гъби специалисти дори създадоха серум за интравенозни инжекции. По мнението на учените, откритието може да допринесе за пробив в лечението на сепсис и пневмония. 


Фармацевтичната компания Sanofi подкрепи две инициативи за развитието на младите

Фармацевтичната компания Sanofi подкрепи две инициативи за развитието на младите ...

......... и мащабната информационна кампания „Открито за ваксините“, която акцентира на сериозните здравни последствия от грипа и ефективната превенция чрез ваксинация. Sanofi e първата компания в България, която осигури на българите достъпа до иновативната четиравалентна ваксина срещу грип. Наскоро стартира и информационна кампания за навременното откриване на заболяванията на черния дроб.


През 2015 година Иван Такев дарява кръв. Направени са му

През 2015 година Иван Такев дарява кръв. Направени са му ...

......... той сам трябва да си издири резултатите си. Стигаме до абсурда, че няколко институции знаят, че сме болни от хепатит, а ние не знаем”, разказа Мария Шаркова. Има празнота в законодателството, съгласни са и от Националния център по трансфузионна хематология, където в момента тече вътрешна проверка по случая на Такев.


Безплатни профилактични прегледи от специалистите по УНГ, очни болести, кардиология,

Безплатни профилактични прегледи от специалистите по УНГ, очни болести, кардиология, ...

......... да осигури достъп на по-голям брой хора до специализирана медицинска помощ. По този начин се осигурява своевременно диагностициране на много социално значими заболявания, както и тяхното своевременно лечение. Болницата разполага с модерна съвременна апаратура и висококвалифицирани специалисти, допълват от Столичната община. Предварителното записване на час става на телефон: 02/ 805-92-03.


Фармацевтичната компания Sanofi подкрепи две инициативи за развитието на младите

Фармацевтичната компания Sanofi подкрепи две инициативи за развитието на младите ...

......... "Открито за ваксините", която акцентира на сериозните здравни последствия от грипа и ефективната превенция чрез ваксинация. Sanofi e първата компания в България, която осигури на българите достъпа до иновативната четиравалентна ваксина срещу грип. Наскоро стартира и информационна кампания за навременното откриване на заболяванията на черния дроб.По публикацията работи: Александър Попов


През 2015 година Иван Такев дарява кръв. Направени са му

През 2015 година Иван Такев дарява кръв. Направени са му ...

......... той сам трябва да си издири резултатите си. Стигаме до абсурда, че няколко институции знаят, че сме болни от хепатит, а ние не знаем”, разказа Мария Шаркова. Има празнота в законодателството, съгласни са и от Националния център по трансфузионна хематология, където в момента тече вътрешна проверка по случая на Такев.


Разтворимото кафе с екстракт от активен въглен Black Latte е

Разтворимото кафе с екстракт от активен въглен Black Latte е ...

......... да бъде закупен с -50% отстъпка от неговата автентична стойност. Детоксикацията Допринася за Имунитета! Изхвърляйки ненужните вещества и шлаките от тялото си, ние създаваме подходящите условия за преминаване към един по-природосъобразен начин на живот. А балансираното хранене е една от предпоставките за постигането на максимата ‘здрав дух в здраво тяло’.


Редуването на нисковъглехидратна диета с храна, богата на мазнини, се

Редуването на нисковъглехидратна диета с храна, богата на мазнини, се ...

......... позволява консумация на храни, богати на мазнини. Двата режима се редуват на 5 дена. По време на вегетарианската фаза на калорийно ограничаване повредените клетки отмират. В периода на подхранване с мазнини те израстват отново, без да имат автоимунен дефект. От тук и ползата за здравето от редуването на хранителните режими.


Остава в болница 16-годишното момче, което беше наръгано в района

Остава в болница 16-годишното момче, което беше наръгано в района ...

......... с две прободни рани в областта на гърдите, беше му направена операция и е в стабилно състояние. За инцидентът беше задържано друго 16-годишно момче. Все още се уточняват детайлите около инцидента. Знае се, че децата са били в клуб за забавления, където е била организирана детска дискотека, припомня Нова телевизия.


Над 50 кърлежа са извадени днес от главата на дете

Над 50 кърлежа са извадени днес от главата на дете ...

......... репеленти за децата си и да не им позволяват да се движат в близост до гъсти храсти и високи треви. От Столичната община съобщиха за БТА, че днес са извършени обработки срещу кърлежи на централните поляни на Южния парк. Дейностите продължават и в следващите дни.  По публикацията работи: Камелия Цветанова


Над 50 кърлежа са извадени днес от главата на дете

Над 50 кърлежа са извадени днес от главата на дете ...

......... родителите да бъдат особено внимателни, да ползват репеленти за децата си и да не им позволяват да се движат в близост до гъсти храсти и високи треви. От Столичната община посочват, че днес са извършени обработки срещу кърлежи на централните поляни на Южния парк. Дейностите продължават и в следващите дни.


Две специализирани комисии на Здравната каса (НЗОК) поеха от април

Две специализирани комисии на Здравната каса (НЗОК) поеха от април ...

......... могат да ми кажат към коя да се насоча, за да се реши проблемът на детето". „Късно снощи ми се обади Йорданка Пенкова – подуправител на НЗОК, която пое лично ангажимент да се реши въпросът и той бе решен за тези две деца“, каза още председателката на „Заедно с теб“.


В рамките на три дни специалисти от всички сектори на

В рамките на три дни специалисти от всички сектори на ...

......... председател на съсловното сдружение. Сред лекторите на конгреса бяха признати международни специалисти в областта като проф. Йозеф Кауцнер (Чехия), проф. Кристиян Щихерлинг (Швейцария) и проф. Джон Силбербауер (Великобритания). Гости ще бъдат и членовете на управителния съвет на Европейската асоциация по аритмии проф. Татяна Потпара (Сърбия) и проф. Йедржей Косюк (Германия).


В рамките на три дни специалисти от всички сектори на

В рамките на три дни специалисти от всички сектори на ...

......... председател на съсловното сдружение. Сред лекторите на конгреса бяха признати международни специалисти в областта като проф. Йозеф Кауцнер (Чехия), проф. Кристиян Щихерлинг (Швейцария) и проф. Джон Силбербауер (Великобритания). Гости ще бъдат и членовете на управителния съвет на Европейската асоциация по аритмии проф. Татяна Потпара (Сърбия) и проф. Йедржей Косюк (Германия).


Университетската АГ болница „Майчин дом

Университетската АГ болница „Майчин дом" става сертифициран референтен център за ...

......... центрове в Пловдив, Варна, Стара Загора, Кърджали и Смолян. Освен у нас технологията се прилага във Франция, Чехия, Унгария, Полша, Украйна, Русия, Китай, Индия, Япония, Южна Африка, Мексико, Бразилия, Чили и Перу. В момента тече процедурата по регистриране на технологията пред Федералната Агенция по храните и лекарствата на САЩ (FDA).


Университетската АГ болница "Майчин дом" става сертифициран референтен център за

Университетската АГ болница "Майчин дом" става сертифициран референтен център за ...

......... контактна термография с течни кристали. Изследването отнема няколко минути, а резултатите се анализират от изкуствен интелект, като позволяват да бъдат откривани и наблюдавани образувания в млечната жлеза с размер от 3 мм. "Майчин дом" е получила сертификат да дава експертни становища по резултатите от изследванията, направени във всички балкански държави.


Частeн изследователски център и медицинския център в Израел работят с

Частeн изследователски център и медицинския център в Израел работят с ...

......... риск от развитието на рак. Новото изследване разкрива молекула, която деактивира гена WWP1. Именно това стои зад противораковите свойства. Експерименти с лабораторни животни показаха, че благодарение на съединението, което влиза в състава на броколите, активността на раковите клетки се потиска. Сега предстои учените да проверят потенциала на откритието при хора.


Сигнал за закъсняла линейка в София, подадоха очевидци. Медицинският екип

Сигнал за закъсняла линейка в София, подадоха очевидци. Медицинският екип ...

......... по друг сигнал и нямаше реакция от тяхна страна. Линейката не изглеждаше да бърза – нямаше и една дума, с която да ни насочат дали правилно реагираме в ситуацията”, допълни Лалов. Свидетелите на инцидента подават и втори сигнал на Спешния телефон. Те са категорични, че адресът е бил подаден коректно.


Смятам, че протестът на педиатрите не е само за пари.

Смятам, че протестът на педиатрите не е само за пари. ...

......... такава мярка'', сподели Ненков. На въпрос за реформата в българското здравеопазване бившият здравен министър посочи, че тази система може да бъде реформирана само с огън и меч, но засега такъв политик у нас не се намира, защото - по думите му - ,,който направи това, ще довърши политическата си кариера''.


Atrovex е гел за положително повлияване и успокояване на дермата

Atrovex е гел за положително повлияване и успокояване на дермата ...

......... Ни Кара Да Се Чувстваме Живи! Ако стоим непрекъснато вкъщи, много скоро ще се разболеем и ще започнем да се чувстваме безполезни. Усещането за свобода на движение е изключително ценно и следва да направим всичко възможно да подхранваме тялото си, за да му се радваме възможно най-дълго. Започвайки от днес.


Над 2000 българи умират всяка година от рак на пикочния

Над 2000 българи умират всяка година от рак на пикочния ...

......... цистоскопията може да се извърши безпроблемно в амбулаторни условия, без да се налага упойка или приемане в болница. Оптичните системи, предоставят десетократно увеличение на образа с качество Full HD или дори 4K, което дава възможност за прецизна диагностика и откриване дори и на най-малките туморчета на стената на пикочния мехур.


Няма да има населени места без общопрактикуващи лекари, съобщи здравният

Няма да има населени места без общопрактикуващи лекари, съобщи здравният ...

......... тях ще им е достатъчно да успеят. От друга страна има проект на нова Наредба 1 за специализациите, в която се акцентира на увеличение на броя на общопрактикуващите лекари. В момента консултираме и дистанционен модел на обучение", допълни министър Ананиев. Новооткритото родилно отделение ще бъде оборудвано с най-модерна медицинска техника.


За много случаи на нахапани от кърлежи в София, сигнализират

За много случаи на нахапани от кърлежи в София, сигнализират ...

......... забие. След 8-12 часа започва активно кръвосмучене. От община „Младост” заявяват, че до края на май всички тревни площи ще бъдат окосени и обработени с препарати – стига времето да позволи. За да се намали рискът от ухапване, лекарите съветват да избягваме неокосени тревни площи и да носим дълги дрехи.


Лекари от

Лекари от "Пирогов" създадоха уникално мобилно приложение за първа помощ ...

......... тежестта и дълбочината на тъканната увреда и така да се предотврати образуването на белези, а при тежките изгаряния – да увеличи значително шансовете за оцеляване на пострадалия. Статистиката сочи, че между 50-80 % от пациентите с изгаряне получават неподходяща или изобщо не получават първа помощ, включително пациентите с обширни изгаряния.


Някои чревни бактерии могат да повлияят върху появата на симптоми

Някои чревни бактерии могат да повлияят върху появата на симптоми ...

......... от изследването подкрепят тези от предишни проучвания на Сисодия и колегите му за ролята на антибиотиците за забавяне формирането на амилоидни плаки. "Изследването ни показва, че свързаните с антибиотици смущения в чревния микробиом имат селективно влияние върху формирането на амилоидни плаки и активността на клетки микроглия в мозъка", отбеляза Сисодия.


Замърсяването на океаните с пластмаса вреди не само на по-едрите

Замърсяването на океаните с пластмаса вреди не само на по-едрите ...

......... и съответно производството на кислород на Prochlorococcus. Въпросните микроорганизми са най-изобилните фотосинтезиращи бактерии в океаните. Смята се, че бактериите Prochlorococcus самостоятелно допринасят за 10 процента от производството на кислород на Земята. Чрез вредите, които нанася на микроорганизмите, замърсяването на океаните с пластмаса застрашава и въздуха, който хората дишат всеки ден. 


Екип от УМБАЛСМ

Екип от УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов" създаде изключително практично ...

......... образуването на белези, а при тежките изгаряния - да увеличи значително шансовете за оцеляване на пострадалия.По литературни данни 50-80 % от пациентите с изгаряне получават неподходяща или изобщо не получават първа помощ, включително пациентите с обширни изгаряния.Неадекватната първа помощ е огледален образ на наличната информация в Интернет и мобилните приложения.


Американски учени изследваха плодовете и зеленчуците с най-голяма хранителна плътност

Американски учени изследваха плодовете и зеленчуците с най-голяма хранителна плътност ...

......... зеленовеят, хранителните им съставки са по-малко. Учените от университета "Уилям Патерсън" са изследвали плодовете и зеленчуците за витамин В, включително тиамин, рибофлавин, ниацин, фолат, В6 и В12, вит. А, С, D, E и К, както и за калий, калций, цинк - общо 17 съставки, които са много важни за здравето.


Някои чревни бактерии могат да повлияят върху появата на симптоми

Някои чревни бактерии могат да повлияят върху появата на симптоми ...

......... от изследването подкрепят тези от предишни проучвания на Сисодия и колегите му за ролята на антибиотиците за забавяне формирането на амилоидни плаки. "Изследването ни показва, че свързаните с антибиотици смущения в чревния микробиом имат селективно влияние върху формирането на амилоидни плаки и активността на клетки микроглия в мозъка", отбеляза Сисодия.


Лекари създадоха мобилно приложение за първа помощ при изгаряне. То

Лекари създадоха мобилно приложение за първа помощ при изгаряне. То ...

......... български език е стара и изобилства от методи, които вредят! Това ме мотивира да създам нещо функционално, което да е от помощ на всички”, споделя д-р Мартинов. Статистиката показва, че между 50-80 % от пациентите с изгаряне получават неподходяща или изобщо не получават първа помощ, включително пациентите с обширни изгаряния.


Намаляването на количеството въглехидрати в храната, спортуването и масажите със

Намаляването на количеството въглехидрати в храната, спортуването и масажите със ...

......... в началото на пубертета, защото броят на подрастващите с наднормено тегло нараства. Според експерти е възможно да се победи напълно целулита, но проблемът е, че след известно време, под въздействието на различни фактори, той може да се появи отново, следователно профилактиката е да тренирате редовно и да се храните правилно.


Резистентността към антибиотици не е шега, но можете да я

Резистентността към антибиотици не е шега, но можете да я ...

......... съдържанието на карвакрол. Този естествен антибиотик е добър за всички видове бактериални инфекции, но е особено възхваляван за използването му при инфекции на стомашно-чревния тракт. Чесън Чесънът е супер-храна. Не само, че е използван като естествен антибиотик в продължение на стотици години, но и притежава антивирусни, противогъбични и антимикробни свойства.


Броколи и други кръстоцветни зеленчуци могат да потиснат растежа на

Броколи и други кръстоцветни зеленчуци могат да потиснат растежа на ...

......... разработване на по-мощни инхибитори на WWP1." Известно е, че WWP1 е генетично укрепен и прекомерно произвеждан при голямо разнообразие от ракови заболявания, включително рак на простатата и на гърдата. Проучването е едно от безбройните доказателства, свързващи здравословната диета, богата на плодове и зеленчуци, с намален риск от рак, пише БГНЕС.


Народното събрание удължи с четири години срока за получаване на

Народното събрание удължи с четири години срока за получаване на ...

......... години'', разясни д-р Брънзов и допълни, че в Европа всеки един личен лекар трябва да издържи подобни модули. ,,България е оголена от общопрактикуващи лекари, те са наистина много малко, като 25% от тях са в пенсионна възраст. А и в крайна сметка България не е само София'', завърши д-р Брънзов


Български двойки, които нямат намерение да се женят, и дори

Български двойки, които нямат намерение да се женят, и дори ...

......... има шанс да зачене инвитро. Сред платените са микробиологичните изследвания, спермалният анализ, за трансмисивни инфекции, кръвногрупова принадлежност и резус фактор, някои хормони, кръвна картина, биохимия и хемостаза, генетични и имунологични изследвания, инсеминациите от партньора или от дарител, както и биопсиите. Цената за всички тях е между 300 и 500 лева.


Плодовите сокове могат да бъдат по-опасни за здравето от подсладените

Плодовите сокове могат да бъдат по-опасни за здравето от подсладените ...

......... плодови сокове. С изследването си учените предупреждават, че високата консумация на захар, дори и при натуралните сокове, неминуемо се отразява на нашето здраве. "Стопроцентовите плодови сокове и подсладените газирани напитки имат много общи неща - в тях преобладава захарта и водата", твърди един от авторите на изследването д-р Гюнтер Кюнле.


Плодовите сокове могат да бъдат по-опасни за здравето от подсладените

Плодовите сокове могат да бъдат по-опасни за здравето от подсладените ...

......... плодови сокове. С изследването си учените предупреждават, че високата консумация на захар, дори и при натуралните сокове, неминуемо се отразява на нашето здраве. "Стопроцентовите плодови сокове и подсладените газирани напитки имат много общи неща - в тях преобладава захарта и водата", твърди един от авторите на изследването д-р Гюнтер Кюнле.


Инициативата е част от Европейската седмица за тестване за ХИВ

Инициативата е част от Европейската седмица за тестване за ХИВ ...

......... чието изследване е отчело положителен резултат, ще бъдат насочени и подкрепени в последващите стъпки за уточняване на състоянието им. ХИВ и хепатит са тихи инфекции, които могат да протекат безсимптомно. Докато ХИВ се предава основно по сексуален път, някои типове хепатит могат да се предадат при маникюр, зъболекар, при татуиране.


„Това раздаване на пари всяка седмица заради различни протести от

„Това раздаване на пари всяка седмица заради различни протести от ...

......... трябва да се спре плащането на бройка и да се започне да се плаща за качество в здравеопазването. По думите му над 40-50% от лекуваните пациенти в София не са софийски жители, а парите за лечението на тези хора не идват в софийската каса.  От Министерството на здравеопазването отказаха участие в разговора. 


„Медицинските сестри протестираха основателно за правото си за спокойно упражняване

„Медицинските сестри протестираха основателно за правото си за спокойно упражняване ...

......... за университетските болници е 950 лв., най-ниската е 900 лв. Тъй като няма как да се уеднаквят заплатите, защото отговорността и натовареността е различна, на различните степени в здравната система. Уравняване няма да има", на мнение е д-р Иван Кокалов, представител на КНСБ и член на Надзорния съвет на НЗОК.


Майка на две деца оцеля по чудо след тежък пътен

Майка на две деца оцеля по чудо след тежък пътен ...

......... ѝ каже е: „Че се радвам, че е жива”. И днес той не може да си обясни какво точно спаси съпругата му: „Бързо дойде линейка, пожарната бързо дойде, докторите бързо реагираха. Късмет”. Марияна има рожден ден през юли. Семейството се надява, че дотогава тя ще се е прибрала у дома.


Редовните спортни активности са нещо, от което тялото се нуждае.

Редовните спортни активности са нещо, от което тялото се нуждае. ...

......... ще е още по-добре.Пресни плодове и кисело мляко (½ чаша кисело мляко и шепа плодове)Необходими съставки: Към ½ чаша кисело мляко добавете сини боровинки, ягоди, малини, 1 ч. л. мед. Разбъркайте всичко и се насладете на вкуса на тази полезна храна. Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bgАвтор: Михаела Лазарова


Специалисти от университета в Сидни и научни организация в Австралия

Специалисти от университета в Сидни и научни организация в Австралия ...

......... който води до възпаления и поява на тумори. Учените все пак не са установили пряка връзка между Е171 и конкретни патогенни процеси у хората. Специалистите не се обявяват за забрана на титановия диоксид, но смятат, че са нужни по-добро регулиране на хранителните добавки на основата на наночастици и допълнителни изследвания.


Кашуто е любима ядка на мнозина. Нежната му структура го

Кашуто е любима ядка на мнозина. Нежната му структура го ...

......... в оцветяването на косата, тоест, предпазва от ранно побеляване.Здраве на коститеКалцият и магнезият са много важни за здравето на костите. Именно заради големите количества на тези два елемента, кашуто е много полезно за опорно-двигателния апарат. Освен това здравето на зъбите и венците се подобрява при редовна консумация на вкусната ядка.


Пациенти с бъбречни заболявания правят подписка срещу преместването на клиниката

Пациенти с бъбречни заболявания правят подписка срещу преместването на клиниката ...

......... лечебното заведение във високотехнологичен център за лечение и диагностика. Към момента идеята не стояла на дневен ред. Пациентите обаче са на друго мнение. От здравното министерство съобщават, че идеята е обсъждана. Тя обаче няма да се реализира, заради становищата на пациентите и работещите в клиниките по хемодиализа на двете болници.


Искаш да се храниш здравословно? Ta кой не иска… Все

Искаш да се храниш здравословно? Ta кой не иска… Все ...

......... и гледай то да е във възможно най-естествения си вид - без дресинг и сосове. В заключение Както виждаш не е от значение какво ни карат да мислим маркетинг експертите, по-важно е каква е истинската хранителната стойност на храната, която купуваме. Подбирай внимателно какво консумираш и обръщай внимание на етикета.


Здравеопазването не спира да протестира. Правителството отпусна милион и 700

Здравеопазването не спира да протестира. Правителството отпусна милион и 700 ...

......... исканията на педиатрите По негови думи все повече млади хора получават инфаркт. "Това е феномен в цял свят. Причините затова са много – стрес, нездравословен начин на живот, неглижиране на заболявания, обездвижване. Всичко това води до увеличаване на броя на инфарктите в глобален аспект", отбеляза гостът.По публикацията работи: Боряна Павлова


Херцогинята на Съсекс Меган е родила по-рано този месец в частна

Херцогинята на Съсекс Меган е родила по-рано този месец в частна ...

......... съответната сума медицинска сестра може да е на разположението им 24 часа. Също така им се предоставя възможност да си организират фотосесия или да направят сребърна отливка на крачето на новородената си рожба. Директорката на болницата признава, че една родилка е пръснала 500 000 паунда по време на престоя си.


Промени в Наредбата за специализациите ще принудят повече млади лекари

Промени в Наредбата за специализациите ще принудят повече млади лекари ...

......... един млад лекар да избере своя собствен път за професионално развитие. И това ще доведе до по-голям брой лекари, които ще напуснат страната. Може да има и други начини да бъдат задържани лекарите тук. Определено трябва да се помисли повече по въпроса. Не е това начинът“, коментира още д-р Султани.


Здравеопазването е, за да ни помогне да живеем по-дълго и

Здравеопазването е, за да ни помогне да живеем по-дълго и ...

......... и една медицинска сестра срещу какво възнаграждение работят. Заплатите се определят от мениджмънта на лечебното заведение в зависимост от приходите. Не е ясно на какъв принцип се разпределят бюджетите на лечебните заведения. Освен това качеството и отговорността към лечението на пациентите не са в пряка зависимост“, отбеляза още Таня Андреева.


Не сме диагностицирали Стайко Стайков, заявиха в писмо до медиите

Не сме диагностицирали Стайко Стайков, заявиха в писмо до медиите ...

......... съда, адвокатът му обясни, че довереникът му е в болница. От своя страна магистратите поискаха 8-членна медицинска експертиза на здравословното му състояние. Стайко Стайков е обвинен по дело за данъчни престъпления за близо половин милион лева, за участие в организирана престъпна група, за контрабанда на цигари и пране на пари.


Депутатите приеха окончателно промени в Закона за лечебните заведения, които

Депутатите приеха окончателно промени в Закона за лечебните заведения, които ...

......... до 1 година от влизането на закона в сила.  След изтичане на едногодишния срок регистрацията на тези, които още не са започнали обучение, ще бъде заличена. Изискването за придобиване на специалност "Обща медицина" не се отнася за лекари, които имат призната специалност по вътрешни болести, детски болести или по спешна медицина.


30 хирурзи от цяла България се включиха в еднодневния курс

30 хирурзи от цяла България се включиха в еднодневния курс ...

......... от университетските болници в цяла България, които се включиха в традиционния курс: "По този начин, ние във ВМА, даваме възможност на колегите от страната, вместо да пътуват в чужбина за подобни курсове, да дойдат в нашата база и да се запознаят на място с подобен тип операции", обобщи професор Цачев.