Здраве - Новини

Министерството на здравеопазването е изпратило писмо до Европейската комисия в

Министерството на здравеопазването е изпратило писмо до Европейската комисия в ...

... да бъде освободен чрез намаляване на количествата ваксини, заложени в договора на ЕК с Pfizer/BioNTech, съобразено с реалните потребности на държавите членки, допълват от Министерството.


Вчера държавите членки работниците и работодателите постигнаха съгласие в рамките

Вчера държавите членки работниците и работодателите постигнаха съгласие в рамките ...

... Препоръката на Комисията относно професионалните заболявания е важна стъпка, която подпомага признаването на COVID-19 като професионално заболяване във всички държави членки, казват още от ЕК.
Матката със септум преграда е най честата аномалия или малформация на

Матката със септум преграда е най честата аномалия или малформация на ...

... да се изключат възможни проблеми.Референции:https://www.sabervivirtv.com/ginecologia/utero-tabicado-septo-cuando-como-trata_5255 Материалът има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете лечение, задължително се консултирайте с лекар.


Конституционният съд на Германия одобри правилата за задължителна ваксинация срещу

Конституционният съд на Германия одобри правилата за задължителна ваксинация срещу ...

... бъде въведена за хората над 60-годишна възраст беше отхвърлено от депутатите. Досега почти 76 процента от населението на страната са получили две дози ваксина срещу коронавирус.

Ново изследване представено на Европейския конгрес по затлъстяване ECO в Маастрихт

Ново изследване представено на Европейския конгрес по затлъстяване ECO в Маастрихт ...

... е с 28% по-висок.Референции:https://medicalxpress.com/news/2022-05-overweight-obesity-exacerbate-effects-alcohol.htmlhttps://medicalxpress.com/news/2021-06-overweight-obesity-worsens-liver-damaging-effects.html Материалът има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете лечение, задължително се консултирайте с лекар.

По инициатива на Националния форум за борба със затлъстяването във

По инициатива на Националния форум за борба със затлъстяването във ...

... & Conditions. Mayo Clinic - https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/obesity/symptoms-causes/syc-20375742 Материалът има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете лечение, задължително се консултирайте с лекар.
Нестероидни противовъзпалителни средства НСПВС са лекарствени средства с различен химичен строеж

Нестероидни противовъзпалителни средства НСПВС са лекарствени средства с различен химичен строеж ...

... a Glance, 8th Edition Материалът има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете лечение, задължително се консултирайте с лекар.
Учени от Обединеното кралство Португалия Испания и САЩ съобщиха за

Учени от Обединеното кралство Португалия Испания и САЩ съобщиха за ...

... САЩ не представлява риск за обществеността и жителят на Масачузетс е хоспитализиран, но в добро състояние, съобщиха служители на Центровете за профилактика и контрол на заболяванията.


Безплатна онлайн лекция Първи грижи за новороденото предстои на На

Безплатна онлайн лекция Първи грижи за новороденото предстои на На ...

... от училище”, обясняват от Центъра.Материалът има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете лечение, задължително се консултирайте с лекар.Киселини в стомаха или гастроезофагеален рефлукс се появяват когато киселината

Киселини в стомаха или гастроезофагеален рефлукс се появяват когато киселината ...

... на рефлукс, въпреки правилното лечение.Референции:https://www.passeportsante.net/fr/Actualites/Dossiers/DossierComplexe.aspx?doc=bien-soulager-les-brulures-d-estomac Материалът има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете лечение, задължително се консултирайте с лекар.

Татуировките са форма на изкуство чрез което хората изразяват себе

Татуировките са форма на изкуство чрез което хората изразяват себе ...

... сп. Advanced Functional Materials.Референции:https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/adfm.202202020 Материалът има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете лечение, задължително се консултирайте с лекар.Над 15 000 лева дневно се трупат към просрочените задължения

Над 15 000 лева дневно се трупат към просрочените задължения ...

... работи и финансов специалист, който отговаря за актуализирането на оздравителната програма и бизнес-плана на лечебното заведение, както и за осигуряване на финансирането за просрочените задължения.Следващата сериозна заплаха за здравните системи е увеличаващият се дял

Следващата сериозна заплаха за здравните системи е увеличаващият се дял ...

... ресурси намаляват. Правителствата не се подготвиха за пандемията, не инвестираха в общественото здраве, въпреки че имаше научни данни и предупреждения за това," категоричен бе експертът. 


Днес е Световен ден на възпалителните чревни заболявания а броят

Днес е Световен ден на възпалителните чревни заболявания а броят ...

... търсят помощ. Причините за зачестяването на заболяванията са промените в начина на живот, прекомерният стрес, както нездравословните храни с много добавки и емулгатори, подчерта проф. Пенчев.