Разследване


„Това е корупция, но никой не говори за нея“: Как

„Това е корупция, но никой не говори за нея“: Как ...

... пет години милиони левове обществени средства. Тези сведения са нужни най-малкото, за да стане ясно дали има смисъл НПИМД да продължи да функционира, но при много по-ясни условия за кандидатстване и прозрачност или е по-разумно да се помисли за нов подход за насърчаване на отговорно поведение сред младите хора в България.


Активи за 6,1 милиона евро са концентрирани във фирмата

Активи за 6,1 милиона евро са концентрирани във фирмата "Лира ...

... Стивън Ло и личната корупционна намеса на Борисов в този процес. Както лично ви информирах по тази тема подадох сигнал до Специализираната прокуратура. Щеше да ми стане приятно да посочите този факт, защото не ми е известен друг български гражданин да излезе в директна война срещу мутрите", завърша Александър Томов.


Имат ли право лекарите да предписват ивермектин (Ivermectin) за лечение ...

... защото целта на статията не е да увредим авторитета им, а да представим научно потвърдени данни, които биха могли да предпазят българските пациенти от това да пият ненужно лекарство, което се предполага, че внасят от чужбина или купуват на черно, защото законно в България то не може да се продава.В България все още няма държавна видео система за лицево ...

... пунктовете на полицията на изходите на София. От АПИ са му отказали да дадат данните от текущата година, въпреки че те са обществена информация, и са му предложили данни за минали години или възможността да си купи необходимите му от Института по пътища и мостове, което е заобикаляне на ЗДОИ.


Учредителят на фондация HelpKarma и член на управителния ѝ съвет

Учредителят на фондация HelpKarma и член на управителния ѝ съвет ...

... мижави 50 хил. лв. Това става и със знанието на собственика, разбира се, и най-вероятно и той е взимал от тези пари. Иначе работи "без заплата", както сам каза" - пише Кадиев. Под "Славчо" той има предвид техническия директор Славчо Славчев. Прокуратурата обяви, че се самосезира по разследването на bTV.


Разследване на разкри огромни разходи, заплати и милиони в сметки

Разследване на разкри огромни разходи, заплати и милиони в сметки ...

... 2020 г., като е погасена дължимата главница в размер на 60 хил. лв. и са изплатени лихви в размер на 6,049.59 лв. Събраната лихва ще бъде използвана за нашата основна дейност", пише в писмото. Константин Кръстев заявява, че след разговора ще променят Устава на "ХелпКарма" и вече няма да дават заеми.Четвърта част на разследването си

Четвърта част на разследването си "Осемте джуджета" публикува днес Антикорупционният ...

... заплахи да обяви, че иззетите от сейфове на фамилията Златанови пари са негови, защото им ги е дал за отговорно съхранение. Подписвайки документ с това твърдение, той отива с посочен от групата адвокат в прокуратурата, за да си получи парите. На излизане от сградата обаче парите остават в адвокатката, твърди Ламбовски.


Следователят от Столичното следствие Радиана Абдулова разкрива пред Биволъ, че

Следователят от Столичното следствие Радиана Абдулова разкрива пред Биволъ, че ...

... Атанасов и Абдулова. И в неговия случай СРС-тата са експлоатирани по делото на Грозданов.*Термините “опраскване” и “завоалиране” придобиха гражданственост след публикацията на записите Яневагейт. С тези метафори бившият градски съдия Владимира Янева описва методите на Сотир Цацаров за отстраняване на неудобни или прикриване на престъпления с инструментите на държавното обвинение.


Министерството на културата излезе с прессъобщение, с което отговаря на

Министерството на културата излезе с прессъобщение, с което отговаря на ...

... както е посочено, а съответно 1240,31 лв. и 869,30 лв, каквато е тяхната реална стойност." - пише в прессъобщението на Министерството на културата.  По този начин обаче ведомството опровергава информацията, предоставена на OFFNews.bg по Закона за достъп до обществена информация. Ето какво показват черно на бяло документите, предоставени ни от Министерството на културата:


Бихте ли платили 2400 лева за самолетен билет от София

Бихте ли платили 2400 лева за самолетен билет от София ...

... добре за работата му. Остава да се запитаме две неща: колко ли още подобни случаи на прахосване на парите ни са отишли в самолетни билети и луксозни командировки за апаратчиците на министерството, докато културните ни дейци изнемогват, и кой трябва да си подаде оставката за тази подигравка върху наш гръб?


Най-важният изпит за приема в 5. клас в Софийската математическа

Най-важният изпит за приема в 5. клас в Софийската математическа ...

... досега, тази година учениците са били инструктирани да сложат в общ плик анонимната част (две задачи) и неанонимната (тест с 20 въпроса). Напрежение имаше и покрай обявяването на свободните места след първото класиране. СМГ наруши графика си и просрочи обявяването, у родителите пък се породиха съмнения за скриване на освободени места.Епичният строеж на АМ „Струма“ продължава и изглежда, че нито

Епичният строеж на АМ „Струма“ продължава и изглежда, че нито ...

... въвеждане на гражданска квота.3. Премахване на възможността за еднолично издаване на разрешителни за спасителни теренни проучвания от Директора на НАИМ при БАН.4. Прекратяване на практиката на обществени поръчки при археологическите проучвания чрез създаването на самостоятелни археологически отдели към големите държавни строителни компании с цел осъществяване на археологически проучвания при необходимост.


Преди броени дни една новина с български произход потресе медиите

Преди броени дни една новина с български произход потресе медиите ...

... и стикер за ГТП, извършен технически преглед в Германия, докато камионът ти изобщо не се връща у нас и застрашава живота и здравето на хората от държавите в Западна Европа, то е и много по-разбираема позицията на френския президент Еманюел Макрон да държи тировете ни възможно по-далеч с пакета "Мобилност".  


Аз имам съвест, бе, еййй! Как така ще взема 100

Аз имам съвест, бе, еййй! Как така ще взема 100 ...

... ниската активност, което чухме в Борован: Никой не вярва, че си гласувал без пари. Самият факт, че си гласувал, означава, че си дал гласа си за ДПС или ГЕРБ. Тези, които не искаха това петно, решиха изобщо да не гласуват. Над репортажа работиха Ася Филипова и Владимир Йончев.Снимки: Александра Маркарян


Дъщеря ми е отличничка със завидни умения и постижения в

Дъщеря ми е отличничка със завидни умения и постижения в ...

... чиито основания повдигат въпроси, и тази година са налице практики, които будят съмнения. На най-важното състезание - ОМТ - например анонимната и неанонимната част от теста бяха поставяни в един общ плик от кандидатстващите четвъртокласници. Цялото разследване за приема на петокласници в СМГ през 2018 г. може да видите тук.


Живея много далеч от Софийската математическа гимназия, но пък съм

Живея много далеч от Софийската математическа гимназия, но пък съм ...

... молби са удовлетворени, независимо от липсата на връзка между математическия талант и аргументите. * Поради обема на писмата ще публикуваме съдържанието им в два текста в OFFNews според поредността, с която са ги означили от РУО - София-град. Очаквайте продължението ни, което ще включва писмо №10 до писмо №18 вкл.Роднина на заместник-кмета по строителството в Перник печели обществена поръчка

Роднина на заместник-кмета по строителството в Перник печели обществена поръчка ...

... трябвало да бъде предвидено от изпълнителя при изготвяне на предложението за участие в обществената поръчка и не може да бъде основание за спиране на работата. Отговорността уредена в договора се равнява на 0.05% от договореното възнаграждение за всеки просрочен ден, но не следва да надвишава 20% от стойността на договора.


Вече са факт промените в наредбата, които слагат край на

Вече са факт промените в наредбата, които слагат край на ...

... прилежащия район на училището, но постоянният/настоящият им адрес е бил променен през последната една година преди подаване на заявлението). Записването се осъществява от директора на училището в рамките на допустимия брой ученици в паралелка по реда, определен в Наредбата за финансирането на институциите в системата на предучилищното и училищното образование.


Решение на съд във връзка с европейска директива отвори вратата

Решение на съд във връзка с европейска директива отвори вратата ...

... препокриване между националното право и зададената Директива 2009/103/ЕО. Сега предстои въпросното дело да се гледа на горна инстанция – Варненския апелативен съд. Въпросът е: Дали този прецедент ще се превърне в съдебна практика? И ще се изправят ли отново застрахователните компании пред риска да бъдат дестабилизирани отново, вероятно много по-сериозно?


По повод публикуваната в OFFNews статия със заглавие

По повод публикуваната в OFFNews статия със заглавие "Мюзикаутор похарчи ...

... са 10 млн. евро, а приходите събирани от унгарското дружество надхвърлят 40 млн. евро годишно. ---------- *CISAC – Международна конфедерация на дружествата на автори и композитори. **BIEM – Международно бюро на авторските дружества, управляващи правата за механичен запис и възпроизвеждане ***GESAC – Европейска група на дружествата на автори и композитори


Ново журналистическо разследване, проведено от Валия Ахчиева, хвърля светлина върху

Ново журналистическо разследване, проведено от Валия Ахчиева, хвърля светлина върху ...

... и дума за това. Докато АПИ не даде отговор на въпроса от коя кариера е получен материалът за износващия пласт на тези 21 проби от пътищата с най-висока концентрация на ПТП, все едно не са извършили проверката на качеството, разпоредена от Върховната административна процедура. А истината ще си остане скрита.Всички казват, че образованието е приоритет. В община Варна го

Всички казват, че образованието е приоритет. В община Варна го ...

... за ремонта на училището. Иначе образованието е приоритет. Б. ред. - Този текст е от "Черна книга на правителственото разхищение в България 2018", която се издава от Фондация за свободата "Фридрих Науман". Всички публикации в книгата са напълно свободни за препубликуване като идеята е да достигнат до възможно най-широк кръг читатели.


Общината е Ловеч. Кметът е вече бившият – Минчо Казанджиев.

Общината е Ловеч. Кметът е вече бившият – Минчо Казанджиев. ...

... ИЗТОЧНИЦИ https://goo.gl/5mg4d3 https://goo.gl/TX1iEL https://goo.gl/eiAG1M https://goo.gl/DBbSYt https://goo.gl/2jujJ2 https://goo.gl/BUerD8 Б. ред. - Този текст е от "Черна книга на правителственото разхищение в България 2018", която се издава от Фондация за свободата "Фридрих Науман". Всички публикации в книгата са напълно свободни за препубликуване като идеята е да достигнат до възможно най-широк кръг читатели.


Водният цикъл на Враца е емблематичен проект. Никой не знае

Водният цикъл на Враца е емблематичен проект. Никой не знае ...

... на търговете от общината: http://www.vratza.bg/?category=37 Договори: http://www.vratza.bg/?category=37&sub=327 Б. ред. - Този текст е от "Черна книга на правителственото разхищение в България 2018", която се издава от Фондация за свободата "Фридрих Науман". Всички публикации в книгата са напълно свободни за препубликуване като идеята е да достигнат до възможно най-широк кръг читатели.


Родопите се сдобиха с първия си язовир от 30 години

Родопите се сдобиха с първия си язовир от 30 години ...

... за периода от 01.02.2010 г. до 30.06.2015 г. https://goo.gl/u56g1j https://goo.gl/HKLFGV https://goo.gl/QxP9zi https://goo.gl/hD58m8 https://goo.gl/Lv9VMM https://goo.gl/D9FcNx https://goo.gl/7KRoHh Б. ред. - Този текст е от "Черна книга на правителственото разхищение в България 2018", която се издава от Фондация за свободата "Фридрих Науман". Всички публикации в книгата са напълно свободни за препубликуване като идеята е да достигнат до възможно най-широк кръг читатели.


България е член на НАТО и има ангажимент да поддържа

България е член на НАТО и има ангажимент да поддържа ...

... на Република България до 2024 г. https://goo.gl/7rP1fN Б. ред. - Този текст е от "Черна книга на правителственото разхищение в България 2018", която се издава от Фондация за свободата "Фридрих Науман". Всички публикации в книгата са напълно свободни за препубликуване като идеята е да достигнат до възможно най-широк кръг читатели.Покриването на задълженията към депозантите след най-големия банков фалит на

Покриването на задълженията към депозантите след най-големия банков фалит на ...

... са и по-дълги – б.а. https://goo.gl/S4u5qv https://goo.gl/5tdt4i Б. ред. - Този текст е от "Черна книга на правителственото разхищение в България 2018", която се издава от Фондация за свободата "Фридрих Науман". Всички публикации в книгата са напълно свободни за препубликуване като идеята е да достигнат до възможно най-широк кръг читатели.


Проблемите с върховенството на закона, бавното и понякога несправедливо правосъдие

Проблемите с върховенството на закона, бавното и понякога несправедливо правосъдие ...

... Заявление с вх. номер ГП No 3429/2018 Б. ред. - Този текст е от "Черна книга на правителственото разхищение в България 2018", която се издава от Фондация за свободата "Фридрих Науман". Всички публикации в книгата са напълно свободни за препубликуване като идеята е да достигнат до възможно най-широк кръг читатели.


Куп безумни клаузи по договора за снабдяване на безмитните магазини

Куп безумни клаузи по договора за снабдяване на безмитните магазини ...

... да стане концесията на Летище София, а също и да се моли Богу да не излязат още скелети от гардероба. Може и да прати няколко папки на прокуратурата с договори от различни компании от ресора му от времето на московското безхаберие. Последното е шегичка, няма да го направи, идат избори.  


Пловдив е Европейска столица на културата през 2019 г. За

Пловдив е Европейска столица на културата през 2019 г. За ...

... на финансовия отчет на „Пловдив 2019“ https://goo.gl/p73qYf Б. ред. - Този текст е от "Черна книга на правителственото разхищение в България 2018", която се издава от Фондация за свободата "Фридрих Науман". Всички публикации в книгата са напълно свободни за препубликуване като идеята е да достигнат до възможно най-широк кръг читатели.


Програмата за „безплатно саниране“ продължава, а Благоевград продължава да е

Програмата за „безплатно саниране“ продължава, а Благоевград продължава да е ...

... жилищата си. ИЗТОЧНИЦИ https://goo.gl/Mez4NC https://goo.gl/QESUUJ https://acf.bg/?p=15144 https://goo.gl/JN52fo Б. ред. - Този текст е от "Черна книга на правителственото разхищение в България 2018", която се издава от Фондация за свободата "Фридрих Науман". Всички публикации в книгата са напълно свободни за препубликуване като идеята е да достигнат до възможно най-широк кръг читатели.


Колко точно пари са похарчени досега за проекта за АЕЦ

Колко точно пари са похарчени досега за проекта за АЕЦ ...

... оправдава подобни разходи. ИЗТОЧНИЦИ https://goo.gl/4MdPsP https://goo.gl/gKUWp7 https://goo.gl/SXcE4E Б. ред. - Този текст е от "Черна книга на правителственото разхищение в България 2018", която се издава от Фондация за свободата "Фридрих Науман". Всички публикации в книгата са напълно свободни за препубликуване като идеята е да достигнат до възможно най-широк кръг читатели.


Министърът на образованието затваря вратичките за

Министърът на образованието затваря вратичките за "спускането" в престижи училища ...

... правото да преместват ученици единствено и само ако в училището има свободни места. Разрешението касае класовете от седми до дванадесети и случаите, при които някаква причина налага преместването да се извърши по-малко от месец преди края на учебния срок. Например - ако семейството се е преместило в друго населено място.


Една от най-непрозрачните фирми в България се казва Държавна консолидационна

Една от най-непрозрачните фирми в България се казва Държавна консолидационна ...

... ИЗТОЧНИЦИ https://goo.gl/Y5JuxE https://goo.gl/LjK6os https://goo.gl/14A7vC https://goo.gl/k6i49U https://goo.gl/2V3uMs https://goo.gl/k2jsm1 Б. ред. - Този текст е от "Черна книга на правителственото разхищение в България 2018", която се издава от Фондация за свободата "Фридрих Науман". Всички публикации в книгата са напълно свободни за препубликуване като идеята е да достигнат до възможно най-широк кръг читатели.


Българските държавни железници (БДЖ) се превърнаха в символ на това,

Българските държавни железници (БДЖ) се превърнаха в символ на това, ...

... качеството на жп транспорта https://goo.gl/R769Mf https://goo.gl/9GnSfo https://goo.gl/QBWGNz Б. ред. - Този текст е от "Черна книга на правителственото разхищение в България 2018", която се издава от Фондация за свободата "Фридрих Науман". Всички публикации в книгата са напълно свободни за препубликуване като идеята е да достигнат до възможно най-широк кръг читатели.


Двойната къща на столичния булевард

Двойната къща на столичния булевард "Васил Левски" 19, която Кирил ...

... Японеца, чрез дружеството "Бул-рент" АД, което притежава офис сградата на бул. Васил Левски 17-19, точно да съборената "Двойна къща", може да си пристрои/построи това, което всъщност показа още през 2017 г.:  Проектът в становището на МК изглежда така: OFFNews се обърна към Министерството на културата за коментар. Очакваме да го получим.


Редовното оплакване на всеки министър на вътрешните работи е, че

Редовното оплакване на всеки министър на вътрешните работи е, че ...

... остава споменът за твърде широките пръсти на българското МВР. ИЗТОЧНИЦИ https://goo.gl/xw5cK4 https://goo.gl/bcZf7a https://goo.gl/dgtjeh https://goo.gl/oELSqn https://goo.gl/3ZY6LR https://goo.gl/ipiUhJ Б. ред. - Този текст е от "Черна книга на правителственото разхищение в България 2018", която се издава от Фондация за свободата "Фридрих Науман". Всички публикации в книгата са напълно свободни за препубликуване като идеята е да достигнат до възможно най-широк кръг читатели.


Послъгват ли от Летище София? Този въпрос е съвсем основателен

Послъгват ли от Летище София? Този въпрос е съвсем основателен ...

... може да се случи само след изтичането му, при взаимно съгласие между страните по него или при системно нарушаване на условията по него. Този запис на практика бетонира българо-украинското дружество като доставчик и след като столичната аерогара бъде отдадена на концесия, нещо което се очаква да стане само след месец.


Ганчо КАМЕНАРСКИkamenarskig@abv.bg На Летище София в понеделник сутринта Транспортното министерство

Ганчо КАМЕНАРСКИ[email protected] На Летище София в понеделник сутринта Транспортното министерство ...

... доклада на експертите не са изпълнени. Въпреки изброените и още не малко други скандали, летищното ръководство е видимо доволно от своята дейност. Например източници довериха, че летищният борд на директорите (Владимир Рапонджиев, Ася Иванова и Мая Андреева) тихомълком си е гласувал коледни премии от по 50 000 лева. Весели празници!


Проф. д-р Любомир Спасов ще продължи да бъде декан на

Проф. д-р Любомир Спасов ще продължи да бъде декан на ...

... на Университета КС извършва проверка на законосъобразността на изборите за ръководни органи на висшето училище, на неговите основни звена (каквито са факултетите) и/или филиалите му. ** Общото събрание се състои от всички професори, доценти и асистенти, които работят на трудов договор към Университета, както и от представители на студентите, докторантите и служителите.


Министърът на образованието Красимир Вълчев ще промени радикално реда за

Министърът на образованието Красимир Вълчев ще промени радикално реда за ...

... надпланово, като са прехвърлени от пазарджишката математическа гимназия. Там родители дори са сезирали прокуратурата срещу практиката. Всички тези промени ще бъдат факт до края на февруари 2019 г., обеща министър Красимир Вълчев пред OFFNews вчера. Така те ще могат да влязат в сила още кампанията за прием за предстоящата 2019/2020 година.


Проверката на прокуратурата, заради която столичният зам.-кмет по транспорта Евгени

Проверката на прокуратурата, заради която столичният зам.-кмет по транспорта Евгени ...

... път да се проектира и изпълни с плоски напречници, става ясно още от протокола на заседанието на съвета от експерти.  За проверката на прокуратурата за нарушение на закона за обществените поръчки на ремонта на "Граф Игнатиев" пък обяви първо главният архитект на София Здравко Здравков. Сигналът бе подаден от "Спаси София". 


Двама депутати от 42 Народно събрание били поръчани за физическо

Двама депутати от 42 Народно събрание били поръчани за физическо ...

... за това. Освен че с това съдебно решение се създава прецедент, с него се доказва и фактът, че службите съхраняват нерегламентирано документи, чийто срок на защита отдавна е изтекъл. Това на практика създава условия за злоупотреба, като продължава укриването на информация, която би трябвало или да бъде оповестена, или унищожена. 


От втори до четвърти клас детето ми се подготвя за

От втори до четвърти клас детето ми се подготвя за ...

... не можем да допуснем да понесе страдание дете, било поради амбициите на негови близки, било поради други причини. А по отношение на законността на конкретни случаи и други възникващи съмнения ще оставим компетентните органи да се произнесат, като вярваме че предоставяме достатъчно данни, за да инициират своите проверки (бел. ред.).


За първи път в историята на България ректор на университет

За първи път в историята на България ректор на университет ...

... на проф. Х. Скулев, а глава шеста – от чужди автори. Пет от представените статии са преписани от дисертацията на Св. Стоянов и други чужди автори. Изводът му е еднозначен, че преписването е почти 100% и че е налице категорично плагиатство. Продължава на стр. 2 Страница на статията : 0102


По повод статията ни Да откраднеш бизнес: Адвокати и охранители превзеха

По повод статията ни Да откраднеш бизнес: Адвокати и охранители превзеха ...

... изложеното и на няколкократно отправените до наемодателя искания в хипотезата на т.3.1. от договора за наем, срокът на същия е продължен за нов тригодишен период, който ще изтече на 18.11.2019г. / ако договорът не бъде продължен при уговорените в същия условия/. Продължава на 2 страница... Страница на статията : 0102


Ако за някого е необяснимо защо статистиката показва срив на

Ако за някого е необяснимо защо статистиката показва срив на ...

... със схема за кражба на бизнес, за който прокуратурата веднъж си е затворила очите и за която OFFNews подготвя поредица от материали. Държавното обвинение е спряло разследване по сигнал за кражба на друга фотоволтаична централа, като по този начин поставя в риск вложените повече от 2 млн. лв. чуждестранни инвестиции. 


Допълнително кранче, от което за определени хора ще потекат допълнителни

Допълнително кранче, от което за определени хора ще потекат допълнителни ...

... за нещо, което от старта на Схема "Училищно мляко" е било за сметка на доставчика. Първопричината за всички изменения в наредбата също не е ясна, тъй като програмата имаше 94% успеваемост - нещо, за което Франция ни дава за пример, тъй като тя успява да реализира едва 4% от схемата.


Агенция за недвижими имоти осъди репортера на

Агенция за недвижими имоти осъди репортера на "Господари на ефира" ...

... но съдът не е допуснал да се изискат записите като доказателства. По невнимание клиентите били забравили да изискат разписка за плащането. От агенцията за имоти, на свой ред твърдят, че тогава са дадени пари за други разходи по сделката. От предаването обявиха, че ще имат и още репортажи по темата.


По повод разследването на OFFNews за съмения за злоупотреби при

По повод разследването на OFFNews за съмения за злоупотреби при ...

... същият не е заявявал желание да бъде доставчик по схемата от началото на прилагането й през 2010 година. Уверявам Ви, че ДФЗ стриктно спазва европейското и национално законодателство и финансова дисциплина при администрирането и разходването на средствата на европейския и българския данъкоплатец. ЖИВКО ЖИВКОВ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР ДФ „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ - РА


По повод разследването на OFFNews за съмения за злоупотреби при

По повод разследването на OFFNews за съмения за злоупотреби при ...

... същият не е заявявал желание да бъде доставчик по схемата от началото на прилагането й през 2010 година. Уверявам Ви, че ДФЗ стриктно спазва европейското и национално законодателство и финансова дисциплина при администрирането и разходването на средствата на европейския и българския данъкоплатец. ЖИВКО ЖИВКОВ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР ДФ „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ - РА


Държавният фонд

Държавният фонд "Земеделие" реши кой да доставя млечни продукти на учебните заведения ...

... литър на 2,12 лв. Изкуственото повишаване на печалбата от схема "Училищно мляко", съфинансирана от ЕС, идва след като три мандри си разделиха 53% от учебните заведения в България. Нередностите при избора на бенефициентите и съмненията за злоупотреба с БДС повдигат въпроса има ли картел на млекопроизводителите с лоби в Министерството на земеделието.


Шефове на големи фирми, свързани със строителството на пътища, са

Шефове на големи фирми, свързани със строителството на пътища, са ...

... че има поредица от пропуски в хода на проектирането, изграждането, ремонта и въвеждането на пътя в експлоатация. Една от сериозните нередности при пътя са именно мантинелите, показва анализът на института. В него се отбелязват пропуски и при поставянето на пътните знаци, а също и на разположението на тротоара за пешеходци.


Настаняването на първокурсниците в общежитията на Софийския университет започна едва

Настаняването на първокурсниците в общежитията на Софийския университет започна едва ...

... в стаята си, без да знае за проблема?  ОFFNews потърси становището на Комисията по настаняване, като изпрати запитване на упоменатия имейл адрес. Очакваме тяхната позиция по случая. Разполагаме с видео на разговора на първокурсничката с Комисията по настаняване. Записан е моментът, в който ѝ търсят общежитие, за да бъде настанена: 


Дори и най-новите влакове на БДЖ - електрическите и дизеловите

Дори и най-новите влакове на БДЖ - електрическите и дизеловите ...

... ще доведе до риск от изключително тежки повреди, снижаване на остатъчния ресурс на най-важните агрегати и: "Повишаване на риска от възникване на железопътни произшествия и инциденти при превоза на пътници, с всички произтичащи негативни последици за живота и здравето на пътуващите и превозния персонал, за подвижния състав и железопътната инфраструктура." 


Тайно счетоводство на консултантски фирми повдига съмнения за давани подкупи на

Тайно счетоводство на консултантски фирми повдига съмнения за давани подкупи на ...

... Билд Пропъртис". Там е и обединението „Енерджи Консулт“, управлявано от Татяна Делибашева. Лиляна Михайлова Зортева пък участва в комисията за оценяване на офертите за третия лъч на софийското метро през 2015 г. Тогава един от печелившите е консорциум между „Джи пи груп“ и „Станилов“ за участък на стойност 93,89 млн. лв. без ДДС.


Тежки съмнения около законосъобразността на обществената поръчка за доставка на

Тежки съмнения около законосъобразността на обществената поръчка за доставка на ...

... по-висока от заложения бюджет на търга. Според експертите това е много притеснително. Затова те настояват за осъществяване на предварителен контрол по законосъобразността на обществената поръчка. Такъв е необходим и заради факта, че документацията за участие в процедурата е изработена от външен консултант след обществена поръчка  - адвокатско дружество "Ърнст енд Янг".


Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) извърши проверка на два

Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) извърши проверка на два ...

... Той изгрява покрай СДС и Иван Костов. С неговата жена Златка са били съдружници с певицата Богдана Карадочева и нейния съпруг композитора Стефан Димитров. Четиримата заедно купуват по време на приватизацията хотел „Зефир“. Впоследствие Богдана и Стефан са изритани от комплекса Слънчев бряг. Двамата обаче водят тежки дела срещу Митков.


Фирма с основна дейност продажба на компютри, хардуер и периферни

Фирма с основна дейност продажба на компютри, хардуер и периферни ...

... нищо общо с предмета на обществената поръчка. Впечатление прави, че "Глобул вижън 2018" е регистрирана на 6 юли 2018 г., едва месец преди БАБХ да обяви поръчката. Внесеният капитал в дружеството е 500 лв. Отварянето на офертите и договарянето ще се проведе от комисия на 15 август в сградата на ведомството.


Системата за национална сигурност е

Системата за национална сигурност е "обладана", а хаосът в боравенето ...

... която е с изтекъл гриф на сигурност и няма основания да не е публична, все още се пази в службите за сигурност, а "досиетата на прехода" - вместо да бъдат огласени или респективно - унищожени, както отново повелява законът, лежат прилежно прибрани във ведомствени информационни масиви.  Но всичко е точно...


Охраната на сградата на Народното събрание на пл.

Охраната на сградата на Народното събрание на пл. "Княз Александър ...

... че Султанка Петрова е напуснала охранителната фирма, чийто собственик е била. Това е станало непосредствено, след като е спечелена обществената поръчка за строителството на пленарната зала. Собственик е станал "бащата на нейните внуци" (по собствените му обяснения) - Филип Чипев. Негов пълномощник пък бил съпругът на Петрова - Петю Петров. 


Зад „Корал“ няма да се строи. В това са категорични

Зад „Корал“ няма да се строи. В това са категорични ...

... върху нещо, което е на всички нас, тоест – върху държавна собственост, или трябва да се отчуждят тези имоти и да се възмездят тези хора“, коментира Малинов.До средата на юли трябва да бъде отговорено на новия въпрос, отправен към ЕК, от евродепутата, относно случващото се на и зад плаж „Корал“.


Важен стратегически обект на столичното метро ще бъде охраняван в

Важен стратегически обект на столичното метро ще бъде охраняван в ...

... текущите разходи за храна, обучение и поддържане на професионалната квалификация, разходите по текущата издръжка, за застраховки, транспорт и поддръжка на лицензии. От фирмата посочват също, че заради договорните им отношения с производител на униформи, разходите им по това перо (които в стандартния случай са около 18 лв., бел. ред.) значително намаляват. 


БДЖ системно си е затваряла очите за нарушен договор от

БДЖ системно си е затваряла очите за нарушен договор от ...

... са били заедно в управлението на жп компания на известния бизнесмен Васил Божков. Лицензът бе скоростно даден, след като "ЖП Тракция" нае едно празно хале, в което заяви, че ще прави ремонти, а още на следващата година "БДЖ-Пътнически превози" и "БДЖ-Товарни превози" сключиха договори за милиони с точно тази компания.  


Незаконна сеч на дървета в района на р. Стара река,

Незаконна сеч на дървета в района на р. Стара река, ...

... предписания за отстраняване на дървесната растителност. Тъй като териториите, които влизат в разрешителното за почистване от дървесна растителност, са урбанизирани, община Казанлък е органът, който трябва да упражнява контрол върху дейността и да следи за незаконна сеч. OFFNews неуспешно опита да се свърже с кмета на община Казанлък Галина Стоянова.


Смущаващи промени в Наредбата за условията и реда за предоставяне

Смущаващи промени в Наредбата за условията и реда за предоставяне ...

... Наребата предизвикаха масово недоволство сред търговците. Срещу измененията се подписаха директори на учебни заведения от област Русе, Сливен, Варна, Добрич, както и от община Търговище. На 19 април приключи общественото обсъждане на Наредбата за промяна на условията. Очаква се тя да бъде гласувана на 26 април в Народното събрание, научи OFFNews.  


На Великден, 7 април 2018, ненужна незаконна сеч бе извършена

На Великден, 7 април 2018, ненужна незаконна сеч бе извършена ...

... му носи неговото име. Според Вергил Стойнов дърветата са изсечени от щангиста Стайко, който извършил това по нареждане на братя Хаинови. Стойнов е публикувал и снимки, на които е показал как е изглеждала гората преди това и коя част от нея е унищожена. Елите в червената рамка вече са изсечени


Един от най-красивите плажове у нас - този в каварнениския

Един от най-красивите плажове у нас - този в каварнениския ...

... обратния начин" и ще започнат обвинения, че мястото се подготвя за конкретен концесионер.  Това не е първият скандал около Болата. През 2016 година достъпът до плажа беше блокиран, на пътя бяха поставени бетонни прегради. След недоволство от страна на жителите на близкото село Българево, пътят беше разчистен, а достъпът - освободен.


Обвинения в незаконни действия към Община Царево и спорна процедура

Обвинения в незаконни действия към Община Царево и спорна процедура ...

... е декларирала на няколко пъти", добавя кметът. И, по неговите думи, общината няма общо с Христина Христова, администрацията е издала заповед за събарянето на собственика на земята, който го е извършил.Кой е прав – в крайна сметка ще реши Бургаският административен съд. Делото е насрочено за края на месец април.


Ювелирна схема как едни 4 милиона лева на българския данъкоплатец

Ювелирна схема как едни 4 милиона лева на българския данъкоплатец ...

... министерство коли и беси в жп транспорта у нас. Тя лицензира железопътните превозвачи и ремонтните жп заводи у нас. Васил Василев изобщо не отрича, че със собственика на "ЖП Тракция" Николай Кръстев наистина преди време са били колеги във фирма, свързвана с бизнесмена Васил Божков. Кръстев обаче не му бил шофьор.