Венета Петкова © Капитал Още по темата Лекторите на Retail in

Венета Петкова © Капитал Още по темата Лекторите на Retail in ...

......... утвърди като най-значимата платформа за обмяна на опит и контакти не само за FMCG търговията и производството, но и за ритейл сектора като цяло.През 2018 г. събитието се фокусира върху новите тенденции, които променят търговията на дребно в световен мащаб. Повече информация за програмата и условията за регистрация вижте тук.


За хората, които нямат време да свършат работа в обслужващата

За хората, които нямат време да свършат работа в обслужващата ...

......... през почивните дни могат да бъдат посетени повече от 60 клона на различните банки. Извън столицата най-много такива имат "УниКредит Булбанк", ДСК и Fibank - съответно по 26 и по 25 последните две. Повечето от клоновете в тази графа обаче работят само в събота при това с по-кратко работно време.


Българската компания за финансови услуги Intercapital Group, която работи под

Българската компания за финансови услуги Intercapital Group, която работи под ...

......... милиона лева, а през предходната - 3,5 милиона. Нетната печалба обаче намалява до едва 20 000 лева от 1,3 милиона лева година по-рано заради повишени разходи. Миналата година компанията е добавила нови 300 терминала в България за 1,1 милиона лева, като 70% от средствата от еврофондове. Дружеството има 2017 г.


[Pepco] Още по темата Годишно в страната се обработват над

[Pepco] Още по темата Годишно в страната се обработват над ...

......... на Pepco компанията има повече от 15 милиона клиенти на месец и доставя ежедневно повече от 2500 палета със стоки в 10 държави. По данни на Pepco с пълния си асортимент за деца до 14-годишна възраст тя e сред лидерите по продажби на детско облекло в Централна и Източна Европа.


[Shutterstock] - НАП излезе с тълкувателното становище за отговорността на

[Shutterstock] - НАП излезе с тълкувателното становище за отговорността на ...

......... внимателно структуриране на всяка сделка, договарянето на механизми за защита и освобождаване от отговорност, както и внимателно и подробно планиране на правилата за корпоративно управление, които се прилагат от дружествата на местния пазар.* Ребека Клейтман е мениджър "Право", а Яна Антонова - адвокат "Данъци" в адвокатско съдружие "Ърнст и Янг"


Електронните цигариjuul Juul имат и много копия, които се разпространяват

Електронните цигариjuul Juul имат и много копия, които се разпространяват ...

......... на Reuters не закъсня и още на 4 октомври компанията заведе дела срещу 18 компании, повечето от които в САЩ и Китай. Пазарът на електронни цигари по света все още е сравнително млад и тепърва предстои отпадане на повечето днешни компании. Както от регулаторна гледна точка, така и от пазарна.Яни Драгов, собственик и главен изпълнителен директор на

Яни Драгов, собственик и главен изпълнителен директор на "Смарт ограник" ...

......... като най-значимата платформа за обмяна на опит и контакти не само за FMCG търговията и производството, но и за ритейл сектора като цяло. През 2018 г. събитието се фокусира върху новите тенденции, които променят търговията на дребно в световен мащаб. Повече информация за програмата и условията за регистрация вижте тук.


Управителите на веригата Георги Търнев (вляво), Евелина Великова, Андрей Петров

Управителите на веригата Георги Търнев (вляво), Евелина Великова, Андрей Петров ...

......... страна", съобщи Великова. За втора година българското дружество подкрепя фондация "Живот със синдром на Даун", като дари 10 хил. лв. в рамките на "Слънчеви деца 2018" за проекта "Адаптирано плуване за 2019 г", в който ще участват 30 деца със синдрома от Варна, София, Стара Загора, Габрово, Гълъбово и Дупница.


Марк Зукърбърг е до голяма степен едноличния представител на Facebook

Марк Зукърбърг е до голяма степен едноличния представител на Facebook ...

......... Stock Market и Fidelity Contrafund, които са сред най-големите акционери в компанията, но гласуваха срещу подобното предложение през 2017 г. Заради тежката година на борсата обаче, акционерите активисти се надяват да има промяна в отношението на останалите инвеститори към Зукърбърг. За момента външните инвеститори във фирмата отказват коментар за медиите.


Още по темата Делът на незаконните цигари падна до 4.7%

Още по темата Делът на незаконните цигари падна до 4.7% ...

......... важен за ВАТ в глобален аспект и вярваме, че glo ще донесе резултат в няколко посоки – потребителите ще могат да избират между различни продукти с потенциално намален риск, а обществото ще усети резултат от прогреса в намаляването на вредата от тютюнопушенето", каза Едуардо Кастанеда, изпълнителен директор на ВАТ България.


На снимката отляво надясно: главният оперативен директор на Paysafe Group

На снимката отляво надясно: главният оперативен директор на Paysafe Group ...

......... развитие на бизнеса в глобален мащаб. Главният директор "Човешки ресурси" Петя Николова добави, че Paysafe е социално ангажирана компания, която подкрепя благотворителни инициативи и сама участва с проекти. Такъв например е бил дарение на лаптопи за училища в градове като Враца, Монтана, Стара Загора и тренинги по програмиране за ученици.Стела Първанова, директор

Стела Първанова, директор "Търговия и маркетинг" и член на УС ...

......... утвърди като най-значимата платформа за обмяна на опит и контакти не само за FMCG търговията и производството, но и за ритейл сектора като цяло.През 2018 г. събитието се фокусира върху новите тенденции, които променят търговията на дребно в световен мащаб. Повече информация за програмата и условията за регистрация вижте тук.


Черните таксита, с които е популярен Лондон, вече ще обикалят

Черните таксита, с които е популярен Лондон, вече ще обикалят ...

......... пък купи западащия производител на таксита London Taxis International, която почти 50 години произвеждаше популярните черни лондонски таксита. Geely плати 11,4 милиона за нея и започна да заменя старите дизелови модели с електрически. Mercedes-Benz е все по-близо да стане китайски Китайци и германци ще си партнират в развитието на електромобилите


Милап Пател, директор

Милап Пател, директор "Стратегия, трансформация и изкуствен интелект" в Ericsson, ...

......... чрез въпросния софтуер и оборудване. "С него можем да научим машината сама да дава предложения за по-добра работа. Когато се сумират тези данни, може да се спестят от труд 1500 евро на машина месечно, производството може да се увеличи с 1.4%, а загубата на енергия може да намалее", уточнява Киателис.


Още по темата Opel може да изтегли 100 хил. автомобила

Още по темата Opel може да изтегли 100 хил. автомобила ...

......... сравнение - информация на The Independent от 2015 г. разкри, че топ пет на най-големите замърсители включват моделите Nissan X-Trail 1.6 dCi, Renault Espace Energy dCi 160, Jeep Renegade 2.0 Multijet, Renault Grand Scenic Energy dCi 130 Start and Stop и Volvo S40 D4, с емисии 14 пъти над разрешеното.


Петзвездният

Петзвездният "Парадайз блу" в Албена бе отворен през 2017 г. ...

......... като Family Life, Suneo, Club Calimera, Sentido и др., които съответно са част от туроператорите TUI, Der touristik, Thomas Cook. През следващата година трябва да отвори и новоизграждащият се хотел на мястото на бившия "Астория" в Златни пясъци, който ще бъде част от веригата RIU, собственост на туроператорската група TUI.Изпълнителният директор на

Изпълнителният директор на "А1 България" Александър Димитров © Надежда Чипева Още ...

......... портфейл A1 Wallet и А1 кредитна карта.И трите големи оператори в България отчетоха по-високи резултати за предишното второ тримесечие. Все още не е ясно дали "Теленор България", който вече е собственост на чешката група PPF, ще пуска редовни тримесечни финансови доклади. През ноември трябва да излязат и резултатите на БТК.


Севдалин Спасов: Над 70% от събрания текстил е годен за

Севдалин Спасов: Над 70% от събрания текстил е годен за ...

......... за новите облекла, обувки и спално бельо. Събраните суми се използват за субсидиране на сортирането и рециклирането на отпадъци с текстилен произход", коментира Спасов.Освен това, ако предложенията бъдат приети, дрехите втора ръка ще поскъпнат значително, а преобладаващата част от техните потребители са ценово най-чувствителната група от обществото, подчертават от асоциацията.


Движение на акциите на BlackRock Увеличаване Движение на акциите на

Движение на акциите на BlackRock Увеличаване Движение на акциите на ...

......... по-предпазливи. Свиването на развиващите се пазари тази година служи само като още едно потвърждение за инвеститорите, че трябва да консолидират активите си в по-сигурни инвестиции.Най-новото проучване на Bank of America в поведението на инвеститорите показва, че рекорден брой мениджъри на фондове смятат, че глобалната икономическа експанзия е към края си.


От търговско представителство преди 20 години днес чешката компания произвежда

От търговско представителство преди 20 години днес чешката компания произвежда ...

......... работят при нас", обяснява Десислава Божанова – мениджър човешки ресурси във фирмата. Въпреки ожесточената конкуренция за технически кадри, каквито са специалистите на "БТЛ Индъстрийз", характерното за пловдивската индустрия текучество не се случва във фирмата. Компанията предлага обучителни програми, включително с Техническия университет – филиал Пловдив, както и най-различни допълнителни стимули.


Още по темата ЕС финансира проекти за производството на батерии

Още по темата ЕС финансира проекти за производството на батерии ...

......... с почти 20% - до 22 098 сделки. Според данните на КАТ за деветте месеца в страната са регистрирани над 169 хил. употребявани леки автомобила, като близо 136 хил. от тях са на възраст над 10 години. Към 1 октомври регистрираните в страната моторни превозни средства са над 3.66 млн.


Най-грандиозното събитие обаче остава все още неосъществения дебют на Saudi

Най-грандиозното събитие обаче остава все още неосъществения дебют на Saudi ...

......... Други банки, които би трябвало да играят водеща роля за публичното предлагане, са Morgan Stanley и HSBC.Листването на Aramco, което трябваше да осигури и около 100 млрд. долара за финансиране на инвестициите на PIF, беше отложена за неопределено време, което накара Рияд да търси алтернативни средства за укрепването на фонда.


© Капитал Още по темата Лекторите на Retail in Detail: Кристиан

© Капитал Още по темата Лекторите на Retail in Detail: Кристиан ...

......... утвърди като най-значимата платформа за обмяна на опит и контакти не само за FMCG търговията и производството, но и за ритейл сектора като цяло.През 2018 г. събитието се фокусира върху новите тенденции, които променят търговията на дребно в световен мащаб. Повече информация за програмата и условията за регистрация вижте тук.


Телефоните бяха представени от изпълнителния директор на потребителския бизнес на

Телефоните бяха представени от изпълнителния директор на потребителския бизнес на ...

......... Huawei залага на мобилната фотография в телефоните си от 2016 г., когато на пазара се появи P9, първият телефон с двойна камера, разработена от Leica.По-рано през годината Huawei успя да задмине Apple по общ брой продажби на смартфони и се превърна във втория по големина производител на телефони след Samsung.


Uber Technologies Inc. може да излезе на борсата с пазарна

Uber Technologies Inc. може да излезе на борсата с пазарна ...

......... свеж капитал при оценка от $15 милиарда. Тя също се готви за IPO през следващата година. За сравнение, банкерите оценяват само бизнеса с доставка на храна UberEats на около $20 милиарда. Uber предлага няколко милиарда, за да доминира в доставките на храна Технологичната компания преговаря за придобиване на британската Deliveroo


Кирил Петков: Центърът ще бъде инкубатор за малки бизнеси © Георги

Кирил Петков: Центърът ще бъде инкубатор за малки бизнеси © Георги ...

......... в областта на физикохимията, с опит в държавната администрация. В борда са поканени декани, учени от френския институт "Пастьор", както и д-р Райна Фичорова."Крайната ни обща цел е да вдъхнем доверие, че завършилите природни науки могат да бъдат и предприемачи, а не само да работят за предприемачи", обобщава Кирил Петков.


От всичките включени в поръчката зони, единствено тази в Божурище

От всичките включени в поръчката зони, единствено тази в Божурище ...

......... индустриалните зони трябва да разполагат с основна инфраструктура. Не е ясно обаче как са избрани потенциалните обекти, към които да се насочат средствата. "Капитал" не успя да се свърже с директора на компанията на мобилния й телефон. От всичките обявени зони единствено тази в Божурище се радва на добър интерес.


Александър Проценко от Алианц България Холдинг (вляво) и Левон Хампарцумян

Александър Проценко от Алианц България Холдинг (вляво) и Левон Хампарцумян ...

......... България."Ние сме два големи бранда, в професионално отношение безспорни лидери на пазара не само в България. Надявам се, че при бъдещото забогатяване и модернизиране на страната това, което ще можем да предложим, ще е поредният пробив", коментира главният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Уникредит Булбанк Левон Хампарцумян.


© Надежда Чипева Още по темата Защо закъсняват полетите на

© Надежда Чипева Още по темата Защо закъсняват полетите на "България ...

......... изпълнява 95% от дейностите по поръчката тя трябва да докаже, че има валидна оторизация за работата със системата Billing Settlement Plan. Процедурата се връща на етап разглеждане на документи, а Министерство на финансите трябва да заплати разноските по производството на двете жалещи компании. И битката за билетите на властта продължава.


© CHRISTIAN HARTMANN Още по темата Седмични новини за енергетика В

© CHRISTIAN HARTMANN Още по темата Седмични новини за енергетика В ...

......... депозитарни разписки (GDR) и там.Глобалният пазар бе засегнат от неотдавнашните сътресения на финансовите пазари, което накара редица компании да забавят плановете си за листване. Испанската петролна компания Cepsa стана последната компания, която отлага плановете си за публично предлагане, което щеше да бъде най-голямото IPO на петролна компания за последното десетилетие.


Очакванията за бизнеса с очила на LVMH е символ на

Очакванията за бизнеса с очила на LVMH е символ на ...

......... това, че средствата на китайските потребители няма да се вливат за покупки на луксозни стоки, обаче оказват влияние. Брокерите в Morgan Stanley определиха миналата седмица, че секторът е стигнал до "много ниско ниво", тъй като акциите се търгуват на фона на нарастващите страхове от търговската война между САЩ и Китай.


В понеделник властите обискираха офиси на компанията Още по темата

В понеделник властите обискираха офиси на компанията Още по темата ...

......... във Франкфурт заявиха, че разследват 95 хил. автомобили с двигатели Euro 6d.Моделите Insignia, Zafira и Cascada са разработени по времето, когато двете компании са били собственост на американската General Motors. От Opel потвърдиха през 2016 г., че моделът Zafira съдържа софтуер, който при определени обстоятелства изключва системата за отработени газове.


"Лукойл Нефтохим Бургас" е най-високо класираната компания от България в ...

......... в подреждането – тази година те са 51 (спрямо 59 през миналата). Бизнесът от Словения присъства с 13 дружества в топ 100, Сърбия – с 12, Хърватия – с 11. В челната стотица влизат още две компании от Босна и Херцеговина и македонското подразделение за катализатори на британската Johnson Matthey.


Освен да помогне на малките фирми, надеждите са процедурата да

Освен да помогне на малките фирми, надеждите са процедурата да ...

......... няма да бъде осребрен и те ще трябва да покрият сами разходите на инвестиционния посредник, което всъщност носи и риск някои компании изобщо да не кандидатстват. Още повече, че в момента капиталовият пазар и най-вече Sofix е на най-ниското си ниво от 20 месеца и инвестиционната активност е много слаба.


Двете най-познати имена в италианското кафе взимат мерки да подкрепят

Двете най-познати имена в италианското кафе взимат мерки да подкрепят ...

......... спечели от пазара на капсули. Андреа Или, председател и внук на основателя, заяви, че независимостта на компанията не е под въпрос, но в бъдеще най-вероятно ще има още подобни сделки. Illy няма интерес в придобиванията, но агресивно инвестира в отварянето на кафенета и вече има почти 250 в 43 страни.


Батерии за електромобили, произведени от фабрика в Китай Още по

Батерии за електромобили, произведени от фабрика в Китай Още по ...

......... Унгария.За да се справи с недостига на суровини, ЕС планира да възстанови някои чрез рециклирането на стара електроника и също така да разчита на европейските нефтени находища. В страните от блока има значителни количества залежи от кобалт, литий, графит и никел във Франция, Финландия, Португалия, Испания и Чехия, казва Шевчович.


Основният собственик Красимир Дачев не пожела да коментира причините за

Основният собственик Красимир Дачев не пожела да коментира причините за ...

......... Причината е, че на индивидуална основа тя е на загуба за миналата година. Пазарната капитализация е 150 млн. лв., но дружеството е от слабо ликвидните. Ако тя се отпише от борсата, ще е поредната голяма компания която прави това - последно това стана с "Биовет" в началото на 2017 г.


Още по темата Lufthansa проявява интерес към нискобюджетната Norwegian Air

Още по темата Lufthansa проявява интерес към нискобюджетната Norwegian Air ...

......... визита в Китай през миналия месец. Към момента обаче нито една страна не е поела ангажимент, а Alitalia отказва коментар. Единствено говорител на Министерството на промишлеността заяви, че е рано да се обсъждат в детайл плановете на правителството, а евентуални промени биха настъпили не по скоро от следващите няколко седмици.


Още през 80-те години на миналия век обаче Sears губи

Още през 80-те години на миналия век обаче Sears губи ...

......... End, но това се оказа недостатъчно, за да се спаси Sears. Негативна тенденция Операторът на магазините Sears и Kmart е част от компаниите, влезли в нарастващ списък на търговците на дребно, които са обявили несъстоятелност или са ликвидирани през последните няколко години в условията на силно конкурентен климат, отбеляза AP.


Sears Holdings Corp. – 125-годишният търговец на дребно, познат в Съединените

Sears Holdings Corp. – 125-годишният търговец на дребно, познат в Съединените ...

......... на новите потребителски навици. Интернет магазините също се оказаха проблем, привличайки част от купувачите. Компанията е основана от Ричард Сиърс през 1886 г. в Минесота. Служител на гара, той започнал да продава часовници по пощата, а по-късно разширил значително предлаганите продукти. Първият магазин е отворен в Чикаго през 1925 г.


Общите инвестиции в дружествата в Италия и Германия, които

Общите инвестиции в дружествата в Италия и Германия, които "Монбат" ...

......... г.", каза Петър Бозаджиев, член на съвета на директорите на "Монбат" и управляващ директор на германския Monbat Holding.По думите на Бобоков общите инвестиции на "Монбат" в дружествата в Италия и Германия са над 10 млн. евро, което включва 4.1 млн. евро покупни цени и още 6 млн. евро допълнителни вложения.


© Alessandro Bianchi Още по темата И цените на криптовалутите се

© Alessandro Bianchi Още по темата И цените на криптовалутите се ...

......... възстановят част от загубите, които регистрираха на 11 октомври. В неделя Bitcoin се качи над 6350 долара, а Ethereum успя да се върне над границата от 200 долара. Като цяло обаче пазарът остава в една от най-ниските си точки за 2018 г. с обща капитализация от около 200 млрд. долара.


Още по темата Доставките на Volkswagen в Европа рязко се

Още по темата Доставките на Volkswagen в Европа рязко се ...

......... тези фактори в комбинация удрят печалбите на чуждестранните производители. Според данни от Световната банка обаче, в Китай само 144 на 1000 души притежават превозно средство спрямо 500 в Япония и 360 в Южна Корея. Това създава предпоставки за завръщане към ръст, стига автомобилният пазар да не навлезе в прекалена паника.


© Капитал Още по темата Готови ли сте за бъдещето на

© Капитал Още по темата Готови ли сте за бъдещето на ...

......... лоялна конкуренция и стремеж към устойчиво развитие. Сред тях са компании от ранга на хранителния гигант Rewe group, Amazon и IKEA, малки и средни фирми и легитимните търговски федерации на повечето европейски държави.Повече информация за Retail in Detail вижте тук, а за да се регистрирате за събитието - вижте тук


Още по темата Google представи третото поколение телефони Pixel Компанията

Още по темата Google представи третото поколение телефони Pixel Компанията ...

......... Dialog. Акциите на групата скочиха с 25% на Франкфуртската фондова борса при обявяването на сделката, която ще бъде приключена през първата половина на 2019 г. Големият печеливш в ситуацията обаче са Apple, които се сдобиват не само с 300 нови инженери, но и с ключови патенти за енергийните си чипове.


© Цветелина Белутова - Спас Русев е излязъл като собственик в

© Цветелина Белутова - Спас Русев е излязъл като собственик в ...

......... Великобритания, Франция, Египет, Малта, Румъния.Сградата увеличи капацитета си от 142 на 194 стаи, след като беше добавена нова 7-етажна пристройка, която е с един етаж по-висока от основната, гледаща към пл. "Народно събрание". Броят на конферентните зали е 5, а вместо бар-ресторант на покрива той беше запазен също за стаи.


Изкуствен интелект За по-добри бизнес решения Всеки знае - информацията

Изкуствен интелект За по-добри бизнес решения Всеки знае - информацията ...

......... както и за различни стипендии за унивеситети по киберсигурност. Още по темата Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 31 авг 2018 Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 17 авг 2018 Дигитални модели Кои са дигиталните иновации от последната седмица 20 юли 2018


SEGA е основана през 1960 г. © Kim Kyung-Hoon Още по

SEGA е основана през 1960 г. © Kim Kyung-Hoon Още по ...

......... 33% до 14.8 млрд. долара (135 млн. долара). През последната година SEGA преминава през период на преструктуриране. Компанията, която стои зад заглавия като Football Manager, Shenmue, Total War, Valkyria Chronicles, Company of Heroes и др., смени президентите на американското и на европейското си подразделение - Дейл отлави бизнеса през юни.


Инженерите Георги Арабаджиев (вляво) и Георги Георгиев - създатели на

Инженерите Георги Арабаджиев (вляво) и Георги Георгиев - създатели на ...

......... половина работа 24 часа всеки ден или 10 години при 8 работни часа всекидневно. От друга страна, след този срок "Гига аутомата" обещават "лесна и достъпна" поддръжка и сервиз на робота благодарение на модулния дизайн, на изградената дистрибуторска мрежа и на това, че резервните части се доставят директно от производителя.


Популярният производител на видео конзоли и игри SEGA ще премести

Популярният производител на видео конзоли и игри SEGA ще премести ...

......... в столицата ще отвори офисът.Очаква се преместването на отнеме около две години и дейността в София да започне през юни 2020 г. От компанията уверяват, че решението да преместят част от екипа не е свързана с Brexit. На служителите в Лондон ще бъде предоставена възможността да се преместят в София.


12 Тест-инженерите Божидар Димитров (вляво) и Павел Георгиев са нарекли

12 Тест-инженерите Божидар Димитров (вляво) и Павел Георгиев са нарекли ...

......... автоматизация, Димитров смята, че има процеси, които не могат да бъдат автоматизирани, или поне не на разумна цена. "Това, което роботите правят добре, са прости движения или процедура от прости движения. В сложни операции обаче, например монтаж на кабели в автомобилите, засега те не могат да заменят човека", смята той.


Най-голямата верига за търговия с храни в Беларус Eurotorg се

Най-голямата верига за търговия с храни в Беларус Eurotorg се ...

......... пари и субсидии, пише Reuters. Частният сектор представлява по-малко от 1/3 от брутния вътрешен продукт. Но някои частни фирми процъфтяват. Те смятата, че Беларус е добро място за бизнес, защото има евтина и образована работна сила, конкуренцията не е жестока и корупцията е по-малко разпространена, отколкото в някои съседни страни.


© Надежда Чипева Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на

© Надежда Чипева Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на ...

......... тази година големи корпоративни сделки не е имало, като държавата отново беше най-активна - тя обяви търгове за 50 коли за Висшия съдебен съвет, 400 линейки и десетки превозни средства и автобуси за образователното министерство. Бяха доставени и поръчаните преди време автомобили за Гранична полиция и областните дирекции на МВР.


Още по темата Ами ако достигнете до правилните хора от

Още по темата Ами ако достигнете до правилните хора от ...

......... и фокуса върху марката. Сред тях са Яни Драгов, основател на "Смарт Ограник", Силвия Павлова, управляващ партньор на Orenda Group, и Мая Герасимова от компанията - производител на оризовите бисквити и чипсове Rice Up – Nuhealth.За повече информация вижте тук, а за да се регистрирате за събитието - вижте тук


Поддръжката на сгради и сградни инсталации и почистването са най-търсените

Поддръжката на сгради и сградни инсталации и почистването са най-търсените ...

......... половината случаи договорите за ползване на фасилити мениджмънт услуги се сключват при вече въведени в експлоатация сгради (56.7%). Междувременно от сектора изтъкват, че ангажирането на ФМ специалисти още преди или по време на строителството би могло да доведе до оптимизиране на разходите и повишаване на ефективността при експлоатацията на сградите.


Вдигането на заплати, без това да е съобразено с производителността

Вдигането на заплати, без това да е съобразено с производителността ...

......... увеличава, като заключението е, че фирмите у нас не са се възползвали достатъчно от икономическото възстановяване и това ще се отрази върху разгръщането на потенцила им сега.За колко се събират вземания в България по сектори: (2017 спрямо 2018 г. в дни)Транспорт6199Eлектро- и автомобилно оборудване3791Фармация6972Строителство и металургия3496Търговия на дребно3743* Източник: Coface


„360 милиона европейци използват интернет ежедневно. Те пазаруват онлайн, кандидатстват

„360 милиона европейци използват интернет ежедневно. Те пазаруват онлайн, кандидатстват ...

......... специални гости на събитието бяха вицепрезидентът на eBay Кати Фостър, както и Юрген Грен, член на кабинета на заместник председателя на ЕК Андрюс Ансип. „Българският талант не остава незабелязан от глобалните компании. Радвам се, че Велин Койчев от Data Protection Ltd. доказва модерното и предприемчиво лице на България.", подчерта евродепутатът.


© Reuters Още по темата Facebook ще конкурира Amazon с новия

© Reuters Още по темата Facebook ще конкурира Amazon с новия ...

......... Home Hub ще бъде достъпен в САЩ, Великобритания и Австралия. Заради съмнения относно сигурността на устройствата Home Hub няма да има камера. Според данните на Canalys през изминалата година (от юни 2017 до юни 2018) Google е продала 18.3 млн. умни високоговорители спрямо 21.5 млн. бройки на продуктите на Amazon.


В момента Airbnb е изправена пред нарастващи критики и правен

В момента Airbnb е изправена пред нарастващи критики и правен ...

......... 2017 г.Дан Нейдле, съдружник в адвокатска кантора Clifford Chanc, заяви, че ще бъде по-трудно за HMRC да преследва Airbnb за допълнителни данъци, тъй като до голяма степен компанията е действала като туристически агент и това я прави по-трудна за хващане, отколкото други технологични компании, които по друг начин генерират приходи.


Ако искате да получавате информация за възможностите за европейско финансиране,

Ако искате да получавате информация за възможностите за европейско финансиране, ...

......... Проекти за: "Техническо обслужване и ремонт на автомобили"; "Ремонт и инсталиране на машини и оборудване"; "Дейности по охрана и разследване"; "Спортни и други дейности, свързани с развлечения и отдих".Срок за изпълнение на проектите:- 24 месеца без строителство;- 36 месеца със строителство.Краен срок за кандидатстване: 7 декември 2018 г. 17:30 ч.


12 Това е първият опит за създаване на физическо устройство

12 Това е първият опит за създаване на физическо устройство ...

......... чат и видео приложения. Най-вероятно от компанията ще използват новото си устройство и за продажба на реклами.Според доклада на Cheddar, Facebook може да позиционира новия си продукт като по-скоро комуникационно устройство за потребителите на социалната мрежа. Portal най-вероятно ще бъде представено на предстоящата конференция за развитието на Facebook тази пролет.


1 200 са компаниите и институциите в България, които избират

1 200 са компаниите и институциите в България, които избират ...

......... в столицата. Най-предпочитаната активност е фитнесът, сочат от компанията. Дружеството оперира в шест държави в региона - Полша, Чехия, Словакия, България, Хърватия и Гърция, а общият брой потребители е над 1 млн. На пазара е от 17 години, а от 2011 г. акциите ѝ се търгуват на Варшавската фондова борса.


Екипът на BGF и HeleCloud [HeleCloud] Още по темата Новият

Екипът на BGF и HeleCloud [HeleCloud] Още по темата Новият ...

......... в малкия и среден бизнес във Великобритания, който разполага с 2.5 млрд. паунда собствен капитал за инвестиции и допълнителни 250 млн. евро в Ирландия. Обичайно първоначалните инвестиции на BGF в компании са между 1 и 10 млн. паунда, с възможност за последващо финансиране. Досега BGF е инвестирала в 239 компании.


Изпълнителният директор на Daimler Дитер Цече представи модела EQC Още

Изпълнителният директор на Daimler Дитер Цече представи модела EQC Още ...

......... и Mercedes могат да си позволят да продават електрически автомобили с отрицателен марж, стига конвенционалните им модели да продължат да носят големи печалби. Въпросът е дали така електромобилите не се превръщат повече в отбиване на номера пред регулаторите, за да може гигантите да продължат да се продават големите си коли.


Ако амбициозният проект се осъществи и достигне целта си за

Ако амбициозният проект се осъществи и достигне целта си за ...

......... самолета, включително 11 броя Boeing Dreamliners, с които продължава да обслужва маршрути в Азия и Северна Америка. С подобен флот компанията има огромен шанс да разгърне потенциала си, въпреки очакванията спад на печалбата през тази година заради по-високите цени на горивата и високите разходи за лизинг на сгради и помещения.


Директорът HR във VOSS Кай-Уве Ото, управителят на българския завод

Директорът HR във VOSS Кай-Уве Ото, управителят на българския завод ...

......... проблем да се стигне до завода. Все пак пътят от София е 2 часа.Планирате ли да използвате местни доставчици?- Ще ползваме местни контрагенти за непреките доставки като логистика, услуги, инструменти и т.н. Но материалите, които влагаме в продуктите, ще получаваме от нашите одобрени доставчици, те не могат да се променят.


От началото на годината досега са подписани сделки за общо

От началото на годината досега са подписани сделки за общо ...

......... като офертите са в диапазона 8-11 евро за квадратен метър."Търсенето се покачва. За последните 18 месеца нетно усвоените площи са почти колкото построените, което обуславя като цяло високите наемни нива. Очакваме в рамките на следващите 12 месеца тази тенденция да се запази", коментира Николай Неов, директор "Офис площи" в MBL.


Това е четвърто намаление за тази година Още по темата

Това е четвърто намаление за тази година Още по темата ...

......... до историческо ниско ниво, показват официални данни миналия месец.Икономиката на Китай нарасна с 6.7% на годишна база през второто тримесечие - най-бавният темп от 2016 г. насам. Пекин ще публикува данни за растежа през третото тримесечие на 19 октомври, като се очаква да се види влиянието на новите американски мита.


Още по темата ЕС разследва дали Amazon злоупотребява с данните

Още по темата ЕС разследва дали Amazon злоупотребява с данните ...

......... съревновава с Facebook и Twitter. Мрежата бе пусната през 2011 г. и на теория има огромен брой потребители, защото е свързана с всички останали продукти на компанията. На практика обаче Google+ се приема като един от най-големите провали на гиганта, който никога не успя да достигне популярността на конкурентите си.


Tesla Inc. не може да си поеме дъх. Акциите на

Tesla Inc. не може да си поеме дъх. Акциите на ...

......... на директорите. Инвеститорите продължават да наказват Tesla, въпреки че Model 3 се превръща в един от най-добре продаващите се седани в САЩ. Компанията успя да изпълни прогнозата си за производство през третото тримесечие. Model 3 на Tesla вече е сред най-продаваните седани в Америка Тя е единственият електромобил в класацията