Компании


Жоро Йорданов е интерактивен дизайнер и съосновател на "Облик Студио", ...

... ли сте с тях?Историята познава редица феномени и търсенето на даден актив не може да бъде предсказано с кристална топка. По-скоро трябва да се замислим за причините подобен феномен да се появи и за възможностите, които предоставя, както и за значимостта на технологичната иновация, след като мине манията по нея.


Производителят на ветеринарни лекарства "Хювефарма", който се контролира от братята ...

... е частно и насочено към избрани институционални инвеститори. Процедурата се води от J.P. Morgan, BNP Paribas и Citigroup Global Markets Europe като глобални глобални координатори на предлагането. ING Bank, UniCredit Bank AG ще набират заедно с тях поръчките. Coöperatieve Rabobank, KBC Securities и Raiffeisen Bank International са ко-мениджъри по емисията.


Седем компании спечелиха доверието на инвеститорите на финала на акселераторската

Седем компании спечелиха доверието на инвеститорите на финала на акселераторската ...

... управляващ фонд за рисков капитал в размер на 21,1 милиона евро за дялово и квази-дялово финансиране. Избран е като фонд мениджър от Фонд на фондовете ("ФМФИБ" ЕАД) да управлява ресурс по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и допълнителен капитал от независими частни инвеститори.ВизиткаНиколай Тодоров заема позицията директор "Алкохолни напитки и кафе" в ...

... харесва. По-младите консуматори са по-отворени да опитват както нови марки, така и различни типове и произход на кафе. Именно те са и най-склонни да плащат премиум цена за по-високо качество. Най-младите (18 - 30 години), особено тези, които пътуват, харесват кафе напитки, съдържащи мляко, като лате, капучино и флет уайт.


До седмица пет търговски банки ще започнат да предоставят гарантираните ...

... остава отворена и за останалите търговски банки, ако имат желание да се включат. Ресурсът за новата схема е от съществуващите гаранционни програми на Фонда на Фондовете и ЕИФ и на ББР по които изискванията сега се унифицират. Това е причината да няма нужда от допълнителна нотификация на програмата в ЕК.


Технологичният гигант Apple стана четвъртата голяма дигитална компания, която се

Технологичният гигант Apple стана четвъртата голяма дигитална компания, която се ...

... на големите технологични платформи. През декември Европейската комисия представи нови правила за регулиране на големите технологични фирми в общността. Според предложението ЕС може да налага големи глоби на технологичните компании, ако те не успеят да се справят с незаконното съдържание на своите платформи или ако се отнасят несправедливо с конкурентите.Едно от първите правила на американската политика е да не ...

... през този период. Често големите фирми предпочитат да купуват по-малките си иновативни конкуренти. Според консултантската компания EY американските фармацевтични компании са похарчили 185 млрд. долара през последните пет години за придобиване на биотехнологии. Приблизително една трета от приходите на големите фармацевтични компании са резултат от интелектуална собственост, произтичаща от придобивания.


На бляскава церемония на 17 юни вечерта бяха обявени тазгодишните

На бляскава церемония на 17 юни вечерта бяха обявени тазгодишните ...

... посока развитие на човешкия капитал, непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга, иновации, ИТ, киберсигурност, изкуствен интелект и много други. Кандидатурите във всяка категория бяха оценявани от независимо жури по четири критерия - постижения в съответната категория, добри управленски практики, препоръки от партньори, както и за цялостен принос за обществото.


Застрахователите изготвят полиците си сега, но ще трябва да изплащат ...

... на годината, се очаква да запази нивата си и през второто, коментира Джонатън Голъб от инвестиционната банка Credit Suisse. Всъщност нетните маржове на фирмите се увеличават, а това предполага, че инфлацията може да ги е стимулирала да коригират цените на стоките, но не ги е принудила да поемат допълнителните разходи.


Цветомир Панагюрски е Директор

Цветомир Панагюрски е Директор "Маркетинг и продажби" в застрахователна компания ...

... застраховка ГОА, а към края на същата година сме на 6-то място от 24 компании сред водещите застрахователи в България. Позволете ми да благодаря на всички хора в екипа на компанията, които с професионализма и ежедневните си усилия допринасят за успешното развитие и утвърждаване на ДаллБогг като предпочитан застрахователен партньор.


е най-новата услуга в богатото портфолио от дигитални решения, които

е най-новата услуга в богатото портфолио от дигитални решения, които ...

... автоматично в приложението, а като бонус всеки потребител получава безплатна дигитална карта. Повече информация за мобилния портфейл може да бъде получена на телефон 0700 18 555 (Център за обслужване на клиенти), кратък номер *7224, на имейл , както и на официалната Facebook страница на Пощенска банка, на или на ."Инвестбанк" АД разработи ново приложение за мобилно банкиране Ibank Mobile, ...

... е потребителите да имат активно интернет банкиране и след това лесно могат да изтеглят приложението. То е е с модерен дизайн и удобна навигация. Създадено е за смарт телефони с операционни системи Android и iOS и може да бъде изтеглено безплатно от Google Play, App store и AppGallery за Huawei.


Всеки, който се надяваше, че придобиването на Alexion от AstraZeneca ...

... третата вълна на пандемията засегнаха света, но коронавирусът вече трудно може да бъде обвиняван за по-малкия брой сделки през тази година. Освен поглъщанията в анализа на Evaluate Vantage се включват покупки на миноритарни и мажоритарни дялове, придобивания на бизнес единици и опции и те се обобщават под името "други сделки".


Новините около Nasdaq рядко са свързани с България. Но тази ...

... Американската комисия по ценните книжа и фондовите борси, представени от Hindenburg, SBTech получава около 971 млн. долара от сделката, и в резултат основателят на SBTech (и сега директор на DraftKings) Шалом Мекензи се превръща в най-големия акционер в DraftKings, като богатството му се оценява от Forbes на 2 млрд. долара.


ВизиткаНикола Янков е управляващ съдружник в "Експат Капитал". Преди да ...

... може и за по-малко. Този риск е реален и хората трябва да мислят за него, когато решат да инвестират огромната част от спестяванията си в поредния имот, от който всъщност нямат никаква нужда и който може би ще им носи само текущи разходи, но не и приходи за години напред.


и Пощенска банка завършиха внедряването на SAP S/4HANA, интегрирано решение

и Пощенска банка завършиха внедряването на SAP S/4HANA, интегрирано решение ...

... сектора на малките и средни компании - SAP Business One, така и за големи корпорации - SAP S/4HANA. Компанията развива своя SAP Компетентен център от повече от 15 години и вече разполага с над 30 експерти с разнообразни компетенции в сферата на консултирането, внедряването и поддържането на SAP ERP системи.Темата накратко Вторият фонд за дялови инвестиции на BlackPeak Capital ...

... Крайната цел е в рамките на следващите пет години фондът да инвестира в 10-15 компании, а т.нар. exit (излизане от инвестиция чрез продажба) е предвиден за след още пет години. Вероятно лек превес в сделките ще има България, но и Румъния и Словения ще са сред по-вероятните адреси на инвестиции.


Цифровата трансформация, която се засили благодаение на COVID-19, ускори растежа

Цифровата трансформация, която се засили благодаение на COVID-19, ускори растежа ...

... компания според броя на служителите. Facebook е създал 13 600 нови работни места през миналата година, като общият брой на служителите се увеличил до 58 600. Петата по големина компания от списъка - PayPal е увеличила работната си сила с 14% и е достигнала 26 500 служители в световен мащаб.


Една от най-големите затворени търговски общности в Европа се отваря ...

... Европа - Schustermann & Borenstein GmbH, специално за засилване на онлайн присъствието и продажбите. Изборът, който тя предлага днес, е огромен. Над 30 000 дизайнерски стоки очакват българските клиенти в откриващото се пред тях невероятно модно портфолио на BestSecret, като всеки може да намери това, което отговаря на неговия собствен


Четири години след като "Хювефарма" свали от българската борса основното ...

... има дългове за над 500 млн. евро към синдикат от банки и Европейската инвестиционна банка, като в края на миналата година. Сред финансиращите институции на "Хювефарма" присъстват почти всички големи български банки, западните им майки, а също и други международни институции. Част от парите на ЕИБ са по плана "Юнкер".


След трудната 2020 г., в която пандемията сви част от ...

... Инвестиции и търсенеТази година компанията ще инвестира 1.3 млн. лв., от които 600 хил. лв. са за оборудване на производствения център "Сините скали" в Сливен, а 700 хил. лв. ще отидат за сградния фонд на бутиковата изба в с. Кортен. За 2022 г. планира инвестиция от още 1 млн. лв.Пазаруването, било то онлайн или във физически магазини, никога досега

Пазаруването, било то онлайн или във физически магазини, никога досега ...

... много развълнувани да представим TiBuy на света. Целта ни е чрез единен интерфейс да направим пазаруването, както във физически магазини, така и онлайн, безпроблемно и ще служим като мост между клиентите и широка мрежа от марки и търговци ". За повече информация относно TiBuy, посетете и последвайте компанията в .


Американският бизнес, който очаква нов подход към международната търговска политика ...

... Повече от 3500 американски компании, сред които Coca-Cola, Disney и Ford, както и по-малки производители, заведоха дела срещу администрацията на Тръмп заради митата при внос от Китай. Това е рекорд по заведени дела в Американския съд за международна търговия със седалище в Ню Йорк. Изслушванията са насрочени за тази година.


Темата накратко Малко над 3 млн. евро вече са инвестирани ...

... г. от Валентин Найденов и произвежда различи видове кола маска, които не причиняват болка при използване. Под бранда Waxx се продават също и допълнителни козметични аксесоари и машина за разтопяване на кола маската. Компанията продава в България, но по думите на Павел Езекиев най-големият пазар за бизнеса им е Дубай.


"Булсатком" ЕАД добавя петте линейни канала на HBO - HBO, ...

... резултат в полза на зрителите. Желаем успех и на новата услуга b•box, която дава още една възможност за гледане на най-добрите филми и сериали по HBO и Cinemax", коментира Димитър Нойков, мениджър на HBO за България. Клиентите на "Булсатком" могат да открият HBO каналите на позиции от 451 до 455.


С вдигането на ограничителните мерки в богатия свят, хората започват ...

... на транспорта на своите велоергометри от Тайван. Корабната компания Maersk наскоро обяви, че ще купи повече контейнери, за да облекчи пречките в доставките. Глобалните поръчки за доставки, които се изпълняват с огромни контейнерни кораби, са се е повишили от 9% от сегашния флот през октомври до над 15% през април.През последните години се утвърди като водеща и предпочитана SAAS ...

... на GombaShop (на снимката). Компаниите, участващи в партньорската програма, ще имат възможност да предлагат приоритетно своите услуги на всички клиенти на платформата, която от своя страна ще има ангажимент да им дава добра експозиция, да информира търговците за различните възможности и да съдейства при осъществяване на контакт и последваща комуникация.


Хасково обикновено влиза в полезрението на медиите или с драмите ...

... АД е собственост на една от най-големите пивоварни в света - "Молсън Коорс Брюинг къмпани" (Molson Coors Brewing Company). Тогава тя придоби групата "СтарБев", част от която бе и българското дружество. Портфолиото включва местните марки "Каменица", "Астика", "Бургаско пиво" и "Славена", както и световните брандове Stella Artois, Beck`s и Staropramen.


През последните 30 години CITY College предлага Executive MBA програмата

През последните 30 години CITY College предлага Executive MBA програмата ...

... 8 други страни в по-широкия регион - Солун, София, Белград, Киев, Тбилиси, Ереван и Баку в продължение на повече от 30 години. За повече информация, свързана с Pan-European Executive MBA, предлагана в CITY College, University of York Europe Campus, както и програмните изисквания за кандидатстване, моля разгледайте и направете запитване.


Централата на "Булгартабак холдинг" на ъгъла на столичната улица "Граф ...

... отчита 23.4 млн. лв. печалба, която в голямата си част идва от инвестиционни доходи, като е трудно да се изчисти доколко това са реални сделки (например ) или вътрешни преструктурирания. През първото тримесечие на 2021 г. "Юрий Гагарин" отчита 40 млн. лв. приходи от дейността и 0.5 млн. лв. печалба.


От Nespresso вярват, че в съвършеното кафе няма нищо случайно. ...

... за по-доброто обслужване на тези общности, поради което през 2018 г. започват да си сътрудничат с KIT Royal Tropical Institute за разработване на програма за техните агрономи, наречена Catalysts for Gender Transformative Change, която има за цел да ги обучи относно равенството между половете във веригите за доставка на кафе.


Един от най-значимите финтех трендове към момента - моделът "купи ...

... сме в активни преговори или в процес на интеграция на популярни онлайн търговци в България", споделя Ивайло Иванов, главен изпълнителен директор на NewPay. Според данни на един от лидерите в BNPL сегмента Klarna от 2020-а година, използването на модела за плащане "купи сега, плати по-късно" от онлайн магазините води до:


От няколко години по Черноморието се разраства една от най-значимите ...

... се Индустриален парк в Бургас може да видите във видеото. Някои от компаниите, които действат в индустриалния парк на Бургас, ще разкажат за опита си в Бургас на Срещата на бизнеса в Бургас и региона на 16 юни (сряда). Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация, която може да направите


Димитрис Лиупис е член на УС на Vivacom и главен ...

... по-висока от предишното поколение технологии. Стартирахме я в края на 2020 г., предлагайки достъп до новата технология на 115 000 домакинства в София, Варна, Бургас и Стара Загора. Разширяваме непрекъснато обхвата й, като до края на тази година планираме да я предоставим на над 300 000 домакинства в цялата страна.


ЕС и Великобритания започнаха официално разследване на Facebook. Най-голямата социална

ЕС и Великобритания започнаха официално разследване на Facebook. Най-голямата социална ...

... заяви изпълнителният директор на британския регулатор - Андреа Кочели. От Facebook обявиха, че ще сътрудничат изцяло на разследванията, предприети от ЕС и Великобритания, за да докажат, че те са безпочвени. Технологичните гиганти под прицел: възползват се от монополната си власт на пазара Това се твърди в антитръстовия доклад на САЩ


Темата накратко Семейната компания, произвеждаща мебели с марката "Виденов", се ...

... планира реконструкцията да бъде завършена до края на годината. Вече тече процес по подбор на нови служители, които предстои да бъдат обучени, уточниха от "Виденов груп". Ивайло Макавеев, изпълнителен директор на "Мебели Виденов": Инвестицията ще увеличи производствения капацитет с 30% и ще отвори нови 200 работни места Източник: Виденов груп


Преди няколко години Snap, компанията - собственик на социалната мрежа ...

... второстепенни фирми има аналог в Китай, където ново поколение технологични любимци, включително Meituan и Pinduoduo, се развиха успешно, за да се изправят срещу дуопола на Alibaba и Tencent. "Коронавирусът е страхотен цифров ускорител", казва Лоусън. Възходът на облачните услуги позволи на относително по-малките компании да се специализират и да растат.


"Краят на каменната ера не e настъпил заради липсата на ...

... за изкопаеми горива трябва да спрат сега, ако енергийният сектор иска да бъде въглеродно неутрален до 2050 г. Джо Байдън иска енергетиката на САЩ да спре да изпуска парникови газове в атмосферата 15 години по-рано от това. Увеличава се външният натиск върху петролния бизнес да приеме прехода към нисковъглеродно бъдеще.


Като част от световния гигант "ХайделбергЦимент Груп" най-големият производител на ...

... търговски директор на "Девня Цимент" АД. Какво означава въглеродно неутрален бетонВъглерод-неутралният бетон включва всички директни CO2 емисии, свързани с производството на цимент и след това бетон, както и доживотното му влияние върху средата. Целта е неутралността да бъде постигната през целия жизнен цикъл на материала, включително чрез рециклиране при разрушаването.


Вече втори месец Kaufland България въвежда поетапно в своите хипермаркети

Вече втори месец Kaufland България въвежда поетапно в своите хипермаркети ...

... да разраства мрежата си от градове, в които това е достъпно и тази година в нея се присъединиха още няколко. Електронният магазин, който компанията ни предлага в партньорство с платформата за доставки foodpanda, в момента дава възможност за разнообразен избор от над 5 000 артикула от всички наши продуктови категории.


Един от най-популярните лекотоварни автомобили в света - Volkswagen Caddy ...

... да се открият заемки от леките коли. В същото време моделът е много по-функционален, като дори в стандартната версия се събират две европалета. В салона са използвани по-качествени материали, които остават износоустойчиви, но изглеждат много по-добре. Приборното табло може да е с класически скали с дисплей между тях, или дигитално.


Три месеца след старта на атрактивната онлайн кампания

Три месеца след старта на атрактивната онлайн кампания "Благодарим ти, ...

... да създаде свой индивидуален профил на , като за целите на кампанията, е необходимо при плащане на каса да използва BILLA Card, а след пазаруване - да регистрира данните от своята касова бележка. Пълните условия за участие в кампанията "Благодарим ти, че пестиш в BILLA" са достъпни тук - .


Един от най-големите и стари онлайн брокери в света - ...

... за откриване на работни места в региона, които да обслужват нарастващия брой от клиенти. "Планираме първоначално да наемем около 100 души персонал, който да подкрепя и обслужва нашите регионални клиенти и да разширява операциите ни за Централна Европа.", добави пред Капитал Петерфри, но не уточни в кои държави от региона.


Как се разви пазарът в България през изминалата година? При

Как се разви пазарът в България през изминалата година? При ...

... софтуери за комуникация. Тази нова среда води и до редица неудобства за бизнеса - отдалечена IT поддръжка, нужда от повече сигурност за данните, по-добро техническо обезпечаване. Ние предоставяме част от решенията, като Lenovo Premier Support, ThinkShield и Lenovo WiFi Security, чрез които гарантираме сигурност, удобство и оптимизиране на ИТ разходите.


Миналата година беше ужасна за всякакъв вид пътувания. Но не ...

... "ако позволите на шефовете да се възползват от предимствата, то трябва да ги заболи от недостатъците". Бордовете на директорите изглежда игнорират това. Може би и те печелят от налагането на система, която поддържа заплатите им високи. Поради каквато и да е причина през изминалата година те раздаваха пари като бонбони.


Зомбитата са плод на въображението и изображението. Най-често се срещат ...

... възстановяването по време на икономическия процес на оздравяване. Пандемията през последната година даде допълнителен тласък на дебата за нарастващия брой на т.нар. зомби фирми. В условията на корона кризата проблемите в корпоративния сектор значително нараснаха, а правителствата се стремят да им противодействат чрез огромни фискални мерки за подкрепа на бизнеса.


Темата накратко Наследниците на Денис Ершов предстои да заведат рекорден ...

... на редица разпоредби на Търговския закон, както и на собствените си вътрешни правила. Използвани са включително и фалшифицирани подписи на Александър Мелник - който заедно с Ершов към онзи момент държи общо 52.5% от акциите на компанията майка "Петрол холдинг" и следователно упражнява заедно с Ершов мажоритарен контрол над "Петрол".


Правителствените стимули са от особено значение за развитието на пазара ...

... се отнася до инвестициите, Куни обясни, че от 2020 г. започва огромна инвестиция от 27 млрд. долара и така до 2025 г. Само през 2021 г. капиталовите разходи са 7 млрд. долара Правителствени стимулиMaсовото използване на електроавтомобили обаче няма как да се случи без необходимата инфраструктура и участието на държавите.


Signify-Philips Lighting е световният лидер в професионалното и потребителското осветление, ...

... осветлението ще падне до 8%. В същото време броят на светлинните точки ще се увеличи с около 35%. Ние сме едва в началото на този бъдещ преход, който има огромен потенциал за икономиката, околната среда и подобряването на качеството на живот въз основа на допълнителните възможности, които нашите решения предоставят:


Визитка Димитър Михайлов е магистър "Стопанско управление". Работи за "К-експрес" ...

... защитена среда, по технология, при която не се влагат консерванти за съхранението им, както и оцветители, което ги прави подходящи за консумация и от най-малките ни клиенти. Тези кулинарни продукти са вкусни и подходящи за продължително хладилно съхранение вкъщи. Клиентите ни могат да ги намерят и опитат в търговската мрежа.


Технологичният гигант Amazon обяви, че купува филмовото студио Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) ...

... да създава свои отдели и да ги развива сама. Филмовият бизнес е по-различен случай, защото старите холивудски студиа въпреки лошото си финансово състояние държат правата върху огромен брой популярни филми и поредици от близкото и далечно минало и собствеността над каталозите им дава конкурентно предимство на новите играчи в сектора.


McDonald`s ресторант в Илинойс, който отчаяно иска да привлече персонал,

McDonald`s ресторант в Илинойс, който отчаяно иска да привлече персонал, ...

... ваксините, но някои индустрии все още са засегнати от огромен недостиг на работна ръка. Най-красивият McDonald`s ресторант всъщнoст е имение от 19-ти век. Каква е неговата история? То се намира в Лонг Айлънд, Ню Йорк Bank of America очаква този недостиг на работници да изчезне до началото на 2022 г.


Към големите награди, осигурени от Шнайдер Електрик България в индустриалния

Към големите награди, осигурени от Шнайдер Електрик България в индустриалния ...

... че ще е много полезен за всички кандидати. Такъв конкурс е първи по рода си у нас и сме уверени, че индустрията има нужда от повече инициативи, които стимулират инженерите и техните амбиции", посочват от Шнайдер Електрик. Пълните условия на конкурса "Стартирай 4.0" са налични на на Шнайдер Електрик България.


"Софарма" планира да увеличи капитала си чрез издаване на варанти, ...

... събрание на "Софарма" промени устава, с което се даде право на съвета на директорите да взема решения за увеличаване на капитала до достигане на размер от 750 млн. лв. в срок от 5 години след вписването им в Търговския регистър. В момента акционерния капитал на дружеството е 134.8 млн. лв.


Срещу американската верига за бързо хранене McDonald

Срещу американската верига за бързо хранене McDonald"s е заведено дело ...

... това е честа практика при голяма част от корпоративна Америка днес. В същото време от McDonald"s обещаха да увеличат разходите си за реклама към компании, притежавани от различни собственици като Black, Hispanic, Asian Pacific, Women и LGBTQ. Според заявката разходите ще бъдат увеличени от 4 на 10% до 2024-а година.


Ако сте собственик на малък или среден бизнес, имаме една

Ако сте собственик на малък или среден бизнес, имаме една ...

... "Свободен" план, при който цената е 0.149 лв./кВч. При този избор договорът може да бъде прекратен по всяко време със стандартното 30-дневно предизвестие. Това от своя страна дава по-голяма свобода и гъвкавост на клиентите. Ако искате да видите повече подробности за всеки един план, можете да го направите на .


Пазарът на доставка на телевизионно съдържание преживява драматични промени, които ...

... на архив за над 200 канала, който позволява гледане до седем дни назад. Има и видеотека с над 10 000 заглавия на български, различни пакети канали и др. На разположение е функция за запазване на съдържание, напомняне за предаване и др. Има режим за деца, както и доста други опции.


Мариуш Винярчек има над 14 години опит в обслужването на ...

... хора с най-различен професионален опит - от кол център оператори, банкови служители до организатори на събития и учители по английски език. Общото между тях е желанието им да станат крипто експерти, защото виждат, че това е начинът, по който вече правим транзакции и използваме дигиталните активи и парите като цяло.


Преди век Хенри Форд отива в Бразилия и създава града

Преди век Хенри Форд отива в Бразилия и създава града ...

... повлякоха местната валута. Това вкара Бразилия в дълбока рецесия, която се влоши и заради корупционните скандали. Преди 2013 г. Бразилия бе четвъртият най-голям автопазар в света, а сега е на седма позиция. Историята на Ford в Бразилия върви към своя край и заради пандемията, която влоши още повече икономическата ситуация.


TBI Bank, дигитална банка от следващо поколение, представи своето решение

TBI Bank, дигитална банка от следващо поколение, представи своето решение ...

... развиваме своята дигитална трансформация, но също така и да осигурим безопасност както за клиентите ни, така и за нашите колеги", каза Павелс Гилодо, старши вицепрезидент "Потребителско онлайн кредитиране" в TBI Bank. Благодарение на успешното лансиране в България, продуктът ще бъде представен също така и на румънския пазар по-късно тази година.


Кратко посещение на директора на Tesla Илън Мъск в Лутън

Кратко посещение на директора на Tesla Илън Мъск в Лутън ...

... се отказали. Междувременно миналата седмица стана ясно, че производителят на електромобили се е отказал от разширението на завода си в Шанхай, където трябваше да се произвеждат автомобили не само за Китай, но и за цял свят. Tesla се отказва да разширява завода в Шанхай Заради напрежението между САЩ и Китай


Базираната в Бургас компания "Стивасофт" направи първата си сделка, като ...

... надминава 1 млн. долара. През 2019 г. "Стивасофт" отчита приходи над 1.3 млн. лв. и печалба 95 хил. лв. По думите на основателя на компанията те са разделени поравно между двата бранда. "Пандемията от коронавирус не засегна бизнеса ни и през 2020 г. финансовите показатели останаха непроменени", уточнява още той.


"30 години създаваме вселена от нови възможности" - това е ...

... дигитална банка" и "Най-добро приложение за мобилно банкиране" за потребителите в България. По случай своята 30-годишнина със старта на "Вселена от възможности" Пощенска банка прави поредна смела крачка в тези три области на интерес: отваря обществена дискусия, дава гласност на смели идеи и въвлича обикновения човек в промяната към по-добро.


CETIN България, част от PPF Group, е доставчик на мрежови ...

... и огромна отговорност. Струва си да се спомене, че наскоро официално завършихме консолидацията на България, Унгария, Сърбия и Чехия под една компания майка - CETIN Group. Това ни дава предимство при развитието на дейностите ни и укрепването на позицията ни като водещ играч в региона на Централна и Източна Европа.


За първи път dm предлага в България 14 продукта с ...

... екологична отговорност с мисъл за идните поколения. Тази философия се изразява във всекидневни осъзнати и отговорни действия по отношение на природните ресурси и опазването на околната среда. Разработването на новата линия Pro Climate с неутрално въздействие върху околната среда е продължение на стремежа за подкрепа на устойчивото развитие на планетата.


В последно време се наблюдава засилен интерес към организиране на ...

... дигиталните проекти в отдела за ИТ и цифрови проекти на OMV. Елена-Кристина няма намерение да спира дотук. "Професионалната MBA диплома и опитът, който придобих в програмата, не само ми помогнаха да се насоча в мечтаната ми кариерна посока, но ми спечелиха повишение и продължаващо развитие в тази област", споделя тя.


В края на миналия месец бе публикувано национално количествено изследване ...

... много ниско ниво на толерантност на българите. Хубавата новина е, че смятат, че работодателите са по-отворени към "различните", отколкото е обществото. Тридесет и четири процента от анкетираните споделят виждането, че работодателите не са "отворени" към различията в кандидати за работа, докато само 2.3% смятат, че българите като общество сме толерантни.


Фирма "Про Смарт" (Pro Smart) стои зад проект за соларни ...

... с постигането на конкурентна производствена цена", обяснява той. В момента, в който екипът е готов с разработката, ще кандидатства за защитата й в Патентното ведомство. Особеното тук е, че тази технология се развива толкова бързо, че понякога, докато бъде защитена с патент, е готова следващата й по-ефективна версия, обясняват авторите.


Прекарвайки повече време у дома, се вдъхновихме да потърсим нови ...

... приложения. Винаги, когато се приберете вкъщи, микроклиматът може да бъде настроен според предпочитанията ви. Освен температурата на въздуха вътре в помещението, може да следите и тази на околната среда, осигурявайки здравословна атмосфера на семейството си, както и да настройвате температурата на водата в бойлера, в подовото отопление или в радиаторите.


След като миналия ноември международната компания Glencore Agriculture се ребрандира ...

... устойчиви и проследими селскостопански продукти с контролирано качество. С повече от 17 500 опитни служители, работещи в 37 държави, стратегическата ни мрежа от складови, преработващи и транспортни активи ни позволява да предлагаме иновативни решения на нашите клиенти, създавайки успешни и дълготрайни партньорства с тях. Заедно сме по-силни и постигаме повече.