© Цветелина Белутова Още по темата

© Цветелина Белутова Още по темата "Теленор" отчита по-високи приходи и ...

......... бизнес сегмента. Ден по-рано "Теленор България" също обяви резултатите си за първото тримесечие. Операторът, в който скоро ще влезе като собственик чешкият инвестиционен фонд PPF, също отчете повишение на приходите, печалбата и ARPU. Третият голям телеком - БТК ще обяви резултатите си за първите три месеца в края на май.


Google успя да изхари 7,7 милиарда долара в капиталови разходи

Google успя да изхари 7,7 милиарда долара в капиталови разходи ...

......... Финансовият директор на Alphabet оправда разходите като част от стремежа към растеж на компанията. Бен Шахтър, анализатор в Macquarie, оприличи Google на Amazon в желанието за огромни инвестиции. Но според него проблемът е, че много от новите бизнес възможности, в които Google инвестира, може да не се окажат достатъчно печеливши.


Главният изпълнителен директор на Spotify Даниел Ек Още по темата

Главният изпълнителен директор на Spotify Даниел Ек Още по темата ...

......... стойност от някои дигитални платформи като YouTube на Google при използването на музика и сумите, които те плащат на хората, създаващи и инвестиращи в музика. "Нещата изглеждат добре, но има структурен пропуск в системата. Докато не го решим, винаги ще е трудно", каза главният изпълнителен директор на IFPI Франсис Мур.


Големите компании, предоставящи коли под наем, се противопоставят на новите

Големите компании, предоставящи коли под наем, се противопоставят на новите ...

......... изчакват самосезирането на регулаторните органи, компаниите, предоставящи коли под наем, са уведомили Федералната комисия по търговия на САЩ и данъчните органи за евентуални нарушения. От компаниите дори са предложили конкретни законодателни мерки, които, ако бъдат приети като закони, ще приравнят платформите за споделен превоз към компаниите за коли под наем.


© Анелия Николова Още по темата Lidl избра България за IT

© Анелия Николова Още по темата Lidl избра България за IT ...

......... след "Кауфланд" (също част от Schwarz) и "Метро кеш енд кери" през 2016 г., като вероятно вече се е придвижила до второто място. През 2017 компанията увеличава пазарния си дял до 7.9% срещу 7.1% година по-рано с приходите си от 830 млн. лв. според прогнозните данни на анализаторската компания ICAP.


Момчил Кюркчиев ще е един от лекторите на DigitalK 2018

Момчил Кюркчиев ще е един от лекторите на DigitalK 2018 ...

......... сп. Fortune.Съоснователите на Leanplum тепърва ще разширяват предлаганите услуги. Все по-голяма роля в маркетинг платформата на компанията ще играят облачните услуги и изкуственият интелект. Сред клиентите на фирмата са NBC, Tinder, Grab, Tesco, Zynga и др. От компанията не разкриват на колко се оценява Leanplum, както и финансовите си резултати.1.2% ще бъде отрицателният ефект върху приходите на компаниите от

1.2% ще бъде отрицателният ефект върху приходите на компаниите от ...

......... на износ и за очакваната от ЕЦБ инфлация. Изглежда обаче, това в известна степен е компенсирано от ниските лихви, като се е установило относително равновесие, макар големите губещи в този сценарий да са банките в еврозоната, които за разлика от американските си конкуренти оперират при изключително ниски маржове на печалба.


Новите сигнали за слаби продажби на iPhone, подадени от ключови

Новите сигнали за слаби продажби на iPhone, подадени от ключови ...

......... тайванската компания посочиха "слабото търсене" в сегмента на мобилните телефони. Това от своя страна даде резултат в занижаване на прогнозите за представянето на Apple. Експертите от Morgan Stanley предупредиха продажбите на iPhone могат да бъдат ограничени до 34 милиона броя през второто тримесечие при предишни очаквания за 43 милиона броя.


Полската верига има около 8200 работници, а оборотът й през

Полската верига има около 8200 работници, а оборотът й през ...

......... за да диверсифицира финансирането и да намали зависимостта си от заеми от банки, съобщиха литовските медии на 20 април.Изпълнителният директор на Maxima Grupe Далиус Мисиунас заяви пред литовския вестник Verslo Zinios, че въпросът ще бъде проведен тази година, но не е посочил график или други подробности като падеж или доходност.


Заводът в Лясковец произвежда основно боеприпаси от среден калибър и

Заводът в Лясковец произвежда основно боеприпаси от среден калибър и ...

......... Америка, като според ръководството потенциалът за развитие на тези пазари е значителен.Мажоритарен собственик на дружеството със 74.32% е "Аркус България" (останалите акции са на физически лица). То от своя страна е собственост на над 1300 акционера, като малко над 50% държи Дочо Караиванов, а 37% има изпълнителният директор Банко Банков.


© Георги Кожухаров Още по темата

© Георги Кожухаров Още по темата "Нестле България" ще приеме ученици ...

......... "Всеки ден се продават 1 милиард продукти на корпорацията, която притежава 418 фабрики в 86 държави. Очакваният ръст на продажбите за 2018 г. е между 2-4%. Компанията ще инвестира в растящите категории: кафе напитки, храни за домашни любимци, детско хранене и води, обобщи Емануел Артур, изпълнителен директор на "Нестле България".Още по темата Защо поскъпнаха SMS-ите на едро Нарасналата употреба

Още по темата Защо поскъпнаха SMS-ите на едро Нарасналата употреба ...

......... България, Сърбия, Унгария и Черна гора на PPF, инвестиционния фонд на най-богатия чех Петр Келнер. За сделката "Капитал" съобщи през февруари, като според предварителния договор "Теленор България" се оценява на около 810 млн. евро. От норвежкото дружество посочиха, че очакват сделката да бъде приключена през третото тримесечие на тази година.


Илюстрация Жозе Салойо, (вляво) е новият управител на БНП Париба

Илюстрация Жозе Салойо, (вляво) е новият управител на БНП Париба ...

......... Обикновено техният оптимизъм е над средното ниво с изключение на Португалия. Като цяло 79% от милениълите вярват че бъдещето ще е по-добро. Този процент е най-висок в Дания с 86%. България е на втора позиция заедно с Румъния с 83%. Оптимизмът за бъдещето е най-нисък сред италианските милениъли със 70%.


Резултатите на банката за периода надминават очакванията на анализаторите. Мениджмънтът

Резултатите на банката за периода надминават очакванията на анализаторите. Мениджмънтът ...

......... че протекционизмът и засиленото политическо напрежение оказват негативно влияние върху инвеститорите."Нашите клиенти са станали по-предпазливи заради засилващата се волатилност", коментира финансовия директор на UBS Кърт Гарднър. Той заяви, че това е нарушило до известна степен оптимизма им, което би въздействало през второто тримесечие на тази година. UBS Quotes by TradingView


Приходите на Google продължават да бъдат основно от реклама © Dado

Приходите на Google продължават да бъдат основно от реклама © Dado ...

......... Разходите са се повишили и в сектора на YouTube, където фирмата е похарчила повече пари за нови телевизионни услуги и маркетингови продукти.Директорите на Google коментираха, че инвестициите трябва да продължат, за да се инсталират нови мощни компютри и интернет кабели, които да поддържат връзката на YouTube, предвид покачващия се трафик.


Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг смята, че финансовите резултати

Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг смята, че финансовите резултати ...

......... че стратегията на Facebook предвижда засилване на сигурността и безопасността на потребителите на социалната мрежа. Поради това групата планира да разполага с 20 хил. служители, които да отговарят за подобряването на качеството в тези категории. През последните три месеца акциите на Facebook са поевтинели с 8.3%. FB Quotes by TradingViewВъвеждането на блокчейн технология в бранша ще увеличи търговията с

Въвеждането на блокчейн технология в бранша ще увеличи търговията с ...

......... глобалната търговия са сред недостатъците в бранша", обявяват от най-голямата корабна компания. Поради тази причина Maersk си партнира с IBM, за да следи в реално време стоките и документите чрез блокчейн. "Проучването ни показа, че забавянето на тези процеси има негативно влияние върху търговията", се посочва в позицията на Maersk.


Още по темата Спортът - от телевизора към браузъра Големите

Още по темата Спортът - от телевизора към браузъра Големите ...

......... новите си продукции в платформата. Вместо това компанията ще пусне своя собствена стрийминг платформа. Според последните данни в момента Netflix има над 125 млн. абонати по целия свят. Пазарната капитализация на компанията наскоро удари 144 млрд. долара, а за последната година цената на акциите се е вдигнала с над 125%.


© Цветелина Белутова Още по темата

© Цветелина Белутова Още по темата "Билла" влиза в още два ...

......... на REWE Group в 5 държави от Централна и Източна Европа (България, Русия, Словакия, Чехия и Украйна) от централата си във Винер Нойдорф в Австрия. Оборотът на тези пазари бележи ръст от 10.4% в сравнение с 2016 г. Служителите в супермаркетите в петте страни са 21 315, съобщават от компанията.


Компаниите за хидравлични елементи имаха силна 2017 г. © Юлия Лазарова

Компаниите за хидравлични елементи имаха силна 2017 г. © Юлия Лазарова ...

......... 4 лв. на акция, което означава, че над 90% от нетния резултат ще бъде изплатен към акционерите. За 2017 г. компанията отчете минимален ръст на приходите до 30.8 млн. лв., но печалбата спадна с 19% до 2.5 млн. лв. Най-голям акционер е "КРЗ инвест" (49.86%), част от групата на "Химимпорт".


© Maxim Shemetov Още по темата Apple планира да замени чиповете

© Maxim Shemetov Още по темата Apple планира да замени чиповете ...

......... тримесечие и част от фокуса трябва да се прехвърли върху бързо растящия по оборот сегмент на услуги.Освен резултатите за тримесечието, инвеститорите чакат 1 май и заради представянето на новата политика на разпределение на дивиденти на компанията, след като Apple започна да връща обратно в САЩ капитала, който държеше зад граница.


Теренът, върху който

Теренът, върху който "ФНИ България" получи право на строеж срещу ...

......... хранително-вкусовия бранш на борсата. През миналата седмица ръководството й внесе проспект за одобрение от регулатора, което означава, че IPO-то може да се появи преди лятото. Амбициозната цел зад него е за набиране на 100 млн. лв. от капиталовия пазар, което при успех би било рекордно постижение за последните 10 години.


Акциите на китайската Lenovo Group Ltd. се сринаха до най-ниското

Акциите на китайската Lenovo Group Ltd. се сринаха до най-ниското ...

......... пряко, но пазарът е притеснен". Източник: Мечките се насочиха точно към Lenovo, тъй като имат съмнения, че компанията -- някога смятана за потенциален съперник дори на Apple Inc. -- може да не успее да се възстанови. През последните три години акциите поевтиняха с над 70 процента, изтривайки 13 милиарда долара.


Глобата е редуцирала печалбата на акция на банката с около

Глобата е редуцирала печалбата на акция на банката с около ...

......... оглавява институцията и усилено се опитва да затегне контрола върху некоректните практики от страна на банките. Най-голямата глоба, налагана от бюро за финансова защита на потребителите до момента, възлизаше на 100 млн. долара и отново беше насочена към Wells Fargo, именно по повод скандала с фалшивите сметки през 2016 г.


Основната задача пред изпълнителния директор Шнайдер беше да генерира устойчив

Основната задача пред изпълнителния директор Шнайдер беше да генерира устойчив ...

......... Америка е най-големият по приходи регион за Nestle. Най-добро е представянето на Азиатското поделение на компанията, където ръстът на приходите на годишна база е достигнал 4.7%, като това е и основната причина за високите темпове на растеж през тримесечиетоОт компанията затвърдиха прогнозите си за целогодишен ръст между 2 и 4%.


Характерно е стабилното представяне на банката в търговията с ДЦК.

Характерно е стабилното представяне на банката в търговията с ДЦК. ...

......... свият данъчните си разходи. Изглежда, че Morgan Stanley е големият победител сред американските банки. От финансовата институция показаха, че могат да надминат очакванията на анализаторите, въпреки нестабилната пазарна обстановка през първото тримесечие, белязана от търговско и политическо напрежение, предизвикало първия тримесечен спад на индекса S&P 500 за последните 10 тримесечия.


© Юлия Лазарова Още по темата Корупцията не е за всеки

© Юлия Лазарова Още по темата Корупцията не е за всеки ...

......... хранителни продукти е обвил Техническият университет в София. Търгът е разделен на 9 обособени позиции, включващи "Мляко и млечни продукти", "Месни продукти", "Плодове и зеленчуци", "Консерви", "Хляб", "Сладкиши", "Безалкохолни напитки и бира" и други. С избрания доставчик ще бъде сключен три годишен договор.Срокът за кандидатстване в търга е 30 май.


Тук ще бъде логистичната база © Сашка Панайотова Още по темата

Тук ще бъде логистичната база © Сашка Панайотова Още по темата ...

......... и с прясна и замразена риба – пъстърва, шаран, сом, внася ципура и лаврак от Гърция и сьомга от Норвегия. Поддържа също пълната гама от млечни продукти на български производители. През миналата година приходите на компанията са нараснали с 30% по нейни данни. За 2016 те бяха 28 млн. лв.


© Цветелина Белутова Още по темата

© Цветелина Белутова Още по темата "Лидл България" е инвеститор на ...

......... и разкрит 86 нови работни места.Компанията има сертификат за "Инвеститор клас А", както и приз за "Инвеститор на годината в областта на преработващата промишленост" за 2009 г.По данни на Светлин Николчев оборотът на групата за 2017 г. е около 80 млн. лева срещу близо 67 млн. лева през 2016 г.


© Jaime Saldarriaga Още по темата Европейските компании могат да пострадат

© Jaime Saldarriaga Още по темата Европейските компании могат да пострадат ...

......... на анализаторите от Cowen & Company.Андре Каланцопулос, изпълнителният директор на Philip Morris, призна, че продажбите в Япония растат "по-бавно, отколкото първоначално очаквахме." Той добави, че фирмата вече е достигнала до по-консервативната част от пушачите и при тази демография може да има нужда от повече време, за да бъдат наложени технологиите.


Google.com -- един от най-ценните интернет адреси в света, е

Google.com -- един от най-ценните интернет адреси в света, е ...

......... работил за компанията пет години и половина. Гигантът призна за грешката пред CNN и посочи, че е предложила на Вед 6006.13 долара (ако се опитате, ще прочетете GOOGLE в числото), за да си го върне. Самият той решил да даде парите за благотворителност, така че от компанията са удвоили сумата.


Компанията започна с производство на детайли за бяла техника, а

Компанията започна с производство на детайли за бяла техника, а ...

......... компанията се увеличават с 5% до 16.6 млн. лв., а печалбата нараства с 23% до 651 хил. лв. През миналата година също има ръст. "За 2017 г. оборотът е около 9 млн. евро (18 млн. лв.), а за тази година очакванията ни са той да нарасне с 10-15%", казаз Кръстев.


Приложението е подложено на натиск от миналата година, когато върховният

Приложението е подложено на натиск от миналата година, когато върховният ...

......... ресурси, свързани с него.Telegram отказа да предостави данните по съображения за сигурност и обяви, че приложението ще продължи да действа въпреки съдебната забрана.От "Роскомнадзор" са обяснили пред агенция "Интерфакс", че умишлено са блокирали значителен брой сървъри на Google и Amazon, защото смята, че Telegram ги използва за заобикаляне на забраната.


Енергийни гиганти като Exxon Mobil, Total, Chevron, BP и Royal

Енергийни гиганти като Exxon Mobil, Total, Chevron, BP и Royal ...

......... 20 години властите в Бразилия предприеха подобни стъпки и успяха да привлекат близо 100 чуждестранни компании, но усилията им се провалиха заради доминиращата роля на държавния гигант Petrobras, заяви Децио Одоне, директор на бразилския петролен регулатор. Одоне обясни, че поради това голяма част от групите не са постигнали очакваните резултати.


Новият изпълнителен директор Кристиан Севинг беше посрещнат с големи надежди

Новият изпълнителен директор Кристиан Севинг беше посрещнат с големи надежди ...

......... млрд. евро.Анализаторите смятат, че управлението на новоизбрания изпълнителен директор Кристиан Севинг създава несигурност и поражда въпроси относно бъдещата посока на банката, особено за бизнеса с инвестиционно банкиране, който отчита слаби резултати. Освен това сериозният спад на цената на котировките на Deutsche Bank засилва недоволството сред инвеститорите. DBKD Quotes by TradingView


© Капитал Още по темата Монти Мънфорд: Нуждаем се от цялостна

© Капитал Още по темата Монти Мънфорд: Нуждаем се от цялостна ...

......... млн. долараПроект за разработването на кошер за бързо производство на домашен мед. "Баща и син австралийци, които доказват, че всеки може да бъде пчелар." Roccbox, събрал 1.234 млн. долараПреносима пещ за пица. "Просто смятам, че продуктът е много готин. Кой не иска да си има своя собствена пещ за пица?"


Е-образованиеНишови онлайн курсове Популярността на онлайн курсовете буквално експлодира през

Е-образованиеНишови онлайн курсове Популярността на онлайн курсовете буквално експлодира през ...

......... са новите технологични иновации от тази седмица 13 апр 2018 Дигитални модели Какви са последните технологични иновации от седмицата 9 мар 2018 Дигитални модели Технологичните тенденции от последната седмица, които ни направиха най-силно впечатление 2 мар 2018 Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 9 фев 2018


Темата накратко:• Големите технологични компании поддържат бизнес модела си чрез

Темата накратко:• Големите технологични компании поддържат бизнес модела си чрез ...

......... само да го разгледате, но все още сме едва в началото на пътя.Някои експерти не изключват дори варианта в бъдеще гигантите да плащат на потребителите за данните им. Кой знае, това може да става чрез децентрализирана технология като блокчейн. Тогава пак ще сме продукт. Но поне ще знаем колко струваме.


[Shutterstock] Още по темата Новите маркетинг правила Защо GDPR е

[Shutterstock] Още по темата Новите маркетинг правила Защо GDPR е ...

......... малката златна кокошка е намерена от операторите. Старата SMS технология изведнъж се оказва желана от клиенти. И поскъпва, защото телекомите са малко и могат да си го позволят. До намирането на нова технология.(в печатното издание е допусната грешка за размера на пазара, като стойността му е над 1 млн. лв.)


Единственият завод за асемблиране на автомобили в България - този

Единственият завод за асемблиране на автомобили в България - този ...

......... 600 доставчици, като основният двигател е наличието на асемблиращи предприятия. В Словения към края на 2016 г. работят над 270 компании с повече от 16 хил. работници. В Сърбия автокомпонентите представляват над половината от общото производство в сектора. Части произвеждат над 70 компании, а заетите са над 40 хил. души.


Френската медийна група Vivendi е започнала да разглежда възможността да

Френската медийна група Vivendi е започнала да разглежда възможността да ...

......... и Apple Music. За миналата година UMG има приходи от 12,44 милиарда евро за 2017 година и 10,81 милиарда евро година по-рано. Печалбата преди данъци и такси е 987 и 724 милиона евро съответно. Онлайн видеото върти бизнес за $70 милиарда Приходите ще растат с по-бързи темпове през следващите 4 години


Еврокомисарят по цифровата икономика Мария Габриел Още по темата Съседите

Еврокомисарят по цифровата икономика Мария Габриел Още по темата Съседите ...

......... тази посока все още липсват. В момента цените за разговор със Западните Балкани са между 2.99 лв. и 6.99 лв. на минута и 20 - 25 лв. на мегабайт за мобилен интернет. По-рано през април България, Сърбия и Македония подписаха споразумение и за създаване на 5G инфраструктура по трасето Белград-Скопие-София.


© Fraport Още по темата Нощният ръст на София Градският транспорт

© Fraport Още по темата Нощният ръст на София Градският транспорт ...

......... допълнителна търговска площ. Паркингът към терминала също ще бъде разширен.Отделно се рехабилитира и перона за обслужване на самолети и на двете летища. По този начин трябва да се увеличи капацитета и ефективността. Във Варна приключва и ремонтът на основната пътека за рулиране "Алфа", за да може да поема по-големи самолети.


© Надежда Чипева Още по темата H&M с най-ниска тримесечна печалба

© Надежда Чипева Още по темата H&M с най-ниска тримесечна печалба ...

......... българския пазар през 2012 и има 20 магазина в страната, но през последните години е отворила само по един нов обект тук – в Mall Rousse през март 2016 г. и в габровския Terra Mall на 1 декември 2016 г. През април 2015 г. започнаха и интернет продажбите в България.


Германската компания ще се фокусира върху производството на лекарства. © В©

Германската компания ще се фокусира върху производството на лекарства. © В© ...

......... Германската компания продава звеното си, като има за цел да се фокусира върху производството на лекарствени продукти.Това ще бъде една от най-големите покупки за американската компания в последните години. P&G отбелязва забавяне на ръста на основни пазари и спадащи приходи от един от най-големите си бизнеси – Gillette, припомня MarketWatch.


Най-голямата банка в Австралия е събирала такси и от клиенти,

Най-голямата банка в Австралия е събирала такси и от клиенти, ...

......... Но в четвъртък банката призна, че практиката засяга не само живите - един от служителите е знаел, че клиентът е починал през 2004 година, но е продължил да събира месечни такси до 2015 година. Въпросните служители не са уволнени - получили са само предупреждения. Но сега ги грози и съд.


Технологичният гигант IBM разочарова инвеститорите © Chris Helgren Още по темата

Технологичният гигант IBM разочарова инвеститорите © Chris Helgren Още по темата ...

......... че проблеми в поделението за сървърите на IBM и за съхранението на данни и бизнес консултациите са част от причините за предизвикателствата през тримесечието.Кавано остава оптимистично настроен и заяви, че целта на главния изпълнителен директор Джини Ромети за постигане на приходи от нови бизнеси от 40 млрд. долара е постижима.


"Еврохолд България" АД - една от най-големите български публични компании, ...

......... и в емисията се включиха инвеститори от всички големи финансови центрове в Европа. Уверени сме, че ни предстоят нови успешни излизания на капиталовия пазар в Европа", допълни още той. Тази компания е с най-голям ръст на българската борса Кои дружества от най-стария индекс поскъпнаха и кои поевтиняха през 2017 г.?


Петър Ангелов (вляво) и Виктор Косконел ["Содексо България"]

Петър Ангелов (вляво) и Виктор Косконел ["Содексо България"] "Содексо България" ...

......... традиция и иновативен подход, които са гаранция за качествена услуга, но и компания, която търси ползата за всяка от страните по веригата. Това е важен фактор за всеки, който търси дългосрочни взаимоотношения, които гарантират устойчив бизнес модел и лоялни отношения между двамата партньори и техните клиенти", коментира Ангелов във вторник.


[wikimapia.org] Още по темата Цветомир Цанов: В България се шият

[wikimapia.org] Още по темата Цветомир Цанов: В България се шият ...

......... 2015 са били 2.598 млн. лв.).От доклада за дейността за 2016 г. става ясно, че "текущата ликвидност на дружеството е влошена, но ръководството на компанията майка е декларирало продължаващата си финансова подкрепа за дружеството". Очевидно тази подкрепата вече не е актуална, след като година по-късно компанията поиска обявяване в несъстоятелност.


Намаляването на продажбите през март се дължи на свиване на

Намаляването на продажбите през март се дължи на свиване на ...

......... търсенето. При Audi продажбите са намалели с 3.1%, а при BMW - с 2.8%. Най-сериозен е сривът при Land Rover - над 19%, и Jaguar - почти 11%.От доминиращите този сектор Mercedes бележи ръст от 1% в продажбите, при Lexus увеличението е с близо 6%, а Volvo запазва резултатите си.


Международните операции на банката придобиват все по-голямо значение © Lucas Jackson

Международните операции на банката придобиват все по-голямо значение © Lucas Jackson ...

......... Характерно за отчета на Citigroup e нарастващото значение на международните й операции. Приходите от дейността на банката в Европа, Африка и Близкия изток (EMEA) са нараснали с 11%, докато тези в САЩ остават непроменени. Особено голяма роля придобива и Азия, където приходите са нараснали с 18%, надминавайки тези в EMEA.


Най-новият модел на Ford Focus беше представен преди дни на

Най-новият модел на Ford Focus беше представен преди дни на ...

......... водещите автомобилни производители са раздвоени относно методите за използването на новата технология. От една страна, Volvo и Jaguar Land Rover сключват сделки за продажба на коли с групи като Waymo и Uber. От друга страна, стратегиите на Renault-Nissan-Mitsubishi и General Motors предвиждат управлението на собствена услуга. F Quotes by TradingView


© Mike Blake Още по темата Портативно домашно кино Smart проекторите

© Mike Blake Още по темата Портативно домашно кино Smart проекторите ...

......... и проблеми: Disney ще спре да доставя съдържание на Netflix от следващата година и ще пусне на пазара своя собствена стрийминг услуга. Дори и с някои негативни отпечатъци обаче, един бърз поглед към 20-те години съществуване на Netflix могат лесно да бъдат определени като поредната традиционна история на бизнес успеха.


Главният изпълнителен директор на ЕИГ Кирил Бошов заяви, че няма

Главният изпълнителен директор на ЕИГ Кирил Бошов заяви, че няма ...

......... HDI Strakhuvannya, на холандската Achmea в България - "Интерамерикан", както и на QBE в България и Румъния.През 2017 г. ЕИГ купи застрахователния портфейл на АТЕ Иншурънс, румънското дъщерно дружество на гръцката Пиреос Банк. Също през миналата година компанията придоби и значителен значителен дял в руското застрахователно дружество ООО РСО "Евроинс".


Голф игрището

Голф игрището "Света София" е единствената работеща част от планирания ...

......... 3.8 млн. лв. до 1.6 млн. лв. Като основни рискове в доклада се посочва, че значителна част от разходите на дружеството са постоянни, а приходите са недостатъчни за покриване на оперативните разходи. Увеличава се и финансовата зависимост на предприятието от кредитори заради получени нови заеми за покриване на текущи задължения.


Регламентът на ЕС предоставя на пътниците със забавен полет право

Регламентът на ЕС предоставя на пътниците със забавен полет право ...

......... не може да се разглежда като събитие извън действителния контрол на TUIfly", каза Съдът на ЕС.От съда допълват, че разграничаването между стачките на персонала и тези, организирани от синдикатите, ще направи компенсацията на пътниците зависима от правилата в различните страни на ЕС, което би могло да ограничи правата на пътниците.


["Градус"] Още по темата Градус за фондовата борса Един от

["Градус"] Още по темата Градус за фондовата борса Един от ...

......... търгуват със зърно и др.Собственици на бъдещата публична компанията с равни дялове са Иван и Лука Ангелови. Капиталът на новосъздаденото дружество е 221 млн. лв., формиран чрез парични вноски от по 200 хил. лв. от двамата учредители и непарични вноски под формата на дялове от вече съществуващи в групата предприятия.


Водещият производител на птиче месо у нас

Водещият производител на птиче месо у нас "Градус" АД е ...

......... и нетна печалба след данъци в размер на 39 милиона лева. Компанията е една от най-големите за добив на месо в България и сред трите водещи производители на разплодни яйца в Европа. Тя е на първо място в страната по производство на продукти от птиче месо с 35% пазарен дял.


Джейми Даймън, изпълнителен директор на JPMorgan Chase © Brian Snyder Още

Джейми Даймън, изпълнителен директор на JPMorgan Chase © Brian Snyder Още ...

......... банките, като в случая на JPMorgan Chase данъкът върху доходите е намалял с 8.6% на годишна база, достигайки 2.56 млрд. долара.Приходите от търговия с инструменти на финансовите пазари са нараснали с 7%, като водещо място в това отношение заема звеното за търговия с акции, чиито приходи са нараснали с 26%.


Цената на сделката е 2.4 млрд. долара. Shire обмисля продажбата

Цената на сделката е 2.4 млрд. долара. Shire обмисля продажбата ...

......... директор на компанията Флеминг Орнсков коментира, че звеното е генерирало високи приходи, но въпреки това са решили, че не е важно за дългосрочната им стратегия. "Ще засилим фокуса си върху утвърждаването на лидерска позиция сред производителите на лекарства за редки заболявания в световен мащаб", добави той. SHPL Quotes by TradingView


Договорът за финансирането беше подписан от Пол Розенберг, директор на

Договорът за финансирането беше подписан от Пол Розенберг, директор на ...

......... София - хотел "Балкан", част от веригата The Luxury Collection, както и хотел "Сенс", който е към веригата Design hotels.Това е поредният петзвезден хотел, който се очаква да отвори врати в столицата, като в момента тече строителството на Hyatt на паметника на Васил Левски, a хотел Radisson Blu става InterContinental.


фотограф Сашка Панайотова Още по темата

фотограф Сашка Панайотова Още по темата "Алкомет" и "Неохим" очакват ...

......... Очаква се продажбите на международните пазари да бъдат на нивата от предходната година с традиционен пик на продажбите през второто и третото тримесечие на 2018 г. Очакваните общи постъпления от продажбите на амониев нитрат за периода ще бъдат в размер на около 216 млн. лв., пише в доклада за дейността.


Антон Стратиев (вляво) и Тибо Тетинджер са основатели на Puzl

Антон Стратиев (вляво) и Тибо Тетинджер са основатели на Puzl ...

......... от екипа.Разрастването на компанията едва ли ще спре дотук. Още до края на тази или най-късно в началото на следващата година Тетинджер и Стратиев планират да открият поне една нова локация в Централна и Източна Европа. На този етап се оценяват сгради и се водят преговори в Будапеща и Букурещ.


Австрийската Kronospan работи в Бургас от повече от 20 години,

Австрийската Kronospan работи в Бургас от повече от 20 години, ...

......... взела решение в кой от двата града да изгради MDF линията, но в крайна сметка това е станало във Велико Търново. До няколко месеца "Кроношпан" очаква да получи комплексно разрешително и новата инсталация да заработи.За 2016 г. "Кроношпан България" има 173 млн. лв. приходи, а заетите са около 400 души.


Сорел притежава близо 2% от компанията – дял, който се

Сорел притежава близо 2% от компанията – дял, който се ...

......... 2009 г., а очакванията за тази са също за по-слаби приходи. WPP предполага, че конгломератната бизнес структура, която сър Мартин наложи, е под напрежение. Компанията е загубила една трета от стойността си през последните 18 месеца, тъй като най-големите й клиенти са намалили разходите си за реклама заради спадащи приходи.


Близо 90% от продадените автомобили на JLR са дизелови © Arnd

Близо 90% от продадените автомобили на JLR са дизелови © Arnd ...

......... в Китай, Бразилия и Индия, а в момента една от най-големите фабрики на компанията е в процес на строеж в Словакия.Британското правителство вече няколко поредни години пропагандира намаляването на използването на бензиновите и дизеловите автомобили и замяната им с електрически, което значително повлия продажбите на дизелови автомобили през последните години.


От Rolls-Royce поднесаха своите извинения на засегнатите клиенти. Европейската агенция

От Rolls-Royce поднесаха своите извинения на засегнатите клиенти. Европейската агенция ...

......... Airways. Говорител на Virgin Atlantic коментира, че са запознати с решението за разширяване на инспекциите. Той увери, че авиолинията няма да има недостиг на самолети. През декември миналата година Европейската агенция по авиационна безопасност (EASA) препоръча на авиокомпаниите да заменят някои от двигателите си от версията. RYCEF Quotes by TradingView


© Darren Staples Още по темата Alphabet стана най-големият купувач на

© Darren Staples Още по темата Alphabet стана най-големият купувач на ...

......... Тръмп открито критикува Amazon и основателя на компанията Джеф Безос, който е и собственик на вестника Washington Post, един от най-острите критици на президента в американската преса. По-рано през април Тръмп коментира в Twitter, че Amazon струва на американския данъкоплатец огромни суми пари, като използва пощата за "момче за доставки".


© Юлия Лазарова Още по темата Най-големите обществени поръчки през седмицата

© Юлия Лазарова Още по темата Най-големите обществени поръчки през седмицата ...

......... на "Регионално депо за неопасни отпадъци", което се ползва от общините Ловеч, Летница и Угърчин. Изпълнителят ще трябва да осигури условия за третиране (депониране) на до 25 550 тона отпадък годишно. Предвиденото възнаграждение за срок от три години е 1.38 млн. лв. без ДДС.Оферти ще се приемат до 17 май.