Изпълнителният директор на

Изпълнителният директор на "Оптикс" Иван Чолаков очаква продажбите на групата ...

......... птици като потенциал за заплаха. Птиците са вкарани в базата данни в самия софтуер и системата автоматично ги разпознава. Проектът се финансира по програмата за сигурност на ЕС и "Оптикс" е единственият български участник в програмата. Досега охранителни системи на панагюрската фирма охраняват морски и сухопътни граници на 7 държави.


Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата ЕС предлага

Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата ЕС предлага ...

......... страна на потребителите да правят скъпи покупки, което нанася удар на търсенето и сваля броят на сделките. "Пазарът на жилищата вече беше повлиян от новите ипотечни регулации и покупателната способност на гражданите. Brexit окончателно сложи край на надеждите за какъвто и да било ръст," коментира анализаторът на Savills Лорънс Боуълс.


Цените на метала достигнаха 7 хил. долара на тон, покачвайки

Цените на метала достигнаха 7 хил. долара на тон, покачвайки ...

......... на Монголия, според които 30% от тримилионното население на страната е живяло в бедност през 2016 г. След срива на националната валута и огромния държавен дълг, спасението на Монголия дойде от МВФ. Спасителният пакет допринесе за подобряване на кредитния рейтинг на страната през януари, но задължи правителството да увеличи данъците.


Десет години по-късно американските банки са в много по-добро състояние,

Десет години по-късно американските банки са в много по-добро състояние, ...

......... Reuters."Лесните печалби са зад нас", смята Рик Меклер, президент на инвестиционната компания LibertyView Capital Management в Ню Джърси. Според него в момента банките са в добро положение, но в един момент ще настъпи промяна. И предупреждава, че инвеститорите трябва да осъзнаят, че има ниво на опасност, което трябва да следят.


Добрите финансови резултати вдъхват надежда на групите за инвестиции в

Добрите финансови резултати вдъхват надежда на групите за инвестиции в ...

......... между китайските онлайн гиганти и американските им конкуренти е обхватът на бизнеса. Alibaba, Tencent и Huawei изпълняват глобални стратегии – изграждат центрове в различни страни или си партнират с международни компании. В същото време чуждестранните групи изпитват притеснения относно мястото за съхранение на тяхната информация, ако работят с китайска фирма.


Красен Драганов (вляво) и Ханк Боунър © Надежда Чипева Още по

Красен Драганов (вляво) и Ханк Боунър © Надежда Чипева Още по ...

......... Dynamo оперира през българското дружество "Динамо софтуер", чиито приходи за 2016 г. достигнаха 5.9 млн. лв. при печалба от 1.64 млн. лв. В офиса в София работят 75 души, като идеята е тепърва да се разширява екипът тук и след време да се удвои. Общо служителите на Dynamo са 125."Настоящите тенденции показват растеж на автобусния пазар", каза Ласло Арани, ...

......... международни линии от София. Тя ще изпълнява превозите на FlixBus към Виена. Билетите вече са в продажба на сайта на компанията и мобилното й приложение. Цената на еднопосочното пътуване между София и Букурещ е 23.90 лв., между София и Будапеща – 37.90 лв., а до Виена билетът е 76.90 лв.


Стефан Николаев от Empower Capital (вдясно) до братята Красен и

Стефан Николаев от Empower Capital (вдясно) до братята Красен и ...

......... така и навън, което води до ценови натиск. Засега братята успяват заради модела да предложат масови продукти, но по-различен и в по-премиум клас. Ползват основно вносни суровини заради по-добрите им показатели. "И ние, и нашите деца също хапваме от продуктите", споделят двамата братя, за които историята тепърва ще набира скорост.


През миналата пролет ВАТ купи марките от свързания с депутата

През миналата пролет ВАТ купи марките от свързания с депутата ...

......... не биха били продиктувани от това, че част от марките за местния пазар няма да се произвеждат в България. Те имат незначителен дял в продажбите, съществено би било, ако има проблеми с износа на цигари за Близкия Изток," коментира представител на синдикатите, който не пожела името му да се споменава.


Unilever заяви, че решението отразява факта, че нидерландските й операции

Unilever заяви, че решението отразява факта, че нидерландските й операции ...

......... директор Полман използва случая, за да каже, че британските компании трябва да разполагат с по-силни инструменти, за да се противопоставят на поглъщанията. Някои анализатори посочват, че холандският закон за поглъщане защитава в по-голяма степен компаниите и предполага, че централата на Unilever би могла по-лесно да отблъсне нежеланите кандидати в бъдеще.


© Peter Andrews Още по темата Unicredit и пълната

© Peter Andrews Още по темата Unicredit и пълната "Трансформация" Най-голямата ...

......... бизнес клиентите, включващи овърдрафт, ипотеки, валутни разплащания и други. "Технологичната инфраструктура сега може да бъде изградена доста бързо на относително приемливи цени", коментира Ветмански. В момента по проекта работят към 10-15 служители, като преди официалното му пускане банката ще трябва да мине през одобрение от регулаторите в Полша и Великобритания.Членът на борда на директорите на Adidas Ерик Лидтке представа

Членът на борда на директорите на Adidas Ерик Лидтке представа ...

......... Reebok са се понижили. Оперативната печалба за периода е скочила над три пъти до 132 млн. евро, което е доста над очакванията на анализаторите за 61 млн. евро. Компанията обаче отчете нетна загуба от 41 млн. евро заради отписване за 76 млн. евро в резултат на данъчната реформа в САЩ.


© В© Philippe Wojazer / Reuters Още по темата Тръмп блокира

© В© Philippe Wojazer / Reuters Още по темата Тръмп блокира ...

......... включително и с Рен Зенгфей, основателя на Huawei. Тогава правителственият комитет стигна до заключението, че от Huawei не могат да обяснят достатъчно точно каква е връзката между държавата и компанията. От Huawei отричат връзките си с правителството и до ден-днешен не е ясно каква точно подкрепа получава компанията от Пекин.


Mitsubishi представи електрическия си кросоувър на годишното автошоу в Токио.

Mitsubishi представи електрическия си кросоувър на годишното автошоу в Токио. ...

......... разработване най-новото поколение батерии Ionic Material, като разходите бяха покрити от съвместния им фонд за иновации.Nissan е първият играч в бранша, който пуска на пазара електрически коли – през 2010 г. японската група започва продажбата на модела Leaf. Досега трите компании са продали 500 хил. електрически версии на литиево-йонни батерии.


„Инерком България

„Инерком България" подаде уведомление по реда на чл.79, ал.1 от ...

......... Бългериън Инвестмънтс Би Ви" от една страна като Продавачи, и „Инерком България" ЕАД като Купувач.Компанията припомня, че тази стъпка беше тема на проведените в средата на миналата седмица разговори в Прага между „Инерком България" и „ЧЕЗ а.с.", както и че тя е изискване по вече подписания договор между двете страни.


"Каолин" е най-големият производител на индустриални минерали в страната Още ...

......... проекта. "Инвестиция в този размер може да се осъществи при наличието на дългосрочна обезпеченост със суровина. В района на Дулово такава дългосрочна перспектива е налице, ако се разглеждат заедно две находища - "Колобър" и "Балабана", казаха от "Каолин". За находище "Колобър" компанията получи 35-годишна концесия за добив през 2016 г.© Надежда Чипева Още по темата

© Надежда Чипева Още по темата "Карлсберг България" отчита 18% ръст ...

......... сегмента на бирената категория. Целта е да разширим асортимента в бирената категория и да задоволим търсенето на специални бири, съобщиха тогава от дружеството."Първото ново попълнение към House of Beer за 2018 година е френската Kronenbourg Blanc 1664 – един от най-продаваните брандове на "Карлсберг груп" в Европа", съобщи Бранимир Братанов.


© Юлия Лазарова Още по темата

© Юлия Лазарова Още по темата "Сирма груп" предвижда годишен ръст ...

......... е ръст от 25% спрямо предходната година. Нетната печалба е 6.2 млн. лв. До 2022 г. целта на групата е да достигне 120 млн. евро продажби. През следващите четири години дружеството ще се фокусира и върху създаването на нови когнитивни продукти, както и блокчейн алгоритми за банковия сектор и киберсигурност.


Инцидентът в завод 3 на

Инцидентът в завод 3 на "Арсенал" в Казанлък, при който ...

......... на машини, работни места, обекти и др., пряко застрашаващи живота и здравето на хората и 4 предписания за въвеждане на специален режим, когато не може да бъде приложена мярка "спиране".В 22 случая на работодателя е потърсена административнонаказателна отговорност. В сила са влезли 20 акта. Като цяло издадените предписания се изпълняват.


Изпълнителният директор на Inditex Пабло Исла Още по темата H&M

Изпълнителният директор на Inditex Пабло Исла Още по темата H&M ...

......... валутните курсове, тъй основната част от продажбите са генерирани извън еврозоната.По думите на главния изпълнителен директор на групата Пабло Исла "далновидните инвестиции в технологиите и логистиката през последните години, съчетани с оптимизиране на пространството, означават, че компанията е на добри позиции за продължаване на растежа си на всичките си пазари".


UberEats е генерирала 1.1 млрд. долара през последното тримесечие на

UberEats е генерирала 1.1 млрд. долара през последното тримесечие на ...

......... услугата е генерирала 10% от общите приходи на американската компания, или около 1.1 млрд. долара.Амбициите на Uber в доставянето на храна обаче съвпадат със засилващата се конкуренция в сегмента. Миналия месец британската Deliveroo заяви, че планира да наеме още около 250 служители, за да отговори на разширяването на мрежата си.


Бързото и масово популяризиране на дигитални монети ще става все

Бързото и масово популяризиране на дигитални монети ще става все ...

......... и на другите платформи на Facebook - Audience Network и Instagram.След анонсa на Google цените на повечето криптовалути отново тръгна надолу, като пазарната им капитализация изтри близо 30 млрд. долара и стигна до 370 млрд. по данни на coinmarketcap.com. Стойността на Bitcoin се понижи до нивото от 9 хил. долара.


© Jacky Naegelen Още по темата Защо Келнер купува

© Jacky Naegelen Още по темата Защо Келнер купува "Нова" Най-богатият ...

......... трябва да се инвестира повече".В цялата ситуация обаче има и оптимисти. Дейвид Херо, инвестиционен директор в Harris Associates, държи дял от WPP на стойност 766 млн. паунда, както и акции за 755 млн. евро в Publicis. Според него сегашната цена на акциите на WPP не отговаря на истинската им стойност.


Главният изпълнителен директор на Volkswagen Матиас Мюлер © Hannibal Hanschke Още

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Матиас Мюлер © Hannibal Hanschke Още ...

......... Производителят прогнозира оперативен марж тази година от 6.5% до 7.5% от приходите, в сравнение със 7.4% през 2017 г."Естествено, ние се стремим да продължим успеха си през 2018 г.", каза Мюлер. "Не на последно място, защото трябва да генерираме приходите, които ще ни бъдат необходими за огромните ни бъдещи инвестиции".


След двегодишно партньорство с двата фонда

След двегодишно партньорство с двата фонда "Кремио" ще продължи да ...

......... беше придобит от турския холдинг Acibadem. Empower Capital управлява средства по програма JEREMIE и по към момента в портфейла му има още три инвестиции - в "Мундус сървисиз", "Фиделис рисърч" и "Технойон". "В момента работим активно по приключването на още четири инвестиции", каза за "Капитал" Станислав Николаев, партньор в Empower.


Преди няколко дни гръцкият парламент одобри закона за отглеждане и

Преди няколко дни гръцкият парламент одобри закона за отглеждане и ...

......... близо до Солун, както и строителството на завод за фармацевтични продукти. Първоначалните планове на компанията са да инвестира 400 млн. евро, а след две години сумата се очаква да нарасне до 1 млрд. евро.Интерес към инвестиции проявяват още и базираната в Шанхай Europacific Medical, както и холандската HAPA Medical Holding.


Както Е.Оn, така и RWE бяха сериозно засегнати от изненадващото

Както Е.Оn, така и RWE бяха сериозно засегнати от изненадващото ...

......... полицията смята за опит за убийство.Анализаторите от Bernstein, смятат, че размяната на активите ще даде възможност на RWE да диверсифицира производството си. "За определен период от време RWE трябва да може да замени своите парични потоци от конвенционално производство с възобновяеми източници", отбелязват те.Банките, консултиращи сделката, очакват малко антитръстови препятствия.


[Wizz Air] Още по темата Започва второто издaние на състезанието

[Wizz Air] Още по темата Започва второто издaние на състезанието ...

......... се от обширната маршрутна мрежа на Wizz Air." Оуенс добавя, че новите маршрути, които ще бъдат пуснати последователно през следващите 17 седмици, ще увеличат възможностите за пътуване на клиентите на фирмата, като по този начин ще се стимулират и бизнес развитието, и икономиката в държавите, в които Wizz Air оперира.


Преговорите по сделката продължаваха от месеци и бяха близо до

Преговорите по сделката продължаваха от месеци и бяха близо до ...

......... Broadcom промениха първоначалните си условията, които предвиждаха подмяна на всичките 11 члена на управителния съвет на Qualcomm, до подмяната на 6 или достатъчно, за да си осигурят управляващо мнозинство. В резултат на това сделката беше изключително близо до одобрение, като оставаше да бъде гласувана на събранието на акционерите на Qualcomm.


Милтън Фридман на конференция в Юта [The Dailywire] САЩ налагат

Милтън Фридман на конференция в Юта [The Dailywire] САЩ налагат ...

......... безработица ще остане непроменена. Освен това ще бъдат избегнати рисковете от протекционистичната политика, които президенти като Тръмп са готови да приемат, за да си осигурят гласовете на работници от металопреработвателната сфера. (Именно благодарение на обещания в този контекст президентът получи необходимия брой гласове на изборите от края на 2016 г.)


Доналд Тръмп подписа документите за налагане на вносни мита върху

Доналд Тръмп подписа документите за налагане на вносни мита върху ...

......... изразиха недоволството си от приетите мерки. "Подобни мита ще имат негативно и необратимо въздействие върху стоманената индустрия в Обединеното кралство", коментира Гарет Стейс, директор на лоби групата UK Steel. През изминалата година страната е изнесла 350 хил. тона стомана в САЩ, което е 7% от общия експорт на британския сектор.


© Denis Balibouse Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата

© Denis Balibouse Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата ...

......... Egberts, държи 8% от световните продажби.Nestlé все още не разкрива подробности около модифицирането на серията Gold Blend, но вероятно продуктовата линия ще стане част от процеса на създаване на премиум продукти, известен като премиумизация – разработване на по-скъпи и по-качествени продукти с цел увеличаването на приходите и маржовете на печалба.


В началото на миналата година Shell Exploration & Development приключи

В началото на миналата година Shell Exploration & Development приключи ...

......... по-голям от "Хан Кубрат" като площ. На север от него в румънски води се намира блок "Нептун", където вече се планира добив. Миналия месец американската компания ExxonMobil и румънската OMV Petrom, които работят там, обявиха, че от 2020-2021 г. ще започнат производство на 6 млрд. куб.м газ годишно от блока.


RWE ще получи 16,67% от собствения капитал на E.On Още

RWE ще получи 16,67% от собствения капитал на E.On Още ...

......... на практика си поделят пазара - E.On ще се фокусира върху мрежата и операциите с клиенти, а RWE ще развива бизнеса с газовите хранилища на Innogy. Сделката между двата енергийни гиганта предстои да бъде одобрена от бордовете на компаниите, както и от регулаторите - Европейската комисия и германската антимонополна комисия.


Голяма част от енергийните компании вече публикуват доклади за екологичн

Голяма част от енергийните компании вече публикуват доклади за екологичн ...

......... и канадските добивни площадки поради високите разходи за експлоатацията им. Въпреки това арабските петролни компании също ще усетят осезаемо ефекта от промяната в екологичната политика."Енергийните компании трябва да са прозрачни относно мисленето си за по-ниски приходи от въглеводородните горива и да убедят акционерите, че приемат тези рискове сериозно", заяви Грант.


Илън Мъск обещава да утвърди Tesla като една от водещите

Илън Мъск обещава да утвърди Tesla като една от водещите ...

......... през следващите 5 години, ако компанията отчете 21% осреднен ръст на цената на акциите си и 24% осреднен ръст на приходите си на годишна база. Тези постижения, на пръв поглед сериозни, изглеждат незначителни на фона на последните 5 години, когато компанията е отчела съответно осреднени ръстове от 68% и 95%.


Изказванията на петролния министър на Саудитска Арабия Халид Ал-Фалих (на

Изказванията на петролния министър на Саудитска Арабия Халид Ал-Фалих (на ...

......... на компанията Амин Насер пък коментира на конференция между британския и саудитския бизнес в Лондон, че документите за пускане на компанията на борсата ще бъдат готови през втората половина на 2018 г. Това обаче е промяна на официалната позиция на отговорните лица, които досега твърдяха, че всички документи са готови.


Туризмът е водещата индустрия в южната ни съседка, а данните

Туризмът е водещата индустрия в южната ни съседка, а данните ...

......... това държавата трябва да подпомогне чуждите инвеститори, предоставяйки им по благоприятни условия - тук влиза проблемът с проточването на процедурите за инвестиции и прекомерното данъчно облагане."Стигнахме до дъното и започнахме да вървим нагоре, но Гърция трябва да промени модела си на растеж, за да се фокусира върху продукта", завършва той.


През 2016 г. американска компания преустанови оперативната си дейност в

През 2016 г. американска компания преустанови оперативната си дейност в ...

......... обаче, факторът Softbank има наистина голямо значение за вземането на решения за потенциални насоки за развитие, тъй като Softbank е мажоритарен акционер в американската компания. Сделката е доказателство за това, защото наложената стратегия е пълна противоположност на оригиналната визия за изграждането на модел за транспортни услуги, която гласеше"навсякъде, за всеки".


Инерком-България не смята, че придобиването на държавен дял от страна

Инерком-България не смята, че придобиването на държавен дял от страна ...

......... бъде осигурен значителен дял собствено финансиране."От подписването на договора до сега, преговорите с банките вървят добре", заявява Стоева, като не споменава конкретни имена на банки поради строгите клаузи за конфиденциалност на сделката."Никакви офшорни компании няма да участват в тази транзакция, желанието ни е да направим прозрачна сделка", казва още тя.


Нямаме политически гръб, ние сме изключително чиста компания, която се

Нямаме политически гръб, ние сме изключително чиста компания, която се ...

......... от 22 февруари до момента, това развитие изцяло говори, че зад нас няма политически гръб и не сме свързани политически с никой", категорична е Милена Стоева."Ако имахме някакъв политически гръб, най-вероятно щеше да ни се постели червен килим и ние просто да минем и да срежем лентата", добавя Веселин Захариев.


"Идеал стандарт - Видима" произвежда санитарна керамика и арматура в ...

......... че "Идеал стандарт - Видима" е инвестирала 22.5 млн. лв. в завода си в Севлиево за последната година. Това е само първият етап от тригодишна инвестиционна програма, чиято цел е увеличаване на капацитета и повишаване на производителността, като общата сума за периода се планира да достигне близо 70 млн. лв.


Брускети Maretti са най-популярният продукт на

Брускети Maretti са най-популярният продукт на "Итал фууд" © Надежда Чипева ...

......... след като отпадат ограниченията, предвидени в договора за покупко-продажба на акции, чрез "Ню бейкъри" Каменски започват да инвестират и в солени хлебни изделия (брускети) под марката Krambals, чието производство започва през март 2017 г. Според "Итал фууд" обаче по този начин Каменски се опитват да си "върнат" веднъж продадения бизнес.


1.1 трлн. долара са средствата под формата на сух прах

1.1 трлн. долара са средствата под формата на сух прах ...

......... са надминали нивата си отпреди кризата, като вероятно ще продължават да нарастват, докато 1.1 трлн. долара инвеститорски пари под формата на "сух прах" очакват да бъдат разпределени.Засега обаче единственият въпрос, който затормозява индустрията, е: "Кога ще спре музиката?", обяснява Геръм Елтън, ръководител на отдел за частни капиталови инвестиции в Bain&Co.


Членът на борда на директорите на германската компания Петер Шварценбауер

Членът на борда на директорите на германската компания Петер Шварценбауер ...

......... Китай по никакъв начин няма да им се отрази в бъдеще. "Разрастването на BMW в други подобни големи пазари не е довело до спад в производството на германските заводи. Напротив, в периода 2007- 2017 г. производството в Германия се е покачило с близо четвърт," се казва в изявление на компанията.


© Красимир Юскеселиев Още по темата Доставчиците на

© Красимир Юскеселиев Още по темата Доставчиците на "Лидл България" увеличават ...

......... в Европа - част от немската Schwarz-Gruppe, и присъства в над 25 държави. В България компанията стартира своята дейност през 2010 г., а днес има 86 магазина в 45 града и над 2300 служители.Преди месец "Лидл България" получи отличието "Най-добър работодател" за 2017 г. в класацията на консултантската компания Aon.


© Daniel Becerril Още по темата AB InBev прогнозира силен растеж

© Daniel Becerril Още по темата AB InBev прогнозира силен растеж ...

......... очаква тенденцията да продължи, сочат данните на Euromonitor. Продажбите на по-скъпите премиум бири обаче нарастват с двуцифрен темп за същия период. "China Resources няма суперпремиум бири, докато Heineken има такива брандове, но не успява да се наложи в Китай", коментира един от източниците. "Heineken е очевидната цел за China Resources."


Планираните от

Планираните от "Виваком" инвестиции за 2018 г. са 181 млн. ...

......... края на 2016 г. Над 147 хиляди са преминали към "Виваком" абонати от конкуренцията. Средномесечните приходи от тях са 11.40 лв., което е под средноевропейските цени при доста по-добро качество. За поредна година "Виваком" остава пазарен лидер и при най-модерната телевизионна услуга – интерактивна телевизия (IPTV) с дял от 61%.


От компаниите ще се иска повече капитал или активи и

От компаниите ще се иска повече капитал или активи и ...

......... от поне 500 хил. лв., а там, където не се изисква по закон - активи на тази стойност- да разполага с поне 10 хил. бутилки за съхранение на LPG газ- представляващите дружеството да имат висше образование и поне 3 години осигурителен стаж- обезпечение или банкова гаранция за 100 хил. лв.


Атанас Добрев © Надежда Чипева Още по темата БТК в света

Атанас Добрев © Надежда Чипева Още по темата БТК в света ...

......... БТК и тази година няма да има раздаване на честотите 700 и 800 MHz, които са заети от Министерството на отбраната. Спектърът може да бъдат ползван за 4.5G мрежа, която би позволила по-високи скорости на мобилния интернет, но заради политическите споровете около закупуването на нови самолети все още няма решение.


Главният изпълнителен директор Атанас Добрев съобщи, че новият заем от

Главният изпълнителен директор Атанас Добрев съобщи, че новият заем от ...

......... той също ще оформи голям играч в комбинация с оператора му O2, който е лидер на пазар в Чехия. Самото изтегляне на норвежците вероятно е продиктувано от ниската печалба от българския пазар в сравнение с други. А това не е плюс в очакваната след време поредна препродажба и на БТК.


© Цветелина Белутова Още по темата Очакванията за спад в търсенето

© Цветелина Белутова Още по темата Очакванията за спад в търсенето ...

......... дума за най-близката, а за най-правилната за нуждите на потребителя. Четвъртият е умното управление - кога и къде точно да зареждаме и чистим колите, за да са налични за клиентите. И петият, естествено, е преживяването на клиента. То тепърва ще става все по-добро с подобряването на приложенията и платформата ни.


Основателят на Spotify Даниел Ек наскоро бе посочен за най-важния

Основателят на Spotify Даниел Ек наскоро бе посочен за най-важния ...

......... изцяло към музикалния бизнес – за всички останали големи играчи както в стрийминга, така и в звукозаписа музиката е само един от бизнесите им. Ако се вземе предвид досегашната история както на Spotify, така и на индустрията, едва ли след излизането на борсата всичко ще започне да върви по ноти.


Ласло Арани, регионален управляващ директор на FlixBus (вляво) © Цветелина Белутова

Ласло Арани, регионален управляващ директор на FlixBus (вляво) © Цветелина Белутова ...

......... и германската BahnTouristikExpress. Компанията навлезе на този пазар през миналата година след като независимият жп оператор Locomore обяви банкрут. Той оперираше по линията Берлин – Щутгарт. След фалита FlixBus и Leo Express обединиха сили, за да възстановят услугата, като първата се зае с продажбите, а втората с изпълнението на превозите.


Ако Broadcom придобие Qualcomm, американските военни имат опасения, че в

Ако Broadcom придобие Qualcomm, американските военни имат опасения, че в ...

......... да се превърне в най-големия световен пазар на 5G, но също така вече е конкурент на Ericsson и Nokia на няколко доходоносни пазара.Акциите на Qualcomm се понижиха с 3% от нарастващата загриженост на инвеститорите, че подобен държавен контрол, необичаен за сделка, която все още не е договорена, ще провали придобиването.


[NME] Още по темата Музика за очите Мадрид представя Дебора

[NME] Още по темата Музика за очите Мадрид представя Дебора ...

......... се фокусираме в дигиталната среда, за да осигурим бъдещето на бранда", коментира Пол Чийл от групата Time UK, която миналата седмица бе продадена на компанията за частен капитал Epiris.NME ще продължи да издава свои специални издания под името NME Gold. Всичката останала дейност на списанието ще бъде пренасочена към сайта.


© Dado Ruvic Още по темата Amazon се насочва и към

© Dado Ruvic Още по темата Amazon се насочва и към ...

......... си от канали видеоклиповете на най-популярните изпълнители в света. Самата VEVO е собственост на Unviersal, Sony и Warner Music – трите най-големи лейбъла в света. Вътрешен източник на FT посочва, че е възможно скоро видеоклиповете на канала да дебютират във Facebook, което би било голям удар по трафика на YouTube.


Миналата година саудитският крал Салман издаде указ, позволяващ на жените

Миналата година саудитският крал Салман издаде указ, позволяващ на жените ...

......... в страната, казва, че саудитските жени купуват автомобили, откакто през септември Рияд обяви, че забраната ще бъде отменена. "Хората смятат, че жените ще купуват малки коли от нисък клас, но не мисля, че това е правилно, коментираха от компанията. Очакваме да видим голямо покачване и в сегмента на луксозните автомобили."


© Иван Пейков Още по темата Изострена конкуренция на винения пазар

© Иван Пейков Още по темата Изострена конкуренция на винения пазар ...

......... на един от изгорелите през 2016 г. складове в т.нар. Тютюнев град в Пловдив.С холдинга около "Винпром Пещера" се свързва и пловдивският производител на цигари "КТ интернешънъл" (преди "Кингс табако"). Официално компанията е собственост на пловдивската "Сигма консултинг", в която акционери с по 50% са Станислав Захариев и Николай Янев.


Екипът на приложението - Филип Баерфус, основател, Илонка Митова, оперативен

Екипът на приложението - Филип Баерфус, основател, Илонка Митова, оперативен ...

......... да използват приложението. За тях това ще даде възможност не само да разширят броя на постоянните си пациенти, но също така и да си осигурят допълнително заплащане. Планираме до няколко месеца да пуснем като функционалност видеочат за улесняване на консултациите, а след това – и посещения на място", добави Митова.


Към производството на акумулатори и рециклиращия си бизнес през миналата

Към производството на акумулатори и рециклиращия си бизнес през миналата ...

......... три пъти през този период.Основните акционери в "Монбат" са братята Пламен и Атанас Бобокови чрез "Приста ойл холдинг" (42.73%) и "Монбат трейдинг" (7.06%). Prista Holdco на фонда ADM и ЕБВР държи 20.78%, а 5.2% са на ЗУПФ "Алианц България". Останалите акции се държат от множество други физически и юридически лица.


7 трлн. долара е сенчестото банкиране в Китай, показват данните

7 трлн. долара е сенчестото банкиране в Китай, показват данните ...

......... институции, които не са банки, като в този случай данните на регулатора показват активи за около 160 трлн. долара. По-тясната дефиниция изключва пенсионните фондове и застрахователните дружества, ограничавайки се до "другите финансови институции". Текущата оценка от 45.2 трлн. е само за най-слабо регулираните кредитори, които по презумпция са и най-рискови.


Матиас Мюлер, главният изпълнителен директор на Volkswagen, смята, че дизеловите

Матиас Мюлер, главният изпълнителен директор на Volkswagen, смята, че дизеловите ...

......... Очаква се Fiat Chrysler да обяви постепенно спиране на производството на дизелови модели в средносрочния си план, който ще представи през юни. "Доходността на хибридите е под тази на автомобилите с чисти горивни двигатели", каза говорител на компанията. Това означава по-големи проблеми за големите марки, които нямат доходоносни луксозни модели.


BlackBerry подаде съдебна жалба срещу Facebook и дъщерните ѝ приложения

BlackBerry подаде съдебна жалба срещу Facebook и дъщерните ѝ приложения ...

......... патенти, свързани с 3G и 4G технологиите. Съдебният процес все още не е приключил. Миналата година Qualcomm се съгласи да изплати на канадската компания 940 милиона долара по подобни обвинения. В края на 2017 пък BlackBerry постигна споразумение и с Blu Products Inc., параметрите по което не бяха обявени публично.


Компанията е пуснала повече от 500 нови продукта през 2017

Компанията е пуснала повече от 500 нови продукта през 2017 ...

......... кенче.Фокус върху иновациитеИзпълнителният директор Джеймс Куинси каза, че компанията е пуснала повече от 500 нови продукта през 2017 г. "Фокусираме се върху иновациите, обяви той на конференция през февруари. "Правим иновации със самата кола, иновации с аромати и съставки по целия свят... отивайки в различни категории от преди", добави той.


Още по темата Lego и Tencent ще си партнират при

Още по темата Lego и Tencent ще си партнират при ...

......... да лавира между физическите и дигиталните продукти. Отражение на второто беше филмът Лего Нинджаго.Спадът в продажбите беше усетен на европейския и северноамериканския пазар, докато в Китай компанията отчете двуцифрен ръст. За да смекчи негативния ефект, компанията трябваше да съкрати 1400 работници, или 8% от всичките си служители през изминалата година.


От четирите проекта най-напреднал е този край Трън, където предстоеше

От четирите проекта най-напреднал е този край Трън, където предстоеше ...

......... проучване на полезни изкопаеми, а целта й са проекти в напреднал етап, от които в сравнително кратък срок може да получи възвращаемост. От българските проекти най-напреднал е този край Трън, който е пред процедура по ОВОС за разработване на находището, макар че за момента е замразен от собственика "Евромакс сървисиз".


Акциите на Axa поевтиняха с 9.7% след новината за придобиването

Акциите на Axa поевтиняха с 9.7% след новината за придобиването ...

......... XL поскъпнаха с 29% до 56 долара за акция.За финансирането на сделката от френския застраховател ще използват 3.5 млрд. долара кеш, които имат в наличност, 6 млрд. долара, които очакват да съберат от първичното публично предлагане на американското си звено, и около 3 млрд. долара под формата на подчинен дълг.


Понастоящем елетрическите автомобили заменят едва 0.06% от световния износ на

Понастоящем елетрическите автомобили заменят едва 0.06% от световния износ на ...

......... като САЩ.С оглед на това, пише Financial Times, бъдещето на електрическите автомобили, а съответно и на световната търговия с петрол тепърва ще бъде решено, а основни фактори в определянето му ще изиграят държавните политики и дебатите за качеството на живот, в частност този за чистотата на въздуха в големите градове.


© Kim Kyung Hoon Още по темата Spotify официално подаде документи

© Kim Kyung Hoon Още по темата Spotify официално подаде документи ...

......... Лейк обяви и че Amazon, British Airways и Starbucks са трите най-големи партньори на клиентите на банката с кредитни карти.За момента няма изявление от страна на Amazon или JPMorgan Chase. Според Wall Street Journal разговорите между двете фирми не са ексклузивни и Amazon води подобни разговори и с Capital One.