Новият обект на Jumbo ще бъде деветият на веригата в

Новият обект на Jumbo ще бъде деветият на веригата в ...

......... на 2017 г.Jumbo работи в България от 2005 г. Групата има 74 магазина в четири държави - 51 в Гърция, 5 в Кипър, 9 в България и 9 в Румъния, както и онлайн магазин. Чрез партньорства с местни компании марката Jumbo присъства още в Македония, Албания, Косово, Сърбия и Босна.


Според германското правителство Tesla не е доказала, че цената на

Според германското правителство Tesla не е доказала, че цената на ...

......... версия на Model S, която е под изискваната цена, и ние винаги сме спазвали тези изисквания", се казва в изявление на Tesla. От правителството отговориха, че "разговорите с Tesla не доведоха до разрешаване на проблемите" за засегнатите клиенти, но все пак Model S в бъдеще ще продължи да бъде субсидиран.


FaceMe създаде цифров аватар на Даниел Калт, главен икономист на

FaceMe създаде цифров аватар на Даниел Калт, главен икономист на ...

......... дигитален асистент, наречен Фин, също е на разположение като част от проекта, за да помогне на клиентите с транзакциите. Банката казва, че не се опитва да замени добре платените си икономисти, а "се опитва да намери най-добрата комбинация от човешко и цифрово докосване" с този нов проект, наречен UBS companion.


Илюстрация Новата сграда в София Тех Парк трябва да бъде

Илюстрация Новата сграда в София Тех Парк трябва да бъде ...

......... за началната фаза на строителството. На по-късен етап е планирано да се използва натрупания капитал от предстоящото търгуване на акциите, както и банков заем.За полугодието "Фонд за недвижим иимоти България" отчита 9% ръст на приходите до 3.3 млн. лв. и нетна печалба от дейността в размер на 1.8 млн. лв.


Изпълнителният директор на Thyssenkrupp Хайнрих Хисингер (в средата) и председателят

Изпълнителният директор на Thyssenkrupp Хайнрих Хисингер (в средата) и председателят ...

......... от акционерите при спора за преструктурирането. Хайл обясни, че от министерството следят ситуацията внимателно и притесненията им нарастват. Той настоява компанията да запази цялостния си вид и да бъдат запазени работните места в нея. Според него всички засегнати страни трябва да си сътрудничат за превръщането на Thyssenkrupp във водеща компания.


Пазарът на марихуана се разраства и има голям потенциал, смятат

Пазарът на марихуана се разраства и има голям потенциал, смятат ...

......... обяснява, че Tilray не бележи печалба в силно конкурентна индустрия.Канадската компания е основана през 2014 г. и ръководството вече се надява да започне да работи на печалба. През 2017 г. Tilray отчете нетна загуба от 7.8 млн. долара, а след първото тримесечие на 2018 г. тя беше 5.2 млн. долара.Вицепрезидентът на HyperScience Тим Калимов се присъединява към HyperScience през

Вицепрезидентът на HyperScience Тим Калимов се присъединява към HyperScience през ...

......... че искат да се развиват по-бързо, но не успяват, защото не работят достатъчно бързо, и тук нашият софтуер им помага. Съществуват обаче по-големите въпроси за изкуствения интелект и влиянието му върху пазара на труда. Ние като компания трябва да мислим по този въпрос, но и правителствата трябва да направят същото.


От партньорството с Uniqlo Роджър Федерер ще получи 300 млн.

От партньорството с Uniqlo Роджър Федерер ще получи 300 млн. ...

......... Други спонсорства в НБА са в рамките на от 4 до 8 млн. долара.Очакванията са, че в следващите години най-големите спонсорства отново ще бъдат във футбола, предимно в английската Висша лига. Но все повече глобалните брандове ще се възползват от маркетинговия потенциал на баскетболните отбори, тенисистите и много други спортове.


12 © Надежда Чипева 12 © МАРИЯ СЪБОТИНОВА - Имотът мина от

12 © Надежда Чипева 12 © МАРИЯ СЪБОТИНОВА - Имотът мина от ...

......... въпреки че беше видно, че това не е така. Агенцията за приватизация й наложи неустойка от 9.6 млн. лв. (останала блокирана в КТБ при фалита й). В допълнение компаниите на майката на Пеевски не са обслужвали кредита си към КТБ и така двата имота стигнаха до синдиците на фалиралата банка.


Революцията в плащанията вече е достъпна и за българските потребители.

Революцията в плащанията вече е достъпна и за българските потребители. ...

......... услуги като Netflix, Spotify и подобни. Към момента няма възможност и за плащания в интернет, но phyre работи по въвеждането и на тази функция. Обмисля се и възможност за запазване на криптовалути. Компанията работи от 2015 г., а основни акционери в нея са "Иннимо Инвестмънтс" ЕООД и "Пейлкрест България" ЕООД. 


Добрите резултати през последните няколко години помогнаха на ВМЗ да

Добрите резултати през последните няколко години помогнаха на ВМЗ да ...

......... първото тримесечие на тази година обаче показват, че възходящата тенденция може да е към края си. Приходите за периода спадат с 67% на годишна база до 31 млн. лв., а печалбата се свива 23 пъти до 1.2 млн. лв. Според запознати подобна тенденция се наблюдава и при частните военни заводи.Яни Драгов основава търговската компания

Яни Драгов основава търговската компания "Смарт органик" през 2009 г. ...

......... пазари в около 50 държави. През 2017 приходите на "Смарт органик" са 24 млн. лева срещу 22 млн. лв. за 2016 година и 16.7 млн. лв. за 2015.Компанията притежава дялове и в "Чили хилс фудс" – производител на лютите сосове Chilli Hills, и има дъщерни дружества в Румъния и Германия.


Стачката на пилотите в Ryanair няма да засегне България. © Надежда

Стачката на пилотите в Ryanair няма да засегне България. © Надежда ...

......... второто тримесечие на 2018 г. Компанията, която развива успешен бизнес и в България, генерира рекордна печалба от 1.45 млрд. евро за изминалата финансова година. Ръководството на групата предупреди, че очакват печалбата да се понижи заради ръста на цената на горивото, по-високи разходи за служителите и ниските цени на самолетните билети.


Google инвестира 550 млн. долара в китайската фирма за електронна

Google инвестира 550 млн. долара в китайската фирма за електронна ...

......... електронна търговия JD миналия месец. Тя също така пусна в Китай приложението си за управление на файлове през май, а Google Translate е наличен в страната от миналата година. Все по-строгите разпоредби за цензура и нарастващите проверки в Китай на чуждите технологични компании обаче ще затруднят по-нататъшното разширяване на бизнеса.


Още по темата

Още по темата "Теленор" с по-високи приходи и печалба през ...

......... за бизнесите в Норвегия. Това ще ни помогне да донесем много нови продукти и услуги на пазара, с което ще гарантираме лидерската си позиция", допълва Денелинд в съобщението.Въпреки това сделката все още не е преминала през всички контролни органи, но се очаква да бъде одобрена към края на 2018 г.


"В края на миналата година разбрахме, че гръцките собственици са ...

......... ръст на печалбата, която достига близо 17 млн. лв."Е. Миролио", както и много други фабрики в сектора, изпитва недостиг от работна ръка. "Само за фабриките в Сливен и Ямбол се търсят безразултатно засега още 250 човека. Подали сме документи за внос на работници, но още нямаме отговор", каза Едоардо Миролио.© Цветелина Белутова Още по темата Внезапната смърт на съпредседателя на

© Цветелина Белутова Още по темата Внезапната смърт на съпредседателя на ...

......... експанзия през последните няколко години.HNA Group Co. започна да разпродава активи в Ню Йорк, Сидни, Лондон. За да намали дълга си продаде международни активи на стойност 15 млрд. долара, включително и дела си в Hilton. Освен това компанията отказа оферта за придобиването на австралийски логистичен бизнес за 280 млн. долара.


Самолетите на Air Force One ще бъдат в нови цветове.

Самолетите на Air Force One ще бъдат в нови цветове. ...

......... бъдат с обновен интериор, а външно ще се различават от настоящите самолети, които се използват от времето на президента Джон Кенеди."Air Force One ще бъде невероятен, няма да има подобен на него в целия свят. Той ще бъде в червено, бяло и синьо, което според мен е подходящо.", каза Тръмп.


Продажбите на компанията по региони през юни Увеличаване Продажбите на

Продажбите на компанията по региони през юни Увеличаване Продажбите на ...

......... 6.5%. Доставките в Северна Америка остават стабилни – 465 хил. продажби за периода, което е увеличение от 0.8% на годишна база.Продажбите в Азиатско-тихоокеанския регион са нараснали с 9.3% до 2.1 млн. броя. През юни обаче клиентите са намалили покупките си в Китай поради намаляването на вносните мита от 1 юли.


Linde продава активи, за да получи одобрение на сделката с

Linde продава активи, за да получи одобрение на сделката с ...

......... който водеше през юни, когато Reuters предположи, че цената на придобиването на активите ще е 3.3 млрд. долара.Messer и CVC потвърдиха сделката в отделно изявление, според което тяхното съвместно предприятие ще бъде наречено MG Industries. Messer ще прехвърли своите западноевропейски операции в размер на 334 млн. eвро в новото предприятие.


© Dado Ruvic Още по темата ЕК иска да наложи до

© Dado Ruvic Още по темата ЕК иска да наложи до ...

......... накара гиганта да намери друг начин да изкарва пари от Android – най-вероятно като направи операционната система платена за производителите.През 2016 г. Google е държала пазарен дял от над 90% в областите на общо интернет търсене, лицензирани мобилни операционни системи и магазини за приложения за Android, обяви тогава Европейската комисия.


Централната банка заяви, че групите за плащане от трети страни

Централната банка заяви, че групите за плащане от трети страни ...

......... Тези взаимоотношения също така доведоха до насърчаване конкуренцията между банките.Alipay заяви, че "вече е завършила необходимата работа", за да покрие изискването за резерви и "никога не e разчитала на резервните фондове като източник на доходи".Tencent заяви също, че компанията прилага новите правила и е информирала акционерите и другите заинтересовани страни.


Компанията от Севлиево има един завод за санитарна керамика и

Компанията от Севлиево има един завод за санитарна керамика и ...

......... компанията.По данни на Moody`s Ideal Standard отчита понижение на печалбата преди лихви, данъци и обезценки до 69 млн. евро за 2017 г. спрямо 81.1 млн. евро за предходната година. Приходите са останали почти без промяна (спад от 0.2%) въпреки увеличените със 7.4% органични продажби заради негативни промени във валутните курсове.


Американският производител на самолети

Американският производител на самолети "Боинг" повиши прогнозата си за търсенето ...

......... 10-15 години, посочи на пресконференция вицепрезидентът на "Боинг", отговарящ за маркетинга, Ранди Тинсет.Преди две седмици "Еърбъс" повиши прогнозата си за доставките с над 7% и промени начина на изготвяне на прогнозата за търсенето, като въведе нови самолетни категории от "малки" до "изключително големи" и разми традиционните граници между типовете самолети.


След като администрацията на президента Доналд Тръмп съобщи, че въвежда

След като администрацията на президента Доналд Тръмп съобщи, че въвежда ...

......... показва, че цените са се повишили най-много за най-евтините перални - най-нискобюджетният модел от Whirlpool се продаваше за 329 долара средна цена през януари, а през юни цената вече е 429 долара. При LG повишението е от 629 до 703 долара, а при Samsung - от 494 до 582 долара.


[Shutterstock] Още по темата Amazon придобива онлайн аптеките PillPack за

[Shutterstock] Още по темата Amazon придобива онлайн аптеките PillPack за ...

......... света, често е бил обект на критики заради бизнес практиките си относно компаниите му както от работниците в тях, така и от медиите.Въпреки това гигантът в онлайн търговията Amazon е най-желаното място за работа в САЩ. Базираната в Сиатъл компания измества Google от традиционната класация на професионалната социална мрежа LinkedIn.


© Велко Ангелов Още по темата КРС: Телеком пазарът се свива

© Велко Ангелов Още по темата КРС: Телеком пазарът се свива ...

......... година. Очакванията са окончателното одобрение от европейските антимонополни органи да станат факт до края на този месец.Другите два големи оператора също трябва да обявят резултатите си в близките седмици. Този на "А1 България" за първото полугодие ще стане ясен на 24 юли, а на БТК - в началото на август.


Още по темата Ave, AT&T-Time Warner Сделката създава медиен конгломерат

Още по темата Ave, AT&T-Time Warner Сделката създава медиен конгломерат ...

......... той.Общите приходи на фирмата за периода са 3.91 млрд. долара, съвсем малко под очакваните. Прогнозите за общ брой нови абонати през текущото тримесечие са за добавка от 5 млн., като най-големите надежди са свързани с Индия, където фирмата вече пусна няколко сериала, насочени към събуждане на интереса на огромния пазар.


Още по темата Nike очаква по-добри резултати благодарение на бизнеса

Още по темата Nike очаква по-добри резултати благодарение на бизнеса ...

......... замени естественият полиестер с рециклирана пластмаса трябва да бъде приветстван".Въпреки това тя подчерта, че облеклото, изработено от рециклирана пластмаса, все още има недостатъци. "Всяка полиестерна материя създава много проблеми по отношение на грижите след това, тъй като тя изхвърля микронишки, които са най-голямата причина за замърсяването на пластмасите в океаните."


Недовършената сграда е с лице към булеварда - на терен

Недовършената сграда е с лице към булеварда - на терен ...

......... близо 20 дка земя и 4300 кв. м сграда се предлагаше от частен съдебен изпълнител Стоян Якимов за 15.6 млн. лв. с ДДС по искане на синдиците на Корпоративна търговска банка. Собственикът на залата - "Велдер билд", и свързани с него компании дължат над 50 млн. лв. на фалиралата банка.


В края на 2017 г. служители на

В края на 2017 г. служители на "Булгартабак" бяха докарани ...

......... промени обаче данните са несъпоставими, като сега основната част от оборота вероятно идва от "Техномаркет". От началото на годината цената на акциите на "Булгартабак" е паднала с над 50% до 14.5 лв. за брой, а в рамките на деня има само една сделка за 7 акции, довела до 1.4% понижение.


[Капитал] Още по темата ЕРП дружествата вече няма да могат

[Капитал] Още по темата ЕРП дружествата вече няма да могат ...

......... линии в индустриалния район на АТЗ в Стара Загора. Изграждат се допълнителни кабелни линии и в Южната промишлена зона на Стара Загора – от кв. Кольо Ганчево в посока Пресков. В южната промишлена зона на Казанлък също ще бъде изградена подземна кабелна мрежа заради големия инвеститорски интерес в този район.


Групата Renault Nissan е лидер на пазара на електромобили в

Групата Renault Nissan е лидер на пазара на електромобили в ...

......... сектори- Най-рентабилните компании- Анализ на данни- ИнтервютaИзданието е подарък за всички абонати Капитал PRO.Всички останали читатели могат да го намерят от 6 юли онлайн или в търговската мрежа - централните търговски обекти за вестници, магазините Inmedio, Relay, One Minute, както и във веригите OMV, Фантастико, Кауфланд.Вижте още »Поръчайте изданието »


Приходите на JPMorgan през второто тримесечие на тази година са

Приходите на JPMorgan през второто тримесечие на тази година са ...

......... и да се справи с регулаторните си проблеми, пише Wall Street Journal. Печалбата за периода е била 5.19 млрд. долара в сравнение с 5.86 млрд. долара година по-рано. Приходите на банката също са се понижили - до 21.6 млрд. долара от 22.2 млрд. долара през второто тримесечие на 2017 г.


Заводът на Deutsche Giessdraht се намира в Емерих на Рейн

Заводът на Deutsche Giessdraht се намира в Емерих на Рейн ...

......... производство, рафинерия за катодна мед, производство на сярна киселина и обогатителна фабрика. На компанията се дължат 9% от износа на България, а за периода от приватизацията на компанията през 1997 г. до края на 2017 г. в модернизиране на производството и опазване на околната среда са инвестирани 1.2 млрд. евро.


Apple си постави амбициозни дългосрочни цели за намаляване на въздействието

Apple си постави амбициозни дългосрочни цели за намаляване на въздействието ...

......... Apple, докато трети страни производители, които генерират далеч по-високи емисии, за да произвеждат устройства като iPhone, не са включени.Десет доставчика на Apple, включително Corning в САЩ тайванските Compal и Catcher, заявиха, че ще участват в новия фонд China Clean Energy. Foxconn, най-големият доставчик на Apple, засега не е сред участниците.


От септември всички автомобили, продавани в ЕС, както и Швейцария,

От септември всички автомобили, продавани в ЕС, както и Швейцария, ...

......... Норвегия и Исландия, трябва да отговарят на новия стандарт WLTP. Този нов регламент, официално наречен "Процедура за тестване на превозните средства в световен мащаб", беше въведен в цяла Европа в резултат на дизеловия скандал и целта е да гарантира, че резултатите от тестовете за вредни емисии са по-близо до реалните.


Още по темата Складове и стоки – растящата нова екосистема

Още по темата Складове и стоки – растящата нова екосистема ...

......... 10 - 20 години, смята арх. Вангелов. Причината е непрекъснатото развитие на технологиите."Най-лесният пример е с електрониката и smart решенията, които дават много по-голяма възможност за управление на почти всички процеси в една индустриална сграда. Например сградата "сама" може да взема определени решения, като например енергийно ефективни решения", разказва архитектът.


Glass е проект, който също бе реализиран от лабораторията на

Glass е проект, който също бе реализиран от лабораторията на ...

......... не крие и плановете си за създаване на система за управление на въздушния трафик между дронове.Един от другите проекти от експерименталната лаборатория на Alphabet е и Glass, който беше свързан с производството на очила с добавена реалност през 2015 г. Проектът имаше кратък живот и беше върнат за допълнителни разработки.


Компанията се бори с други 9 хил. подобни случая с

Компанията се бори с други 9 хил. подобни случая с ...

......... твъpди, чe e paзвилa paĸ нa яйчницитe cлeд yпoтpeбa нa въпpocния тaлĸ.Bпocлeдcтвиe пo-гopнa cъдeбнa инcтaнция oтмeни глoбaтa c мoтивa, чe apгyмeнтитe нa жaлбoпoдaтeля ca нeдocтaтъчни и нeяcни.Според Антъни Сабино, професор по право в университета Saint John в Ню Йорк, Johnson&Johnson има голяма вероятност да намали размера на глобата след обжалване.


Хок Тан, изпълнителният директор на Broadcom Още по темата Търговската

Хок Тан, изпълнителният директор на Broadcom Още по темата Търговската ...

......... в измами с ценни книжа. Той бе осъден на 12 години затвор през 2006 г., като през миналата година беше освободен.Акциите на CA Technologies скочиха с над 16% след новината. Тези на Broadcom се понижиха с 5% до 231.21 долара, тъй като инвеститорите се притесняват за отклонението в нов пазар.


Офис сградата досега беше собственост на два австрийски фонда © Георги

Офис сградата досега беше собственост на два австрийски фонда © Георги ...

......... гледна точка на договорите за наем, неназовани в разрешителния документ компании, също трети страни по сделката, считат, че тя "не носи риск от повишаване на цената на наемите, както и по отношение на други търговски условия, тъй като вече сключените договори не позволяват промени без изричното съгласие на двете страни".


Новото предприятие си е поставило за цел да намали разходите

Новото предприятие си е поставило за цел да намали разходите ...

......... всеки от тези заводи произвежда различни продукти", казва Рийк от UBS. На практика това би могло да означава, че един обект се фокусира върху поръчките за автомобили, а другите се специализират например в опаковки, инженеринг и общо производство. "Това би довело до намаления на разходите в световен мащаб", добавя той.


От AT&T обявиха, че са готови да защитават предишната си

От AT&T обявиха, че са готови да защитават предишната си ...

......... (това е обединяването на две компании, които произвеждат различни продукти, като целта е по-висока ефективност) се разглеждат като твърде конкурентни.На 14 юни AT&T уведоми Министерството на правосъдитето в САЩ, че ще контролира кабелните програми на Time Warner като отделно поделение до февруари 2019 г. или до приключването на всяко обжалване.


Зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, депутатът от ГЕРБ Делян Добрев

Зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, депутатът от ГЕРБ Делян Добрев ...

......... генерират най-малко 10 пъти повече пари от капиталовия пазар за развитие на бизнеса, но според мен мултипликаторът ще е 30 до 50", каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, който е основният инициатор на идеята. Според него първите нови компании ще се появят на капиталовия пазар към края на тази година.


© Dado Ruvic Още по темата Германските регулатори се фокусират върху

© Dado Ruvic Още по темата Германските регулатори се фокусират върху ...

......... е прехвърлил всички данни на компютъра на жена си, понеже е знаел, че трябва да предаде всички служебни устройства при напускане.На 7 юли ФБР разбират, че Джан е купил билет за полет към Китай, който излита същата вечер. Няколко часа е бил арестуван "без инциденти" на международното летище "Сан Хосе".


© Reuters Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата Adidas

© Reuters Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата Adidas ...

......... испанска компания Mediapro спечели телевизионните права за местния пазар с цена от малко над 1 милиард евро, но не успя да представи банкови гаранции и търгът беше анулиран. Миналата седмица италианското правителство забрани рекламите на хазартни компании, което местните клубове определят като "конкурентно изоставане" в сравнение с останалите големи първенства.


© Цветелина Белутова Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на

© Цветелина Белутова Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на ...

......... и в ново предприятие в региона - в промишлената зона на Дебелец, което утрои капацитета му.Цената на сделката с Unilever не е обявена, като първо трябва разрешение от Комисията за защита на конкуренцията. Плановете на новия собственик са българското подразделение за сладоледи на Unilever и великотърновската компания да се слеят.


Китайска компания с партньори от Люксембург и България започва да

Китайска компания с партньори от Люксембург и България започва да ...

......... и идея в България да се произвеждат отделни части.Освен закупуване на камиончетата са предвидени и други варианти за заплащане на ползването им, като идеята е да се предложи цялостно транспортно решение. Товарният електромобил може да пренася до 500 кг товар, като ще се предлага с разнообразни надстройки, включително и хладилни.


© Надежда Чипева Още по темата Държавна китайска банка финансира Кирил

© Надежда Чипева Още по темата Държавна китайска банка финансира Кирил ...

......... насипни товари. Корабите ще са 45 000-тонни бълкери с ледови клас и 30% по-нисък разход на гориво спрямо досегашните съдове със същата товароподемност (DWT). Плавателните съдове са били поръчани преди близо година и вече са в строеж, като първият от тях ще е на вода до средата на 2019 г.


Очакват се нови поръчки на самолети след авиошоуто Farnborough, което

Очакват се нови поръчки на самолети след авиошоуто Farnborough, което ...

......... шест самолета на Boeing от модела 787 и 13 модела А320 на Airbus на обща стойност 3.1 млрд. долара. Vistara планира да увеличи полетите в страната и да изпълнява маршрути до други държави преди края на 2018 г. Авиационният пазар в Индия се е разширил с 20% през 2017 г.


Републиканците се надяваха да приемат предложения законопроект за здравна реформа

Републиканците се надяваха да приемат предложения законопроект за здравна реформа ...

......... други компании трябва да се срамуват, че са увеличили цените на лекарствата без причина. Те просто се възползват от бедните и тези, които не могат да се защитят, като в същото време продават на изгодни цени в други страни в Европа и не само. Ще трябва да им отговорим! "


Петролът се опитва да възстанови част от вчерашните си загуби,

Петролът се опитва да възстанови част от вчерашните си загуби, ...

......... напрежението", заявява Барт Мелек от TD Securities.Китай е най-големият потребител на почти всички метали, много от които се превръщат в продукти за износ. Инвеститорите също се притесняват от забавянето на растежа в Китай, тъй като правителството се стреми да задържа кредитирането и да се справи с кредитния балон в страната.


Вниманието на изпълнителния директор на Softbank Масайоши Сон е насочено

Вниманието на изпълнителния директор на Softbank Масайоши Сон е насочено ...

......... чрез инвестиции в обратни изкупувания на акции", каза Ясуо Сакума, директор на инвестиционното поделение в Libra.От известно време Altaba се стреми да продаде дела си в Yahoo Japan. Двама представители на Altaba в борда на директорите на Yahoo Japan ще бъдат освободени от длъжност след транзакцията. YAHOF Quotes by TradingView


Представители на ЕБВР и на изпълнителите Iberdrola и Belgoprocess присъстваха

Представители на ЕБВР и на изпълнителите Iberdrola и Belgoprocess присъстваха ...

......... евро, които са осигурени основно от Европейската комисия, както и от държави-донори - Авсвтри, Белгия, Дания, Франци, Гърция, Ирландия, Холанди, Испания, Швейцария и Обединеното кралство. Освен проекти по извеждането от експлоатация на централата фондът финансира също проекти за подобряване и модернизиране на енергийния сектор, както и мерки за енергийна ефективност.


Лондон вероятно ще одобри сделката до края на седмицата, но

Лондон вероятно ще одобри сделката до края на седмицата, но ...

......... Висшата английска лига на по-ниска цена от очакванията на анализаторите. Британското правителство вероятно ще одобри сделката до края на седмицата.Fox, която се ръководи от сина на Рупърт Мърдок – Джеймс, гарантира, че ще осигури финансиране за споразумението, включително и инвестиции в британската тв продукция, технологии и протекцията на Sky News.


Китай допринася за 17% от приходите на Tesla за 2017

Китай допринася за 17% от приходите на Tesla за 2017 ...

......... превозни средства годишно до 2025 г.Tesla е продала 14 779 автомобила в Китай миналата година според данни от LMC Automotive. Това формира 3% дял от пазара на електромобили в страната, което нарежда компанията на 10-то място в този сегмент. Китай допринася за 17% от приходите на Tesla за 2017 г.


12 12 Още по темата Uber с намерение да купи

12 12 Още по темата Uber с намерение да купи ...

......... Lime, тъй като групата оперира в големи градове. Основният конкурент на Uber – Lyft, който набира сила в САЩ, също се ориентира към бизнеса с отдаване под наем на скутери и велосипеди. Преди седмица ръководството на Lyft обяви, че компанията купува американската група за отдаване под наем на велосипеди Motivate.


Ако се вземат приходите от всички мобилни сегменти - мобилни

Ако се вземат приходите от всички мобилни сегменти - мобилни ...

......... 126.7 млн. лв., спад с 18.7% спрямо 2016 г.Основен играч на пазара и почти пълен монополист остава БТК, която има пазарен дял от 64.4% по отношение на приходите. Това все пак е намаление от 3.1 пр. п. спрямо 2016 г. Конкуренти на БТК на пазара са "А1 България" и "Теленор".


Фондът обяви, че ще се съсредоточи върху високотехнологичните производствени и

Фондът обяви, че ще се съсредоточи върху високотехнологичните производствени и ...

......... за да инвестират общо 2.5 млрд. долара в Didi Chuxing, компания, която сега се оценява на 80 млрд. долара. CMG обаче винаги се е различавала по управлението си от другите държавни компании, тъй като е основана преди създаването на Китайската комунистическа партия и се намира в Хонконг, извън континентален Китай.


Анализаторите прогнозират, че JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America и

Анализаторите прогнозират, че JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America и ...

......... лихвите за редовни клиенти.Очакванията са и други фактори да окажат влияние върху финансовите резултати на компаниите от сектора през второто тримесечие. Покачващите се лихви възпират собствениците на жилища от повторни вложения. Топ банкери смятат, че нивата на приходите от продажби и търговия на Уолстрийт ще се променят спрямо предходната година.


© Георги Кожухаров Още по темата Най-големият пенсионен фонд в света

© Георги Кожухаров Още по темата Най-големият пенсионен фонд в света ...

......... ще се върне на ниво 1350 долара за тройунция когато доларът поевтинее. Но инвеститорите все още вярват в икономическия подем, което се вижда от липсата на извънредни движения на цветните метали. Рискът пред тях е в цената на долара, когато се усети забавянето в глобален мащаб, се посочва в анализа.


През последните месеци средните цени за продажба на имот в

През последните месеци средните цени за продажба на имот в ...

......... предлагане през последните години е довело до спад на наемите. От агенцията обаче отбелязват, че през последните месеци като цяло има надценени оферти на пазара като горната граница за наем на луксозен апартамент с една спалня е 600 – 650 евро, а за такъв с две спални – 1200 евро.


Карина Караиванова, председател на КФН. © Анелия Николова [Капитал] Още по

Карина Караиванова, председател на КФН. © Анелия Николова [Капитал] Още по ...

......... правомощия да урежда отношения с лица, към които "Прогресива трейдинг" или "ББГ Симекс-България" имат задължения, е ликвидаторът на дружеството, който ще бъде назначен от Агенция по вписванията след влизане в сила на решението на КФН за отнемане на лиценза. Ликвидаторът ще бъде обявен по партидата на дружеството в Търговския регистър."


123 Обяснението за високия скок на българското дружество е в

123 Обяснението за високия скок на българското дружество е в ...

......... сектори- Най-рентабилните компании- Анализ на данни- ИнтервютaИзданието е подарък за всички абонати Капитал PRO.Всички останали читатели могат да го намерят от 6 юли онлайн или в търговската мрежа - централните търговски обекти за вестници, магазините Inmedio, Relay, One Minute, както и във веригите OMV, Фантастико, Кауфланд.Вижте още »Поръчайте изданието »


Авиолинията търси нов шеф, след като Жан-Марк Жанeлак подаде оставка

Авиолинията търси нов шеф, след като Жан-Марк Жанeлак подаде оставка ...

......... 2001 г., когато е била старши заместник-директор по полетите, тя е оглавявала Комисията за създаване на полетни операции, където участват всички професионални синдикати от техническата и търговската дейност на компанията, затова може да се твърди, че има известен опит в работата със синдикатите на Air France", допълват от брокерската фирма.


Volkswagen възвърна интереса си към Индия след скандала за подправяне

Volkswagen възвърна интереса си към Индия след скандала за подправяне ...

......... да държи непродадените си коли, а едно от тях се оказа все още незавършеното летище в Берлин.Засега обаче на германската група няма да е лесно увеличи пазарния си дял в Индия. На индийския пазар всички компании освен Maruti Suzuki, Hyundai, Tata и Mahindra се борят общо за 20% пазарен дял.


12 Китаецът не е успял да изплати последната си вноска

12 Китаецът не е успял да изплати последната си вноска ...

......... с надежда за бъдещето Карло Пелегати, бивш футболист от отбора, чието семейство е акционер на клуба от десетилетия."Има твърде много загадки, твърде много невидими неща около китайския собственик. Ограничената информация за богатството на Ли се оказа бариера пред усилията на Милан да рефинансира дълговете си", коментират източници на Financial Times.


Последният опит за придобиване на телекомуникационния оператор завърши с неуспех

Последният опит за придобиване на телекомуникационния оператор завърши с неуспех ...

......... придобиването беше усложнено поради разминаване в позициите на френското правителство, което притежава 23% от акциите в Orange, и милиардера Мартин Буиг, ръководител на Bouygues, относно разпределението на акциите в новата компания."Предишният сценарий, при който Orange беше на мястото на шофьора, е много, много малко вероятно да се повтори", заяви Фернандес.


Ако искате да получавате информация за възможностите за европейско финансиране,

Ако искате да получавате информация за възможностите за европейско финансиране, ...

......... продукция от нейните членове през трите години, предхождащи включването им в групата или организацията за продуктите, за които са получили признаване.Процедура - Проектните предложения се подават по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ИСУН 2020)Краен срок - 20.08.2018 г.