Класации


Пътищата с компетентни инженерни решения и висококачествена настилка, свързващи важните

Пътищата с компетентни инженерни решения и висококачествена настилка, свързващи важните ...

... като се вземат предвид средствата, инвестирани в този огромен проект. Преминаващото под Бостън трасе е една от най-сложните транспортни структури на всички времена. Първоначалната оценка е била 2,8 млрд. долара, но в крайна сметка общите разходи са се увеличили до 14,8 млрд. долара, което я прави най-скъпата магистрала в историята.


В света има 2755 милиардери и те са учили в

В света има 2755 милиардери и те са учили в ...

... от $162,8 милиарда Източник: Индийският университет е едиственото висше учебно забедение сред тези с най-многобройни възпитаници милиардери, който не се намира в САЩ. Сред тях е супербогаташ номер 1 в Азия - собственикът на конгломерата Reliance Мукеш Амбани. Там е завършил и основателят на най-голямата банка в Индия Удай Котак.


Мостовете са сред най-древните инженерни изобретения на човечеството. Ако не бяха

Мостовете са сред най-древните инженерни изобретения на човечеството. Ако не бяха ...

... са използвали 9 000 бетонни подпори. Историята на този мост е много дълга и през това време на него са се случили няколко аварийни произшествия. Например, през 1974 г. няколко морски плавателни съда се сблъскват едновременно с моста. Част от пътя е разрушен, а няколко коли са паднали във водата.Имате излишни един милион долара и искате да си купите

Имате излишни един милион долара и искате да си купите ...

... има огромно значение колко квадрата ще получите срещу парите си. Тези, които искат имот в Монако, ще трябва да се примирят с най-малък имот. Един милион долара там купуват едва 15 квадратни местра. В Дубай ще може да закупите 165, в Кейп Таун 202, а в Сао Пауло - 252.


Тези от вас, които успяха въпреки пандемията да вкусят някои

Тези от вас, които успяха въпреки пандемията да вкусят някои ...

... гмуркане с шнорхел 11. Подземна обиколка на Колизеума и обиколка на Древен Рим, Италия Източник: 12. Обиколка на Монсерат с обяд и дегустация на гурме вина, Барселона 13. Най-доброто, което може да искате от пешеходна обиколка с водач в Лисабон 14. Тур за мъгъли, "Хари Потър" преживяване в Лондон Източник:


2020 година предизвика навсякъде по света една извънредна и безпрецедентна

2020 година предизвика навсякъде по света една извънредна и безпрецедентна ...

... и видеото, вече са идентифицирали няколко нови вида риби. Уенди Шмит, съосновател на Шмитския океански институт, заяви, че откритието е част от революция в морската наука. "Благодарение на новите технологии, които работят като нашите очи, уши и ръце в дълбокия океан, ние имаме способността да изследват както никога досега." Източник:Въпреки тежката година за глобалната автоиндустрия заради пандемията на Covid-19,

Въпреки тежката година за глобалната автоиндустрия заради пандемията на Covid-19, ...

... класацията, изкачвайки се с 1 място нагоре с 24 062 продажни, но спад с 26.4% спрямо година по-рано. Продажбите на нови коли в Италия паднаха с 98% през април Прогнозите за приключване на месеца са общи продажби между 2500 и 2600 бройки, в сравнение със 175 654 през 2019 г.


Хонконг е най-скъпото място за живот на чужденци. Там чаша

Хонконг е най-скъпото място за живот на чужденци. Там чаша ...

... през по-голямата част от 2020 година", казва Лий Кун и допълва: "Тези фактори подкрепиха много от големите европейки градове в класацията, като Лондон застава на 6-то място като най-скъпата дестинация за живот в света. Париж е с 10 места нагоре до 29-та позиция, Виена и Мюнхен влизат в топ 50".


Пет европейски града, от които четири испански, намират място в

Пет европейски града, от които четири испански, намират място в ...

... на фона скъпи жилища или здравеопазване. Проучването на InterNations е проведено през март, така че не обхваща пълното въздействие, причинено от пандемията Covid-19. Нагласите в проучването обаче отразяват тенденциите, наблюдавани тази година при жителите, които се стремят да се изнесат от големите градове, докато преоценяват работата и живота си там.


Пандемията разтърси големите световни икономики и очерта нови предизвикателства и

Пандемията разтърси големите световни икономики и очерта нови предизвикателства и ...

... направи значителни подобрения в иновациите и управлението. В градовете в Латинска Америка намаляването на резултатите във всяко измерение води до продължителен спад, като резултатите от иновациите са особено лоши. Изглежда, че въпреки усилията на правителството, икономическите ползи от добрите темпове на урбанизация в региона все още не са добре изявени.


Трите най-скъпи градове за живот в света са Хонконг, Цюрих

Трите най-скъпи градове за живот в света са Хонконг, Цюрих ...

... "Въпреки че ще зависи от хода на пандемията, очакваме много от горепосочените ценови тенденции да продължат и през 2021 г. Тъй като глобалната икономика е малко вероятно да се върне на предпандемичните нива до 2022 г., разходите ще останат ограничени, а цените под натиск", се казва в прогнозата на анализаторите.Преди дни беше продаден един от най-скъпите диаманти в света.

Преди дни беше продаден един от най-скъпите диаманти в света. ...

... се работи. Има швъзможност добивът в 10-тата най-голяма мина да продължат чак след 2030 година. Годишното производство на съоръжението възлизаше на около 3 милиона карата. Заради кризата: Най-голямата компания за диаманти пред фалит и преструктуриране Приходите на De Beers се сринаха с 96% през второто тримесечие, а индустрията остава парализирана


Авиоиндустрията преживява може би най-тежката криза в историята си заради

Авиоиндустрията преживява може би най-тежката криза в историята си заради ...

... с най-добър персонал в Азия; летище с най-добрия персонал в света; най-доброто летище в света за доставка на багаж през 2020 година. Тази авиокомпания предлага "сватби в небето". Цените стартират от $18 000 Пакетите варират в зависимост от размера на самолета с опции за малко или повече гости на борда


100 милиарда долара. Толкова струва най-скъпата сграда в света и

100 милиарда долара. Толкова струва най-скъпата сграда в света и ...

... през 1984 година, като в проекта участват 700 архитекти и над 20 000 работници, като се твърди, че е имало не малко смъртни случаи при строителството. Сградата е с дължина от 270 метра и ширина от 240 метра. Височината ѝ е 86 метра, а под земята има още 92 метра.


2020 година се оказа изключително предизвикателна за бизнеса и повлия

2020 година се оказа изключително предизвикателна за бизнеса и повлия ...

... на телевизията. Първото от тях вече се състоя, а следващите предстоят на октомври, 22 октомври, 29 октомври и 5 ноември от 14,30 часа. На фокус тази година са темите, свързани с новата икономическа действителност след COVID-19, иновациите в космоса и биотехнологиите. Повече подробности ще откриете на уебсайта на събитието .


Изключително рядък, ярък лилаво-розов диамант, открит в Русия, може да

Изключително рядък, ярък лилаво-розов диамант, открит в Русия, може да ...

... тук е продажбата на Диамантът "Син Опенхаймер" (The Oppenheimer Blue) през 2016 година. Диамантът е 14,62-каратов, или близо 2 грама. Със своя изключителен ярко син цвят, диамантът става най-скъпото бижу, продавано някога на търг, спрямо цена на карат. Сумата - 57,5 милиона долара, или 3,93 милиона долара за карат. Източник:Южна Африка и САЩ са държавите в света, в които

Южна Африка и САЩ са държавите в света, в които ...

... се намира в провинцията Нова Ирландия в Папуа Нова Гвинея. Тя е в експлоатация от 1997 година. Тя е собственост на компанията Lihir Gold Limited. Към средата на миналата година от нея излизат по 933 000 тройунции злато, а очакванията са през тази година добивът да стигне 1 милион тройунции.


Българка е включена в най-новото издание на класацията за млади

Българка е включена в най-новото издание на класацията за млади ...

... Goldman Sachs и основатели на мобилни приложения за онлайн-банкиране. През 2018 г. в класацията на Fortune "40 до 40" и влиза и българският предприемач Владимир Тенев, който е съосновател на приложението за свободна търговия с акции Robinhood, която работи с над 3 млн. потребители. Тенев е възпитаник на Станфордския университет.


Ботрон Софтуер Солюшънс, Аксидиа и Скейл Фокус са трите български

Ботрон Софтуер Солюшънс, Аксидиа и Скейл Фокус са трите български ...

... 4 DivideBuy Великобритания 19572% Fintech 5 FINEWAY Германия 16594% Software 6 Hazelight Studios AB Швеция 14144% Media and Entertainment 7 WOLT ENTERPRISES OY Финландия 10381% Software 8 PRIMA ASSICURAZIONI SPA Италия 9392% Fintech 9 Electric Mobility Concepts GmbH (emmy-sharing) Германия 9303% Environmental Technology 10 Flightgift / Hotelgift Нидерландия 7628% Software


Най-скъпите вещества се използват за бижута, космически кораби, в електрониката

Най-скъпите вещества се използват за бижута, космически кораби, в електрониката ...

... материал на Земята. В научни експерименти е произведено много малко количество, но в момента няма начин то да се запази и съхранява. Това изисква много сложна технология, която се разработва в CERN (Международна организация за изследвания в ядрената физика). Днес грам антиматерия се оценява на около 80 трилиона щатски долара.


В класацията на руското издание на списание най-богатите предприемачески династии

В класацията на руското издание на списание най-богатите предприемачески династии ...

... увеличило с 1,5 милиарда долара до 26,8 милиарда долара. Отбелязва се, че това се случи главно поради появата на нови участници в списъка - семейство Гуриеви, които веднага заеха второ място. В същото време долната граница за влизане в рейтинга спадна до 1,1 милиарда долара от миналогодишните 1,16 милиарда долара.Един от най-вълнуващите сезон е вече тук. Тази година обаче

Един от най-вълнуващите сезон е вече тук. Тази година обаче ...

... в Торнадо". Паркът се развива изключително бързо, предвид предвидения първоначално скромен брой на услуги, като само един ресторант например. Известният воден парк и лидер в настоящата класация е получавал и множество отличия, сред които такива за най-добър воден парк в света и годишна туристическа атракция по избор на туристите. Източник:


Amazon е най-скъпата марка в света, като запазва позицията си от

Amazon е най-скъпата марка в света, като запазва позицията си от ...

... място в класацията, оценена на $84,022 В класацията се открояват няколко бързорастящи бранда, сред които Instagram. За година стойността му се е повишила с цели 47%. Сега компанията е оценена $41,501. И Netflix отбелязва добри резултати, като стойността му се покачва с 34 на сто, в ставнение с 2019 г.


Будапеща е най-добрият град за правене на бизнес в Централна

Будапеща е най-добрият град за правене на бизнес в Централна ...

... свързани с изградения имидж на града и с подкрепата на местната власт. На първо място по икономически потенциал е Тбилиси, а за бизнес климат е полският Лодз. Столицата на съседна Румъния печели в категорията за наличните квалифицирани специалисти. Варшава пък е на първата позиция по качество на инфраструктурата и свързаността.


Сингапур, Осака и Хонконг заемат първо място като най-скъпите градове

Сингапур, Осака и Хонконг заемат първо място като най-скъпите градове ...

... Изток в топ десет на класацията. Частично възстановяване на турската лира помага на Истанбул да направи скок, но градът все още е на 96 позиция. В други край е сирийската столица Дамакс, която е най-евтиният град в света - резултат от 10-годишния конфликт. Следват Ташкент (Узбекистан), Буенос Айрес и Каракас.


Най-дългите полети в света стават все по-дълги. Пътуванията на дълги

Най-дългите полети в света стават все по-дълги. Пътуванията на дълги ...

... на 15 340 километра разстояние, а полетите отнемат 18 часа и 30 минути. Лондон - Сидни Полетите между Лондон и Сидни официално трябва да са най-дългите в света. Засега се извършват само тестови такива от компанията Qantas. Те траят 19 часа и 16 минути и покриват над 15 930 километра.Научните документи са ценни не само по отношение на направените

Научните документи са ценни не само по отношение на направените ...

... г. кодексът е пуснат на търг, по време на който е придобит от основателя на Microsoft Бил Гейтс за $ 30,8 милиона. По негова инициатива документът на Леонардо да Винчи се показва в различни музеи по света, като от 2003 г. е постоянно изложен в Музея на изкуствата в Сиатъл.


Ако имате нужда от почивка и искате да отидете някъде

Ако имате нужда от почивка и искате да отидете някъде ...

... местни жители 3. Дубай, ОАЕ - 588 туристи на всеки 100 местни жители 2. Лас Вегас, САЩ - 993 туристи на всеки 100 местни жители 1. Маями, САЩ - 1641 туристи на всеки 100 местни жители Градовете в света, които имат много ултрабогати граждани Два от тях са в Европа


Повечето от нас искат да спечелят много пари, но на

Повечето от нас искат да спечелят много пари, но на ...

... повече от година. Има много легенди за Ескобар. В самия Меделин той остана почитан човек. Казват, че не Пабло е бил убит, а неговият двойник. Друга красива история подсказва, че бидейки през нощта в планината с децата си, Ескобар изгорил около 2 милиона долара в брой, за да се стопли.


Уебсайтът TripAdvisor, който предоставя голяма колекция от ревюта на пътешественици

Уебсайтът TripAdvisor, който предоставя голяма колекция от ревюта на пътешественици ...

... да изпробват и стъкления перваз, който се простира извън сградата.  Източник: 10. Площадът в Сан Марко, Венеция Той е наречен от Наполеон "най-елегантния салон на Европа". Построен е през 9-и век и там могат да бъдат видени базиликата "Сан Марко", двореца на дожите и най-старото кафе в света - Caffe Florian.


Google обяви своите резултати

Google обяви своите резултати "Year in Search 2019", които определят ...

... над 7 пъти повече от броя им през 1990 г. Във втората половина от списъка на топ 10 влизат Аляска (на 6-о място), Ню Орлиънс (7-о), Калифорния (8-о), Ню Йорк (9-о), Коста Рика (10-о). Най-пренаселените туристически дестинации в света В челната петица попадат два азиатски курорта и три европейски града


8-годишно момче, което споделя видеа с това как разопакова и

8-годишно момче, което споделя видеа с това как разопакова и ...

... 100 играчки. Освен това има видео игра, посветена на него - Race With Ryan, за PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch и Microsoft Windows. Заедно с това той има серия играчки Ryan`s World, която първо беше пусната в американската верига Walmart, а по-късно стана достъпна и в Target и Amazon.


Списание Forbes представи списък с най-печелившите звезди от видео платформата

Списание Forbes представи списък с най-печелившите звезди от видео платформата ...

... Явно никой не може да победи Райън, който в миналогодишния списък също е бил номер едно. Неговият канал има 23 млн. абонати и повече от 34 млрд. гледания. Един от най-популярните му видеоклипове е генерирал 1,9 млрд. гледания. 8-годишното момче прави ревюта на играчки, като има и собствена линия дрехи.


За втора поредна година националният превозвач на България беше отличен

За втора поредна година националният превозвач на България беше отличен ...

... 5 и 6 декември, също ще получи 17% отстъпка. Наградите Sky Awards 2019 се провеждат всяка година в началото на декември в в рамките на форума Sky Day, който се организира в чест на Международния ден на гражданската авиация. Тази годината темата бе "Грижа и удовлетвореност на пътниците и клиентите".


САЩ са отдавна дом на недвижими имоти с невероятни цени.

САЩ са отдавна дом на недвижими имоти с невероятни цени. ...

... 220 Central Park South и в момента е с титлата за най-скъп дом, продаван някога в САЩ. Милиардерът Кен Грифин счупва рекордите в началото на тази година, плащайки близо 240 млн. за жилището. 10 факта за имотите в България, които ще ви заинтригуват И кои са най-скъпите жилища в София


Либия, Сомалия, Южен Судан и Централноафриканската република са най-рисковите страни,

Либия, Сомалия, Южен Судан и Централноафриканската република са най-рисковите страни, ...

... здравето и сигурността са се увеличили през последната година и 47% са очаквали рискове - включително заплахи свързани със сигурността, граждански и геополитически вълнения - като посочват, че очакват през следващата година да нараснат. Най-пренаселените туристически дестинации в света В челната петица попадат два азиатски курорта и три европейски града


Ако четете това, то надали бихте могли да си представите

Ако четете това, то надали бихте могли да си представите ...

... 9% от населението. Втора по този показател е Чад с дял от 11%, следвана от Малави и Демократична република Конго с 19%. Сред топ 10 на страните, в които под 30 на сто от населението има достъп до електричество, влизат още Нигер, Либерия, Уганда, Сиера Леоне, Мадагаскар и Буркина Фасо.


В днешния свят все повече хора се местят от селските

В днешния свят все повече хора се местят от селските ...

... хиляди души, което е 58,4% от населението на страната. Общото население в страната е 974 хиляди души. Източник: Кувейт В град Кувейт, столицата на държавата от Персийския залив Кувейт, живеят 3 052 000 души, което е 72,5% от населението на страната. Общото население на страната е 4 207 000 души.


100 милиарда долара - толкова струва най-скъпата сграда в света.

100 милиарда долара - толкова струва най-скъпата сграда в света. ...

... най-скъпа сграда в света се намира съвсем близо до България. Става въпрос за Палата на парламента в Букурещ, който е изчисляван на 3,9 милиарда долара. Той е известен още с името Дом на народа, а строежът му отнема 13 години. Източник: Парламентът в Букурещ You will find more infographics at Statista


Сред предметите на изкуството, които се продават и купуват на

Сред предметите на изкуството, които се продават и купуват на ...

... през 2002 г. за 957 500 долара. Източник: 10. Gibson ES0335 TDC на Ерик Клептън: $847 500 Gibson ES 0335 TDC е най-скъпата китара от този производител. Именно на този инструмент Ерик Клептън изсвирва своите първи сола през 1964 г., тогава все още на в състава на е THE YARDBIRDS.


Отбранителната индустрия е една от най-големите в света. Много държави

Отбранителната индустрия е една от най-големите в света. Много държави ...

... да процъфтява. Въпреки че държави като САЩ планират да намалят военните си разходи, е ясно, че отбраната е основен приоритет за много страни по света. Светът не е харчил толкова за отбрана от Студената война насам Турция записва цели 24 процента ръст на разходите, а Русия изпада от топ пет


Значителна част от населението на света живее в крайна бедност.

Значителна част от населението на света живее в крайна бедност. ...

... е мястото, където цели 73,8 милиона души влизат в тази категория. Страната обаче не попада в предишната категория, тъй като населението ѝ е осезаемо по-голямо - 1,369 милиарда души. На второ място по този показател е Нигерия с 62,3 милиона души, следвана от Демократична република Конго с 57,9 милиона души.


Всички знаем, че изборът на хотел е важен, когато планираме

Всички знаем, че изборът на хотел е важен, когато планираме ...

... скоро е правен ремонт за 22 млн. долара. Първоначално е проектиран от известния френски дизайнер Филип Старк и включва модерните ресторанти на José Andrés. Луксозните вериги SLS имат за цел да са шикозни и да излъчват настроение. 10-те най-добри тематични хотели в света За любителите на приказките, игрите и Бийтълс


Сузане Клатен и Щефан Квант притежават почти половината от Bayerische

Сузане Клатен и Щефан Квант притежават почти половината от Bayerische ...

... $7,84 милиарда Сегмент: услуги 69-годишната Пари Океден е внучка на Джеймс Кокс, основал Cox Enterprises през 1898. Тя притежава почти 25 процента от компанията - $21-милиарден конгломерат. Джеймс Кенеди Компания: Cox Automotive Стойност на акциите: $1 738 541 209 Процент от общото богатство: 21,6% Общо богатство: $7,84 милиарда Сегмент: услуги


Природните бедствия съпътстват съществуването на човека на Земята от неговото

Природните бедствия съпътстват съществуването на човека на Земята от неговото ...

... много слаби сезона на дъждове, което направи селскостопанският сезон 2010/2011 г. най-сухият след 1950/1951 година.В някои райони паднаха само 30% от обичайните валежи, а смъртността сред добитъка на места достигна 60%. Производството на мляко, важен хранителен продукт за децата, спадна рязко, докато цените на основните храни достигнаха рекордно високи стойности.


Кои е най-добрият тест за това дали работите в красив

Кои е най-добрият тест за това дали работите в красив ...

... кафенета, обществен парк и мащабни художествени инсталации всяка, от които създава възможност за интересна снимка за социалните медии. Вижте тази публикация в Instagram. MPK 61: another architecture pearl added to Facebook HQ campus in Menlo Park, California Публикация, споделена от Hugo Barra (@hbarra) на Юни 6, 2019 в 2:37 PDT


На фона на броя на компаниите в корпоративния свят с

На фона на броя на компаниите в корпоративния свят с ...

... милион за 17,1 минути; Agricultural Bank of China - 83,99 милиона долара на ден и 1 милион за 17,1 минути; Bank of America - 77,2 милиона долара на ден и 1 милион за 18,7 минути; Bank of China - 74,59 милиона долара на ден и 1 милион за 19,3 минути.


Очакванията са през тази година оборотът на енергийната борса да

Очакванията са през тази година оборотът на енергийната борса да ...

... а година по-рано - 175 милиона. Очакванията са през тази година оборотът да надхвърли 1.5 млрд. лв. поради излизането на нови производители на свободния пазар.Иначе собствените приходи на БНЕБ са 7.5 млн. лв., което е два пъти повече спрямо 2017-а. Повече от двойно расте и печалбата, която е 3.8 милиона.


123 Стоманодобивните предприятия растат най-много през миналата година © Анелия Николова

123 Стоманодобивните предприятия растат най-много през миналата година © Анелия Николова ...

... тях - "Етем Гестамп алуминиум екстружънс", е с предмет на дейност производство на автомобилни компоненти, а другото – "Гестам Етем аутомотив България", е за допълнителна обработка на профили. Планираната инвестиция в новите предприятия е 30 млн. евро за срок три години, което включва и закупуване на нова линия за екструзия.


Населението на света застарява поради развитието на медицината, лекарствата и

Населението на света застарява поради развитието на медицината, лекарствата и ...

... Нигер е една от най-бедните страни в света, като постоянно е на последно място в индекса на човешкото развитие на ООН. Населението от малко над 23 милиона души е съсредоточено в крайния юг и запад на страната. Основните сектори на икономиката са селското стопанство и добивът главно на уранова руда.


Статията е част от K100 - класацията на Капитал на

Статията е част от K100 - класацията на Капитал на ...

... не бих искал да съобщавам. Като цяло за бранша мога да кажа, че няма светло бъдеще. Допреди няколко години имаше един сериозен ръст, възраждане на земеделието, някои станаха големи, други според мен дори прекалено големи. Но вече започнаха да буксуват. Като цяло липсва дългосрочна визия, за да се случват нещата.


Студентите избират своите специалности в колежа въз основа на много

Студентите избират своите специалности в колежа въз основа на много ...

... според анкетираните са в областта на цитотехнологията (свързана с откриването на рак) и специалното образование в ранна детска възраст, въпреки че при тези специалности средните заплати са значително по-ниски, съответно около 73 000 долара и 50 600 долара. Колко струва обучението в най-престижните университети Една инвестиция, която си заслужава парите


12 За последните 3 години компанията е продала около 400

12 За последните 3 години компанията е продала около 400 ...

... толкова работи чрез дистрибутори. За BTL в света работят 1500 души, още 200 са заети в развойните й центрове в Чехия, България, Индия, Румъния и Русия. Оборотът й за 2018 г. е 180 млн. евро. От влизането й в България досега BTL е инвестирала в страната над 100 млн. евро.


Преглед на оригинала Автор: Капитал Статията е част от K100

Преглед на оригинала Автор: Капитал Статията е част от K100 ...

... 20% през 2018 г. Земеделието и здравеопазването също растат и удвояват дела си в българската икономика спрямо 2008 г. – до съответно 3.9% и 1.4%.Ето и детайлната информация в графики (натиснете на снимките, за да ги видите в пълен размер): Преглед на оригинала Автор: Капитал Преглед на оригинала Автор: Капитал


[Shutterstock] Статията е част от K100 - класацията на Капитал

[Shutterstock] Статията е част от K100 - класацията на Капитал ...

... телефонните услуги от всичките услуги в сектора е под 16%. Положително е, че все повече чужди компании също така искат да навлязат в градове извън София, където смятат, че могат да открият нужните им хора. Индустрията преживява трансформация, като все повече ще нараства делът на бизнеса с по-висока добавена стойност.


Три от най-големите американски летища са сред водещите по брой

Три от най-големите американски летища са сред водещите по брой ...

... и Хонконг. През първото от тях през 2018 година са преминали над 88 милиона чуждестранни пътници. През следващите две броят е бил съответно 75 и 74 милиона души. На четвърто място е международното летище в Амстердам, това в южнокорейския град Инчон, "Шарл дьо Гол" в Париж и в Сингапур. Източник:


64% е ръстът на приходите на

64% е ръстът на приходите на "Макском" за 2018 г. ...

... първия й сезон производството е едва 10 хил. колелета. Следват години на бърз растеж, в които Митков запазва едноличния си контрол върху бизнеса. Днес той включва предприятие с капацитет над 400 хил. велосипеда годишно, производител на джанти, дистрибуторски и търговски компании, като групата осигурява работа на повече от 500 души.


Все повече компании заменят хората на поточните линии с индустриални

Все повече компании заменят хората на поточните линии с индустриални ...

... ще продължи поне до следващия икономически спад. В по-дългосрочен план обаче моделът на икономическо развитие, основан на ниските разходи за труд, ще се изчерпи. И някои бизнеси вече започнаха да осъзнават това, подменяйки хората на поточните линии с индустриални роботи. Въпросът е колко бързо може да се случи тази трансформация.


През 2019

През 2019 "Нестле България" ще вложи 7 млн. швейцарски франка ...

... "СИС индустрийс" - собственик на "Винпром Карнобат", запазва 19-а позиция и отчита ръст на приходите, но и загуба над 4.6 млн. лв. През септември 2018 г. Специализираната прокуратура обяви, че е започнала проверки за пране на пари в контролираните от бизнесмена Миню Стайков "Винпром Карнобат", "СИК индустрийс" и "Топаз мел".


Всяка година изследователската фирма Wealth-X идентифицира колежите и университетите с

Всяка година изследователската фирма Wealth-X идентифицира колежите и университетите с ...

... University of Michigan Общо възпитаници: 1 970 Общо богатство: 691 млрд. долара 19. INSEAD Общо възпитаници: 1 965 Общо богатство: 356 млрд. долара 20. University of California, Los Angeles Общо възпитаници: 1 945 Общо богатство: 375 млрд. долара Колко струва обучението в най-престижните университети Една инвестиция, която си заслужава парите


За тези, които планират да сменят местожителството си, експертите на

За тези, които планират да сменят местожителството си, експертите на ...

... Петербург често е определян като най-западния град на Русия в културен смисъл. Предполага, че до 2030 г. населението ще бъде 5,9 милиона души. Историческият център е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. В Санкт Петербург се намира и Ермитажът - един от най-големите музеи на изкуството в света.


1234 Групата

1234 Групата "Софарма" продължава да бъде лидер по продажби на ...

... малък пазар. Освен това през последните три години цените на лекарствата без рецепта са замразени и производителите не могат да ги увеличават.Всичко това не зависи от фармацевтичните компании, но логично се отразява върху печалбата им, върху възможностите им да инвестират в разширяване на дейността си в България и в персонала.


[Асарел-Медет] 1.2милиарда лева е инвестирала компанията в модернизация на мината

[Асарел-Медет] 1.2милиарда лева е инвестирала компанията в модернизация на мината ...

... 300 милиона лева и ще даде работа на десетки външни фирми.По-добър животБлагодарение на този проект през 2021 г. "Асарел-Медет" ще има по-добър краен продукт, произведен с по-ниски експлоатационни разходи. Парите, изкарани от добива на българска мед, ще продължат да създават едновременно зелено бъдеще за планетата и по-добър живот за България.


Статията е част от K100 - класацията на Капитал на

Статията е част от K100 - класацията на Капитал на ...

... на двете дружества и БЕХ по т.нар. газово дело. Така всяка от трите компании е записала като провизия по 50 милиона лева.Частният оператор "Овергаз" също отчита силен ръст на оборота, който вече минава 200 млн. лв. Дружеството е постигнало и увеличение на печалбата с над 47% - до 24.5 милиона.


Възходът на дрогериите също се забавя, но става висок. През

Възходът на дрогериите също се забавя, но става висок. През ...

... най-голяма в класацията. Гръцката компания е увеличила персонала си с 30% до 886 души.В сегмента на детските играчки е и българската верига "Хиполенд" (28). През 2018 г. приходите й се задържат на нивата на предходната година, а печалбата й намалява с 3%. Веригата има 28 магазина в 14 български града.


12 По-голямата част от дружествата на върха традиционно работят за

12 По-голямата част от дружествата на върха традиционно работят за ...

... наближава и българското дружество на китайския гигант COFCO - "Кофко интернешънъл България", което влезе в търговията със зърно през април 2018 г. През първата си година на местния пазар компанията е успяла да постигне приходи 56 млн. лв. COFCO изкупува зърно от големи български търговци и през румънския си клон.


1234 1234 Лидер за първа година е

1234 1234 Лидер за първа година е "Сенсата", която има ...

... Elektronik, а край Ловеч наскоро започна производството на CSR линии за дизелови автомобили VOSS Automotive. В Русе пък планове за производство на автомобилни тапицерии има Bader. Големият пробив в индустрията обаче ще се случи, ако България бъде избрана за следващия мегазавод на Volkswagen, решението за което се очаква тази година.


При автомобилните превозвачи

При автомобилните превозвачи "Дискордиа" е с най-амбициозен план - до ...

... лв. плюс субсидия за още толкова. Заедно с постъпленията от синя и зелена зона приходите на ЦГМ ще надхвърлят 260 млн. лв.При останалите столични транспортни дружества няма големи промени, като негативните им резултати остават факт. Причините за тях са инвестициите и амортизациите в авто- и електротранспорта, както и в "Метрополитен".


[Shutterstock] Статията е част от K100 - класацията на Капитал

[Shutterstock] Статията е част от K100 - класацията на Капитал ...

... те достигат 863 млн. лв. На фона на 230 млн. лв. капитал и хронични загуби пред столичното парно не се вижда път към устойчивост.Другата компания с много растящ дълг е операторът на столичната подземна железница "Метрополитен". При нея това е очаквано и планомерно предвид инвестициите в третия лъч на метрото.


"Лукойл Нефтохим Бургас" ще инвестира почти 400 млн. долара в ...

... поправки в Закона за запасите от нефт и нефтени продукти, така че да не се допуска проточването на дела за несъхранението на задължителните резерви - практика, използвана на "Инса ойл", която й спестява десетки милиони на година. За момента обаче държавната агенция няма голям успех в прокарването на поправките си.