Състоянието на колумбийският кокаинов крал Пабло Ескобар по време на

Състоянието на колумбийският кокаинов крал Пабло Ескобар по време на ...

......... а се превръща в руини. Днес, разглеждайки го, трудно някои може да си представи, че тук някога е царил разкош. Имотът днес се използва за игра на пейнтбол. Собствениците предлагат, освен игра на война, обиколка на къщата, в която Ескобар и семейството му са живели далеч от враговете и полицията.


Министър-председателят Бойко Борисов откри новата мултифункционална спортна зала „Арена Шумен“.

Министър-председателят Бойко Борисов откри новата мултифункционална спортна зала „Арена Шумен“. ...

......... зони – за зрители, за специални гости, спортно-тренировъчен блок, за журналисти, коментатори и зона за техническо обслужване на сградата. Общият брой места на трибуните е 1500, в това число и за хора с увреждания, а максималният й капацитет е 2500 места. Изграден е и автомобилен паркинг с общо 350 паркоместа.


За пръв път в конституцията на Куба ще бъде записано,

За пръв път в конституцията на Куба ще бъде записано, ...

......... на търговия с недвижими имоти и право на свободно владеене на частна собственост. При това ще бъде съхранено предимството на държавна форма на собственост. На теория промяната означава, че чужденци могат да придобиват имоти в Куба. Но не се знае дали правителството ще направи така, че да признае частната собственост.


Близо 540 000 сделки с недвижими имоти ще бъдат реализирани

Близо 540 000 сделки с недвижими имоти ще бъдат реализирани ...

......... последните четири години търсенето на апартаменти отчита непрекъснат ръст. Това до голяма степен се обуславя от намаляване на безработицата и чуждестранния инвестиционен интерес на испанския жилищен пазар. През 2017 г. са реализирани 97 000 покупко-продажби, като тук влизат и сделките с чужденци. Това е най-високия показател от 2007 г. досега.


Тези, които продават жилище в Кипър, купили го с ипотека,

Тези, които продават жилище в Кипър, купили го с ипотека, ...

......... кредити, които са взети преди 31 декември 2015 г. Новите правила ще важат както за физически, така и за юридически лица. Нововъведението ще помогне на желаещите от една страна по-бързо да си изплатят заема, а от друга да сменят имота си, ако искат по-голям или в друг град или район.


Да имаш собствено офис пространство в Хонконг става все по-трудно.

Да имаш собствено офис пространство в Хонконг става все по-трудно. ...

......... свободните пространства към момента са по-малко от 1%.Именно в Централния район са разположени големите местни хъбове на банки като HSBC и J.P. Morgan, но високите наеми могат и да започнат да ги отблъскват. Друг гигант - Goldman Sachs, например вече се изнесе в друга част на Хонконг.   Редактор: Деница РайковаТеренът до Сточна гара е е разчистен и подготвен за

Теренът до Сточна гара е е разчистен и подготвен за ...

......... кв. метра в жк "Дианабад" на бул. "Г .М. Димитров" в столицата, става ясно от базата с данни PDS. Обявената стойност на обекта е 2.75 млн. лв., като директна покупка на земя не се вижда в Имотния регистър, защото според източници на "Капитал" все още е на етап предварителен договор.


Изгодните условия по ипотечното кредитиране изкушават все повече българи да

Изгодните условия по ипотечното кредитиране изкушават все повече българи да ...

......... над 2100 имота. От тях близо 900 са с площ между 100 и 120 кв.м. Броят на по-големите (бел. ред. над 120 кв.м.) е близо 500, а средната цена е около 1000 EUR/кв.м. Също така все повече българи придобиват жилище с цел инвестиция. Този процент от 25% вече е 45%.


Дъждовете във врачанската община Хайредин са причина къща да се

Дъждовете във врачанската община Хайредин са причина къща да се ...

......... общината се заканиха, че колкото и тромава да е процедурата, в случай на неспазването й от страна на собствениците, ще стигнат до крайни мерки – събаряне на къщата. Законът за устройство на територията предвижда и по хиляда лева глоба за всеки собственик, който не поддържа имота си в безопасен вид.


Резкият спад на курса на британския паунд от 1.38 EUR

Резкият спад на курса на британския паунд от 1.38 EUR ...

......... кампания прокара идеята за референдум за излизането на Великобритания от Европейския Съюз, а резултатът от него срина британския паунд. От тогава европейските имоти станаха по-малко привлекателни за британците. И всичко това става на фона на процес по възстановяването на някои имотни пазари на Стария континент от кризата през 2008 г.


В резултат от ниските лихвени проценти по ипотечните кредити сделките

В резултат от ниските лихвени проценти по ипотечните кредити сделките ...

......... Arco Real Estate в анализа.Предлаганите имоти са се увеличили с по-скромните 2.3% спрямо същия период през 2017 г. Над 90% от всички оферти са за апартаменти, като най-голям дял имат тристайните със средна офертна цена 1000 евро/кв.м, а след тях се нареждат двустайните, които средно се предлагат за 1020 евро/кв.м.През юни т.г. трябваше да се подпише договорът за отдаване

През юни т.г. трябваше да се подпише договорът за отдаване ...

......... че имат намерение веднага след подписване на договора да започнат реализацията на инвестиционния проект. Ако консорциумът се откаже, или изпусне крайния срок за подписването на документите, от Министерството на транспорта ще предложат концесията на втория класиран участник в процедурата – обединението между транспортния гигант ПИМК, Тракия икономическа зона и КЦМ.


Едно от местата в София, чийто ремонт е предизвикателно през

Едно от местата в София, чийто ремонт е предизвикателно през ...

......... озеленяване ще доведе до намаляване на фините прахови частици и подобряване на микроклимата в района. Ние предлагаме и покривите на сградите също да бъдат оживени, там да бъдат създавани функции с обществен достъп, така че те да се оживят и да създадат нов хоризонт на градското пространство", каза арх. Захариев.


Първата асоциация при споменаването на думата панелка е една стара,

Първата асоциация при споменаването на думата панелка е една стара, ...

......... по различни поводи. На площадката зад блока се разпъват шатри и хората празнуват. Разговарях с част от живущите, които ми казаха, че сами са дали средства за това обзавеждане”, пише в своя профил във Facebook актьорът Борис Кашев. Той се натъкнал на странната гледка, когато бил на рожден ден там.


Норвегия, Швеция и Швейцария са държавите на Стария континент, където

Норвегия, Швеция и Швейцария са държавите на Стария континент, където ...

......... за последните три години. Стабилните икономически и демографски условия гарантират това, че цените на жилищата в Осло, Стокхолм и Цюрих през тази година ще продължат да се стабилизират и отново ще започне умерен ръст през 2019 г. „Поевтиняването на апартаментите заплашва икономическата и финансова системи” посочват от Scope Investor Services.


В близост до Ню Делхи се срути 6-етажна сграда. Трима

В близост до Ню Делхи се срути 6-етажна сграда. Трима ...

......... да се смята, че причината за срутването е амортизация на елементи. По информация на местни медии, най-малко 50 е броят на затиснатите под руините хора. За съжаление, Индия се слави с лошото си строителство. Причината е лошото качество на строителните материали. Срутване на сгради има най-вече в периода на мусоните.Върховният касационен съд (ВКС) не допусна за касационно обжалване делото,

Върховният касационен съд (ВКС) не допусна за касационно обжалване делото, ...

......... оказа единственият, който не е можел да придобива и не е придобил свой собствен имот. Сакскобургготски е осъден да плати и 130 000 лв. на фирмата „Врана” ООД за адвокатските разноски, които е направила по делото. Що се отнася до двореца „Врана”, то делото за него е на първа инстанция.


Всеки поне веднъж в живота си е представял, че живее

Всеки поне веднъж в живота си е представял, че живее ...

......... строена около 1830 година. Източник: В допълнение срещу тази цена 3,9 милиона паунда новият собственик ще получи още два отделни имота - малка къща за гости с три легла и вила с две спални. Целият имот е разположен на 1,214 хектара площ. Още снимки от замъка вижте в нашата галерия.


Нови 25 декара парк към съществуващите 52 ще има София.

Нови 25 декара парк към съществуващите 52 ще има София. ...

......... общинското дружество „Софийски имоти", а останалите пари са осигурени като заем по оперативна програма „Градска среда"", каза председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков. Плановете са строителството да започне най-късно до края на текущата година и в края на следващата вече да имаме нова зона за почивка, спорт и развлечения.


Пазарът на жилищата през първото полугодие на тази година е

Пазарът на жилищата през първото полугодие на тази година е ...

......... оказа влияние на много градски територии и като цяло промени начина на предвижване в столицата. Създаде удобства, чрез които хората да не се притесняват, че живеят в единия край на града, а работят в другия. Клиентите често дават заявка „Търся имот в близост до метростанция“ и голям обсег от квартали.


Строителството на нова сграда на новото посолство на САЩ в

Строителството на нова сграда на новото посолство на САЩ в ...

......... супер скъпа система за охрана. През декември 2017 г. Тръмп разпореди да започне подготовката по преместването на посолството в Йерусалим. Официално то бе открито на 14 май в бившата сграда на генералното консулство на САЩ в района на Арнон. Новата сграда трябва да бъде готова до края на 2018 г.


СТРаrk Вuсhеаrеѕt Wеѕt ще е най-големия логистичен парк в Източна

СТРаrk Вuсhеаrеѕt Wеѕt ще е най-големия логистичен парк в Източна ...

......... Юлия Бycĸa, ръководител „Бизнec paзвитиeтo” нa СТР. Компанията е водещ инвecтитop в лoгиcтиĸaтa и индycтpиaлнитe имoти в Pyмъния. До края на годината плановете са тя да има 1 милион кв.м. логистични площи. От тях 700 000 кв.м. ще са в Букурещ. Компанията работи още в Унгария, Полша, Чехия и Словакия.


Строеж в „Младост 3” до магазин на голям хипермаркет предизвика

Строеж в „Младост 3” до магазин на голям хипермаркет предизвика ...

......... и околната среда. В тази връзка считаме, че подобно въвеждане в заблуждение на обществеността може да доведе до уронване на престижа и имиджа на компанията, за защита на които бихме предприели по всички законосъобразни начини и с всички произтичащи от това правни последици, съответните действия”, пишат в позиция от компанията.


Португалската столица получи наградата European green capital 2020. Миналогодишният носител

Португалската столица получи наградата European green capital 2020. Миналогодишният носител ...

......... живеят 1.3 млн. души. Цените на имотите отчитат ръст. До голяма степен той се дължи и на туристическия бум, който се наблюдава последните години в Лисабон. Купувачите и инвеститорите все по-често им се налага да оглеждат имоти в по-отдалечени места и селски региони, в търсене на достъпни жилища и къщи.


По-малко опашки в Агенцията по кадастъра, политика за задържане на

По-малко опашки в Агенцията по кадастъра, политика за задържане на ...

......... точните й площи, предназначение и собственици, видовете обекти, тяхната идентификация и характеристиките им, включително данни за точност, актуалност, пространствен обхват и правен статут. В кадастъра се съдържа информация и за зоните на ограничения върху поземлените имоти, които произтичат от сервитут или ограничение, възникнали въз основа на нормативен или административен акт.


Замъкът Райнхардсбрун в германската провинция Тюрингия - някогашна лятна резиденция

Замъкът Райнхардсбрун в германската провинция Тюрингия - някогашна лятна резиденция ...

......... на тези искания е вписан замъкът Райнхардсбрун. Според документите, които са на разположение на Дойче веле, Острягини като че ли не са знаели за машинациите на назначените от тях мениджъри. Харченко е освободен от затвора. А делото, свързано с Райнхардсбрун, е прекратено по процедурни причини. "Купете го за 1 евро!"


Мавзолея Тадж Махал трябва да бъде възстановен. Това нареди Върховният

Мавзолея Тадж Махал трябва да бъде възстановен. Това нареди Върховният ...

......... на страната. В него се предлагат три начина за решаване на проблема. Единият е културната забележителност да бъде затворена. Вторият е по-драстичен – сградата да се разруши, а третият е да се възстанови. Също така съдът предписва създаването на специална комисия, която да се погрижи за запазването на Тадж Махал.


Пентхаус от 550 кв.м си купи руският милиардер Роман Абрамович.

Пентхаус от 550 кв.м си купи руският милиардер Роман Абрамович. ...

......... на случая „Скрипал”. Абрамович оттегли молбата си за получаване на британска виза и си взе израелско гражданство. Процедурата по покупката на луксозния апартамент в Лондон е започнала преди проблема с визата. Имотът се намира в кула, разположена в центъра на строеж, който вероятно няма да бъде завършен преди 2021 г.


През 2015 г. предприемачът Антъни Дулин си купува луксозно имение

През 2015 г. предприемачът Антъни Дулин си купува луксозно имение ...

......... обаче не проучва мините, което е грешка. Фатално обаче се оказва решението му да послуша майка си и да продаде имота. Когато новите собственици обявили в медиите, че са придобили имот, в който има неразработени златни мини, бившият вече собственик взел решение, че вече никога няма да слуша майка си.


Част от сграда на мол в Мексико се срути. Става

Част от сграда на мол в Мексико се срути. Става ...

......... въведе строги строителни мерки. Въпреки това обаче качеството на изградената продукция не се подобри. Доказателство е земетресението през месец юни т.г., което беше с магнитут 7. Тогава имаше десетки разрушени сгради, а 370 души загинаха. Това беше и повод отново да се дискутира въпроса с качеството на строителството в Мексико.


Сградата на площад „Гарибади” в столицата, в която се помещаваше

Сградата на площад „Гарибади” в столицата, в която се помещаваше ...

......... и още едно за обслужване на клиенти, преброително помещение, централно входно помещение, помещение за охрана, спомагателни и санитарни помещения. На първи етаж има вестибюл, централно стълбище, две заседателни зали с тераси, 8 кабинета, 2 офиса, стая за почивка, помещение за разполагането на сървър, два санитарни възела и други спомагателни помещения.


Проектът на

Проектът на "Ваклин груп" в "Лагера" е вторият най-голям за ...

......... апартамента, 4 офиса, 1 ателие и две подземни нива с общо 124 гаража. Всички жилища вече са в продажба на цени от 1210 евро/ кв.м Проектант: арх. Светослав Станиславов, студио STARHИнвестиция: няма данни.Срок: Строителството ще започне през октомври 2018 г. По план сградата ще бъде завършена до декември 2020 г.


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на фонда за

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на фонда за ...

......... се възстановява от финансовата криза през 2008 г. и предлага добри нива на възвръщаемост на инвестициите.След сделката за "Мегапарк" "Лайънс Хед Инвестмънтс" вече има портфолио от пет офис сгради – две в София и три в Букурещ, с обща площ от 235 хил. кв.м и оценка от 310 млн. евро.


Правителството на Израел разреши удвояване броя на чуждестранните работници в

Правителството на Израел разреши удвояване броя на чуждестранните работници в ...

......... 2015 г. беше увеличаване броя на жилищата на млади семейства, които до момента нямат собствен дом и рязкото понижаване на цените на къщите и апартаментите. В същото време израелските предприемачи отказват да строят нови жилищни сгради именно поради поевтиняването на апартаментите. Продажбите на нови жилища в страната вече отчитат спад.


Местата за паркиране винаги са били кът, поради което и

Местата за паркиране винаги са били кът, поради което и ...

......... за същия период се е повишила с 3.4 пъти. От януари до края на юни т.г. в Хонг Конг са продадени паркоместа на обща стойност 1.3 млрд. USD. За същия период на миналата сумата е била 838 млн. USD, сочат данните на агенцията за недвижими имоти Midland Realty Services Ltd.


Синдиците на Корпоративна търговска банка Ангел Донов и Кристи Маринова

Синдиците на Корпоративна търговска банка Ангел Донов и Кристи Маринова ...

......... други спомагателни и санитарни помещения. Етажът разполага с вход от ул. „Граф Игнатиев”, както и вход от ул. „Ангел Кънчев”. Вторият етаж се състои от: вестибюл, централно стълбище, две заседателни зали с тераси, осем кабинета, два офиса, стая за почивка, помещение за сървър, два санитарни възела и други спомагателни помещения.


Хонконг определено е може би най-неподходящото място за наемане на

Хонконг определено е може би най-неподходящото място за наемане на ...

......... са средните цени още в Лондон, Париж и Ню Йорк, показва инфографика на онлайн платформата Statista. За сравнение в Шанхай, Берлин и Мадрид тези наеми излизат двойно по-евтино. Под 1000 долара пък са тези в Ню Делхи, Мумбай, Рио де Женейро и Москва. You will find more infographics at Statista


Притежателят на молдовски паспорт има право да посещава 121 държави

Притежателят на молдовски паспорт има право да посещава 121 държави ...

......... пет или повече души инвестицията не трябва да е под 190 000 EUR. Чужденците, направили подобна инвестиция в недвижим имот, могат да кандидатстват за гражданство, а документите им ще бъдат разгледани в срок до 90 дни от подаването на молбата. Заявления ще могат да се подават от август 2018 г.


Осем международни компании са в процес на запознаване с документацията

Осем международни компании са в процес на запознаване с документацията ...

......... млн. EUR. Изискванията към кандидатите са да оперират на поне още едно летище, през което да преминават минимум 10 милиона пътници годишно, а активите им за последните три години да са с нетна стойност поне 200 млн. EUR, както и да са инвестирали в инфраструктурен проект поне 400 млн. EUR.


Едногодишна условна присъда получи съпругът на българската спринтьорка Ивет Лалова

Едногодишна условна присъда получи съпругът на българската спринтьорка Ивет Лалова ...

......... него не се уточняват. Симоне Колио се е опитал да се защити, доказвайки, че в периода от 2012 до 2014 гг., когато е финансирал строежа, е бил по състезания в Италия и чужбина и не е имал физическата възможност да следи работата. Това обаче не е прието от съдебния състав.


Понякога кражбата не е кражба. Били сте на почивка на

Понякога кражбата не е кражба. Били сте на почивка на ...

......... това си е жива реклама” споделят от маркетинговите отдели на големите хотелски вериги. Същото се отнася и за брандирани тефтерчета, химикалки, моливи, които се намират в хотелската стая. Сред строго забранените неща за изнасяне са възглавниците, батериите от дистанционните управления на телевизорите, тоалетната хартия, хавлии и кърпи, както и Библията.


Броят на жилищата във Франция се увеличава по-бързо отколкото броят

Броят на жилищата във Франция се увеличава по-бързо отколкото броят ...

......... повече спрямо периода 1990-1999 гг. В резултат през 2016 г. броят на свободните жилища е бил около 2.8 млн. жилищни единици, или 8% от целия жилищен фонд. За сравнение, във Великобритания пустеещите жилища са 600 000 броя или 2.5% от жилищния фонд. Преобладаващата част от тях са в луксозния сегмент.


Критиците смятат, че програмата, която има за цел да помогне

Критиците смятат, че програмата, която има за цел да помогне ...

......... за реновиране на амортизирания жилищен фонд. Преломен момент за програмата беше 2015 г., когато в условията на рязък спад на пазара на жилища правителството разреши на местните органи на властта да предоставят субсидии на жителите на бедните региони да ремонтират имотите си, вместо да бъдат прехвърлени в новопостроени жилищни сгради.


Огромни заведения, разположени незаконно на плажната ивица на „Кабакум” във

Огромни заведения, разположени незаконно на плажната ивица на „Кабакум” във ...

......... Те влизали в одобрената от Министерството на туризма схема за стопанисване на „Кабакум”. Изграждането им обаче започнало преди въпросната схема да влезе в сила. Една от конструкциите е на метри от водата. Тя е дървена, няма излят бетон, но е достатъчно масивна. В страни от нея се намира и другата.


Може ли да си представите град, в който метрото да

Може ли да си представите град, в който метрото да ...

......... място, с 311 метростанции, е за Сеул. В ТОП 5 влиза още и Париж. Станциите във френската столица са 303. С две станции по-малко е метрото в Мадрид. 270 са спирките в лондонското метро. В ТОП 10 влизат още метрото в Москва (196), Мексико (195) и това в Токио (179).


Със 7.1% са поскъпнали жилищата в България през първите три

Със 7.1% са поскъпнали жилищата в България през първите три ...

......... на текущата. Първото място по темп на поскъпване е за Латвия. Там за периода януари-март увеличението е 13.7% на годишна база. Второто и третото място са за Словения и Ирландия, съответно с поскъпване от 13.4% и 12.3%. Единствено в Швеция и Италия се отчита минимално поевтиняване на имотите от 0.4%.


Спад в сделките с луксозни имоти се наблюдава през първото

Спад в сделките с луксозни имоти се наблюдава през първото ...

......... месеци, като горната граница за наем на луксозен апартамент с една спалня е 600 – 650 EUR, а за такъв с две спални – 1200 EUR. В подобни случаи, специалистите съветват собствениците да се стремят към реалистични цени за наеми, за да предотвратят излишно дългия престой на жилищата на пазара.


Коста Рика изглежда като истински рай на Земята със своите

Коста Рика изглежда като истински рай на Земята със своите ...

......... площ е разположено самото ранчо. Важно е да се отбележи, че имотът се намира на полуостров Оса, като се смята, че там може да бъдат намерени 2,5% от всички биологични видове в света. Това включва над 700 растения, 463 вида птици, 140 бозайници, 25 вида делфини и дори китове. Източник:


Бавария е най-богатата провинция на Германия. Това е една и

Бавария е най-богатата провинция на Германия. Това е една и ...

......... не е надвишавал 3%. В североизточната част на Бавария цените на имотите растат. От 2011 г. до 2017 г. жилищата са поскъпнали в почти всички градове. „До 50% ръст се отчита при еднофамилните къщи. Темпът на поскъпване варира от 40% в Долна Франкония до 80% в Горна Бавария”, казва Целмайер.


Coфия ce нapeди сред първите 20 в света по бързо

Coфия ce нapeди сред първите 20 в света по бързо ...

......... е индийcĸият гpaд Cypaт, ĸъдeтo цените са скочили с 22.3% за година. Челната петица се допълва от Измиp, Xoнĸoнг, Baнĸyвъp и Берлин.На дънoтo на класацията cа градове, в които жилищният пазар върви надолу - Aбy Дaби, Tоpинo, Гeнya, Дapвин, Mocĸвa, Pиo дe Жанeйpo, Ocлo, Дeлxи и дp. Редактор: Деница Райкова


Без ограда остава луксозната резиденция на Димитър Желязков - Митьо

Без ограда остава луксозната резиденция на Димитър Желязков - Митьо ...

......... вдигната без каквото и да е разрешително или задължителен проект от архитект. Издадената заповед за събаряне моментално е оспорена от съпругата на Очите. Първоначално Антигона Янулис твърди, че не е уведомена за нарушението по законовия ред. В протокола на общината според нея липсвали и имената на свидетели, присъствали на проверката.


Нова наредба за обществения ред ще регулира шума в София.

Нова наредба за обществения ред ще регулира шума в София. ...

......... Въпреки това е стъпка напред, а нормативният документ може да бъде допълван, коригиран и актуализиран по всяко време в зависимост от проблемите и необходимостите на гражданите", коментира общинският съветник от "Политическа група 5" инж. Симеон Славчев, който е един от членовете на работната група, която изготви проекто наредбата. Редактор: Деница Райкова


Индексът Glоbаl Rеѕіdеntіаl Сіtіеѕ проследява цените на жилищата в 150

Индексът Glоbаl Rеѕіdеntіаl Сіtіеѕ проследява цените на жилищата в 150 ...

......... Европа. Poтepдaм (14.8%), Eдинбypг (12%), Πopтo (11.7%) и Coфия (11.3%) вeчe ce пpиcъeдинявaт ĸъм дългoгoдишнитe вoдeщи, ĸaтo Бepлин (14.9%), Бyдaпeщa (14.4%) и Peйĸявиĸ (11.8%)" ce пocoчвa в доклада. Най-малко изменение на цената на квадратен метър жилищна площ се отчита в Aбy Дaби, Typинo, Гeнya, Дapвин, Mocĸвa, Pиo дe Жeнeйpo, Ocлo.


Във всяка държава хората изпитват трудност при покупката на жилище.

Във всяка държава хората изпитват трудност при покупката на жилище. ...

......... имотът е решен в бялата гама, за да има визуално повече пространство. Цената на реконструкцията е 70 000 USD, но за сметка на това се вижда къде е отишъл всеки долар. Има място дори за библиотека. Пердетата и щорите са избирани специално. От големите автобусни прозорци се разкрива прекрасна гледка.


Едва ли има нещо по-депресиращо от гледката на изоставена сграда.

Едва ли има нещо по-депресиращо от гледката на изоставена сграда. ...

......... Гунканджима е превърнат в трудов лагер, където затворените работят при много лоши условия. Мината е затворена през 70-те години на миналия век а с това се слага и край на достъпа до острова. Гунканджима е отново отворен за посетители през 2000 г. и е сред екстравагантните туристически атракции на Япония.


Най-занижени цените на недвижимите имоти през 2017 г. са били

Най-занижени цените на недвижимите имоти през 2017 г. са били ...

......... жилищата отчитат ръст. През тази година пазарът на недвижими имоти в Румъния няма да се сблъска със сериозни препятствия. Но ако цените излязат от контрол, задълбочи се кризата с набирането на работници и предлагането продължи да надвишава значително търсенето, то през 2019 г. има риск жилищния сектор да изпитва трудности.


В края на месец юли Столичният общински съвет ще гласува

В края на месец юли Столичният общински съвет ще гласува ...

......... се прави за ремонти на обекти от инфраструктурно значение, като например булеварди, метро. Възможно е и главният архитект на София Здравко Здравков да внесе предложения за промени в някои текстове, тъй като има обекти, чийто строителен цикъл не бива да бъде прекъсван. Сред тях е и строителството на третия метродиаметър.


До 10% спад в наемите на жилища отчитат в Дубай.

До 10% спад в наемите на жилища отчитат в Дубай. ...

......... Villa. Подобен имот може да се купи срещу 1.1 млн. USD. В Jumeirah Village Circle (JVC) вила с две спални се оферира на цена от 650 000 USD. По отношение наемането на жилища най-популярния комплекс е Mirdif. Там средният наем на къща с три спални е 2700 USD на месец.


От началото на 2018 година във Варна се отчита ръст

От началото на 2018 година във Варна се отчита ръст ...

......... имот, поне с две спални, две бани и две тоалетни. Брокерите на недвижими имоти отчитат търсене в почти всички райони на града. „Хората имат различни бюджети, има търсене и в по-отдалечените квартали от централната част, тъй като те са много добре уредени като социална инфраструктура“, обобщи експертът. Редактор: Деница Райкова


Проектът обхваща сграда от четири апартамента и постига икономии от

Проектът обхваща сграда от четири апартамента и постига икономии от ...

......... от 280-300 кВч/кв.м. спада до 18-25 кВч/кв.м. годишно. НаграждаванетоИрене Сука (вляво), генерален директор на Дирекция Човешки ресурси на ЕК и председател на Управителния съвет на EMAS, Майве Руте - заместник генерален директор на Съвместния изследователски център в Испра и инж. Орлин Илиев на церемонията за наградите EMAS 2018 на ЕК.


С 5%, средно до 2.1 млн. USD, поевтиняха имотите в

С 5%, средно до 2.1 млн. USD, поевтиняха имотите в ...

......... имоти, които средно търсят своя нов собственик в продължение на 6 месеца. Неопределеността около икономиката на САЩ и новата данъчна политика води до намаляване на продажбите на недвижими имоти, особено в луксозния сегмент. Според анализатори, тя може да доведе до спад от 10% на цените на жилищата в Ню Йорк.


Водата заема особено място в живота на човек. Не става

Водата заема особено място в живота на човек. Не става ...

......... двигател тип Honda BF90 VTEC. Конкретният модел къща на Le Koroc е предназначен за рибари. С него спокойно може се практикува риболов. Разполага и със специално отделение за съхранение на улова. В къщата лодка има удобна каюта за един или двама души. Има също така спално отделение и кухненски бокс.


Хроническият недостиг на жилища води до повишаване на цените и

Хроническият недостиг на жилища води до повишаване на цените и ...

......... съсредоточено в Лисабон и Порто. Ако в началото на века годишно в Португалия са се строели над 100 000 жилищни единици, то световната финансова криза ги стопява до 17 000 на година през 2011 г. и 7000-8000 жилища в периода 2013-2015 г. От 2016-а броят им плавно започва да нараства.


Къщата, която се намира на брега на р. Елба в

Къщата, която се намира на брега на р. Елба в ...

......... цялото време гледаш реката и ставаш мързелив”. Къщата е една от най-оригиналните в Германия. В атриума има стъклен купол, таваните са украсени със златни листа, а паркетът е от бор. Единият от коридорите е превърнат в библиотека. Имението е украсено с луксозни неокласически елементи. Разполага с басейн в римски стил.


Миграцията на населението е една от причините да се наблюдава

Миграцията на населението е една от причините да се наблюдава ...

......... този пазар. Ще търсим механизми, които да предизвикат поведение на банковия или строителния сектор, което да доведе до други тенденции. Регулирането на един пазар обичайно се извършва с фискални или данъчни инструменти, но те не са единствените. Може, например да се ангажира социална отговорност на участниците на пазара”, допълва Крумова.


За проблема с високите цени на имотите в Сан Франциско

За проблема с високите цени на имотите в Сан Франциско ...

......... в кабинет с френски прозорци и изглед към двора. Източник: Къщата се намира на няколко минути път от един от центровете на Google, както и от хъбовете на други технологични гиганти. Също така тя е в близост до Станфордския университет. Още снимки от къщата можете да видите в нашата галерия.


Канализацията в централната градска част на града е на 100

Канализацията в централната градска част на града е на 100 ...

......... "Тодор Каблешков" разширението се асфалтира. Бул. "Васил Левски", отсечката от "Граф Игнатиев" до ректората, ще бъде готов до началото на август. Бул. "България" се нуждае от цялостен ремонт, но заради огромни тапи, които биха се образували, се прави поетапно. Фандъкова отправи молба гражданите да се намерят други маршрути. Редактор: Деница Райкова


Малкият Люксембург с миниатюрния си финансов център и ограничен брой

Малкият Люксембург с миниатюрния си финансов център и ограничен брой ...

......... шест години след влизането на Брекзит. Към днешна дата над 30 компании, основно застрахователни и такива управляващи активи, търсят офис площи в Люксембург. Към днешна дата, благодарение на Брекзит, в страната са разкрити 250 работни места. В края на Брекзит техният брой ще бъде 3000, прогнозират от статистическото бюро Statec.


Жилище с площ около 100 кв.м. в Цюрих може да

Жилище с площ около 100 кв.м. в Цюрих може да ...

......... в района на Женевското езеро се наблюдава понижение в рамките на 0.4%. Изключение прави Цюрих. Юнското понижение е в резултат на общото ниво на рентата през май, което беше в рамките на 1.5% и е първото за 2018 г. Както прогнозираха анализаторите на Credit Suisse, спадът в наемните нива продължава.


Международните инвеститори се отдръпват от българския пазар на бизнес имоти,

Международните инвеститори се отдръпват от българския пазар на бизнес имоти, ...

......... – южноафриканските фондове, от страната се оттеглят западноевропейските инвеститори, сочат още анализаторите. Конкурентите на България – Румъния и Унгария, предлагат по-добро съотношение между цена и доходност. В сравнение с България тези пазари предлагат по-ниски нива на доходност, но съответно при по-добри лихви за финансиране и по-нисък риск.  Редактор: Деница Райкова