Агенцията по вписванията (АВ) въведе нова безплатна услуга. Всеки ще

Агенцията по вписванията (АВ) въведе нова безплатна услуга. Всеки ще ...

......... латински букви. Чрез въвеждането на кода всеки потребител може да извърши проверка онлайн дали удостоверението, с което разполага, е идентично с издаденото от Агенция по вписванията. Проверка за истинността на удостоверенията за тежести, подробна техническа информация, както и електронна поща за връзка при необходимост, е достъпна на следния сайт: https://uwt.registryagency.bg/


Инвестициите в недвижими имоти в България записват рекорден растеж през

Инвестициите в недвижими имоти в България записват рекорден растеж през ...

......... най-високо повишение от 96,5% записва азиатско-тихоокеанския регион. За всички страни, включени в изследването, общата стойност на сделките е 1,62 трилиона долара, ръст спрямо 2016 година, когато тя бе 1,43 трилиона долара. Всеки шести чужденец у нас има собствено българско жилище Страната ни е сред първите в ЕС по този показател


Исканията за жилищен ипотечен кредит за първите два месеца на

Исканията за жилищен ипотечен кредит за първите два месеца на ...

......... банката са пазарът на недвижими имоти да продължава да расте и през настоящата година, прогнозират от "Пощенска банка". Отбелязва се, че лихвите по ипотечните продукти вече са достигнали исторически най-ниските си нива и само на база на допълнителни промоции от банките клиентите могат да получат по-добра оферта за жилищно кредитиране.


От общо 426 града от цял свят най-предпочитаното място за

От общо 426 града от цял свят най-предпочитаното място за ...

......... алтернатива от учащите се, тъй като наемните нива на жилищата са по-ниски, а връзката с финансовия център на ФРГ е удобна и бърза. В Испания учащите се предпочитат да завършат висшето си образование в Барселона, Мадрид, Валенсия, Мурсия, а в Италия това са градовете: Милано, Рим, Болоня, Флоренция и Торино.


През 2017г. азиатските инвеститори в недвижими имоти са допринесли най-многоза

През 2017г. азиатските инвеститори в недвижими имоти са допринесли най-многоза ...

......... изключително през 2017 г., казва Карло Барел ди Сант Албано, главният директор на "Глобални капиталови пазари и бизнес услуги за инвеститори" за Cushman & Wakefield. Добрият темп на пазара, постигнат през 2017 г. заедно с балансирането на цените, търсенето и предлагането, сигнализират за една добра година напред, коментира още той.


Обикновено разбираме дали има балон на даден пазар или не

Обикновено разбираме дали има балон на даден пазар или не ...

......... до 3%. Това ясно показваше, че пазарът е надценен. Все още този фактор не подсказва наличие на балонизация. Ръстът на доходите за тези 10 години доведе до ръст на наемите, които са готови хората да платят. Според мен в момента е между 4 и 5%", заяви експертът.  Редактор: Деница РайковаОгромната част от домовете в България, включително и моят, не

Огромната част от домовете в България, включително и моят, не ...

......... до БНБ. Получих отговор, че не е в правомощията ѝ да ми отговори на този въпрос”, допълни екоминистърът.В Пирин на практика имаме прираст на дървета през последните години точно благодарение на правилната санитарна сеч, която прави държавата. Няма никаква друга освен санитарна сеч, категоричен беше още той. Редактор: Деница Райкова


Проблемите с достъпа до жилища в Германия нараства главоломно. Поради

Проблемите с достъпа до жилища в Германия нараства главоломно. Поради ...

......... Най-силно проблемът се усеща в Берлин. Там населението расте с 40 000 души на година. С 46% са се повишили наемните нива от 2009 г. досега. Много от новите наематели прекарват уикендите в търсене на подходящото жилище, като се съревновават с над 50 потенциални клиенти в бързо облагородяващите се райони.


В американския щат Ню Джърси, в красивата местност Монклър се

В американския щат Ню Джърси, в красивата местност Монклър се ...

......... така той трябва да поеме и разходите по прехвърлянето на имота. Според специалисти, грубо това ще му струва между 15 000 и 60 000 USD. Но дори в този случай подобна инвестиция е изгодна. Най-малкото, за да се построи такава къща собственикът ще трябва да плати още 60 000 USD.


Къщата на Плейбой няма да бъде разрушена след смъртта на

Къщата на Плейбой няма да бъде разрушена след смъртта на ...

......... на пазара, като за периода от 1947 до 1951 г. успява да произведе едва 97 автомобила. Playboy Magazine е основан през 1953 година. Според очевидци името идва от служителка на Playboy Automobile Company, която съветва приятел на сина да нарече новото си списание „Playboy”. Този приятел се оказва Хю Хефнър.


Актьорът Михаил Билалов се е уредил с апетитна заплата като

Актьорът Михаил Билалов се е уредил с апетитна заплата като ...

......... зрителите с ролята си на мафиота ерудит Джаро от кримката „Под прикритие” веднага бил предпочетен пред Димитър Павлов. Друг претендент, Драго Чая, пък бил пренебрегнат заради твърде дългите години стаж на екрана на телевизията. Според програмните им планове те имали нужда от някой, който не бил така експлоатиран от камерите, пише "Уикенд". Централната банка на Швейцария предупреждава, че силният ръст на цените

Централната банка на Швейцария предупреждава, че силният ръст на цените ...

......... бъде приложен. Причината е, че регулаторът се стреми към по-продължително стабилизиране на швейцарския франк. Процентът инфлация също така е нисък. По-решителни мерки ще предприеме Централната банка на Норвегия. Тя е готова да повиши лихвените проценти по ипотечните заеми през следващите месеци, като очерта рисковете за жилищния пазар в краткосрочен план.


Имението Las Cuatro Lunas в Малага се разпростира на площ

Имението Las Cuatro Lunas в Малага се разпростира на площ ...

......... на къщата възниква голям пожар, който унищожава част от имота. По време на инцидента загива и любимото куче на Иглесиас. Според медиите певецът продава Las Cuatro Lunas заради проблеми с властите в Андалусия. Последните многократно са били молени да подобрят пътната инфраструктура, но това така и не се е случило.


Нов рекорд беше отчетен на пазара на търговски имоти в

Нов рекорд беше отчетен на пазара на търговски имоти в ...

......... средства. През 2017-а фондовете за недвижими имоти, чийто капитали са чуждестранни, ще разглеждат Китай като важна дестинация за инвестиции в Азиатско тихоокеанския регион. Прогнозите са вложенията в тази част на света за периода 2018-2020 г. да възлязат на 53 млрд. USD. От тях 14 млрд. USD ще са в Китай.


Ръстът на лихвените проценти по ипотечните заеми ще доведе до

Ръстът на лихвените проценти по ипотечните заеми ще доведе до ...

......... повишили наемните нива на жилищата през 2017 г. по данни на Централната банка. Увеличаването на броя на нови жилища също така се възпрепятства и от въведените по-високи изисквания за строителство. Така например, през 2015 г. именно поради тази причина себестойността на квадратен метър жилищна площ се е увеличил с 30%.


Лондон е едно от любимите места за покупка на имоти

Лондон е едно от любимите места за покупка на имоти ...

......... днес трябва да бъдат тези руснаци, които са придобили недвижими имоти на Острова със средства придобити по незаконен път. Съгласно новия британски закон – Unexplained Wealth Orders, собствениците на луксозни имоти са задължени да докажат произхода на парите, с които са извършили сделки. В противен случаи недвижимостите ще бъдат отнети.Bceĸи шecти чyждeнeц, който живее в България, притежава собствено жилище

Bceĸи шecти чyждeнeц, който живее в България, притежава собствено жилище ...

......... eвpoпeйcĸи гpaждaни, липcвa.B цeлия cъюз нaй-гoлям e бpoят нa чyждeнцитe cъc coбcтвeни жилищa в Литвa, Ecтoния, Xъpвaтия и Лaтвия - cъoтвeтнo 88 нa cтo, 85,4 нa cтo, 82,4 нa cтo и 81,2 нa cтo.Знaчитeлнo мaлъĸ e дeлът нa чyждecтpaннитe гpaждaни cъc cвoи имoти в Aвcтpия и Cлoвeния Редактор: Деница Райкова


При споменаването на Швеция и недвижими имоти първото, което изниква

При споменаването на Швеция и недвижими имоти първото, което изниква ...

......... шведите да водят класацията на нацията на най-големите ипотечни кредитори в Европа. Шведските власти, както Европейската комисия и Международният Валутен Фонд, отдавна предупреждаваха, че наличното равнище на задлъжнялост представлява сериозна заплаха за икономиката на страната. От началото на март тази година финансовия регулатор на Швеция въведе по-високи изисквания към кредитополучателите.


Всеки шести чужденец у нас притежава собствено жилище в страната.

Всеки шести чужденец у нас притежава собствено жилище в страната. ...

......... в която почти всички граждани имат собствено жилище, няма информация за чужденците, живеещи там. След нея обаче най-многобройни са местните собственици в Хърватия, Литва и Словакия - над 89%, а най-малко са тези в Германия, Дания и Австрия. Дял на чужденците в проценти в страните членки със собствено жилище там 


Още по темата Фондовете за частни капиталови инвестиции предприемат все

Още по темата Фондовете за частни капиталови инвестиции предприемат все ...

......... активи през 2017 г. и това вероятно ще продължи. "Възможно е през 2018 г. южноафриканските компании да продължат да се оттеглят, за сметка на повишаване на активността на азиатските, които вероятно ще реализират сделки с портфeйли от имоти или сливания и поглъщания на фирми", казва още Марк Робинсън в анализа.


Мнозина в България смятат кооперативния модел за отживелица, но други

Мнозина в България смятат кооперативния модел за отживелица, но други ...

......... нищо няма да остане. Чужденците ще печелят, а ние – не. Земята трябва да бъде при нас", категоричен е Чобанов-страши. Хората от кооператива „Сокол" искат дългосрочно и заедно да печелят от своите земи, а не просто да изкарат бързи пари, продавайки нивите си, констатират в края на репортажа авторите му.


Американска фирма построи за един ден луксозна къща от четири

Американска фирма построи за един ден луксозна къща от четири ...

......... баня и място за кухня на първия етаж. На втория е оформено голямо студио, което би могло да се обособи като спалня.  Преработката на старите контейнери и трансформирането им в пространство, годно за живеене, е струвало само 100 хиляди долара. Подобна сума е изключително ниска за цените на американското строителство.


Няколко сгради в истанбулския квартал Зейтинбурни, в които живеят български

Няколко сгради в истанбулския квартал Зейтинбурни, в които живеят български ...

......... къщи”. От имота на Мустафа, което е почти 300 кв.м., се вижда Босфора. Преди 25 години, когато е придобил, цената е била 200 000 USD. Сега стойността му вече е близо 2 млн. USD. Крайният срок, в който семейства от 360 жилища трябва да бъдат изселени, изтича на 19 април.


Ръст в броя на посетителите, многобройни решения за бизнеса и

Ръст в броя на посетителите, многобройни решения за бизнеса и ...

......... и учебен център Graphic Ground. С всяко издание Българска строителна седмица надгражда, поставяйки си за цел да създаде оптимални условия за развитие на бранша. И за следващото издание на Българска строителна седмица организаторите обещават да положат максимални усилия да подготвят изложението, определяно като събитието, което ежегодно вдъхновява Вселената на строителството.


Рекорден брой транзакции в сегмента на търговските центрове бяха сключени

Рекорден брой транзакции в сегмента на търговските центрове бяха сключени ...

......... да се наблюдава на пазара на молове през текущата година, прогнозират специалисти. Основното предизвикателство пред сегмента ще бъде увеличаване честотата на посещения, което има директно отношение към новите тенденции на персонализирано пазаруване и развитието на хибридни търговски формати. Атрактивността на търговските паркове се увеличава. Очаква се разнообразяване на търговския им


Арменският комплекс - с храма „Сурп Кеворк”, музея към него

Арменският комплекс - с храма „Сурп Кеворк”, музея към него ...

......... от Небет тепе към двора на храма „Сурп Кеворк”. Така те ще могат да разгледат уникалната музейна експозиция на арменската общност, подредена в странична постройка. 11 големи сандъка с църковна утвар пристигат в Пловдив след 1915 г., когато арменци със семействата си се преселват тук, бягайки от геноцида на турците.


Най-високият небостъргач на Балканите и третият лъч на софийското метро

Най-високият небостъргач на Балканите и третият лъч на софийското метро ...

......... строителни обекта днес в българската столица. Как изглеждат те? Отговор на този въпрос дават от SkyscraperCity, които са заснели от птичи поглед част от процеса на изграждане. Небостъргачът Sky Fort ще е с височина 200 метра и ще се намира в близост до Интер Експо Център на бул. „Цариградско шосе”.


Над 40 млрд. USD са вложили китайските инвеститори през 2017

Над 40 млрд. USD са вложили китайските инвеститори през 2017 ...

......... влияние на срока на финализиране на сделките. Ако преди тяхното въвеждане целият процес е отнемал близо 3 месеца, то сега този срок вече е малко над половин година. Най-популярните дестинации за покупка на имоти от страна на китайци са: САЩ, най-вече Лос Анжелис, Ню Йорк и Сиатъл, както и Австралия.


Всичко започва с желанието на един бизнесмен от Минск да

Всичко започва с желанието на един бизнесмен от Минск да ...

......... на авангардния имот, той става още по-зловещ. Разбира се, има и любопитни, които с любопитство разглеждат имота и си правят снимки за спомен. Някои от съседите дори са писали до местните власти с молба да предприемат някакви мерки, но тъй като става дума за частен имот „ръцете им са вързани”.


При съставянето на класацията, специалистите от International Living са взели

При съставянето на класацията, специалистите от International Living са взели ...

......... са и необходими около 2100 USD на месец, за да може да си позволи комфортен начин на живот. ТОП 10 на най-добрите държави за живот на пенсионери № държава 1 Коста Рика 2 Мексико 3 Панама 4 Еквадор 5 Малайзия 6 Колумбия 7 Португалия 8 Никарагуа 9 Испания 10 Перу


Световните пазари на бизнес имоти се доближават до пиковите си

Световните пазари на бизнес имоти се доближават до пиковите си ...

......... САЩ и Европа.Глобалните обеми на трансакциите през четвъртото тримесечие на 2017 г. достигат 228 млрд. долара, което е с 10% повече в сравнение със същия период на предходната година. Обемите за цялата година се повишават с 6% до 698 млрд. долара, сочат данни на консултантската компания JLL. Редактор: Деница Райкова


  Над 1 милиард души по света са без подслон,

  Над 1 милиард души по света са без подслон, ...

......... Caлвaдop. Там се очаква да бъдат построени 100 къщи. Дотогава единият от авторите на идеята – Джeйcън Бaлapд, ще живее в нея, за да може да отчете минусите и своевременно те да бъдат отстранени. В къщата, която е от цимент, е предвидено да има хол, спалня, баня и веранда.  


В четири от шестте най-големи румънски града цените на жилищата

В четири от шестте най-големи румънски града цените на жилищата ...

......... EUR. Третият най-скъп град е Тимишоара. Там сделки се сключват срещу 1170 EUR/кв.м. Поскъпването през февруари спрямо януари е 0.7%. В Констанца и Брашов увеличението е съответно 1.7% и 0.4% за разглеждания период. В първия град сделки се реализират при нива от 1100 EUR/кв.м, а във втория – 1010 EUR/кв.м.


Наблюдава се най-силния спад на цените на жилищата в Лондон

Наблюдава се най-силния спад на цените на жилищата в Лондон ...

......... Разглеждайки движението на цените на месечна база, то спадът през януари спрямо декември миналата година е 0.8%, което в абсолютна стойност прави близо 5000 паунда. Основната причина, поради която пазарът на недвижими имоти е в затруднение, е слабият растеж на икономиката и засилване темповете на инфлация след референдума за Brexit.


Над 1 милиард души по света са без подслон, което

Над 1 милиард души по света са без подслон, което ...

......... Eл Caлвaдop. Там се очаква да бъдат построени 100 къщи. Дотогава единият от авторите на идеята – Джeйcън Бaлapд, ще живее в нея, за да може да отчете минусите и своевременно те да бъдат отстранени. В къщата, която е от цимент, е предвидено да има хол, спалня, баня и веранда.


Храна, вода и подслон - това са основни човешки нужди,

Храна, вода и подслон - това са основни човешки нужди, ...

......... в Ел Салвадор през следващата година. Планира се изграждането на 100 от тях. Първият модел бе представен в Остин, Тексас днес, а един от тримата основатели - Джейсън Балард, ще живее в къщата, за да изпробва доколко практична е тя. В къщата има хол, спалня, баня и дори веранда. Източник:


Голям брой от протестантските църкви в Германия са продали значителна

Голям брой от протестантските църкви в Германия са продали значителна ...

......... на църковни имоти”. Някои църкви са започнали да отдават под наем част от пустеещите имоти, което прави управлението на недвижимостите и развитието на проекти в тази сфера важни относно приходите. Участието в жилищни проекти за осигуряване подслон на бежанци и социално слаби граждани, може да донесе на църквата стабилни доходи.


В Днепропетровската област (Украйна) местните власти предлагат на старите и

В Днепропетровската област (Украйна) местните власти предлагат на старите и ...

......... здравословно състояние. Има вариант, при който могат да получат и еднократна сума. Тя се определя от големината на имота. Съгласно договора пенсионерите могат да получават продукти, лекарства, дрехи, ремонт на жилището. Към всеки възрастен гражданин на Днепропетровската област, решил да се възползва от услугата, ще бъде прикрепен и социален работник.


Когато се чуе сумата от 1 млн. USD в съчетание

Когато се чуе сумата от 1 млн. USD в съчетание ...

......... млн. USD може да се купи жилище от 98 кв.м. В тази група влизат също така Южна Африка и Бразилия. В Сао Пауло срещу въпросната сума се продава апартамент от 173 кв.м., а в Кейп Таун и Дубай може да си купите имот с разгъната застроена площ от 130 кв.м.


Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) предоставя по електронен

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) предоставя по електронен ...

......... продукти на пазара у нас. В него се дава информация на производителите за задълженията, които имат, и основанията, поради които трябва да изберат нотифициран орган за оценяване на произвеждания от тях продукт. Проектантите и строителите пък се информират за най-подходящия продукт, който им е необходим за изпълнението на строителния обект.


Сградите на бъдещето ще бъдат по-умни, по-зелени и по-ефективни. Смята

Сградите на бъдещето ще бъдат по-умни, по-зелени и по-ефективни. Смята ...

......... ски писти в света. Датският архитект Бярке Ингелс има и други атрактивни проекти - преди време той бе избран да проектира търговския комплекс „Европа сити“. Едновременно търговски и културен център, той ще бъде построен към 2025 г. върху терен с площ 80 хектара в Гонес, на 19 километра северно от Париж.


Цените на имотите в цялата страна бележат плавен ръст от

Цените на имотите в цялата страна бележат плавен ръст от ...

......... който води до много хора, които желаят да се установят там", заяви още Богданов.Цените на наемите също вървят нагоре, подчерта той, особено на местата с аутсорсинг и IT компании. Повишаването на цените се дължи отчасти и на директните полети на нискотарифни компании до големите градове в България.  Редактор: Деница Райкова


Точно малко преди края на Османската империя и абдикацията на

Точно малко преди края на Османската империя и абдикацията на ...

......... от 23 стаи, 4 дневни, 8 бани. Част от интериора са столове принадлежали някога на Луи ХІV, а също така и пoлилeи oт cтъĸлo oт Mypaнo. В двореца за кратко е живяла най-малката дъщеря на султана заедно със своя съпруг. Била е принудена да избяга във Франция през 1922 г.


Компаниите Ekospol и Satpo потвърдиха отлива на клиенти от пазара

Компаниите Ekospol и Satpo потвърдиха отлива на клиенти от пазара ...

......... купувачи – близо две трети са от Русия и Украйна, но в последно време делът на местните инвеститори нараства, коментират анализатори. Паралелно с намаляването броя на източноевропейските клиенти расте този на англоезичните купувачи. До 2008 г. 70% от клиентите са били руснаци. Сега този процент се е стопил до 30%.


Рафълс Сити Чонкинг скоро ще бъде най-големият хоризонтален небостъргач в

Рафълс Сити Чонкинг скоро ще бъде най-големият хоризонтален небостъргач в ...

......... има сензационна панорама към града. Според създателите на небостъргача, той е конструиран да издържа на ураганен вятър и силни земетресения. Също така сградата е енергийно пестяща. Строежът би трябвало да бъде приключен до края на годината, а от 2019 г. ще бъде отворен да бъдещите си обитатели. Източник Блиц  


В края на XIX век идва началото на края на

В края на XIX век идва началото на края на ...

......... за 95 милиона долара, съобщава Bloomberg. Срещу тази сума кандидатите ще получат къща с 23 спални, четири дневни и осем бани. Нещо повече - интериорът е наистина интересен, като към него са включени столове, били някога собственост на френския крал Луи XIV, както и полилеи от стъкло от Мурано. Източник:


С 1400% поскъпнаха акциите на филипинcĸaтa ĸoмпaния Gоldеn Наvеn, като

С 1400% поскъпнаха акциите на филипинcĸaтa ĸoмпaния Gоldеn Наvеn, като ...

......... компании в областта на недвижимите имоти. Към момента сенатор е неговата съпруга Синтия, а единият им син е миниcтъp нa peгиoнaлнoтo paзвитиe във Филипинитe. Другият е изпълнителен директор на строителната компания Vіѕtа Lаnd & Lіfеѕсареѕ. Тя се занимава с изграждането на жилищни сгради и молове в над 130 филипински градове.


Имате излишни 1 милион долара и много искате да ги

Имате излишни 1 милион долара и много искате да ги ...

......... милион долара да достатъчни за прилично жилище от 98 квадратни метра. В Сао Пауло пък площта може да бъде двойно по-голяма - около 173 квадратни метра. Над 130 квадратни метра срещу 1 милион долара човек може да получи още в Дубай и Кейптаун. You will find more infographics at Statista


Месечните наеми растат в цял свят. Това кара все повече

Месечните наеми растат в цял свят. Това кара все повече ...

......... били необходими, за да преобразят возилото в място за живеене. В автомобила има всичко необходимо за един комфортен живот. Хубава кухня с мивка, мини хладилник, шкаф за съхранение на съдовете. Дори има и биотоалетна. Спалнята е разположена на горното ниво. В центъра на „къщата” има диван, който образува миниатюрна дневна.


Със 6.5% са поскъпнали цените на жилищата в Нова Зеландия

Със 6.5% са поскъпнали цените на жилищата в Нова Зеландия ...

......... тази година. В същото време обаче държавата повишава условията на чуждестранните инвеститори решили да вложат парите си в придобиването на недвижими имоти. Цените на жилищата в района на Окланд се повишиха с 0.8% на тримесечна база (бел. ред. декември-февруари). На места се наблюдава и по-значително поскъпване, което достига до 3.1%.


Търсенето на парцели за жилищно строителство в София ще расте

Търсенето на парцели за жилищно строителство в София ще расте ...

......... парцели за изграждането на бизнес и офис сгради в големите градове на страната, прогнозират от Arco Real Estate.Търсенето на парцели за изграждане на бизнес сгради е съсредоточено основно в градове като Пловдив, София, Варна и Бургас, където икономическото развитие и аутсорсинг секторът, бележат бум през последните години. Редактор: Деница Райкова


Със 7.7% са поскъпнали жилищата на вторичния пазар в Испания

Със 7.7% са поскъпнали жилищата на вторичния пазар в Испания ...

......... квадратен метър 2570 EUR, а трета е Страната на баските – 2520 EUR/кв.м. Най-евтино имот може да се купи в Кастиля ла Манча – 930 EUR/кв.м. Тройката на най-скъпите градове по отношение на жилищата е: Барселона, Сан Себастиян и Мадрид. Цените са съответно: 4320 EUR/кв.м, 4220 EUR/кв.м и 3450 EUR/кв.м.


Динамичен имотен пазар. Така с едно изречение може да бъде

Динамичен имотен пазар. Така с едно изречение може да бъде ...

......... знаят хората, които са решили през тази година да купят жилище? Моментът е подходящ за покупка или инвестиция. Ако вече са избрали имот, изчакването може да доведе до повишаване на цената. Ако се намира на добра локация и няма идентични жилища в близост е възможно бързото изчерпване на добрите оферти.


„Лежащата” част от небостъргача ще бъде разположена на 250 метра

„Лежащата” част от небостъргача ще бъде разположена на 250 метра ...

......... ще бъдат построени 8 небостъргача, като 6 от тях ще са съединени с хоризонтален небостъргач с дължина 300 метра. Общата разгъната застроена площ на комплекса ще е 1.1 млн. кв.м. Тук влиза търговски комплекс с площ 230 000 кв.м., 160 000 кв.м офиси клас „А”, луксозен хотел и 1400 апартамента.


Правителството реши да се проведе процедура за възлагане на обществена

Правителството реши да се проведе процедура за възлагане на обществена ...

......... е построена през XVI в. и е паметник на културата с категория „национално значение“, а през 1973 г. с писмо на НИПК е декларирана като архитектурно-строителен паметник на културата. В момента молитвения дом е в изключително тежко състояние и се нуждае от ремонт на покрива, сериозно конструктивно укрепване и реставрация.


Агенцията по вписванията ще предоставя 9 нови електронни услуги на

Агенцията по вписванията ще предоставя 9 нови електронни услуги на ...

......... изчисление на дължимите държавните такси. Проектът се осъществява с финансова помощ „Приоритетни проекти в изпълнение на пътната карта за изпълнение на Стратегията за развитие на електронното управление в Република България за периода 2016-2020 г.“ с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.


SLIM FIT е малка къща, създадена за постоянно обитаване в

SLIM FIT е малка къща, създадена за постоянно обитаване в ...

......... насред града”, обяснява авторът на проекта Анна Роха. "BuildingExpo Tiny Housing" се прави от общината на холандския Алмере. Първите къщи на Роха вече са построени в града. Те са с различни фасади. Анна Роха завършва университета в Делфт през 1996 година. През 2013 създава архитектурното си бюро в Хага. /Марица.бг


Започнаха изложенията Българска строителна седмица и SECURITY EXPO 2018. Те

Започнаха изложенията Българска строителна седмица и SECURITY EXPO 2018. Те ...

......... изолации в строителството, а сдружение „Български врати, прозорци и фасади“ – своята национална конференция. Включен е и семинар, насочен към 3D проектирането и визуализирането в областта на ландшафта. От 7 до 9 март вратите на изложенията са отворени от 10.00 до 18.00 часа, а на 10 март – до 16.00.


Какво мислите за идеята да готвите близо до ромолящ водопад?

Какво мислите за идеята да готвите близо до ромолящ водопад? ...

......... на покрива на сградата. Така рекламата може да се види през google earth или да се снима с дрон. За монтирането на настилките не е необходимо да ползвате услугите на майстор, съветва Чамов. Всеки, който знае как се поставя балатум, може да се справи и сам с 3D настилката. /Марица.бг


© Юлия Лазарова Още по темата Arco Vara продаде борсовото си

© Юлия Лазарова Още по темата Arco Vara продаде борсовото си ...

......... бъдат закупени на цени над 200 хил. евро.Три района в столицата се открояват като най-привлекателни за купувачите в София - зоната около Бизнес парка и кварталите "Кръстова вада" и "Витоша". Потенциалните зони за развитие на този сегмент от пазара пък са района на Лозен и Владая, според експертите от Colliers.


За пръв път от 2 години насам през четвъртото тримесечие

За пръв път от 2 години насам през четвъртото тримесечие ...

......... USD. Основната причина за ръста на цените през последните години беше спадът на лихвените проценти по ипотечните заеми, което ги направи привлекателни за редица инвеститори. През тази година цените на жилищата в Цюрих ще останат на нивата от 2017-а, прогнозират анализатори. Възможно е обаче да се наблюдава и леко поевтиняване.


Странна тенденция се очерта през първите два месеца на текущата

Странна тенденция се очерта през първите два месеца на текущата ...

......... в сегмента на мезонетите, цената и броят сделки с останалите видове жилища в Манхатън отчитат понижение. Средната цена на този тип имоти се е понижила от 2.3 млн. USD през януари до 1.9 млн. USD през февруари. Броят на продажбите за разглеждания период е спаднал от 884 на 779 броя.


Чужди компании за онлайн търговия, от типа на Amazon и

Чужди компании за онлайн търговия, от типа на Amazon и ...

......... 5 гoдини. От китайският гигант отдавна афишират намеренията си да създадат свой логистичен център у нас, който да обслужва поръчките им в цяла Европа. Една от възможните му локации е около Пловдив, твърдят запознати. От индустриалните зони обаче все още не могат да потвърдят информация за наличието на реална сделка. /Марица.бг


Известният американски актьор и сценарист Били Боб Торнтън реши да

Известният американски актьор и сценарист Били Боб Торнтън реши да ...

......... през 2007 г. за почти 2.4 млн. USD. То е построено през 2002 г. Подът е от мрамор, а стените са облицовани с орехово дърво. Вратите са от алуминий и стъкло. Мебелировката е изпълнена в небесносини и бели цветове. Родителската спалня е със собствен балкон и баня с хидромасажна вана.


Един от най-горещите жилищни пазари в Северна Америка продължава да

Един от най-горещите жилищни пазари в Северна Америка продължава да ...

......... данъчната оценка на имота, като тенденцията е процентът да се увеличи до 2%. От данъка ще бъдат освободени собствениците, които постоянно използват дадения имот или го отдават дългосрочно под наем. Данък ще има и за скъпите имоти на стойност над 2.4 млн. USD. Той вече ще е 5% вместо 3%.


Средно с 8.2% поскъпнаха жилищата и къщите в Холандия през

Средно с 8.2% поскъпнаха жилищата и къщите в Холандия през ...

......... Утрехт с наем от 12 EUR/кв.м. Най-евтино под наем може да се живее във Фризия – 8 EUR/кв.м. на месец. Анализатори се надяват новото правителство да предприеме мерки за охлаждане на пазара. Това би могло да стане като се увеличи броят на жилищата, които могат да бъдат отдадени под наем.


Съвременните технологии всеки ден ни изненадват. Високите небостъргачи „пронизват” облаците,

Съвременните технологии всеки ден ни изненадват. Високите небостъргачи „пронизват” облаците, ...

......... посетителите в хангара има барове и хижи, също в тропически стил, а за най-малките са предвидени няколко специални зони за отдих и детски площадки. В комплекса „Тропически остров” комфортно могат да почиват до 6000 души. Независимо от външните метеорологични условия температурата в хангара е постоянна – 26 градуса по Целзий.


Прогнозите на анализатори, че цените на имотите в Тирана ще

Прогнозите на анализатори, че цените на имотите в Тирана ще ...

......... на Албания може да достигне 900 EUR/кв.м. към края на 2018 г. Средната цена на жилищните имоти през тази година ще се повиши с около 100 EUR/кв.м. за това ще допринесе и допълнителният данък от 8%, който ще трябва да плащат строителите и който влиза в сила от тази година.


Мустик е частен остров, част от държавата Сейнт Винсент и

Мустик е частен остров, част от държавата Сейнт Винсент и ...

......... 635 долара на вечер. Разположен върху предишни захарни насаждения, интериорът на сградата носи изненади. Наскоро хотелът бе ремонтиран от Тристан Ауер, който ръководеше Chiltern Firehouse в Лондон. Дизайнерът включи богати дървени подове от махагон, тикови беседки край басейна и девствени бели покрития, заобиколени от баобаб, жасмин и аромат на франгипани.


През 2003 г. родената в Америка Анна Сиемсонсберген и съпругът

През 2003 г. родената в Америка Анна Сиемсонсберген и съпругът ...

......... обстановката тук, понеже Ан е единственият биофермер на Ибиса. Произвеждайки 200 килограма домати седмично, както и плодове и зеленчуци, тя ги продава успешно на ресторантите от острова. Нейната домашна ековила привлече бившия британски премиер Дейвид Камерън и съпругата му Саманта, барабаниста на „Пинк Флойд” Ник Мейсън и много други знаменитости.