Населението на холандския град Девентер е 100 000 жители. От

Населението на холандския град Девентер е 100 000 жители. От ...

......... е прието и какво не в дома. „Зад всяка от тези 160 врати има различна история, различни интереси, знания, възможности. Трябва да се разделим с това черно-бяло мислене, че възрастните хора са бреме и че всичко е много скъпо”, казва студентът Юрин Ментинк, който живее от година в старческия дом.


90% от жилищата в етническите махали в Пловдив са незаконни,

90% от жилищата в етническите махали в Пловдив са незаконни, ...

......... в най-голям риск. От друга страна, обновяването, реконструкцията и модернизацията на жилищата и сградите могат да осигурят осезаеми и съществени подобрения на ежедневието на обитателите им. Тук можем да посочим и социално балансираните жилищни политики, които позволяват да се намали социалната поляризация на ниво квартал”, коментира за "Марица" арх. Моллов.


Бургас е сред големите градове у нас отчел най-голям ръст

Бургас е сред големите градове у нас отчел най-голям ръст ...

......... съответно 973 и 2306. Град 2017 2018 Изменение (%) София 5023 5631 12,1% Пловдив 2976 3569 19,9% Варна 2081 2306 10,8% Бургас 1092 1312 20,1% Русе 893 1021 14,3% Стара Загора 876 973 11% Плевен 936 940 0,4% Добрич 704 724 2,8% Сливен 789 742 -5,9% Шумен 480 569 18,5%


Няма незаконни строителни дейности на плаж „Делфин” става ясно след

Няма незаконни строителни дейности на плаж „Делфин” става ясно след ...

......... Министерството на туризма място и ако се установи, че заграждението е разположено на територията на плажа, ще бъде издадено предписание да бъде премахнато. Проверката е установила, че заграждението не пречи на достъпа до плажа. За извършващото се строителство на плаж „Делфин” край Ахтопол сигнализираха граждани. Той попада в парк „Странджа”.


Строителството в Китай е едно от най-интензивните в света. Причините

Строителството в Китай е едно от най-интензивните в света. Причините ...

......... Висок процент от отпуснатите кредити е свързан с имотния балон в Китай. Над половината от отпуснатите заеми на частни лица са именно в частта „жилищни заеми”. Знак, че той се надува е бързият темп на поскъпване на имотите в Пекин и Шанхай. За последните две години увеличението е с 25%.


Къща, подобие на тази от едноименната книга за Хари Потър,

Къща, подобие на тази от едноименната книга за Хари Потър, ...

......... кв.м. Кухнята и трапезарията водят към просторна дневна. Имотът разполага с три бани и тераса на покрива с изглед към града. Част от интериора са дървени врати с арки и витражи. Къщата се намира на няколко пресечки от стадион от US Bank Stadium. На територията на имота има вътрешен двор.Една от големите нискотарифни авиокомпании ще открие нов тренировъчен авио

Една от големите нискотарифни авиокомпании ще открие нов тренировъчен авио ...

......... което осигурява на авиокомпанията допълнителна гъвкавост и възможност за бъдещ растеж. Двата нови модела симулатори за Airbus A320 ще бъдат доставени от CAE, световен лидер в областта на авиационните обучителни решения на пазара на гражданската авиация, които ще осигурят безпроблемната работа и поддръжка на тренировъчната техника през следващите 10 години.


Осем имота, които принадлежат на кмета на Одеса Генади Труханов,

Осем имота, които принадлежат на кмета на Одеса Генади Труханов, ...

......... петролна мафия”. Документи от архива на Paradise papers показват, че редица компании от Rubicon Group са били под контрола на кмета на Одеса. Transparency International призовава Националната агенция по разследване на углавните престъпления на Великобритания да разследва произхода на парите, с които са били купени въпросните имоти от офшорната компания.


Превръщат детска градина в полицейско управление. Областната дирекция на МВР

Превръщат детска градина в полицейско управление. Областната дирекция на МВР ...

......... средства са 541 500 лв. без ДДС. Неизползваемата сграда е дарена още преди една година на местното полицейско управление. Сградата трябва да бъде конструктивно укрепена, да се подмени електрическата и ВиК инсталации, системите за пожароизвестяване и видеонаблюдение, както и да бъде изградена мрежа за пренос на данни, паркоустройство и благоустройство.


С 11.5% се е увеличил броят на сделките с недвижими

С 11.5% се е увеличил броят на сделките с недвижими ...

......... на 2017-а, но е с 40.2% по-малко в сравнение с четвъртото тримесечие на миналата година, отчитат от АВ. Сумата, която най-често могат да отделят купувачите на жилища, е между 60 000 и 70 000 EUR. На следващо място са тези, които могат да отделят до 150 000 EUR, коментират експерти.


От 24 до 28 април Интер Експо Център ще отвори

От 24 до 28 април Интер Експо Център ще отвори ...

......... вграждане и много други. Всичко, необходимо за модерен, комфортен и уютен интериор, както и за неговото производство, очаква посетителите в Интер Експо Център от 24 до 28 април на изложенията Светът на мебелите и Техномебел. Повече информация за Светът на мебелите ще откриете ТУК. Подробности за Техномебел се намират ТУК.Със 6.8% ще поевтинеят жилищата в Албания през текущата година

Със 6.8% ще поевтинеят жилищата в Албания през текущата година ...

......... която влезе в сила в балканската държава. Те едва ли ще окажат сериозно влияние на цената, но ще накарат купувачите да са по-прецизни при избора на подходящ имот. Обновената формула, по която се образува данъка върху недвижимостта, засегна и сегмента на наеми. На места месечната рента може да се повиши.


12 Основните инвеститори от Казахстан заедно с малко българско участие

12 Основните инвеститори от Казахстан заедно с малко българско участие ...

......... архитекти Stephen George International, които имат клон в България. Зад проекта за спортната зала "София парк" стои архитектурното студио "Планинг", в чието портфолио са проекти като първия търговски комплекс в София City Center и офис сградите Advance Center, които в момента се изграждат на входа на Бизнес парка в "Младост".


Архитектурното студио Zaha Hadid Architects е разработило проект за строеж

Архитектурното студио Zaha Hadid Architects е разработило проект за строеж ...

......... обедини досегашното традиционно строителство с новите технологии като ще се използват промишлени роботи. Последните могат да правят цилиндрични бетонни конструкции, които ще се сглобяват от отделни части на принципа на модулното изграждане. Новият начин на строителство не само ще ускори процеса на изграждане, но и ще намали разходите по него.


Собственикът на бар „Амиго” в курорта „Слънчев бряг”, който се

Собственикът на бар „Амиго” в курорта „Слънчев бряг”, който се ...

......... концесията на плаж Слънчев бряг-север, след като на него бяха констатирани над 8000 кв.м преместваеми обекти, които надхвърляха одобрената за разполагането им схема. Над 190 преместваеми обекти са съборени към февруари 2018 г. Част от терените не са разчистени, заради началото на активния летен сезон, уточняват от Министерството на туризма.


Оградата, която строителната компания НИКМИ издигна около спорен терен в

Оградата, която строителната компания НИКМИ издигна около спорен терен в ...

......... като общинска инфраструктура от над 10 години. Заповедта за премахване на оградата и възстановяване на улицата е издадена в средата на август миналата година от директора на дирекция „Общински строителен контрол” в средата на август 2017 г. От началото на текущата година прокуратурата започна дело като оспорва законността на заменката.Гръцките недвижими имоти отново са привлекателни както за чуждестранните, така

Гръцките недвижими имоти отново са привлекателни както за чуждестранните, така ...

......... 2017 г. и стъпват на пазара. Секторът, привличащ най-голям интерес, е отдаването на имоти за нощувки, който не е толкова свързан с местната икономика. Международните пристигания са се увеличили през всяка от последните 3 години, а страната се смята за безопасна европейска туристическа дестинация", се казва в доклад на Pricewaterhouse Coopers.


Галакси Инвестмънт Груп взе голямата награда за „Реновации и експанзия“ в

Галакси Инвестмънт Груп взе голямата награда за „Реновации и експанзия“ в ...

......... да отличи най-изявените участници на пазара на недвижими имоти в Югоизточна Европа. Техните постижения се оценяват от независимо международно жури и са на база цялостен принос на пазара, качеството на обслужване на клиентите, иновации, търговски успех и лидерство. Галакси Инвестмънт Груп е и сред компаниите, номинирани в категории „Инвеститор на годината“, „Инвеститор - Жилищни проекти“ и „Инвеститор - Офисни проекти“.


Българската държава ще строи нов затвор край София. След бягството

Българската държава ще строи нов затвор край София. След бягството ...

......... София са от 1957 г. През 1992 г. на оглед за строеж идвал френски екип, а после и българи предложили проект за затвор. За новия затвор тепърва ще се правят проекти. Засега е ясно, че той ще се строи край Кремиковци и че трябва да е готов до 2024 г.


Селището „Финка Белависта“ е разположено в тропическата гора на Коста

Селището „Финка Белависта“ е разположено в тропическата гора на Коста ...

......... устойчива енергия и разполага с градина, център за рециклиране и хидроелектрическа турбинова система, която го захранва. В него има дори лифтове, наречени „въздушни пътища“, поради липсата на друг вид транспорт. Все пак обитателите му разполагат с високоскоростен интернет и WIFI. Може и да живеят екосъобразно, но това не означава примитивно.


Полското архитектурно бюро Mobilus Architecture създаде един нереалистичен дом. Ръб

Полското архитектурно бюро Mobilus Architecture създаде един нереалистичен дом. Ръб ...

......... дизайна е красивата бяла тераса, до която водят всички стаи, а от там се слиза в  градината. Дизайнът е забележителен и привлича погледа с много изненадващи контрасти. Къщата е завършена напълно през 2010 година. Заради своята оригинална геометрична форма тази резиденция в Полша предлага интересни перспективи и отвътре, и отвън.


Районният кмет на „Младост” Десислава Иванчева, която преди дни беше

Районният кмет на „Младост” Десислава Иванчева, която преди дни беше ...

......... да спечели. А ако спечели, ще има друг бонус”, разказа Софиянски. „Аз все пак бях подготвен какъв е този човек, при което го помолих да си отиде достатъчно категорично и го предупредих по такъв начин, че не ми се появи повече в кабинета, нито оспорваха търга”, допълни бившият столичен кмет.


Скандинавците обожават своите малки къщички със зелени покриви. Дори всяка

Скандинавците обожават своите малки къщички със зелени покриви. Дори всяка ...

......... тези покриви имат финансови, екологични и здравни ползи. Те абсорбират дъждовната вода, намаляват разходите за отопление през зимата и за климатик през лятото, издържат дълги години, а зеленината влияе положително на настроението. Може да ги  видите в целия Скандинавски полуостров - от Исландия и Фарьорските острови, до Норвегия и Швеция.


Идеята за зелена градска къща не е само фантазия на

Идеята за зелена градска къща не е само фантазия на ...

......... нарича "House in Travessa do Patrocino". Отвън цялата къща е „облицована“ с различни зелени и цветни растения. Ако трябва да сме точни, растенията върху външните стени са от 25 различни вида и наброяват около 4500. Безспорно с тях фасадата на къщата се променя изцяло и придобива свеж и неповторим вид.


Служители на гражданската отбрана на Дубай са успели да локализират

Служители на гражданската отбрана на Дубай са успели да локализират ...

......... сграда в арабското емирство. Dubai Civil Defence has fully brought under control a minor fire that broke out in Almas Tower in Jumeirah Lakes Towers. The building was evacuated safely. No injuries have been reported. Image Courtesy: Kamran Jebreili / @AP pic.twitter.com/MWinl6bfQa — Dubai Media Office (@DXBMediaOffice) April 22, 2018


Обвити от бръшлян къщи, счупени врати и прозорци - така

Обвити от бръшлян къщи, счупени врати и прозорци - така ...

......... така изглежда изоставеното рибарско селище Хутуван на китайския остров Шенгшан. Само шепа хора все още живеят на мястото. Въпреки че постоянното население оредява, стотици туристи пристигат всеки ден, за да се насладят на необичайната гледка - обвитите в зеленина къщи. Посетителите си проправят път през тесните пътеки покрай отделните постройки.


Статусът на заявлението за издаване на документи от Агенцията по

Статусът на заявлението за издаване на документи от Агенцията по ...

......... на АГКК, а в цялата страна – средно на ден са около 2 000 човека. Също за улеснение на гражданите и бизнеса, в столицата, освен в централната сграда на Агенцията, работят още 8 изнесени офиса. Всеки гражданин може да посочи изрично в кой офис би желал да получи издадените документи.


Наследниците на Христо Попов, който е бил кмет на София

Наследниците на Христо Попов, който е бил кмет на София ...

......... строени в края на XIX и началото на XX в. е, че те са издигнати с идеята да бъдат фамилни къщи. „Оттогава досега са минали четири поколения, което означава, че една къща се оказва собственост на осем семейства, например, и това налага тези къщи да бъдат продавани в повечето случаи.


Наемателят на морски плаж Слънчев бряг-север доброволно разчисти още незаконни

Наемателят на морски плаж Слънчев бряг-север доброволно разчисти още незаконни ...

......... премахване бе отложено заради започналия активен сезон. Министър Ангелкова прекрати концесията на плаж Слънчев бряг-север, защото имаше над 8000 кв. метра обекти, които надхвърляха одобрената от нея схема. Проверките за изрядността на стопаните на плажовете ще продължат много активно и това лято съвместно с останалите контролни институции, предупреди министър Ангелкова.


Най-богатите инвеститори и бизнес лидери на Америка често са във

Най-богатите инвеститори и бизнес лидери на Америка често са във ...

......... предградията. "Милениалите, които очевидно са голяма част от настоящата работната сила, порастват и стигат до период в кариерите си, когато имат голяма покупателна способност. Те все повече избират градовете пред предградията и все още нямат деца, което ги прави по-гъвкави и способни да живеят в наистина гъста среда", обяснява Лонг.


Банкок постигна своеобразен рекорд през първото тримесечие на годината, като

Банкок постигна своеобразен рекорд през първото тримесечие на годината, като ...

......... което е 168% ръст в сравнение със същия период на 2017-а. От този обем, 166.6 млн. USD са къщи, а останалата част – жилища. За първите три месеца на текущата година компанията е реализирала 30% от прогнозираните продажби за цялата 2018-а, чийто годишен обем трябва да бъде 1 млрд. USD.


При споменаването на банка Saber първата асоциация е възможност да

При споменаването на банка Saber първата асоциация е възможност да ...

......... се купят съответно 75 и 68 терена. Парцели могат да бъдат купени и с банков заем от други банки. Последният път, когато „лошата банка” имаше разпродажба на имоти, беше през месец май 2017 г. Тогава Saber обяви за продажба 3716 имота на цени между 18 000 и 400 000 EUR.


Както много други крайбрежни райони Обединените арабски емирства (ОАЕ) са

Както много други крайбрежни райони Обединените арабски емирства (ОАЕ) са ...

......... за да може да се движат заедно с покачването на морското равнище. Проектът може все още да е само на хартия, но всички 33 вили са били продадени още с обявяването му през 2015 година. Всяка от тях ще се продава на цени между 23 и 27,5 милиона долара. Източник:


Община Пловдив спира от днес (20 април) приемането на нови

Община Пловдив спира от днес (20 април) приемането на нови ...

......... жилищни блокове по Оперативна програма "Региони в растеж", предаде БНР.Причината е, че подадените в общината заявления са много, а по програмата са осигурени 18 млн. лева.В Пловдив процедурата за кандидатстване за саниране на жилищни сгради започна в началото на 2016 г.Сега предстои подборът на подадените вече заявления. Редактор: Деница Райкова


„Ваклин груп“ е изнудвала кметът на Младост Десислава Иванчева. Това

„Ваклин груп“ е изнудвала кметът на Младост Десислава Иванчева. Това ...

......... е закупувала имоти от Фонда - 3 800 кв. м. в близост, на които ще се появят две огледални жилищни сгради. След продажбите "Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ остана собственик на 16 018 кв.м., от които 8 045 кв.м. в регулация, а останалите извън регулация определени за зелени площи.


Индивидуалност, експресивност, бунт, интуиция, детайлност и класически нотки. Всичко това

Индивидуалност, експресивност, бунт, интуиция, детайлност и класически нотки. Всичко това ...

......... помещението. Когато се чудим каква маса да изберем, можем да се вдъхновим от мениджърското предложение – „Лукс“ или трапезната маса от натурални дъбови янове с метална конструкция. С внимание, вкус, усещане за хармония и според индивидуалните разбирания, съчетани с модерни технологии. Това е начинът да създадем интериора, за който мечтаем.


Балансът между работа и личен живот е ключов за удовлетвореността

Балансът между работа и личен живот е ключов за удовлетвореността ...

......... дрескода, и самия офис. Проучването показва, че предстоят трансформации в офисния сектор в ЦИЕ. Компаниите ще изискват повече гъвкавост на условията за наем. Представените тенденции вероятно ще окуражат собствениците на бизнес сгради в ЦИЕ да обмислят включването на възможности за споделени работни пространства като част от концепцията на техните проекти.


Двоен ръст на инвеститорите се отчита в Крим. Причината е

Двоен ръст на инвеститорите се отчита в Крим. Причината е ...

......... ценовия диапазон между 2 и 4 млн. руски рубли. През 2017 г. Крим се превърна в лидер сред руските региони по отношение на темповете на строителство. За 12 месеца в региона бяха въведени в експлоатация 833 600 кв.м. жилищна площ. Това е 2.9 пъти повече в сравнение с 2016 г.


Иконата на Холивуд Мишел Пфайфър реши да се раздели с

Иконата на Холивуд Мишел Пфайфър реши да се раздели с ...

......... гардеробни и SPA стая с мраморна вана и парна баня за двама. Къщата разполага и с три апартамента за гости, работен кабинет и фитнес зала. На територията на имението има и тенис корт, закрит басейн и SPA център, ябълкова градина, оранжерия за зеленчуци. Осмоъгълната конюшня е построена през 1925 г.


Балконите в повечето жилищни сгради, било то нови или стари,

Балконите в повечето жилищни сгради, било то нови или стари, ...

......... жилищни сгради, било то нови или стари, са малки. При старото строителство повечето са „усвоени” и са част от стаята, към която са. Други са изнесли там кухненската си печка или други уреди. Интериорни дизайнери обаче доказват, че балконът е отлично място за поставянето на шкаф. Ето и някои идеи:


В последната година наемите на нови складови площи в Пловдив

В последната година наемите на нови складови площи в Пловдив ...

......... системи за автомобили край с. Крепост, между Хасково и Димитровград. Компанията е създадена през 1976 г. и произвежда осветление за много автомобилни компании: Fоrd, Rеnаult, Vоlkѕwаgеn и АѕtоnМаrtіn. Продуктите  включват фарове, столове, мигачи и други. Обявената инвестиция е за 16 млн. лв. Във фабриката до Хасково ще бъдат ангажирани 350 служители. /Марица.бг


Появиха се първите фотографии и цял документален филм за единствената

Появиха се първите фотографии и цял документален филм за единствената ...

......... завършена. “За мен тя беше архитект от напълно различна класа! Беше ми толкова интересно да говоря с нея и да обсъждаме всяка една идея. Тя не бе от приказливите и понякога бе много остра. Удряше винаги в целта и беше доста саркастична”, разказва за великата Хадид “руският Джейм Бонд”. /Марица.бг


FICO EATALY WORLD, който се намира в италианския град Болоня,

FICO EATALY WORLD, който се намира в италианския град Болоня, ...

......... Само че има вариант да се разходят из него и с колело - като наемат специалните велосипеди FICO, достъпни на място.  Входът му е свободен, така че ако желаят, посетителите могат да видят дори процеса по насаждане на разнообразни земеделски култури, да се запознаят с тайните на градинарството и пчеларството.


Имотната мафия краде жилища и пари от банкови сметки с

Имотната мафия краде жилища и пари от банкови сметки с ...

......... до 6 хиляди евро в зависимост дали информаторът е полицейски служител, общински или социален работник. „Лошото е, че се установява новост, самите групи вече не работят самоцелно – да правят пари само от измами. Някои от тях са започнали да легализират чрез превъртането на имотите пари от наркотрици“, предупреждават специалисти.


В собствени жилища през 2017 г. са живели 91.4% от

В собствени жилища през 2017 г. са живели 91.4% от ...

......... от домакинствата живеят в 2- и 3-стайни жилища. Разделяйки данните на град и село, то в големите населени места 71.5% от населението обитава такъв тип имоти, а в малките – 52.3%. В по-големи жилища – с четири повече стаи, живеят 21.5% от градското население и 43.9% от това, обитаващо селата.


Темпът на поскъпване на недвижимите имоти в цял свят през

Темпът на поскъпване на недвижимите имоти в цял свят през ...

......... сред чуждестранните инвеститори, които предпочитат да купят имот в такива градове като Вакувър. 5. Хонг Конг – 14.8% Макар градът да е най-скъпият в света, цените на имотите там продължават значителния си ръст. По мнението на експерти това е най-предпочитаното място за инвеститорите, решили да вложат парите си в недвижимости.


В началото на март една от най-големите транспортни компании у

В началото на март една от най-големите транспортни компании у ...

......... транспортни съоръжения. Компанията се сдоби с чисто нов електрически локомотив Siemens. Поръча 34 двойни джоб-вагони, на които могат да се товарят 68 ремаркета. Те могат да се използват и за товаренето на контейнери. Оперира в българската част на блок-влака Русе - Велс с локомотива Vectron, който е най-модерният у нас.


Поредният опит да се прокара застрояване на едни от последните

Поредният опит да се прокара застрояване на едни от последните ...

......... трън в очите на управляващите с позициите си срещу застрояването на парка. Веднъж беше освободен, после пак спечели конкурс за поста. Сега е уволнен дисциплинарно, защото увеличил заплатите на петима служители с 50-80 лв. Смята се, че с неговото отстраняване властта си осигурява безоблачно приемане на плана. Редактор: Деница Райкова


Международният валутен фонд определи като дискриминационно решението на властите в

Международният валутен фонд определи като дискриминационно решението на властите в ...

......... И въпреки, че на чуждестранните граждани ще им бъде разрешено да купуват жилища в етап на строеж, то те ще могат да ги продават едва след като бъдат напълно завършени. „Забраната е доста сурова и може да повлияе негативно върху действията на чуждестранните предприемачи”, казва Томас Хелблинг, управител на МВФ.


Най-скъпото място на света в сектора на недвижимите имоти безспорно

Най-скъпото място на света в сектора на недвижимите имоти безспорно ...

......... в западната част на Хонг Конг Сай Ин Пан. През първото тримесечие на текущата година са били сключени сделки за паркоместа на обща стойност 460 млн. USD, което е с 2.2% повече в сравнение със същия период на 2017-а. Броят на сделките обаче е спаднал с 12.8%, до 2113 броя.


Наемните нива за офис площи в столицата се запазват същите

Наемните нива за офис площи в столицата се запазват същите ...

......... запазва на нива от 4.5 евро/ кв.м и 2.7 евро/ кв.м за клас В. Близо 900 хил. кв.м е общият обем на индустриални площи, а още 188 хил. са на етап строителство през първото тримесечие. Едва 7% от предлаганите на пазара площи са свободни, показват още данните от доклада. (графика)


Едва ли може със сигурност да твърдите, че в дома

Едва ли може със сигурност да твърдите, че в дома ...

......... Едва ли ви е идвало на ум, че стълбите могат да играят ролята на етажерки за книги. Получава се доста оригинална стена. 6. Врата в маса Повечето врати са масивни и са отлична основа за маса. Необходима им е само една боя и вече са готови за новото си предназначение.


Строителството на третия метродиаметър продължава с пълна пара. Очаква се

Строителството на третия метродиаметър продължава с пълна пара. Очаква се ...

......... тъй като всички са свързани. Те ще развиват максимална скорост от 80 км/ч. С цел по-голяма безопасност на чакащите на перона ще бъдат поставени стъклени прегради, които ще се отварят само при спрял влак. Третият метродиаметър ще свързва западната с източната част на София. Той е с дължина 12 км.


Девет нови електронни услуги въвежда Агенцията по вписванията /АВ/. Те

Девет нови електронни услуги въвежда Агенцията по вписванията /АВ/. Те ...

......... както и разработване на калкулатор за изчисление на дължими държавни такси. Проектът "Надграждане на Имотния регистър за интеграция с Кадастралния регистър и предоставяне на допълнителни е-услуги" е на стойност 1,5 млн. лева. Крайния срок за изпълнението му е декември 2018 г., но при необходимост този срок може да бъде удължен.


Недостигът на парцели в София е истинско предизвикателство за инвеститорите.

Недостигът на парцели в София е истинско предизвикателство за инвеститорите. ...

......... ще допринесе за обновяването и развитието на София с още една емблематична сграда. За експлоатацията на целия комплекс ще бъдат наети повече от 250 нови служители в различните отдели, предоставящи разнообразни услуги, отговарящи на високи международни стандарти”, каза Виторио Горри, председател на борда и изпълнителен директор на I Tower Development.


Или: „Вдъхновенията за модерен дом, които ще ни донесат изложенията

Или: „Вдъхновенията за модерен дом, които ще ни донесат изложенията ...

......... на посетителите е и голямото разнообразие от механизми и обков – за по-доброто усвояване на пространството в помещението. Време е да съградите своя дом? Посетете изложенията Светът на мебелите и Техномебел от 24 до 28 април в Интер Експо Център и се вдъхновете от идеите, които изложителите ще Ви предложат.


Не си падате по височините? Тогава по-добре не посещавайте тези

Не си падате по височините? Тогава по-добре не посещавайте тези ...

......... която ще му отнеме първенството, но ще бъде завършена чак през 2020 г.Ето и кои са трите забележителни сгради, които са и най-високи на планетата:3. Шанхай Тауър, Шанхай, Китай - 631 метра. 2. Токио Скайтрий, Токио, Япония - 633 метра.1. Бурж Халифа, Дубай, ОАЕ - 830 метра. Редактор: Деница Райкова


Тези, които се интересуват малко по-задълбочено от финанси едва ли

Тези, които се интересуват малко по-задълбочено от финанси едва ли ...

......... почти на плажа. На първия етаж са разположени холът и огромната кухня, от които се разкрива великолепна гледка към плажа, както и две спални. Вторият етаж е по-малък по площ. Там е разположена родителската спалня. Каква е исканата в момента сума ще разберат само тези, които проявяват интерес към имота.


Със 6.2% за поскъпнали жилищата в Канада през първото тримесечие

Със 6.2% за поскъпнали жилищата в Канада през първото тримесечие ...

......... условия по ипотечните кредити, в резултат на правителствени мерки в банковия сектор. От началото на текущата година влязоха в сила нови правила за жилищното кредитиране. Това даде веднага резултат и още през март броят на реализираните сделки спадна с 22.7%, сочат данните на Асоциацията на недвижимите имоти в Канада (CREA).


Кухнята е мястото, където ежедневно прекарваме голяма част от времето

Кухнята е мястото, където ежедневно прекарваме голяма част от времето ...

......... за малки кухни Преди всичко мебелите за малки кухни трябва да са компактни и многофункционални. Добре е да се вземат трансформиращи шкафове. В тях могат да се сложат разнородни вещи. Също така е добре да се избират по-малки маси и столове, които няма да отнемат много от пространството на помещението.


В началото на XX век Елси де Улф определя модата

В началото на XX век Елси де Улф определя модата ...

......... от архитект Станфорд Уайт. Стилът  се фокусира около естествената светлина, отворените и въздушни пространства и огледалата. Харесва  всичко, което е свързано с френския декор от XVIII век и  включва природата в дома. Сред клиентите са прочутият актьор Гари Купър и индустриалецът Хенри Фрик. Тя мебелира втория етаж на сегашния "Музей Фрик".


"Актьорството е моята кариера, ала архитектурата е страстта ми", казва ...

......... първа дама на Франция Карла Бруни - Саркози е само на 19 години, когато се записва да учи архитектура в Сорбоната. После изоставя ученето, за да стане модел. Архитектура учи и индийската актриса Айшвария Рай. Тя завършва в Raheja College of Arts, където, за да си плаща таксите - позира като модел.


Хроничният недостиг на жилища за покупка или отдаване под наем

Хроничният недостиг на жилища за покупка или отдаване под наем ...

......... разрешителни за ново строителство е проблемът, според някои политици. Проблемът ще става още по-голям, ако се гледа главоломното нарастване на броя на бездомните в Берлин. През 2015-а те са били 15 000 души. Година по-късно са двойно повече, а за изминалата 2017-а се очаква да са около 50 000 души.


Изпълнителката на „Цвят лилав” Ирина Флорин също се увлече по

Изпълнителката на „Цвят лилав” Ирина Флорин също се увлече по ...

......... и коприна. "Нещата се изработват бавно, с много анализ, но пък влагаме цялата си позитивна енергия в тях, твърди Флорин. И признава, че интериорът винаги е бил хоби. Работи предимно с текстил, а той има приложение в различните си форми както в жилището, така и в офиса, хотела и магазина.


Барселона е една от водещите туристически дестинации. Притокът на туристи

Барселона е една от водещите туристически дестинации. Притокът на туристи ...

......... 10 евро на кв. м., доходността от наеми в Барселона е 4%. За сравнение при наем от 5.6 евро, извън центъра на София, и продажна цена от около 1 100 евро за кв. м., доходността на кв. м. закупен имот в София, от отдаването му под наем, възлиза на 6.1%.


За 13 млн. евро се продава най-скъпото имение в Германия:

За 13 млн. евро се продава най-скъпото имение в Германия: ...

......... съдебни инстанции. Предстои швейцарският Административен съд да вземе окончателно становище по въпроса. Съдебният натиск срещу олигарха явно го е накарал спешно да обяви луксозния имот в Гармиш за продан. Малко преди оповестяването на съдебното решение от Швейцария цената на имението беше намалена от 18 на "само" 13 милиона евро. /Марица.бг 


15 април 1957 г. в София е открит ЦУМ. Първият

15 април 1957 г. в София е открит ЦУМ. Първият ...

......... под въпрос. Проф. Божидар Димитров предлага сградата да приюти Националния исторически музей. Последно при правителството на ГЕРБ културният министър Вежди Рашидов преговаря с Гергов, тъй като бизнесменът бил на загуба от ЦУМ заради конкуренцията на моловете и с радост би се отървал, срещу компенсации с атрактивни за него държавни сгради.


След като Понци схемата на Бърнард Мейдоф се срина през

След като Понци схемата на Бърнард Мейдоф се срина през ...

......... към океана, огромна кухня и две спални. Вторият е по-малък и там се намира основната спалня. Източник: В двора има басейн и тераса по цялата дължина на къщата. Покупката на Рот се оказа в перфектното време - на дъното на пазара. Оттогава цените на имотите в района подскочиха рязко. Източник:


За 13 млн. евро се продава най-скъпото имение в Германия:

За 13 млн. евро се продава най-скъпото имение в Германия: ...

......... различни съдебни инстанции. Предстои швейцарският Административен съд да вземе окончателно становище по въпроса. Съдебният натиск срещу олигарха явно го е накарал спешно да обяви луксозния имот в Гармиш за продан. Малко преди оповестяването на съдебното решение от Швейцария цената на имението беше намалена от 18 на "само" 13 милиона евро.


Срамно е за българския народ да съди бившия си монарх,

Срамно е за българския народ да съди бившия си монарх, ...

......... издръжка, той си купи палто, чия собственост става дрехата", попита риторично адвокатът и посочи: "Цивилната листа безусловно е частна собственост, независимо че е дадена в рамките на бюджета". Минчо Спасов вижда въпросът като политически, вместо юридически и изрази надеждите си съдебната процедура в Страсбург да доведе до разкриване на истината.