ВидеоПротестиращи опънаха палатков лагер пред Съдебната палата в София. Недоволните се

Протестиращи опънаха палатков лагер пред Съдебната палата в София. Недоволните се ...

... опънаха палатков лагер пред Съдебната палата в София. Недоволните се заканиха да не допуснат Иван Гешев да отиде на работа тази сутрин.  Бившият заместник-регионален министър Тодоров Стоянов заяви пред NOVA, че се очаква днес да докарат и шатри пред Съдебната палата. Недоволните няма да си тръгнат до подаване на оставката на главния прокурор. 


Облекченият режим за отпускане и предписване на лекарства по Здравна

Облекченият режим за отпускане и предписване на лекарства по Здравна ...

... електронна рецепта от лекуващия си лекар. Рецептурните бланки, издадени преди 1 юни, ще се изпълняват до края на тяхната валидност. Протоколите за предписване на лекарствени продукти по Каса ще бъдат удължени служебно, но след 1 юли пациентите трябва да поискат издаване на нов протокол. Промяната засяга най-вече пациентите с хронични и онкологични заболявания.Да се прави застраховане в условията на изминалата 2020 година

Да се прави застраховане в условията на изминалата 2020 година ...

... стимули за водачите, които да ги накарат да се придържат повече към правилата за движение.По наши изчисления при новата система, премията за застраховките добри може да бъде по-малка", каза той. По думите голяма част от хората ще получат бонусна част. На много малък процент от шофьорите застраховката ще се увеличи.


Според експерти има известно притеснение за състоянието на държавните финанси,

Според експерти има известно притеснение за състоянието на държавните финанси, ...

... като там движещата сила са САЩ. Те предлагат да е в размер на 21%. Подобни идеи се обсъждат и в ЕС. Това е процес, който тези в последните 10 години. Европейският проект може да се случи по-скоо първо с корпоративната единна основа, а след това и като ставка", заяви той.


Предстои да видим дали служебният кабинет ще информира обществото в

Предстои да видим дали служебният кабинет ще информира обществото в ...

... случи. Когато влезем в еврозоната, ще трябва задължително да се присъединим към тази глава, дори да не искаме и ще станем част от общото европейско решение. Твърде вероятно е щом влезем в еврозоната да се приеме тази общо данъчна основа, което означава, че ще се повишат и данъците", заяви Чобанов.Рафи е победителят в деветия сезон на предаването "Като две

Рафи е победителят в деветия сезон на предаването "Като две ...

... на токчета. Най-много се затрудних с Тина Търнър и с парчето на „Whitesnake“ „Is This Love”, призна той. Azis и Поли Генова решиха да се представят заедно като изпълнят песента „За да те има“ на Чочо Владовски и Лили Иванова. Поли грабна приза "Мис Dancing Queen", a Azis - "Мистър БГ Rockstar".


Когато говорим за още един мост на река Дунав, трябва

Когато говорим за още един мост на река Дунав, трябва ...

... криворазбрана. Разбирането, което трябва да имаме е, че ни трябват повече мостове и това не означава, че след реализирането на този моста няма да има поне още два следващи проекта, които ще имат смисъл", казва той. "Чрез тези мостови съоръжение очакваме икономиките на градовете да започнат да растат", казва Захариев.


За съжаление бюджетът не е предвидил развитието на Covid 19.

За съжаление бюджетът не е предвидил развитието на Covid 19. ...

... страни, които са извън ЕС", заяви той. По думите му трябва да се промени "кардинално отношението между бизнеса и държавата и да бъдат партньори". "В България няма нито един крупен чуждестранен инвеститор в областта на индустрията, която сигнал, че нашата бизнес среда не е атрактивна за големия бизнес", смята той.


След 4 години отново се наблюдава бюджетен дефицит, който се

След 4 години отново се наблюдава бюджетен дефицит, който се ...

... миналото лято, беше в застой през четвъртото тримесечие на 2020 г. и през първото тримесечие на 2021 г. заради предприетите ограничения във връзка с пандемията от Covid-19. Очаква се обаче ЕС и икономиките от еврозоната да се възстановят рязко, тъй като делът на ваксинираните се увеличава и ограниченията се смекчават.


Опитът за създаване на Суперлигата, който впоследствие се оказа неуспешен,

Опитът за създаване на Суперлигата, който впоследствие се оказа неуспешен, ...

... спорт да свият разходите си донякъде. "Задържането на нивото и състоянието от преди четири години се свързва с това, че клубовете режат разходи, но не генерират нови приходи. Това обаче не покрива стари приходи, което е проблем", каза той. По думите му има свиване на възнагражденията за футболистите у нас.652 са новите случаи на коронавирус у нас за изминалото

652 са новите случаи на коронавирус у нас за изминалото ...

... Варна (75), Бургас (57) и Пловдив (52). Националната информационна система показва, че при 13 172 лица-медицински служители у нас е потвърден Covid-19. Нови 2 случая са регистрирани през последното денонощие. Броят на поставените ваксини против коронавирус за последните 24 часа е 12 287. Общо ваксинирани лица с втора доза - 213 354.


За да имаме успешен план за възстановяване, трябва да имаме приемственост

За да имаме успешен план за възстановяване, трябва да имаме приемственост ...

... на година", заяви Дацов. Според него проблемите не са само в България, а и на високо европейско ниво и това поражда скептицизъм към бъдещето на Европа. "Самата Европейска комисия трябва да се замисли за сигналите, които излъчва, защото много хора се обезверяват и губят подкрепата си за Европа", смята Дацов.


Икономическите проблеми би трябвало да са най-големият казус в момента,

Икономическите проблеми би трябвало да са най-големият казус в момента, ...

... и това е причина някои инвеститори да ни избягват и да отиват в други държави. Има проблеми в администрацията и може да се помисли и за промени в данъчната система", заяви той. Според него в през 2020 г. не претърпяхме толкова сериозен срив на БВП, в сравнение с други държави.


Тече нова подмяна на истината. Все повече се шири лъжата,

Тече нова подмяна на истината. Все повече се шири лъжата, ...

... протестите, но и двигател на законодателната инициатива в българския парламент, породена от вълната на недоволство в държавата. Нинова призова да не се подменя истината. Тя настоя да не бъде омаловажавана ролята на БСП в процесите на промяната както през лятото и есента на 2020 г., така и сега", пише още Нинова.


След изборите стана ясно, че девет партии имат правото да

След изборите стана ясно, че девет партии имат правото да ...

... определен размер от направеното дарение дава възможност да се намалят данъчната основа, както за фирми така и за граждани и да се създаде механизъм за финансиране на т.нар. политически фондации", казва той. До 18 000 лева на ден: Какви субсидии ще получават партиите след изборите? 9 партии получават държавна субсидияУелнес може да се разглежда като състояние на този момент,

Уелнес може да се разглежда като състояние на този момент, ...

... тази връзка. Въпросът е мотивацията за първата крачка. Важно е също да се знае, че това не е влизане в режим и казармен ред". Рискове от свръх здравословен начин на живот? Според Михайлов ако се живее твърде здравословно и крайно има риск да се развият алергии и автоимунни заболявания по-лесно.


Според отчета на БФБ през миналата година имаше спад на

Според отчета на БФБ през миналата година имаше спад на ...

... защото голяма част от българските компании са много засегнати от процеса по намалява на въздействието върху околната среда. Стандартите в момента се изграждат в Европа и ние ще участваме много активно в този процес", казва той. По думите му ще бъде създаден индекс, който ще отличава най-добрите компании, които прилагат тези практики.


Всяка българска компания може да изнася навън. Трябва обаче внимателно

Всяка българска компания може да изнася навън. Трябва обаче внимателно ...

... методи на представяне на бизнеса работят и за износ на продукти, и за услуги, казва още Мандов. "Когато бизнеса се представи по подходящ начин към потенциални клиенти, все някой ще се заинтересува. Стрелянето "на спяпо" в подобна ситуация, където търсенето е увеличено и всичко се променя, има смисъл", заяви той.


Поредицата на предаването Money.bg

Поредицата на предаването Money.bg "Уcпeлитe бългapи", ĸoятo разказава вдъхновяващите лични иcтopии ...

... решения и действия, които се вземат в продължение на десетилетия. Планирайте дългосрочно, мислете в перспектива, не вземайте краткосрочни решения за маргинални подобрения в сегашната си позиция и наблегнете на образованието, защото това един от лесните инструменти, които дава държавата като организация за това да сте конкурентноспособни на пазара на труда", казва той.


Приходите от премиите, които клиентите плащат, за да получат застраховка,

Приходите от премиите, които клиентите плащат, за да получат застраховка, ...

... въпроса за необходимост от създаване на гаранционен фонд на туроператорите, което в крайна сметка не е направено. "През февруари те поискаха правителството да им отпусне 69 милиона лева, за да създадат този фонд, или парите на данъкоплатците да отидат, за да покрият това, което те не са свършили", казва Илиев.Наскоро Nestle инвестира 23 милиона лева във фабриката си в

Наскоро Nestle инвестира 23 милиона лева във фабриката си в ...

... и др. "Автоматизацията и увеличаването на броя работни места остават приоритет за нас, имайки предвид, че нашата фабрика е избрана да произвежда световно известен бранд, който има силна подкрепа от гледна точка на центрове по развитие на продукти. Имаме амбиции за запазване и увеличаване броя на работните места", заяви Стоилов.


Един от факторите, които се ускоряват от кризата с Covid,

Един от факторите, които се ускоряват от кризата с Covid, ...

... персонал обслужва 10 млн. клиенти в целия ЕС. "Хората започват да използват все повече банки в едно и също време. Преди 4 години например едно български физически лице работи с 1,4 банки. В момента, особено категорията между 25-30 годишна възраст работят с 2,5 банки, една от тях необанка", казва той.


В периода на кризата жизнеспособните бизнеси се наместват, преструктурират, заработили

В периода на кризата жизнеспособните бизнеси се наместват, преструктурират, заработили ...

... добрата регулаторна политика, която води БНБ, доколкото може, и предпазливата разумна политика до края на миналата година, означава, че дори и при силен натиск банките разполагат със средства да изпълнят единственият регулаторен ангажимент, а той е да могат да платят на гражданите и фирмите депозитите, които те са им поверили."


Идеята на Зелената сделка е да предизвика цялостна трансформация -

Идеята на Зелената сделка е да предизвика цялостна трансформация - ...

... са запознати със Зелената сделка като концепция, изследвания показват, че има високо одобрение по отношение на зелените политики. "Макар не толкова информирани, българските граждани показват дори желание да участват активно и да подкрепят политики, които да доста непопулярни, като соларни покриви на сградите, забраняване на вноса на стари автомобили.", заяви експертът.


Като параметри 2020 година беше доста лоша за България. Първо

Като параметри 2020 година беше доста лоша за България. Първо ...

... в западните страни и проблемът, че следващите поколения политици не разбират и не приемат тази промяна, ги кара да я ерозират и връщат назад, където ще срещнем огромните проблеми, които наложиха промяната на пенсионното осигуряване в България. Реформите нямат съмишленици и последователи сред политиците, което е голям проблем", коментира той.Кариерата в публичната администрация на Европа дава възможности за развитие

Кариерата в публичната администрация на Европа дава възможности за развитие ...

... си с мотивационно писмо, избирайки съответната институция и работа. Всяка институция има своя стажантска програма", казва той. "Колкото по-добре, желаещите за стаж, напишат мотивационното си писмо, толкова по-големи шансове имат. Именно това може да отдели един кандидат от друг. След това се провеждат и интервюта, ако е необходимо", заяви Стойчев.


София продължава да се развива по-бързо от другите градове в

София продължава да се развива по-бързо от другите градове в ...

... ограничаване на автомобилите. Когато имаш по-трудна възможност за придвижване в града с автомобил и по-лесно пеша или с градски транспорт, то тогава няма да избираме личния автомобил. В момента е твърде лесно да използваш колата си. Трябва да бъде инвестирано повече в инфраструктура, която не е за коли", смята той.


В момента не може да се говори за влошаване на

В момента не може да се говори за влошаване на ...

... е по-добре ние сами да продадем имота, който е ипотекиран и да възстановим парите на банката", заяви тя. По думите й ако не плащаме вноски дълга период от време, то ще се начислят такси, банката ще ни осъди и ще ни вземе имота, като се окаже, че ще дължим още такси.


Българската икономика се развива поне на три скорости. Столицата е

Българската икономика се развива поне на три скорости. Столицата е ...

... и планините, но там би трябвало местната власт и бизнесът да търсят диверсификация . Очевидно е, че разчитането само на туризъм няма да е решение за благосъстояние, а рецепта за проблеми и трябва да се търсят все повече различни сектори - привличане на бизнес от всички сфери на икономиката", заключи експертът.


Ако не сте чували името на Ангел Куюмджийски, то не

Ако не сте чували името на Ангел Куюмджийски, то не ...

... на неговите разговори в Москва. Има догадки, че е участвал в съвети при разговорите между Чърчил, Рузвелт и Сталин в Техеран, но няма конкретни доказателства. Счита се, че той е и един героите на романа "Тютюн",  но това също не е доказано. Умира в Щатите през 1966 година от пневмония.


1,12 милиарда лева е ефектът върху икономиката у нас от

1,12 милиарда лева е ефектът върху икономиката у нас от ...

... в посока по-голям съвкупен ефект", казва Богданов. По думите му износът е много важен канал. Колкото повече български производители успеят да пробият на международния пазар, благодарение на мрежата на Lidl, толкова повече това ще влияе на търсенето в България. Всеки допълнителен лев, генериран в българската икономика създава и допълнителна заетост.


Промени в поведението, навиците, отлагане на задачи, промяна във външния

Промени в поведението, навиците, отлагане на задачи, промяна във външния ...

... ръководителя си. Често имаме усещане, че взимаме по-малко от колегите си, но първо трябва да проверим реалността. Ако искаме да минем на по-горна позиция, е добре да демонстрираме уменията за нея и да взимаме такива задачи, за да трупаме опит, за да покажем, че сме способни да поемем подобна отговорност.


В предаването Money.bg тази събота, 14 ноември, от 16.30 часа

В предаването Money.bg тази събота, 14 ноември, от 16.30 часа ...

... нас? Коментираме темата със Симо Симов от Асоцияцията на производителите, вносителите и търговците на горива. Болнични дефицити: Защо не достигат болничните легла в страната и какви икономически поуки може да си вземе здравната система у нас? Коментираме с икономиста на Money.bg Даниел Василев. Гледайте ни по телевизия Bulgaria ON AIR.


Завърши ремонтът на 12 км участък от общо 52 км

Завърши ремонтът на 12 км участък от общо 52 км ...

... да слязат от магистрала "Тракия" при п. в. "Чирпан" и да се отклонят към Плодовитово и Първомай по второкласния път II-66. В посока Бургас се ремонтира и 2-километрова отсечка между км 198-ми км и км 200. Очаква се строителните дейности на АМ "Тракия" да завършат най-късно до края на годината.


Забелязва се промяна на интереса на кандидат-студентите за чужбина предвид

Забелязва се промяна на интереса на кандидат-студентите за чужбина предвид ...

... матура, какво ниво на езика трябва да имат, какви документи да подготвят. След прием в университет е добре да са наясно със системата на преподаване, с оглед на това, че някои са по практически насочени, което предполага и повече правене на проекти в университета и извън учебното време", каза той.


гледано: 25   0 гласа Европейският съюз (ЕС) предвижда освобождаване

гледано: 25   0 гласа Европейският съюз (ЕС) предвижда освобождаване ...

... стъпка като тази за отпадане на отговорността. "Обикновено разработването на ваксина отнема около 10 години, а сега трябва да е готова за година и половина. Когато се скъсяват сроковете, нормално е да има риск", смята Христо Копаранов.Вижте целия разговор във видео материала на .Всички гости на предаването "Бизнес старт" вижте.


Между новите станции на метрото в София, ремонтът на едни

Между новите станции на метрото в София, ремонтът на едни ...

... пазари в региона. "В годините сме пробвали да изнасяме доста. Изнасяли сме венециански мазилки за Молдова. Сега все още се взема за Турция продукти като лепилата и други. Те са трудни за износ от гледна точка на транспорта. Не са евтини продукти, не могат да поемат транспорта", заяви още той.


Българската IoT компания

Българската IoT компания "Алтерко Роботикс" е разрабитила няколко продукта, които ...

... са онези, които обичат да правят нещата сами, имат опит при автоматизацията в дома си. Другият тип са електротехници на свободна практика, които предлагат на клиентите си достъпни решения. Те купуват продукти, инсталират ги на клиентите, които нямат уменията да се справят сами и ги обучават как да ги използват.


Криптовалутите бяха създадени в сърцето на предишната икономическа криза. Биткойн

Криптовалутите бяха създадени в сърцето на предишната икономическа криза. Биткойн ...

... да ги сравним с интернетът през 90-е, който не беше ежедневие, за разлика от сега, когато е необходимост и нещо без, което не можем", каза той. Технологията ще стане бърза, удобна и безопасна, но трябва да минат години преди това да се случи и да се използва от всички ежедневно.


Един от големите инвеститори у нас има планове за отваряне

Един от големите инвеститори у нас има планове за отваряне ...

... България производствени ниши, които ще могат да се запълнят след кризата? По думите на експерта производството на бяла и черна техника създава голяма верига от доставки вътрешно. "Ако се привлекат инвеститори, ще се създаде много по-голяма вътрешна собствена верига от доставки. За сравнение автомобилопроизводителите идват с налични доставчици", казва Атанасов.


Lyft обяви, че ще съкрати около 17% от работната си

Lyft обяви, че ще съкрати около 17% от работната си ...

... второто тримесечие. Във вторник The Information писа, че конкурентът на Lyft – Uber Technologies, обсъжда съкращаването на 27 хил. служители, което се равнява на 20% от работната сила на компанията. Uber не е потвърдила информацията. Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 59   Още видео1 гласа


България може да разнообрази асортимента от продукти, които да пуска

България може да разнообрази асортимента от продукти, които да пуска ...

... и други елементи по тях. "Много автомобилопроизводители конвертират своите производства в производство на медицинска техника. Алкохолните предприятия даряват дезинфектанти", посочи тя приноса на различните индустрии в борбата с пандемията от коронавируса.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.  


Анкета чрез Българска стопанска камара и вътрешна анкета в нашия

Анкета чрез Българска стопанска камара и вътрешна анкета в нашия ...

... в неплатен отпуск, около 20% са освободени, до края на май повече от 50% ще бъдат освободени“, каза той. Според Ричард Алибегов след като заведенията отворят, то те ще имат нужда от половината си персонал, защото потреблението няма да е същото.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


Европейската централна банка (ЕЦБ) премахна по-голямата част от ограниченията за

Европейската централна банка (ЕЦБ) премахна по-голямата част от ограниченията за ...

... OMT позволява на ЕЦБ да купува в почти неограничени количества суверен дълг на държава членка, докато новата програма PEPP трябва да структурира покупките пропорционално на относителния размер на всяка икономика. Очаква се по време на видеоконферентния си разговор в четвъртък лидерите на Европейския съюз да обсъдят достъпа до спасителната програма.


Kибер рискът за първи път се явява най-сериозната заплаха за

Kибер рискът за първи път се явява най-сериозната заплаха за ...

... на новите регулаторни предизвикателства в настоящото десетилетие ще бъдат екологичното въздействие, въглеродните емисии и климатичните промени. Тяхното влияние върху корпорациите ще бъде разностранно, както това се случи в миналото с новите правила за счетоводство и опазване на данните.” Още технологични новини вижте във видео материала!гледано: 38   Още видео0 гласа


Американският посланик в България Херо Мустафа разточи кори и направи

Американският посланик в България Херо Мустафа разточи кори и направи ...

... разточи кори и направи традиционна баница за първата си Коледа в България. Видеоклип от това беше качен на "Фейсбук" страницата на посолството.Американското посолство в България открива традиционна седмична поредица "Културни контакти", в рамките на които сега посланик Мустафа с помощта на готвача Станислав Петков-Стенка сама разточва кори и прави баница.


Героинята ми в

Героинята ми в "Пътят на честта" се казва Веска. Това ...

... деня на кастинга направих всичко възможно - сложих си тъмен фон дьо тен, напръсках си косата с тъмен спрей. Направих си подплънки да изглеждам по-пищна, но не бях избрана. Седмица по-късно ми се обадиха да отида веднага на снимачната площадка. В крайна сметка бях мексиканско момиче с помощта на гримьорите.


Изцяло подкрепяме предложението за увеличаване данъците на старите автомобили. Мисля,

Изцяло подкрепяме предложението за увеличаване данъците на старите автомобили. Мисля, ...

... да имаш кола. Аз не искам да засегна гражданите, които имат стари автомобили, но горивото гумите, консумативите са еднакви за всички. Идеята за увеличаване данъците на тези коли в големите градове цели единствено намаляване на движението с тези автомобили поради факта, че въздуха в тези градове наистина е много замърсен.


Като цяло в сюжета с болничните има нещо сбъркано като

Като цяло в сюжета с болничните има нещо сбъркано като ...

... наказан, но да не се променя системата. Иначе, действително, няма никой пострадал, тези неща са платени. Влизаме в областта на етиката. Моето мнение е, че докато няма доброжелателност и добросъвестност за изпълняването на някаква обществена договорка, тя не може да се изпълни независимо от съвършенството на нормативната уредба", каза той.


Бюджет 2020 е номинално повече пари, но реално не съвсем.

Бюджет 2020 е номинално повече пари, но реално не съвсем. ...

... здравеопазване в този си вид повече консултира, отколкото да лекува хората. Ние имаме една огромна система, която не работи като система, а работи всеки за себе си – здравният център работи сам за себе си, лекарските екипи – сами за себе си, рехабилитациите са си отделно, има една автономност прекалена.


Сърбите се опитват да изместят проблема от болната глава на

Сърбите се опитват да изместят проблема от болната глава на ...

... на заплата в БНР или БНТ, човек който дори не живее в България, така че намирам обвиненията за неадекватни. По-интересно е да се разгледа как този журналист се е добрал до тази информация. Разбира се, че това е контролирано изтичане на информация и си има причина за това“, коментира Илиев.


Усещането на срам продължава да съществува. Вярно е, че писмото

Усещането на срам продължава да съществува. Вярно е, че писмото ...

... реакцията ѝ, която предизвика хиляди позитивни коментари в социалните мрежи. "Политики се правят от всички, казал го е Аристотел, не само от партиите, те са инструмент, проводник на това, което се създава от експерти и гражданско общество" - с такива мотиви основателите на сдружението са започнали работа през 2006 г.


В по-голямата си степен проблемите произхождат не от времето, в

В по-голямата си степен проблемите произхождат не от времето, в ...

... това се говори в отчетите - за изпускане, което е било безконтролно, а може всъщност да е отишло за нуждите на определени предприятия или за производство на електричество", каза той. Според него е имало възможност при по-ранна реакция да не се стига до тези крути мерки, които сега се взимат.


След избирането на нов президент инициативата за преговори с Русия

След избирането на нов президент инициативата за преговори с Русия ...

... бъде постигнато решение, което не е съвсем в интересите на Украйна. Германия демонстрира някакво отстъпление, Макрон заяви подкрепа за едно решение, което не е точно в интерес на Четворката. И ние в Украйна се притесняваме, защото не е ясно точно с какви позиции ще се появи Зеленски на тази среща.


Резултатът от филма е неочаквано много по-добър. Вчера гледахме филма

Резултатът от филма е неочаквано много по-добър. Вчера гледахме филма ...

... с който работихме е в топ 3 в света“, каза Сано. „Моят герой инспектор Донев е изключително прецизен в това, което прави. Слави се с това, че приключва случаите си в рамките на 24 часа, а сега едни момичета, които нямат никакъв опи, го правят „див и щастлив“, разказа актьорът.


Кандидатирам се кмет на Район „Младост“ с ясната идея, че

Кандидатирам се кмет на Район „Младост“ с ясната идея, че ...

... в „Младост“ има 117 дка зелени площи, които са потенциално застрашени от застрояване, защото са собственост на частни лица. Те имат правото, ако отговарят на законовите изисквания, да строят. Как може да се предотврати това – изчислихме, че са нужни 57 млн. лева, за да бъдат откупени тези 117 дка.


Бях номиниран за кандидат за кмет на София от партията,

Бях номиниран за кандидат за кмет на София от партията, ...

... тях", разкри той. "Най-голямото безобразие у нас е корупцията. Никой не говори достатъчно за тази корупция, както в София хиляди малки неща могат да се споменат, които дразнят хората и не са наред, но най-големият проблем в столицата е корупцията – всичко идва от там – личния и частния интерес.


Около 3,75 е оценката, която давам за работата на Столичния

Около 3,75 е оценката, която давам за работата на Столичния ...

... Няма как да прочетеш 50-100-200 страници, да вникнеш в тях и да вземеш информирано решение. Аз мога да Ви гарантирам, че с един нов кмет след 3 ноември като Мая Манолова и едно ново мнозинство, част от което ще бъде БСП, точно тези слаби моменти ще бъдат отстранени“, заяви Паргов.


Лесно се реших да се кандидатирам за кмет на Район

Лесно се реших да се кандидатирам за кмет на Район ...

... дни програмата ми за район „Приморски“ ще бъде публикувана и варненци ще имат възможност да я оценят“, разказа бившият тв водещ. Той разказа, че работата във „Владиславово“ е била по-различна, защото това е по-затворен Район: „Там отношението трябва да бъде малко по-лично. И разводи съм предотвратявал, и пожари съм гасил.“


Супер динамично се разви Район „Красно село“, третият диаметър на

Супер динамично се разви Район „Красно село“, третият диаметър на ...

... тротоара и която слага колчетата са различни, докато се сложат колчетата някои решават, че не е за пешеходци, а е за автомобили и започват да паркират, докато не поставим колчета, много често къртят колчета, за да паркират“, разкри Апостолов. Той съобщи, че се предвижда ново трасе на трамвай номер 5.


Когато си посветил толкова време, финанси и емоция да развиваш

Когато си посветил толкова време, финанси и емоция да развиваш ...

... изборите. Тогава искахме да направим една предизборна програма, по начина, по който ние си я представяме и ако участваме – да е нашата предизборна програма, ако не участваме – да е провокация към партиите. В процеса на работа установихме, че искаме да можем да реализираме нещата, за които се борим.


Винаги съм казвал, че агресията на Ердоган към кюрдите, които

Винаги съм казвал, че агресията на Ердоган към кюрдите, които ...

... и властите да посрещнат една такава вълна? Това е тема, която трябва да обсъждаме всички заедно. Българите в Турция, с двойно гражданство, на изборите не гласуваха за Ердоган, те са привърженици на Републиканската партия на Кълъчдаролу, която е наследник на Кемал Ататюрк. Всичко това ги поставя и в деликатна ситуация.


За два мандата успяхме да вкараме района в ред. Най-вече

За два мандата успяхме да вкараме района в ред. Най-вече ...

... огромен и аз се чувствам лично засегнат от това какви думи чувам за служителите в районната администрация. Имаме 25 000 кв. м придобити само за последната година. Кметове се сменят, но служителите в една районна администрация, експертите, те са ядрото и те са тези, които вършат работата", каза настоящият кмет.


Работата от вкъщи се отразява добре на компаниите. Знам, че

Работата от вкъщи се отразява добре на компаниите. Знам, че ...

... резултати. Ролята на работодателя е да създаде дух на победа, дух на екипна работа, притегателна сила и то не към печалбата на фирмата, не към шефа на фирмата, независимо колко харизматичен е той, а към мисията на фирмата. Защо я има изобщо, с какво тя прави света по-добър“, каза Иванов.


Район „Средец“ е наистина с най-голяма концентрация на архитектурно и

Район „Средец“ е наистина с най-голяма концентрация на архитектурно и ...

... „Културно наследство“, ще я презентирам сега – от октомври вече може да се кандидатства по нея. Информация има на сайта на Столична община. Тези, които се включат в програмата, ще получат за сметка на Столична община пълно обследване на самата сграда, архитектурен проект за възстановяването ѝ, авторски надзор", съобщи той.


Стотици хора се събраха тази вечер на поредния протест пред

Стотици хора се събраха тази вечер на поредния протест пред ...

... който може да наложи вето.© Анелия НиколоваОколо час след началото на протеста хората тръгнаха към сградата на ВСС на ул. "Екзарх Йосиф". Протестното шествие мина със скандирания "Мафия", "Свобода", "Гешев е позор" и без напрежение и без провокации.© Анелия НиколоваВсичко, което трябва да знаете за:Изборът на нов главен прокурор (93)


Чувствам се добре в среда, в която мога да се

Чувствам се добре в среда, в която мога да се ...

... на правоприлагането. За съжаление, последните десетилетия законодателството все повече бива изпразвано от справедливост, законите стават не инструмент на правото, а инструмент на лобистки и задкулисни интереси. Срещу това ще се боря, категоричен съм и ще видите, че в следващите години с хората около мен ще донесем тази промяна", заяви Лалов.


Независимата платформа за отчитане чистотата на въздуха airsofia организира дискусия

Независимата платформа за отчитане чистотата на въздуха airsofia организира дискусия ...

... участват кандидатът на ГЕРБ за трети мандат на поста Йорданка Фандъкова, бившият омбудсман, който се ползва с подкрепата на БСП Мая Манолова, Борислав Игнатов, издигнат от "Демократична България", Борис Бонев от "Спаси София" и Ангел Джамбазки от ВМРО. Дискусията се излъчва онлайн.Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (144)


Основните приложения на квантовите компютри ни помагат да извършим експоненциално

Основните приложения на квантовите компютри ни помагат да извършим експоненциално ...

... Да имаме напълно работещ квантов компютър днес ни пречи инженерната страна. Експерименталните устройства вече са достъпни за хората", подчерта той. Част от разговора вижте в краткото видео, а целият откъс от гостуването на Кереков и Михайлов може да проследите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 66   Още видео0 гласа