Икономическият растеж в България остава стабилен, но догонването на останалата

Икономическият растеж в България остава стабилен, но догонването на останалата ...

......... пъти повече емисии от средното за ЕС и изразходва 3 пъти повече енергия на единица БВП. От 2005 г. насам не е постигнат напредък. Качеството на атмосферния въздух продължава да буди сериозна загриженост. България продължава да е сред държавите членки с най-много смъртни случаи, дължащи се на замърсяването на въздуха.


Ръководството на БНБ обяви, че от 1 юли 2018 година

Ръководството на БНБ обяви, че от 1 юли 2018 година ...

......... трябва да изготви и да представи на Централната банка и съответно БНБ да одобри", уточни Менда Стоянова.Според нея законът е разписан в полза на потребителите. Кредитните институции да не могат да си изготвят по-висок от сегашния индекс и да вдигнат лихвите, напротив дори е възможно банките да свалят още лихвите.


Ако сте прекалено заети в началото на лятото и засега

Ако сте прекалено заети в началото на лятото и засега ...

......... лесно, но ако попаднете на по-некачествен продукт, има опасност да се обринете. Макар да не проникват дълбоко в кожата, автобронзантите могат да ни докарат куп проблеми. Цените им варират между 15 и 18 лева за опаковка и неслучайно не се продават в аптеките, а само в масовите магазини за козметика.


До 20% отстъпка очакват желаещите да си закупят скъпи слънцезащитни

До 20% отстъпка очакват желаещите да си закупят скъпи слънцезащитни ...

......... българска марка присъства масово във всички големи козметични магазини. Продуктите са насочени специално към деца, но са подходящи и за възрастни с по-чувствителна кожа. Кремовете и спрейовете са допълнително обогатени с хидратиращи масла, които пазят не само от вредните лъчи, но и от изсушаване от солената вода и морския бриз.


След бума на жилищни кредити, който се получи миналата година

След бума на жилищни кредити, който се получи миналата година ...

......... и фирмите, които ги обслужват, в края на миналия месец възлизат на 48,343 млрд. лева. Увеличението е с 5,9% спрямо година по-рано, при 5,5% годишно нарастване през март. Предупрежденията от БНБ за увеличаване на риска при повишените нива на кредитиране в държавата не спират да валят от началото на годината.


В сряда ЕП ще предложи на Европейската комисия да бъде

В сряда ЕП ще предложи на Европейската комисия да бъде ...

......... на данните за пробега е забранено в 26 държави от ЕС, но само в 10 страни съществуват възможности за проверка, а едва шест признават промяната в тези данни за престъпление. ЕП очаква ЕК да вземе мерки, включително с налагането на нови защити за новопроизведените автомобили, до лятото на идната година.Пловдивската компания

Пловдивската компания "Биомашиностроене" АД стъпка по стъпка реализира краткосрочната си ...

......... че общият брой на заетите няма да надхвърля 350 души. В момента там работят 240 души. Планира се в собствен център за кадри, който ще се изгражда тази година, да се обучат нови работници. В него ще се подготвят специалисти по обработка на метали - шлосери, заварчици, стругаро-фрезисти и монтажници.


Скоро агенти под прикритие от ДАНС може да станат колеги

Скоро агенти под прикритие от ДАНС може да станат колеги ...

......... Борисов. Предложението вече е внесено за разглеждане и одобрение в Министерски съвет. Ако проектът бъде приет, тайните агенти на ДАНС ще влизат под прикритие в министерства и ведомства, органи на местно самоуправление и местна администрация, както и във фирми, без знанието и разрешението на съответните ръководства.Още четете във вестник "Марица"


2700 незаети работни места има в сферата на туризма по

2700 незаети работни места има в сферата на туризма по ...

......... по заетостта в Бургас. Най-търсените длъжности са камериерка, сервитьор, работник, готвач, барман, продавач-консултант, хигиенист, администратор хотел, общ работник, помощник готвач и много други, свързани основно със сферата на хотелиерството и ресторантьорството, посочи Пенка Кирилова. От тази година към Бюрото по труда започват и курсове за обучение на туроператори и сервитьори.


От няколко месеца таксиметровите компании и шофьори настояват да се

От няколко месеца таксиметровите компании и шофьори настояват да се ...

......... би трябвало да се съобрази”, коментира Спас Атанасов, председател на Браншовата камара на таксиметровите шофьори. „При положение, че в момента повечето компании в София карат на 0,77 - 0,78 лева, не би трябвало минималната цена да надхвърля тази. Живеем в пазарна икономика”, коментира Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет.


Предистория Процедурата по избор на концесионер за Летище Пловдив стартира

Предистория Процедурата по избор на концесионер за Летище Пловдив стартира ...

......... технология за превръщане на изолационните материали от „пенсионирани“ самолети в изолация за строителството. Пловдив като най-близкото географски до Китай летище от ЕС би могъл да стане логистична дестинация за интермодален транспорт. Тук могат да се докарват големи количества стоки, които с камиони да се превозват до другите страни в ЕС.HomeBag.bg предлага редица удобства на клиентите си под тепетата -

HomeBag.bg предлага редица удобства на клиентите си под тепетата - ...

......... тях. И за да се отърсите от всичките си страхове, HomeBag.bg гарантира, че ако нещо от доставката или продуктите не Ви хареса - може да върнете артикула или цялата поръчка. Без риск, без излишни разходи. Просто се доверете и опитайте! С HomeBag.bg си подарявате време за вас и Вашето семейство.


Китайските инвеститори от Hainan Airport Group, които взеха на концесия

Китайските инвеститори от Hainan Airport Group, които взеха на концесия ...

......... на транспорта, а вчера се видяха и с изпълнителния директор на Летище Пловдив Христо  Щерионов. В следващите седмици предстои да бъде структурирано и търговското дружество, което ще оперира на аеропорта, както и да бъде избран мениджмънтът. По отношение на оперативните щатове концесионерите най-вероятно ще разчитат на сегашните кадри на летището.


Четири  са постъпилите оферти в обществената поръчка за изграждане на

Четири  са постъпилите оферти в обществената поръчка за изграждане на ...

......... цялостно завършен строящият се в момента четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив - Асеновград от км 14+860 до км 25+150. Индикативната стойност на строително-монтажните работи е 2,6 млн. лв. без ДДС. Проектът ще се финансира със средства от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 6 месеца.


Служители на Google протестно напускат работа заради участието на технологичния

Служители на Google протестно напускат работа заради участието на технологичния ...

......... до Пичай се отбелязва, че Google „не трябва да бъде в бизнеса с войната”. Служителите настояват Google да прекрати участието си в проекта. Те припомнят предишното мото на компанията „Не бъди зъл”, предупреждавайки, че проект Maven непоправимо ще навреди на компанията и на способността й да се конкурира за таланти.


Мащабната конференция по международна търговия - М.О.Т., ще се състои

Мащабната конференция по международна търговия - М.О.Т., ще се състои ...

......... продажбите извън България (Румъния, Япония и Западна Европа), логистика, счетоводство, разплащания, Dropshiping, SEO за външен пазар и още много. Добри практики и съвети с лектори от Viber, Superhosting.bg, DHL Express Bulgaria, SEOMAX.BG, Paysera.bg и още много специалисти. Програмата и темите са обявени в сайта. За повече информация и записване: https://mot.digital4plovdiv.com/Багер товарач марка “Hidromek” с година на производство 2007г. с

Багер товарач марка “Hidromek” с година на производство 2007г. с ...

......... 40 дка. в местността „Пайталка“ гр. Сопот и гаражна клетка на ул. „Македония“38 в гр.Пловдив с първоначална цена 4 875 лв. За повече подробности относно тези и други търгове предлагани от Агенцията и необходимата документация към тях, посетете официалната интернет страница www.nap.bg в обновената рубрика “Продажби“ .         


Представителите на HNA Group, част от консорциума, спечелил концесията на

Представителите на HNA Group, част от консорциума, спечелил концесията на ...

......... в момента гостуват на Областния управител Здравко Димитров. Инвеститорите вече са имали разговор с изпълнителния директор на летището Христо Щерионов. Предтстоят им срещи с кмета на Пловдив Иван Тотев и представители на Фонда за развитие на летището, в който членуват общините от пловдивска област. Очаквайте подробности от първите разговори.  


За поредна година магазини ВеТо се включват в инициативата за

За поредна година магазини ВеТо се включват в инициативата за ...

......... – Илиян Николов – 0888 451 068    „Шарени сме, толкова сме шарени. В спомените, които имаме, моментите, които пазим, преживяванията, които сме изпитали, хората, на които сме помогнали. Хора сме! Все различни и все еднакви.  Даваме и помагаме , винаги и в нужда !”                                                                                                            Из откъс от ученическо есе


Турция е пазарът, на който ще започне масовото предлагане на

Турция е пазарът, на който ще започне масовото предлагане на ...

......... да се превърне в голям играч и в елитния клуб на автомобилостроенето.Колкото и сложна да изглежда задачата да се създаде автомобил от нищото, е ясно, че ако това е държавна цел, то страна с ресурсите и възможностите на Турция ще има нужда от малко време, преди да реализира целта си.


Пловдив и Одрин чертаят обща икономическа карта Средното възнаграждение за

Пловдив и Одрин чертаят обща икономическа карта Средното възнаграждение за ...

......... тях са българско-турски - с Несебър, Ямбол и Маджарово. По съвместен проект работят и със Служба гражданска отбрана в София. За топлите отношения между двете страни кметът даде и друг пример - Желязната църква в Истанбул и османската джамия в Разград, които са реставрирани съответно с турски и български средства.


От 14 до 20 май Kaufland България обогатява асортимента си

От 14 до 20 май Kaufland България обогатява асортимента си ...

......... екипът от винени дегустатори на DiVino определя топ 50 на българските вина и след повторно оценяване награждава първите 20. Въз основа на резултатите се оформят и годишните награди на DiVino за най-добро българско червено вино, бяло вино, розе, специално вино (пенливо или десертно) и най-добро вино от български местен сорт.


Ноам Чомски е вероятно най-великият американски интелектуалец, който в някакъв

Ноам Чомски е вероятно най-великият американски интелектуалец, който в някакъв ...

......... кръчмица е трябвало да платят 9.90 евро за пържено яйце, т.е. 19.80 евро за две пържени яйца, които са придружени от две филии препечен хляб. Общата сметка за две пържени яйца, една порция картофи със сирене, пилешко гиро и две напитки и точно 40.80 евро. Е, добър апетит.    


Турската компания „Акташ Холдинг“ отбелязва тази година 80 години от

Турската компания „Акташ Холдинг“ отбелязва тази година 80 години от ...

......... Ден на отворените врати. На него са поканени абитуриентите от следните училища: Професионална гимназия по машиностроене, Професионална гимназия по електротехника и електроника, Професионална гимназия по транспорт „Гоце Делчев“, Професионална гимназия по механотехника „Професор Цветан Лазаров“, Професионална гимназия „Цар Иван Асен II - Асеновград“ и Професионална гимназия по селско стопанство - гр. Куклен.


На всеки любител на музиката, който използва слушалки, му е

На всеки любител на музиката, който използва слушалки, му е ...

......... в източника на устройството и имат обхват от около 10 метра. Най-големият недостатък при този тип, е че има леко разминаване между звука и картината. Безжичните слушалки изискват захранване под формата на вградена батерия или стандартни батерии за еднократна употреба. Bluetooth слушалките трябва да издържат между 8 и 12 часа.


Сайтът Job Finder представлява интелигентен и лесен начин да намерите

Сайтът Job Finder представлява интелигентен и лесен начин да намерите ...

......... въпроси в т.нар. „Кариерна викторина“. По този начин платформата може да фокусира само работните места, които са подходящи за вас. След като отговорите на въпросите, пред вас ще се открие онлайн списък с предложения за работа, които съответстват на уменията, които притежавате, и сферата, която предпочитате. Услугата е абсолютно безплатна.


Български учени създадоха робот, с който могат да се инспектират

Български учени създадоха робот, с който могат да се инспектират ...

......... визуална инспекция на корпусите, АРМУС да проверява и качеството - наличие на нарушения по заварките, по повърхностното покритие и други. Вече е подадена заявка за патентоване на изобретението, а първата експертиза е показала, че няма друга подобна система в световен мащаб. Производствената стойност на робота е под 5  хил. евро


Катя Лерца, която на 13 май м.г. прегази пътния полицай

Катя Лерца, която на 13 май м.г. прегази пътния полицай ...

......... е било връчено прокурорското постановление и е оставила книжката и талона си. Според адвоката на Лерца Димитър Марковски майчинският инстинкт на Катя е взел превес и затова е седнала зад волана. Той съобщи, че фактът, че прокурорската заповед е била връчена по-късно, нарушава правото на защита на подсъдимата. /Марица.бг  


Сградите на Хуманитарна гимназия

Сградите на Хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий" и ...

......... да направят ремонт на част от сградата, тъй като се увеличават паралелките. Малката "Лиляна" - сградата на СУ "Патриарх Евтимий", където се обучават началните класове, ще получи от градската хазна 90 000 лева за спешен ремонт на спортната площадка. Тя е строена през 1984 г. и асфалтът е напукан.  


Токът ще поскъпне от юли с по-малко от натрупаната инфлация

Токът ще поскъпне от юли с по-малко от натрупаната инфлация ...

......... Това обяви шефът на КЕВР Иван Иванов, пише DotBG. Според експерти увеличението дори ще е под 2%. Енергийните дружества поискаха скок между 5 и 16 на сто. Като кажа, че увеличението ще бъде под инфлацията, това означава, че комисията изпълнява важната функция да не позволи произволното ѝ нарастване, каза Иванов.


Сметка от кръчма, от която нищо не се разбира, взриви

Сметка от кръчма, от която нищо не се разбира, взриви ...

......... за доктор, а станеш сервитьор“, коментира потребител веселяк във фейсбук. Реакцията му пък отприщи лавина от още по-астраумни предположения. Ето част от тях: Тоя сервитьор бая хубаво лекува пациентите си Баш доктор Шокова терапия -най -добрата ....... Тоя направо избива бацила...нема те повтори - гаранция! Тoва е епикриза, баце!  


Първите за сезона родни череши удариха ценови рекорд. На Четвъртък

Първите за сезона родни череши удариха ценови рекорд. На Четвъртък ...

......... килограм жълт и зелен фасул струва 5,50 лв., а лютите чушки са стигнали 6 лв. Зелето, което в масовия сезон пада до 20 стотинки, сега е 1,50 лв. за кило. Най-скъпите български розови домати са 5,50 лв., а краставиците - 3 лв. Криви могат да се закупят и двойно по-евтино.


Кариерен форум на Германо-българската индустриално-търговска камара и ТУ-Пловдив събира бизнеса

Кариерен форум на Германо-българската индустриално-търговска камара и ТУ-Пловдив събира бизнеса ...

......... – JOB & KARRIERE 2018 PLOVDIV, организиран от Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК), е да събере на едно място млади и добре подготвени хора с работодатели, търсещи подходящите служители и стажанти. Част от фирмите-изложители са големи мултинационални компании като TELUS International Europe, Kaufland Bulgaria, EVN Bulgaria, Liebherr-Hausgeräte Marica и др.  


EIT Health удължи срока за кандидатстване в конкурса за стаиртъпи 

EIT Health удължи срока за кандидатстване в конкурса за стаиртъпи  ...

......... стартъпи и малки и средни компании, които са насочени към пазара в Китай с програмата си  Go2China. Програмата предоставя вътрешно познание за пазара, срещи с рискови капиталисти и ключови фигури за взимане на решения, както и представители на високо равнище на правителството в Шенжен. Желаещите могат да кандидатстват до 14-ти май.


Какви са условията за наемане на работа на непълнолетните, обясни пред

Какви са условията за наемане на работа на непълнолетните, обясни пред ...

......... е, че при непълнолетните лица този комплект от документи - длъжностна характеристика и оценка на риска на работното място, се изискват предварително, за да може да се прецени дали конкретната работата би оказала вредно влияние върху психиката и физиката на детето", обясни експертът в Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда".


Пловдив няма да получи тази година  финансова помощ по програма

Пловдив няма да получи тази година  финансова помощ по програма ...

......... е паметник на културата, и на детска ясла „Вълшебно детство” на обща стойност 220 000 лева.  Сега за двата обекта ще се търсят средства от градския бюджет, каза още Топчиева.  В зданието на Общината покривът тече, а мазилката откъм двора е олющена, заради което месеци наред мястото е опасано с лента.


    Всички сме виждали в края на сезон крещящите

    Всички сме виждали в края на сезон крещящите ...

......... интерес на клиента, предупреждава авторът. Офертите с крайно ниска цена вече не са изключение, а норма. Но дали всяка сделка е наистина сделка? Ако настроенията към тях се влошават, игрите с намаляването на цените ще стават все по-вреден за бранда маркетинг инструмент, който намалява потребителското доверие, предупреди Елуд. От manager.bg


Българските производители на високоалкохолни напитки изпращат мостри за участие в

Българските производители на високоалкохолни напитки изпращат мостри за участие в ...

......... за първи път с Grand Gold медал. Spirits Selection е единственият пътуващ конкурс в света и единственият, който прави проверка на качеството на наградените напитки. Последните три държави-домакин на Spirits Selection са Чили (2017 г.), Мексико (2016 г.) и Китай (2015 г.). Представителят на Конкурса за България е „Пробежекс“.  


Европейската комисия настоява за орязване с около 10 процента на

Европейската комисия настоява за орязване с около 10 процента на ...

......... мерки в селските райони, ще бъдат заместени от т.нар. финансови инструменти - кредитни или гаранционни", каза зам.-председателят на БАСЗЗ. Така на практика проектите няма да се финансират безвъзмездно, а бенефициентът - фермерът, ще трябва да връща получената финансова помощ, но при по-благоприятни лихвени нива в сравнение с традиционните банкови кредити.


Десетки тирове ще блокират движението в София в рамките на

Десетки тирове ще блокират движението в София в рамките на ...

......... без работа у нас, а десетки фирми със сериозни обороти да фалират. По тази причина те подготвят национално съвещание в столицата на 15 май, а ден по-късно – на 16 май национален протест пред Народното събрание. В същия ден шофьори с тирове ще направят мирно шествие из улиците на София.


Американският производител на електрически автомобили Tesla харчи толкова пари, че

Американският производител на електрически автомобили Tesla харчи толкова пари, че ...

......... без средства. Въпреки доказаната издръжливост на Tesla, много пазарни наблюдатели изразиха опасения за краткосрочното бъдеще на компанията. Според Moody’s компанията се нуждае от още 2 млрд. долара, за да изкара календарната година, докато основателят на Kynikos Associates Джим Чанос заяви, че компанията се е запътила към „сблъсък с тухлена стена“.


Консервната фабрика

Консервната фабрика "Адела" в с. Ново село окончателно отиде в ...

......... сладкарски бизнес, през супермаркет до гъбопроизводство и консервиране на гъби. През 1997 г. избрахме да се развиваме в посока консервиране на зеленчуци и оттогава насам неуморно работим в тази посока. През 2013 г. завършихме и оборудвахме новата ни фабрика, която отваря за нас врати към нови пазари и възможности за развитие.


Kapиepa в ceĸтopa нa инфopмaциoннитe тexнoлoгии e иcтинcĸa мeчтa зa

Kapиepa в ceĸтopa нa инфopмaциoннитe тexнoлoгии e иcтинcĸa мeчтa зa ...

......... oт 100 xиляди cпeциaлиcти. Eтo и ĸaĸ изглeждa aĸтyaлният cпиcъĸ зa тaзи гoдинa:   1. Јаvаѕсrірt; 2. НТМL; 3. Саѕсаdіng Ѕtуlе Ѕhееtѕ (СЅЅ); 4. Ѕtruсturеd Quеrу Lаnguаgе (ЅQL); 5. Јаvа; 6. Ваѕh/Ѕhеll; 7. Руthоn; 8. С#; 9. РНР; 10. С++; 11. С; 12. ТуреЅсrірt; 13. Rubу; 14. Ѕwіft. източник: money.bg


Личната оценка на българите за работата им е по-скоро добра,

Личната оценка на българите за работата им е по-скоро добра, ...

......... нива като сегашните (47% през този месец), а очакванията за намаляване на безработицата се движат напоследък на нива около и над 10%, като този месец са 14%. Всичко това означава, че песимизмът за трудовите перспективи остава преобладаващ, но намалява.Как синдикатите ще отбележат Международния ден на труда - на стр. 10


Пловдив ще бъде във фокуса на бизнеса, политиците и дипломатите

Пловдив ще бъде във фокуса на бизнеса, политиците и дипломатите ...

......... представители на бизнеса от цяла Европа.Ще поставим въпроса как България може да се възползва още по-добре от възможностите, които Европейският съюз ни предоставя. Ще търсим къде не успяваме и къде можем повече. Искаме форумът да се превърне в интелектуална дискусия. Това заяви програмният директор на Центъра за либерални стратегии Даниел Смилов.


В днешно време обичаме да говорим за лесни пари, работа

В днешно време обичаме да говорим за лесни пари, работа ...

......... първо да разпитат за реномето на фирмата, преди да се хвърлят в дълбокото. При разговора с бъдещия работодател трябва да се уточни и ориентировъчното заплащане. На пазара има и много малки фирми, които се опитват да съберат повече клиентела, като подбиват цените. Така се обезценява и трудът на самите хамали.


През 2017 г. линията на бедност общо за България e

През 2017 г. линията на бедност общо за България e ...

......... без образование, живее в бедност. Приблизително 32 пъти по-малко, или 2,5% са децата, чиито родители са с висше образование и живеят в риск от бедност. Рискът от бедност при децата в домакинства с родители със средно образование е шест пъти по-висок от този при децата с родители с висше образование.


Лятото и началото на отпускарския сезон носят не само хубави

Лятото и началото на отпускарския сезон носят не само хубави ...

......... бензиностанции - както в големите вериги, така и в по-малките. Транспортните горива се очаква да са поскъпнали с 5,1% до края на 2018 г. Това е записано в пролетната макроикономическа прогноза, изготвена от Министерство на финансите (МФ) и публикувана на сайта на ведомството. Очаквайте подробности в marica.bg и в. „Марица”!


В икономическия годишник на Търговско-промишлена камара Пловдив е посочено, че

В икономическия годишник на Търговско-промишлена камара Пловдив е посочено, че ...

......... заети с  информационните технологии и информационните услуги. Най-висок ръст - 141,62 %, постигат фирмите, заети с производството на основни метали и метални изделия. За това допринася и ръстът на добивната промишленост - 120 %, производството на компютърна и комуникационна техника - 124,34 %, производството на електрическа и топлинна енергия -133,18 %.


  Съюзът на превозвачите в България готви мащабен протест в

  Съюзът на превозвачите в България готви мащабен протест в ...

......... е 5% , то новите разходи и намаляването на курсовете ще „изяде” този процент, а фирмите ще започнат да фалират масово”, смятат от бранша. По тази причина те подготвят национално съвещание в столицата на 15 май, а ден по-късно – на 16 май национален протест пред Народното събрание.    


  Днес изтича срокът за подаване на декларациите за облагане

  Днес изтича срокът за подаване на декларациите за облагане ...

......... към хазната може да стане и във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.


Металургия, енергетика, лека промишленост, търговия и транспорт са сред отраслите,

Металургия, енергетика, лека промишленост, търговия и транспорт са сред отраслите, ...

......... в нефинансовите предприятия за областта. През 2016 г. в сектор „Строителство” са реализирани нетни приходи от продажби за 786 млн. лв. по текущи цени. В сравнение с предходната година относителният дял на сектора в общия обем на нетните приходи от продажби за нефинансовите предприятия намалява с 3.0 пункта до 3.5%. /Марица.бг


На пазара вече има български ягоди, но цената е като

На пазара вече има български ягоди, но цената е като ...

......... Конаре, хвалят стоката си продавачите. И е вярно, че за разлика от вносните нашите ягоди пръскат аромат на метри от сергиите.  Като някой се оплаче от скъпотията, търговците вдигат рамене - така взимат от производителите. "Хората труд са положили, трябва да изкарат по нещо. Цените скоро ще паднат", успокояват продавачите. /Марица.бг


Феновете на българска бира отново са разочаровани. Преди няколко години емблематичният

Феновете на българска бира отново са разочаровани. Преди няколко години емблематичният ...

......... Благоевград бяха закупени от „Карлсберг България“АД. Той е собственост на датския пивоварен концерн „Carlsberg Group", който има и база в Сърбия. Само в пивоварна "Пиринско" в Благоевград бяха инвестирани 5 млн. лева за иновативна технология в пречистването на отпадните води от производството, което поставя въпроса кое налага марката да се произвежда при комшиите. /Марица.бг


Новият интерфейс на Gmail е най-доброто нещо, което се случвало

Новият интерфейс на Gmail е най-доброто нещо, което се случвало ...

......... всички останали услуги на Google. Или иначе казано, ако нямате подобен мейл, няма да можете да ползвате услугите на една от най-скъпите и популярни компании в света.С оглед факта, че Abv.bg нямат алтернатива на тази услуга, съвсем нормално е да очакваме, че в бъдеще бройката на техните потребители ще намалява.


  До месец май 2019 г. проблемът с двойните стандарти

  До месец май 2019 г. проблемът с двойните стандарти ...

......... когато имат яснота“, каза той. На финала на разговора Маргаритов обобщи, че с новите правила „така, както можем сега и го направихме, да кажем, че „детската майонеза“ не може да е „детска“, защото не е различна, така ще можем да кажем, че шоколадът „Х“ не е такъв, защото е различен“.


Автомобилната компания Ford започва да реализира своята нова производствена програма

Автомобилната компания Ford започва да реализира своята нова производствена програма ...

......... няма да бъде свалян от продуктовата линия.Първите автомобили Ford Focus Active ще бъдат внесени от Китай в средата на 2019 година.Причината за тази радикална промяна е търсенето на все повече SUV модели в целия свят и в частност в САЩ. Автомобилната компания генерира сериозна загуба от Fusion, Focus, и Fiesta.


Kитaйcĸият ĸoнглoмepaт НNА Grоuр Со., пoд нaтиcĸa дa нaмaли дългoвaтa

Kитaйcĸият ĸoнглoмepaт НNА Grоuр Со., пoд нaтиcĸa дa нaмaли дългoвaтa ...

......... дa ce oтъpвe oт бизнecи, ĸoитo ce cмятaт зa "cпeĸyлaтивни" cпopeд нoвитe нapeдби нa ĸитaйcĸoтo пpaвитeлcтвo. ТІР e гeнepиpaлa 517 милиoнa eвpo пpиxoди минaлaтa гoдинa, ĸaĸтo и 49 милиoнa пeчaлбa. Дo 2020 ĸoмпaниятa cи e пocтaвилa цeл пpиxoдитe дa cĸoчaт дo eдин милиapдa дoлapa чpeз пpидoбивaния и paзшиpeниe нa дeйнocттa.


Анализаторът от KGI Securities Минг-Чи Куо прогнозира, че бъдещият 6.1-инчов

Анализаторът от KGI Securities Минг-Чи Куо прогнозира, че бъдещият 6.1-инчов ...

......... вид заместител на 3D Touch. Анализаторът твърди, че той ще бъде интегриран във всички модели на Apple през 2019, които ще използват технологията "Cover Glass Sensor" (CGS). Минг-Чи Куо също така очаква 6.1-инчовият модел с LCD дисплей да осигури между 65 и 75% от продажбите на iPhone през годината. Източник: MacRumors


Освен депозитите жилищата са другият магнит за парите - с

Освен депозитите жилищата са другият магнит за парите - с ...

......... с между 9 и 12%. Извън покупките на имоти вероятно темповете на нарастване на депозитите ще изостават през тази и следващите 1-2 години от увеличението на потреблението най-вече на други стоки с дълготрайна употреба, както и от очакваните по-големи разходи за здравеопазване и образование. Още по темата четете тук.  


  Голяма верига магазини за хранителни стоки в Пловдив търси

  Голяма верига магазини за хранителни стоки в Пловдив търси ...

.........   Голяма верига магазини за хранителни стоки в Пловдив търси работници. В актуалната брошура на супермаркети „Лекси” има обява за набиране на персонал. Предлага се работа за няколко позиции: готвач, помощник-готвач, продавач-консултант, служител за зареждане на щандове/витрини, складов работник/шофьор.


Над 5 млн. лева дължат на Община Пловдив за данък

Над 5 млн. лева дължат на Община Пловдив за данък ...

......... не са платени за  2013 - 2015 г., а сградата, която попада в архитектурно-историческата зона,  беше скандално бутната в началото на 2016 г. Оттогава собствениците на „Одрин 8” и Община Пловдив водят съдебни дела, като междувременно администрацията се надява с помощта на съдия-изпълнител да си прибере  парите за рухналия склад.


Гърците са започнали да изостават финансово и не могат да

Гърците са започнали да изостават финансово и не могат да ...

......... Според Евростат сериозно материално изоставане означавало, че гражданите не са в състояние да плащат сметките си за отопление, да разполагат със средства за неочаквани разходи, да харчат за месо или риба, за почивка извън дома, за автомобил и други. Този процент в Европейския съюз е бил най-висок през 2012 г.


Над 90 ученици от шест държави решават бизнес казуси в 

Над 90 ученици от шест държави решават бизнес казуси в  ...

......... присъстват на „ТФ фест“, за да се запознаят с неговия опит, посочи той. Тази година ще се представят 125 тренировъчни фирми на гимназисти и студенти от България, Люксембург, Румъния, Сърбия и Черна гора. Те ще демонстрират своите компетентности по бизнес мениджмънт на 26 и 27 април в Международен панаир Пловдив.


Секторът, в който работят 48 000 души у нас и

Секторът, в който работят 48 000 души у нас и ...

......... Към днешна дата у нас има 389 компании, които се занимават с аутсорсинг дейност, като 53% от тях са т.нар. компании „с изнесени услуги”. Останалите 47% предлагат услуги в областта на информационните технологии. Броят на колцентровете е 208. Близо 70% от търсенето на офис площи е именно от тези фирми.


Премиерът Бойко Борисов ще открие престижен икономически форум в Пловдив,

Премиерът Бойко Борисов ще открие престижен икономически форум в Пловдив, ...

......... е бил генерален секретар и ковчежник на Съвета на американските търговски камари със седалище в Европа  и генерален секретар на Съвета за бизнес Гърция-Турция. Той е и основател на Съвета за бизнес за Гърция-САЩ, гръцко-унгарският бизнес съвет, гръцко-египетския бизнес съвет, а през 2006 г. създава Бизнес съвет Гърция-Сърбия, който председателства.


Пловдив ще събере млади специалисти по икономика, мениджмънт, бизнес администрация

Пловдив ще събере млади специалисти по икономика, мениджмънт, бизнес администрация ...

......... Европейската седмица на малките и средни предприятия и е представено като добра практика за подготовка на младите хора по предприемачество, креативност и иновативност. Организатор на изложението „Млад предприемач“ е Центърът на учебно-тренировъчните фирми към Министерството на образованието и науката, а форумът е част от проекта „Мост между училището и бизнеса“.


Почти половината от вносните храни се продават двойно и тройно

Почти половината от вносните храни се продават двойно и тройно ...

......... за храните в Източна и Западна Европа. В нея се настоява практиката да бъде забранена с директива.Преди дни евродепутатите Емил Радев, Андрей Новаков и Филиз Хюсменова внесоха изменения в Доклада за разликите в качеството на някои продукти в Европейския съюз и за въвеждането на минимални стандарти на храните и напитките.


Европейската комисия ще предложи пренасочване на еврофондовете от Източна към

Европейската комисия ще предложи пренасочване на еврофондовете от Източна към ...

......... структурни фондове отиваха основно в новите страни, като от настоящия бюджет от €350 млрд. евро за 2014-2020 г. 77 млрд. са предназначени за Полша, 22 млрд. - за Унгария и 14 млрд. - за Словакия. България взема близо 11 млрд. евро за настоящия програмен период. Още по темата четете ТУК


Презареди гардероба: 60 лева за опръскани дънки Правилото при роклите

Презареди гардероба: 60 лева за опръскани дънки Правилото при роклите ...

......... Моделите струват около 35 лева. Другите поли са свободни и къси. Цветовете са тъмни, обикновено черно, а върху тях са изобразени цветя. Това най-често са рози или лалета. Струват до 35 лева. Абсолютно същите флорални шарки върху черно са новата мода в клиновете. Те се продават на цени до 25 лева.