Бизнес Зона


Червено вино сира и мерло ще се лее на Дионисиевото

Червено вино сира и мерло ще се лее на Дионисиевото ...

... Италия“.Специалистите ще видят нови технологии, машини и материали за лозарството, винарството и хранителната индустрия, както и иновации за селското стопанство, демонстрирани на изложбата „Агра“, която се провежда по същото време.Трима посетители ще спечелят наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив: бензинова косачка „Гардения 20“, водоструйка „Керхер К2“ и електрическа фреза GD601.


Какво очаква Даниел Кретински от щандовете на Metro, залязващата звезда

Какво очаква Даниел Кретински от щандовете на Metro, залязващата звезда ...

... момента вече има по два магазина в двата най-големи града в страната, както и по един в Бургас, Варна, Русе, Плевен, Велико Търново, Стара Загора и Благоевград. През август миналата година румънски медии съобщиха, че германската верига за бързооборотни стоки смята да продаде имотни активи в България и Румъния. Investor.bg


От 1 април 2019 г. всички касови бележки, които получаваме

От 1 април 2019 г. всички касови бележки, които получаваме ...

... НАП допълват още, че доработването на фискалните системи на бензиностанциите съгласно последните изисквания в Наредба Н-18 няма да изискват допълнително изпитване, тестване и одобрение от Българския институт по метрология. Допълнителна информация за промените, свързани с отчитането на оборотите може да се получи на телефона на Информационния център на НАП 070018700.Няколко дни, след като бизнесът за пореден път обяви, че

Няколко дни, след като бизнесът за пореден път обяви, че ...

... позволява всеки гражданин да проверява валидността на касовите бележки, които получава със сканирането на QR код. Приложението е достъпно безплатно за устройства с операционни системи Android и iOS. По този начин ще бъде засилен гражданският контрол и всеки, който иска може да провери дали търговецът, от който пазарува, е коректен.


Ако си търсите работа, вижте какви свободни места се отварят

Ако си търсите работа, вижте какви свободни места се отварят ...

... дърво5 Работник,повърхностна обработка на дърво3 Монтажник,дограма1 Готвач5 Окачeствител,кожи1 Рецепционист1 Работник,кухня10 Монтажник, самолетни конструкции2 Шофьор,товарен автомобил(международни превози)1 Пазач,въоръжена охрана1 Технически секретар Работни места за специалисти с основно и по-ниско образование1 Помощник-готвач3 Работник,повърхностна обработка на дърво3 Бояджия,изделия от дърво1 Чистач – хигиенист5 Работник, ръчна изработка на кожени изделия и аксесоари5 Шивач, кожа


„Днес официално премахнахме един двоен стандарт в ЕС, от който

„Днес официално премахнахме един двоен стандарт в ЕС, от който ...

... за пореден път се доказва ефективността на Европейския съюз, защото законодателство с такъв мащаб и ефект няма как да бъде прието от никоя държава индивидуално. Приетият текст предвижда след три години Европейската комисия да представи проучване дали е уместно изравняването на таксите да се отнася за всички валути в ЕС.Средната работна заплата в България мина за първи път границата

Средната работна заплата в България мина за първи път границата ...

... продължи със същите темпове, още в края на годината средното заплащане на програмистите, компютърните инженери и останалите заети в тази сфера ще достигне и надмине 3000 лв. месечно.Увеличението на средното заплащане също така е по-ниско от обещаното от премиера повишаване на заплатите на чиновниците със средно 10% за тази година.


Удар! Хванаха българина Ц.Ц. с милиони евро от Венецуела Милионите

Удар! Хванаха българина Ц.Ц. с милиони евро от Венецуела Милионите ...

... изпирането на пари (ЗМИП), тъй като те са задължени лица по чл. 4, т. 15 от него и са длъжни да прилагат всички мерки, описани в закона.Инвестбанк АД винаги е оказвала, оказва и ще оказва пълно съдействие на компетентните правоохранителни органи при изпълнение техните отговорности", се посочва още в съобщението.


До 15 март предприятията и самоосигуряващите се лица, които са

До 15 март предприятията и самоосигуряващите се лица, които са ...

... налага за всяко физическо лице, за което не е подадена информация или подадената информация не е коректна. Повече информация за попълването и подаването на справката по чл. 73, ал. 1 от ЗДДФЛ може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.


Докато индустриалци, политици и транспортни босове се надпреварват да строят

Докато индустриалци, политици и транспортни босове се надпреварват да строят ...

... фирми, управител на спортен клуб по плуване в Смолян и председател на Производствено-потребителна земеделска кооперация "Младост" с. Тюркмен.Относно продажбата на хотел "Беркут" той отказа коментар пред репортера ни под предлог, че е пенсионер, и хвърли топката към управителя Иван Маринов. Неговият телефон пък даваше или заето, или бе извън обхват.


Тази събота, 16 февруари 2019 г. от 11:00 до 15:00

Тази събота, 16 февруари 2019 г. от 11:00 до 15:00 ...

... с новоизградена инфраструктура и паркови зони. В съседство с жилищния парк е разположен Mall Plovdiv, а Гребната база и модерни спортни съоръжения са само на 10 минути пешеходно разстояние. Удобство добавят и разположените в близост хипермаркети, детски градини и училища, а на пешеходно разстояние могат да бъдат открити разнообразни ресторанти.Често в мрежите срещаме коментари и спекулации относно сделките за

Често в мрежите срещаме коментари и спекулации относно сделките за ...

... Google представляват своеобразно изнудване в полза на Аpple.Компанията на Тим Кук печели от клауза, която позволява на Apple да променя цената на "услугата" всяка година, а, ако Google откаже да плати, Apple лесно и бързо може да се договори с Microsoft и да внедри търсачката Bing в iOS устройствата си.


Виетнам изпраща 50 000 свои работници в България През 2019

Виетнам изпраща 50 000 свои работници в България През 2019 ...

... хора тук", категоричен беше представителят на КНСБ. Любослав Костов допълни, че страната ни трябва вместо да вкарва евтина работна ръка от различни страни, да работи за повишаването на доходите у нас, което така или иначе трябва да стане, за да приемем еврото и за да задържаме качествените специалисти у нас.


"Марица" разследва: 10 млн. са щетите от липсващите досиета Служителите

"Марица" разследва: 10 млн. са щетите от липсващите досиета Служителите ...

... Пенсионното. В случая със следването лицето получава удостоверение от вуза за периода, в който е било студент, и го представя в НОИ. Оттам се засича периодът - обикновено 4-5 г. След това сумата се внася по банков път. База за размера <210> е настоящият минимален осигурителен доход за самоосигуряващи се.


Директорите на детските градини започнаха масово да обявяват обществени поръчки

Директорите на детските градини започнаха масово да обявяват обществени поръчки ...

... лева без ДДС. Доставките са разделени на шест позиции за хляб, плодове и зеленчуци, мляко, месо и консерви. До преди няколко години снабдяването с храни на детските градини беше централизирано, при което доставчиците се избираха в община Пловдив за всички заведения. След това тази дейност беше прехвърлена на районните кметове.


Активен наемен пазар и осезаем ръст на новото строителство белязаха

Активен наемен пазар и осезаем ръст на новото строителство белязаха ...

... се случват“, обобщи Явор Костов, мениджър „Капиталови пазари“ в Cushman&WakefieldForton. Той очаква добра година за всички сегменти на инвестиционния пазар, като при офисите и индустриалните площи интересът е фокусиран в София. В офис сегмента доходността ще се задържи на 7.75-8% за първокласни активи, каквито бяха и нивата през 2018 г.Уникални винени желета, които превръщат еликсира в храна, са една

Уникални винени желета, които превръщат еликсира в храна, са една ...

... представяни другаде. Ценителите ще се запознаят с новите тенденции, налагани от български бутикови изби, както и с вина от Австрия, Португалия, Гърция и други страни. В уникалния Град на виното и деликатесите са разположени също щандове с храни и гурме специалитети на участници в изложбите „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“.


Азиатските акции поскъпват днес вследствие на надеждите на инвеститорите, че

Азиатските акции поскъпват днес вследствие на надеждите на инвеститорите, че ...

... а за последно едно евро се разменяше срещу 1.1285.Доларът поскъпна до шестседмичен връх от 110.55 спрямо йената.Цените на петрола днес бележат повишение след спада от вчера.Фючърсите на щатския лек суров петрол поскъпват с 0.3%, до 52.56 долара за барел. Цената на брентът нарасна с 0.6%, до 61.87 долара за барел.


Финансовият министър е готов на компромис, след като бизнесът заплаши

Финансовият министър е готов на компромис, след като бизнесът заплаши ...

... изменения в Закона за ДДС. С тях се забранява едновременната употреба на касов апарат и софтуер за управление на продажбите, без те да са свързани помежду си. Освен това софтуерът не може да бъде използван от търговците, ако не е получил одобрение от НАП за съответствие с новите изисквания. БНР


През 2019 година Виетнам цели да изпрати 120 000 виетнамци

През 2019 година Виетнам цели да изпрати 120 000 виетнамци ...

... работа в чужбина 2018 година е била пета поредна, през която броят на виетнамските работници, изпратени в чужбина, е надхвърлил 100 хил. Япония е останала най-големият чуждестранен трудов пазар за виетнамците, като е приела 68 737 работници, следвана от Тайван - 60 369 работници, и Южна Корея - 6538 работници.


8,9 млрд. евро влизат в българската икономика по план на

8,9 млрд. евро влизат в българската икономика по план на ...

... насоките на организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Георги Ганев посочи още, че относно рамката на изпиране на пари е необходимо да се транспонират директиви, да се направят допълнителни промени на ниво закон и да се приемат правителствени нормативни актове.Интервю с Георги Ганев четете в утрешния брой на вестник "Марица"Многогодишната финансова рамка на ЕС за периода 2021-2027 г., Еврозоната

Многогодишната финансова рамка на ЕС за периода 2021-2027 г., Еврозоната ...

... създаване до разрастването на предприятието* Социални инвестиции и умения - 4 млрд. евро - с тях ще се финансират проекти за развитие на социална инфраструктура, социални предприятия, образование, обучение, включително училища и университети, здравни и дългосрочни грижи, включително клиники, болници, първични здравни грижи, услуги по домовете, интеграция на уязвимите групи.


Радослав Кошков е новият регионален мениджър за България, Албания, Македония

Радослав Кошков е новият регионален мениджър за България, Албания, Македония ...

... eкипa нa Ѕсhnеіdеr Еlесtrіс пpeз 2000 гoдинa. Дoceгa e бил диpeктop пpoдaжби "Пapтньopcки кaнaли зa Бългapия". През годините е заемал ключови позиции в отделите Дистрибуция и Бизнес развитие, съобщиха от компанията. Дoceгaшният peгиoнaлeн мeниджъp Йoнyц Фapкaш ще зaeмe пoзициятa вицeпpeзидeнт Cтpaтeгичecкo paзвитиe зa Eвpoпa и Южнa Aмepикa в нaпpaвлeниe Eлeктpopaзпpeдeлeниe.


Бългapитe ca cпecтили 3,7 милиapдa лeвa пoд фopмaтa нa бaнкoви

Бългapитe ca cпecтили 3,7 милиapдa лeвa пoд фopмaтa нa бaнкoви ...

... 10% pacтaт влoгoвeтe нaд 50 xиляди лeвa дo нaд 1 милиoн лeвa.Haй-cepиoзнo yвeличeниe и кaтo бpoй, и кaтo cтoйнocт имa при депозитите нaд 500 xиляди дo 1 милиoн лeвa. Ha гoдишнa бaзa тe бележат сериозен ръст 20,3% дo 1668 бpoя и c 20,8% кaтo cтoйнocт дo oбщo 1,030 милиapдa лeвa.


В предходен коментар засегнахме темата за възможностите, които предоставя капиталовият

В предходен коментар засегнахме темата за възможностите, които предоставя капиталовият ...

... се стремите, и риска, който сте склонни да поемете. Авторът е лицензиран брокер на ценни книжа. Представеният анализ е единствено с информативна и дискусионна цел и не представлява инвестиционен съвет и/или препоръка. Както авторът, така и клиенти на посредника е възможно да притежават един и/или повече от коментираните финансови активи.


Според очаквания и изчисления на Агенцията по вписванията, около 85

Според очаквания и изчисления на Агенцията по вписванията, около 85 ...

... пререгистрацията. Заявяването на информацията за действителни собственици има декларативен характер и като част от базата данни на търговския регистър е публична и всеки има право на свободен и безплатен достъп, съгласно чл. 11 от ЗТРРЮЛНЦ. Агенция по вписванията припомня, че няма правомощия да дава задължителни указания по прилагане на законите.Публична дискусия по повод новите изисквания към касовите апарати, които

Публична дискусия по повод новите изисквания към касовите апарати, които ...

... в съответствие с изискванията на наредбата."Това дава на Националната агенция по приходите достъп до цялата база данни на дадения обект. И тук вече не говорим за фискализация на касов бон, а говорим за абсолютно целия бизнес на търговското дружество“, казва Ричард Алибегов - председател на Асоциацията на заведенията. Източник: bnr.bg


Въпросът - дали да празнуваме Трифон Зарезан или Свети Валентин

Въпросът - дали да празнуваме Трифон Зарезан или Свети Валентин ...

... от тях.Потопете се в магията на празника Свети Валентин с една незабравима вечер на любовта и виното! Сами изберете как да го отпразнувате. Комплекс "Лайпциг" ви предлага да намерите още един повод да кажете "Обичам те!" или "Наздраве!" или пък "Наздраве! Обичам те!". Нека пием истинско вино за истинска любов!


Тодор Капитанов, юрист, Национален секретар на КНСБ, консултант и специалист

Тодор Капитанов, юрист, Национален секретар на КНСБ, консултант и специалист ...

... бъде отнесен за решаване пред компетентния съд в 3-годишен давностен срок от деня, в който правото, предмет на иска, е станало изискуемо или е могло да бъде упражнено. При парични вземания изискуемостта се смята настъпила в деня, в който по вземането е трябвало да се извърши плащане по надлежния ред.


МВР е спряло от движение над 1000 коли заради незавършени

МВР е спряло от движение над 1000 коли заради незавършени ...

... хиляда лева. По-лесно обаче закъснелите шофьори и собственици на новозакупени автомобили могат да отидат в поделенията на Пътна полиция, където да завършат сделката си, да прехвърлят автомобилите и да заплатят единствено глоба от 200 лева. МВР напомня, че регистрацията трябва да бъде постоянният адрес или адрес на регистрация на собственика.


Нови електрически автобуси CityPioneer 2019, които всъщност са нова версия

Нови електрически автобуси CityPioneer 2019, които всъщност са нова версия ...

... електрически двигатели.За близо 40-те години вярна служба по булевардите и улиците на София и други големи наши градове, автобусите "Икарус" се превърнаха в символ на градския ни транспорт.Последните модели от тези автобуси бяха изведени от редовна експлоатация в София при доставката на новите "MAN Lion`s City" през 2014 г.Източник auto.blitz.bg


2019 г. ще е годината на вътрешния туризъм. Ще работим

2019 г. ще е годината на вътрешния туризъм. Ще работим ...

... напред, затова използваме и тази инициатива, за да надградим направеното, коментира министърът. Броят на реализираните нощувки надвишава 8,52 млн. и се увеличават с 1,7%. Приходите от нощувки на български граждани в местата за настаняване са 342,4 млн. лв., отчитайки ръст от 6,7 на сто спрямо периода януари- ноември 2017 г.


Остават по-малко от две седмици до обявяването на новите Galaxy

Остават по-малко от две седмици до обявяването на новите Galaxy ...

... зареждаме слушалките Galaxy Buds, които ще излязат на пазара през март.Слушалките ще представляват следващо поколение Gear IconX и ще имат 8GB вградена памет за музика. Цената им ще е 149 евро, но можем да ги вземем безплатно, ако предплатим за някой от новите Galaxy S10 модели преди 7 март. /lifestyle.bg


Туристическата група Thomas Cook обяви вчера, че е готова да

Туристическата група Thomas Cook обяви вчера, че е готова да ...

... на компанията през трите месеца до края на декември се е увеличила до 60 милиона лири.Нетният дълг възлиза на 1,6 млрд. паунда.Авиобизнесът обаче се справя много по-добре от туроператоския през миналата година и увеличава печалбата си с 35 милиона паунда. Печалбата на туроператора е паднала с 88 млн. паунда.Източник: econimc.bg


Февруари е времето, когато трябва да си кажем „Наздраве за

Февруари е времето, когато трябва да си кажем „Наздраве за ...

... Марково Тепе и първите 250 клиенти, направили покупка на стойност минимум 30 лева, ще получат специален празничен комплимент. Заповядайте в деня на любовта и виното между 11:00 и 19:00 часа на промо къта в Мол Марково Тепе, за да изтеглите вашата късметлийска награда - шоколадови сърца или бутилка червено вино.


Facebook вече позволява на потребителите си да трият съобщения от

Facebook вече позволява на потребителите си да трият съобщения от ...

... съобщението само за себе си, или за всички участници в чата. По принцип има вариант да премахнете нещо написано и след изтичането на 10-те минути, дадено от Facebook, но в този случай изтритото няма да е видимо единствено за вас, докато всички останали ще продължат да го виждат. Източник: dunavmost.com


„Цените преди месеци паднаха не заради протестите, а защото петролът

„Цените преди месеци паднаха не заради протестите, а защото петролът ...

... че нещата няма да вървят нагоре тази година и ако нещо не се случи на геополитическата сцена, цените ще останат в този диапазон.”Както е известно, най-масовият бензин А-95 стигна 2 лева за литър, дизелът се движи между 2,16 и 2,20 лева, а пропан бутанът – между 0,92 и 0,94 ст.


Златно време за търговците на касови апарати у нас! Голяма

Златно време за търговците на касови апарати у нас! Голяма ...

... сегашния си вид те вече създават сериозни трудности пред малкия и среден бизнес. Срокът за затваряне на търговски обект за срок от 30 дни в случай, че НАП установи нарушение, е невъзможно дълъг и ще доведе до фалит на много малки и средни фирми, считат от Българска асоциация на заведенията.


Цените на горивата тръгнаха нагоре. За седмица повишението е с

Цените на горивата тръгнаха нагоре. За седмица повишението е с ...

... от Българската петролна и газова асоциация .На такава развръзка се надяват и шофьорите, но са скептици."Мисля, че за летния сезон ще увеличат горивата драстично, когато хората започнат да пътуват повече", коментира Васил Янев.Експертите успокояват, че сегашното поскъпване няма да повлече нагоре и потребителската кошница заради риска от загуба на клиенти.


Facebook вече позволява на потребителите си да трият съобщения от

Facebook вече позволява на потребителите си да трият съобщения от ...

... изтриете съобщението само за себе си, или за всички участници в чата.По принцип има вариант да премахнете нещо написано и след изтичането на 10-те минути, дадено от Facebook, но в този случай изтритото няма да е видимо единствено за вас, докато всички останали ще продължат да го виждат. Източник: dunavmost.com


Бензиностанциите ще издават нов вид касови бележки. Те ще съдържат

Бензиностанциите ще издават нов вид касови бележки. Те ще съдържат ...

... 22.40 лева. Неотдавна от Българската петролна и газова асоциация обявиха, че търговците печелят по 1 стотинка от литър бензин и по 4 от литър дизел. Според примерната фактура думите им се оказват истина. Промяната в наредбата означава, че собствениците на бензиностанции трябва да синхронизират касовите си апарати с новите изисквания.


Eдин oт нaй-бoгaтитe xopa в Индия cтигнa дo фaлит, cлeд

Eдин oт нaй-бoгaтитe xopa в Индия cтигнa дo фaлит, cлeд ...

... кoйтo бeшe пpинyдeн дa oбeдини бизнeca cи в Индия c мecтния cи кoнкypeнт Іdеа Сеllulаr. Дpyги нaпycнaxa пaзapa, включитeлнo и Rеlіаnсе Соmmіnісаtіоnѕ. Към днeшнa дaтa Myкeш Aмбaни paзпoлaгa c нeтнo бoгaтcтвo oт oкoлo 50 милиapдa дoлapa, a тoвa нa нeгoвия бpaт e eдвa 2 милиapдa дoлapa, пoкaзвaт дaннитe нa Fоrbеѕ.


Системата за самообслужване постепенно започва да се разпространява и у

Системата за самообслужване постепенно започва да се разпространява и у ...

... както и време при самото обслужване. В случай, че има опашка, част от клиентите ще минават към касите, където ще бъдат обслужени от служител, а останалата част от хората - към машините за самообслужване. Друга положителна страна е, че именно заради липсата на персонал горивото ще бъде с по-ниска цена.


Актуални теми относно кандидатурата на България за присъединяване към ERM

Актуални теми относно кандидатурата на България за присъединяване към ERM ...

... ще се анализира икономическо управление на държавите членки, както и очакваните доклади за всяка държава в поредния европейски семестър. Той представлява цикъл на координиране на икономическите и фискалните политики в ЕС.Друга интересна тема, която ще се обсъди, са предстоящите европейски избори и какъв е политическият залог за бъдещето на ЕС.


Седмокласник от Дупница изпадна в алкохолна кома, след като се

Седмокласник от Дупница изпадна в алкохолна кома, след като се ...

... минути линейката на Спешен център – Рила пристигнала в Смочево. Дежурният лекар установил, че момчето е изпаднало в алкохолна кома, и веднага му дал медицински въглен, за да предизвика повръщане.Седмокласникът е приет в Спешен център – Дупница, а оттам е транспортиран до токсикологията в кюстендилската болница с опасност за живота.


Златно време за търговците на касови апарати у нас! Голяма

Златно време за търговците на касови апарати у нас! Голяма ...

... сегашния си вид те вече създават сериозни трудности пред малкия и среден бизнес. Срокът за затваряне на търговски обект за срок от 30 дни в случай, че НАП установи нарушение, е невъзможно дълъг и ще доведе до фалит на много малки и средни фирми, считат от Българска асоциация на заведенията.


Изгубиха нотариалния акт на стадион "Марица", станаха ползватели Ново 20

Изгубиха нотариалния акт на стадион "Марица", станаха ползватели Ново 20 ...

... не допусна, че Пловдив може да стане атрактивен за голямо лекоатлетическо състезание.На срещата с министъра кметът Иван Тотев анонсира, че с пари от Фонда на фондовете може да бъде финансирана и дългоочакваната реконструкция на плувен басейн "Младост", макар ремонтът на съоръжението също да е включен в капиталовата програма на общината.


Активен наемен пазар и осезаем ръст на новото строителство белязаха

Активен наемен пазар и осезаем ръст на новото строителство белязаха ...

... се случват“, обобщи Явор Костов, мениджър „Капиталови пазари“ в Cushman&WakefieldForton. Той очаква добра година за всички сегменти на инвестиционния пазар, като при офисите и индустриалните площи интересът е фокусиран в София. В офис сегмента доходността ще се задържи на 7.75-8% за първокласни активи, каквито бяха и нивата през 2018 г.


Пловдив отново е в челната десетка на

Пловдив отново е в челната десетка на "Файненшъл таймс“ в ...

... на инвестициите си. Между 5 и 8 международни компании влизат средно на година в икономиката на Пловдив. Данните показват непрекъснато разкриване на нови работни места и достигане на 75 000 заети в производството, 2,5% безработица в града и 4% в региона, което превръща Пловдив във водещ индустриален и образователен център.


Салатата стана по-скъпа от мръвката. За кило краставици и кило

Салатата стана по-скъпа от мръвката. За кило краставици и кило ...

... са отглеждани по иновативна технология аквапоника. Този начин позволява да се отглеждат едновременно риби и зеленчукови култури. В България съвсем не се прилага често, а първото съоръжение по този способ бе изградено през 2017 г. във Видинско от 20-годишен студент по биотехнологии. Гръцките фермери обаче са по-напред в модерната технология.


“Двустранният политически диалог между Република България и Кралство Саудитска Арабия

“Двустранният политически диалог между Република България и Кралство Саудитска Арабия ...

... за инвестиции в селското стопанство и животновъдството.За първи път България взе участие в Международното изложение „Saudi Agro Food 2018” в Рияд през октомври 2018 г. Двете страни работят за създаването на смесена компания, която ще реализира проекти в производството на фуражи и износа на месо от България за Саудитска Арабия.


През 2016 г. броят на годините, до които човек се

През 2016 г. броят на годините, до които човек се ...

... продължителност на живота в добро здравословно състояние на жените в България е 67,5, като страната ни е на шесто място. За мъжете тези години са 64, като България е 10-та в ЕС. Най-ниска продължителност на живота в добро здраве Евростат отчита в Латвия.Ето и как се подреждат останалите страни:Източник: economy.bg


Комисията за защита на конкуренцията глоби търговската верига

Комисията за защита на конкуренцията глоби търговската верига "Метро" с ...

... решението си КЗК.За извършеното нарушение КЗК налага санкция в размер от 14 972 320 лв. (2% от нетните приходи от продажби за 2017 г.) От "Метро" оспорват всички твърдения в искането като погрешни и неоснователни, се казва в становището на компанията.Решението на КЗК може да бъде обжалвано пред Административния съд.


Четири области се борят за титлата на Пловдив икономически тигър.

Четири области се борят за титлата на Пловдив икономически тигър. ...

... още не е на такова ниво - една 1-2% от наетите са в ИКТ сектора. В същото време туризмът във Варна и Бургас играе водеща роля - 14% от наетите в Бургас и 9% от наетите във Варна са в хотели и ресторанти, докато в София те са едва 4%.


Ямболска компания стигна чак до Пловдив, за да си търси

Ямболска компания стигна чак до Пловдив, за да си търси ...

... По-евтин, но все пак отчаян ход е транспортирането на работна ръка от все по-далеч. Не е тайна, че една компания от Тракия икономическа зона вече води работници чак от чирпанските села. Всяка сутрин фирмен транспорт минава и събира хората, а вечер ги връща. Тук обаче става въпрос за неквалифициран персонал.


Благодарение на съвременните технологии, автомобилите харчат значително по-малко гориво, но

Благодарение на съвременните технологии, автомобилите харчат значително по-малко гориво, но ...

... продължение на много години. Съвременните двигатели не изискват дълго загряване дори през зимата. Загряване по-дълго от пет минути е просто допълнителен разход на гориво. Много по-ефективно е да се затопли в движение. За да направите това, просто не е необходимо да повишавате оборотите на двигателя, докато достигне работната температура.Източник auto.blitz.bg


Новото летище в Истанбул е изпълнено със стъкло, разработено и

Новото летище в Истанбул е изпълнено със стъкло, разработено и ...

... пpeмиep Peджeп Epдoгaн го oткpи пpeз oктoмвpи 2018 г. и още тогава стана ясно, че това ще е нaй-гoлямoтo лeтищe в cвeтa. Щoм бъдe нaпълнo зaвъpшeнo, тo щe пpeдcтaвлявa кoмплeкc oт тepминaли и пиcти въpxy мнoжecтвo бивши въглищни мини нa тepeн, пo-гoлям oт тoзи нa ocтpoв Maнxaтън в Hю Йopк.


Тенденциите са икономическият растеж в ЕС да продължи в следващите

Тенденциите са икономическият растеж в ЕС да продължи в следващите ...

... ЕС, а по-скоро на Великобритания. Домбровскис подчерта, че България трябва да прекара минимум 3 години в чакалнята на Еврозоната. След като бъдем приети в Еврозоната, ще можем да влезем и в Банковия съюз. Приемането на еврото ще подпомогне икономиката ни и ще е фактор за привличане на повече чуждестранни инвестиции.


Тенденциите са икономическият растеж в ЕС да продължи в следващите

Тенденциите са икономическият растеж в ЕС да продължи в следващите ...

... на ЕС, а по-скоро на Великобритания.Домбровскис подчерта, че България трябва да прекара минимум 3 години в чакалнята на Еврозоната. След като бъдем приети в Еврозоната, ще можем да влезем и в Банковия съюз. Приемането на еврото ще подпомогне икономиката ни и ще е фактор за привличане на повече чуждестранни инвестиции.


Върховният административен съд потвърди заповед на Комисията за защита на

Върховният административен съд потвърди заповед на Комисията за защита на ...

... да го ползвате по-дълго времеПрепоръки към търговците:Вие сте длъжни по закон да информирате клиентите си преди продажбата за всички съществени характеристики на предлаганите уреди Инструкциите за ползване и поддръжка на уреда също следва да са достъпни за потребителя преди покупката Информацията следва да е пределно ясна и на български език.


АвтоВАЗ обяви 31 януари 2019 г. за началната дата на

АвтоВАЗ обяви 31 януари 2019 г. за началната дата на ...

... дъжд и светлина, отопляеми предни седалки, аудио система. За около 500 евро можете допълнително да поръчате мултимедийния пакет, който включва навигатор, камера за обратно виждане и отопляемо предно стъкло. 10. Най-скъпата Лада ще бъде налична в пет цвята: сердолик (ярко червен), ледников (бял неметален), черна перла, платина, тайфун. Източник auto.blitz.bg


В присъствието на водещи винени експерти и сомелиери New Bloom

В присъствието на водещи винени експерти и сомелиери New Bloom ...

... на енолога да работи при днешното ниво на науката и технически условия върху вкуса на виното. Точно тук се определя в немалка степен стилът на напитката. “Ние бихме искали нашите вина, независимо че са различни едно от друго, да имат една обща характеристика, а именно - „вкусни вина”, посочи експертът.


Минималните заплати в редица европейски държави бяха повишени през 2018

Минималните заплати в редица европейски държави бяха повишени през 2018 ...

... Съюз могат да бъдат разделени на три групи по отношение на минималната заплата. В първата влизат тези от Източна Европа, където заплащането е до 600 EUR. В страните от южната част на Стария континент минималното месечно възнаграждение достига до 1000 EUR. В останалата част на континента то надвишава 1450 EUR.


АвтоВАЗ обяви 31 януари 2019 г. за началната дата на

АвтоВАЗ обяви 31 януари 2019 г. за началната дата на ...

... сензори за дъжд и светлина, отопляеми предни седалки, аудио система. За около 500 евро можете допълнително да поръчате мултимедийния пакет, който включва навигатор, камера за обратно виждане и отопляемо предно стъкло.10. Най-скъпата Лада ще бъде налична в пет цвята: сердолик (ярко червен), ледников (бял неметален), черна перла, платина, тайфун.Източник auto.blitz.bg


Дирекция “Бюро по труда”- Пазарджик уведомява работодателите от общините Пазарджик

Дирекция “Бюро по труда”- Пазарджик уведомява работодателите от общините Пазарджик ...

... Закона за насърчаване на заетостта: Национална програма „Помощ за пенсиониране” - 6650,00 лв. Национална програма за заетост и обучение на хора с трайни увреждания- 6382,00 лв. Допълнителна и конкретна информация може да се получи в: Дирекция “Бюро по труда” - Пазарджик, както и на тел. както и на тел. 034/44-19-75


Шофьорите трябва хубаво да си направят сметката дали да вадят

Шофьорите трябва хубаво да си направят сметката дали да вадят ...

... 250 лева. Ако се впише обаче в талона Евро 3 /на тази категория отговаря/, налогът ще падне едва с 22 лева, а инвестицията ще бъде 152 лева /132 лв. за дилъра и 20 лева за КАТ/. Тоест разходите по новия талон ще се избиват години наред, разсъждава собственичката на автомобила.


Все още липсващото в областта на електронната търговия в глобален

Все още липсващото в областта на електронната търговия в глобален ...

... на КЗП и потвърди за засилен контрол в онлайн средата. В студиото на „България сутрин” Маргаритов обяви, че Комисията е извършила около 700 проверки в туристически обекти от началото на месец декември. В около 50 случая са съставени актове за различен тип нарушения, някои от проверките още не са приключили.


Голям енергиен форум

Голям енергиен форум "Ефективно и икономично използване на енергия в ...

... и техниката. С доклади ще се включат Ивайло Алексиев, изпълнителен директор на Агенцията за устойчиво енергийно развитие, Лиана Аджарова, изпълнителен директор на Енергийна агенция Пловдив, експерти от Министерство на регионалното развитие, учени от Техническия университет в София и Университета по хранителни технологии в Пловдив, представители на ЕВН и др. специалисти.


От НАП напомнят, че фирмите имат само 60 дни до

От НАП напомнят, че фирмите имат само 60 дни до ...

... управление на продажбите. От НАП препоръчват търговците, които използват софтуер за продажби, да се свържат с производителя му и сервизната фирма и да планират необходимите промени до края на март.Допълнителна информация за промените, свързани с отчитането на оборотите може да се получи на телефона на Информационния център на НАП 070018700.


Утре е последният срок, в който физически лица, подали декларации

Утре е последният срок, в който физически лица, подали декларации ...

... подадени 2138 декларации по електронен път от физически лица, от тях 1426 са приети чрез персонален идентификационен код /ПИК/ и 712 с електронен подпис. Най-бързо и лесно декларацията се подава по интернет с персонален идентификационен код. Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите e 30 април 2019 г.