Възползвайки се от технологиите на Renault-Nissan, най-големият автомобилен производител в

Възползвайки се от технологиите на Renault-Nissan, най-големият автомобилен производител в ...

......... на прототипа ще се състои на автомобилното изложение в Москва. Около година след това трябва да бъде завършена и серийната версия. Пикапът на Москвич ще се предлага и на други пазари, включително в Европа. Към момента е известно само работното му име – „Machine“. На руски „машина“ означава кола.  


              Проследяващи устройства за животни и универсален всъдеход са

              Проследяващи устройства за животни и универсален всъдеход са ...

......... следните награди, като попълнят анкетни карти за проучване на тяхното мнение: раница от естествена кожа със стол, комплект от хамак и надуваем стол, двулицева водоотблъскваща ловна грейка с гъши пух. Подаръците са осигурени от Международен панаир Пловдив, а печелившите талони ще бъдат изтеглени в 14 ч. на 25 март.  


Козметични продукти на 10 български компании, две от които пловдивски,

Козметични продукти на 10 български компании, две от които пловдивски, ...

......... се провежда в гр. Болоня, Италия. Националният щанд на страната е с площ от 96 кв. м. Разположен е в една от най-престижните палати на изложението за натурална и биокозметика, наравно с немски, френски, италиански и др. компании. Участието на българските фирми се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.


Както в средата на ХХ век, което е добро за

Както в средата на ХХ век, което е добро за ...

......... крие във факта, че Берта се наричала любимата внучка на Алфред Круп - собственика на оръжейните заводи и изобретател на това оръдие. По-късно названието се пренесло и в самата немска армия, което дразнело особено конструктора и любящия дядо Алфред, но вече нищо не можело да заглуши гласа на народа. /Марица.бг


Парите не са всичко. Един богат, добре заработващ човек, знае

Парите не са всичко. Един богат, добре заработващ човек, знае ...

......... лични задължения Плащат кредитните си задължения изцяло. Никакви покупки, които биха нарушили финансовата им стабилност. 10. Знаят, че парите се трупат чрез две неща: търпение и постоянство. 11. Те трудно се решават на покупка Пример е Уорън Бъфет, който живее в една и съща къща от 1958 г. насам.  


Искаме да стимулираме потребителите да научат повече за своите права,

Искаме да стимулираме потребителите да научат повече за своите права, ...

......... От месец декември отпада т.нар. геоблокиране, което означава, че вече няма да има онлайн търговци, които да си позволяват да ви пренасочват към други сайтове, само, защото сте от България. Така всеки ще може да пазарува от друга страна в ЕС без значение от неговата националност и местоположение, добави Арабаджиев.Газовият проект

Газовият проект "Турски поток" може да мине през България, заяви ...

......... Югоизточна Европа. В момента България прави всичко възможно да се превърне в газов център на Балканите и да получава синьо гориво през различни тръбопроводиq минаващи през Турция.Ето защо виждам възможността за промяна на трасето като напълно реална, но все пак трябва да има много сериозна икономическа обосновка", каза Гюркан Кумбароглу.


Само 10 от 163 партии са подали финансовите си отчети

Само 10 от 163 партии са подали финансовите си отчети ...

......... на политическата партия. До 16 април Сметната палата ще публикува на интернет страницата си представените от политическите партии финансови отчети за 2017 г. и списъците на дарителите им, наименованията на партиите, които не са подали отчети в срок, както и списък на партиите, получили държавна субсидия през предходната година. /Марица.бг


Първият месец от 2018 година продължава да носи увеличение на

Първият месец от 2018 година продължава да носи увеличение на ...

......... 15,8%) е отчетено в местата за настаняване с 3 звезди. Броят на пренощувалите лица в хотелите у нас през януари също расте - с 11,5% в сравнение със същия месец на 2017 г. и достига 373 хил., като е регистрирано увеличение с 13,6% при чужденците и с 10,1% при българите.


Европейският парламент прие нови правила за доставка на стоки, търгувани

Европейският парламент прие нови правила за доставка на стоки, търгувани ...

......... онлайн на територията на Европейския съюз, без достъпът им да бъде блокиран или да бъдат автоматично пренасочвани към друг сайт. Според новите правила пазаруващите онлайн ще имат по-широк и по-лесен трансграничен достъп до продукти, резервации за хотели, коли под наем, продажба на билети за концерти или развлекателни паркове в ЕС. /Марица.бг


Spotify се появи на хоризонта през 2008 г. и оттогава компанията

Spotify се появи на хоризонта през 2008 г. и оттогава компанията ...

......... прескочат традиционното първоначално публично предлагане, при което акциите първоначално са достъпни за институционални инвеститори, а директно ще преминат към фондовата борса.  Според един от основателите на музикалната платформа - Даниел Ек, традиционният модел на публично дружество не е подходящ за Spotify, защото при него компаниите се съсредоточават върху краткосрочни цели, пише The Hollywood ReporterБензиностанцията

Бензиностанцията "Векта" на ул. "Васил Левски" 170, собственост на пловдивския ...

......... борч в размер на 1 119 934.49 лв.Другите две бензиностанции на Никленов - едната в Пловдив, а другата в Пазарджик, също не работят. За мен мачът не е свършил. Моята съвест е чиста. Проблемът е, че се доверих на неподходящите хора, но мачът ще се обърне, коментира пред "Марица" Петър Никленов.


Само 10 от 163 партии са подали финансовите си отчети

Само 10 от 163 партии са подали финансовите си отчети ...

......... разпускане на политическата партия. До 16 април Сметната палата ще публикува на интернет страницата си представените от политическите партии финансови отчети за 2017 г. и списъците на дарителите им, наименованията на партиите, които не са подали отчети в срок, както и списък на партиите, получили държавна субсидия през предходната година.


България е една от най-активните държави в Европейския съюз по

България е една от най-активните държави в Европейския съюз по ...

......... или че някои потребители не могат да правят онлайн плащания (21%), сочат резултатите от световно проучване за сигурността и доверието в интернет. Някои от респондентите споделят, че за тях е твърде трудно (19%), че не откриват това, което търсят (17%) или че търговецът не доставя до техния адрес (8%).  


  Комисията за защита на потребителите започва нова разяснителна кампания

  Комисията за защита на потребителите започва нова разяснителна кампания ...

......... сравнително крехка структура. Но по никакъв начин това не означава, че потребителите не разполагат с целия набор от права – избор, отказ, информация, рекламация, в пълния им обем. И когато имат притеснения, че някой се опитва да ги мами, тук идва и мисията на институциите да ги защитят”, заключи Маргаритов.


На 15 март 1906 г. е регистрирана  автомобилната марка Rolls-Royce. Първият

На 15 март 1906 г. е регистрирана  автомобилната марка Rolls-Royce. Първият ...

......... върху предния капак на автомобила. През Първата световна война фирмата Rolls-Royce произвежда и самолетни двигатели, като в 1920 г. това производство преобладава над автомобилното. Поредните модели двигатели носят имената на хищни птици: Eagle (орел), Hawk (ястреб), Falcon (сокол), Condor (кондор). Най-успешният двигател Merlin (малък сокол, чучулигар) се появява в 1935 г.По повод на Световния ден на потребителя - 15 март,

По повод на Световния ден на потребителя - 15 март, ...

......... своите клиенти, които са се регистрирали за една от трите безплатни електронни услуги: ежемесечно известяване за стойност на фактура, информация за просрочени задължения и  „EVN Онлайн плюс“- платформа за информация и плащане.Инициативата „Ти си специален за нас!“ е продължение на ежегодните кампании на EVN България за отбелязване на Световния ден на потребителя.


На 15 март отбелязваме Световния ден на потребителите. На тази

На 15 март отбелязваме Световния ден на потребителите. На тази ...

......... не се предоставят лични данни, ако не сме убедени в надеждността на фирмата“, съветват от асоциацията. Да бъдем нащрек, ако търговци искат предварително да им се плати определена сума, казват още те. Това важи особено за търговията от врата на врата или пазаруването от разстояние - по телефона или онлайн.


34-годишна хасковлийка е подала сигнал за кражба на лекия й

34-годишна хасковлийка е подала сигнал за кражба на лекия й ...

......... 12 години откраднало 50 лева и лични документи от учителско шкафче в училището в Меричлери. Сумата е върната с протокол, пише блиц. Също за кражба на 250 лева е доведена в управлението в Димитровград млада жена. Тя задигнала вчера парите от дом. Част от банкнотите са предадени на разследващите.  


По повод Световния ден на потребителя – 15 март, EVN

По повод Световния ден на потребителя – 15 март, EVN ...

......... -        информация за просрочени задължения -        „EVN Онлайн плюс“: платформа за информация и плащане. Безплатните услуги могат да се заявят както в EVN Офис, така и на www.evn.bg Инициативата „Ти си специален за нас!“ е продължение на ежегодните кампании на EVN България за отбелязване Световния ден на потребителя.    


Обществена поръчка за реконструкция, модернизация и доизграждане на Пречиствателна станция

Обществена поръчка за реконструкция, модернизация и доизграждане на Пречиствателна станция ...

......... обособени позиции - за подмяна на ВиК на бул. "Дунав" и кварталните улици в "Северен". Договор за воден цикъл обаче така и не беше подписан. Наложи се община Пловдив да прекрати процедурата, макар че бяха избрани фирми при много голяма конкуренция и поръчки на обща стойност над 100 млн. лева.


НАП започна изпращането на електронни писма до самоосигуряващите се, с

НАП започна изпращането на електронни писма до самоосигуряващите се, с ...

......... който липсва съответното плащане. Справка за размера на дължимите здравноосигурителни вноски и лихвите към тях клиентите на администрацията могат да направят чрез електронната услуга "Здравноосигурителен калкулатор“. Повече информация за попълването на осигурителни декларации можете да получите на телефон 0700 18 700 на цената на един разговор от цялата страна.  


В периода 10-12 март  Община Пловдив участва в Международното туристическо

В периода 10-12 март  Община Пловдив участва в Международното туристическо ...

......... предстои провеждането на още един туристически форум – МИТТ „Пътешествия и туризъм“ 2018. Община Пловдив ще се рекламира в него посредством цяла страница в специалния руски брой на списание „Туризъм и отдих“, което ще бъде представено на националния щанд. Акцентът на публикацията е „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.


Българските работодатели споделят положителни перспективи за наемане на служители за

Българските работодатели споделят положителни перспективи за наемане на служители за ...

......... тримесечие, докато прогнозата на средно големите компании (50-249 служители) е +7%. Микропредприятията (<10 служители) отчитат най-предпазливата прогноза от +5%. В сравнение с предишното тримесечие средно големите работодатели отчитат лек спад от 8 процентни пункта, докато прогнозите на микропредприятията и големите работодатели са по-слаби със съответно 6 и 5 процентни пункта.


Над 50 предложения от луксозната серия Exquisit отново влизат в

Над 50 предложения от луксозната серия Exquisit отново влизат в ...

......... над 20 000 продукта, за да предоставя ежедневно на потребителите качествен и разнообразен избор. Съществена част от асортимента на Kaufland България заемат собствените марки в различни категории. Всички продукти от собствени марки на компанията са произведени под строг контрол и с гарантирано високо качество, а броят им продължава да расте. 


Немският автомобилен концерн Фолксваген впечатли посетителите на тазгодишното автомобилно изложение в

Немският автомобилен концерн Фолксваген впечатли посетителите на тазгодишното автомобилно изложение в ...

......... тази кола да бъде действително предоставена на пазара в недалечното бъдеще.  "ID Vizzion е нашата много реалистична визия за бъдещето на Volkswagen и ние ще предлагаме този модел - най-късно през 2022 г. като най-добрия седан в ID семейството с иновативни си кокпит и добавен волан", каза главният изпълнителен директор Хърбърт Диес.


21-годишната Александра Андерсен и сестра й Катарина (22) от Норвегия

21-годишната Александра Андерсен и сестра й Катарина (22) от Норвегия ...

......... близо до ски курорт след употреба на алкохол и й беше наложена глоба. Стриктното норвежко законодателство налага глобите на водачите според дохода им. Ето защо Катарина беше глобена със сума от около $32,000. Освен това й беше забранено да кара 13 месеца след инцидента, разказва Business Insider.   От manager.bg


Скоро ще пътуваме с летящи таксита Основен акцент на щанда

Скоро ще пътуваме с летящи таксита Основен акцент на щанда ...

......... Продажбите на 4-вратото купе започват от лятото на тази година, автомобилът ще бъде наличен за тестово шофиране в продажбените центрове на Силвър Стар началото на есента. Дебют на салона прави и новата C-класа, представена във версии лимузина и комби с нови бензинови и дизелови мотори, както и плъг-ин хибридни модели.


Остава месец и половина преди първите летовници да пристигнат по

Остава месец и половина преди първите летовници да пристигнат по ...

......... хотелиерите. Те смятат още, че трябва да се облекчи режимът за работа на непълнолетни, както е в други европейски държави. Свободните позиции голяма част от заетите в бранша ще опитат да запълнят след проведените трудови борси в началото на април. Така обаче се очаква да се подбере неквалифициран персонал.  


Porsche проучва възможността за летящи леки автомобили, ала очаква технологията

Porsche проучва възможността за летящи леки автомобили, ала очаква технологията ...

......... работят по създаването на летящи автомобили в очакване на прехода към самоуправляващи се автомобили и дигитални транспортни услуги по поръчка. „Разглеждаме възможностите за придвижване на отделния човек в райони с натоварен трафик, където днес и в бъдеще е малко вероятно всеки да шофира по начина, по който желае”, каза спецът.


ЕС не получи яснота от САЩ дали ще бъде освободен

ЕС не получи яснота от САЩ дали ще бъде освободен ...

......... надежда, че има възможност да освободи и други съюзници. "Изразихме притесненията си. Това може да разстрои световните пазари на стомана и алуминий и да има негативно влияние", каза Секо пред репортери, след като се срещна с Лайтхайзър. Търговският представител на САЩ разговаря заедно и поотделно с Малмстрьом и Секо. /Марица.бг


  Европейската инвестиционна банка  би обмислила финансиране на проекта АЕЦ

  Европейската инвестиционна банка  би обмислила финансиране на проекта АЕЦ ...

......... - като позитивен ефект върху околната среда, подобряване на бизнес средата там, където се осъществява проекта. Най-общо казано, проектите трябва да имат социален и икономически ефект. Засега не сме получавали официално запитване от българското правителство за АЕЦ Белене. Ако получим такова, ще го обмислим." , коментира Худак за националното радио.


Много хора са привърженици на търговия с така наречените

Много хора са привърженици на търговия с така наречените "пени ...

......... доходност от тях може и да се окаже, че далеч не е над пазарната. В най-лошия случай обаче може да се окаже, че сте заложили на непечеливши карти, някои от които дори с потенциал да фалират. Подобни акции имат склонност да регистрират силни загуби при пазарни корекции или по-дългосрочни спадове.


Безпрецедентна национална демонстрация се състоя на вчерашния Международен ден на

Безпрецедентна национална демонстрация се състоя на вчерашния Международен ден на ...

......... цялата страна, но забави услугите си. Някои полети също бяха засегнати.  Вечерни шествия имаше в Мадрид, Барселона, Билбао, Валенсия и няколко други големи градове, на общо около 200 места.  "Живях по време на диктатура, живях под демокрация и не сме направили много напредък", коментира пред агенция Ройтерс учителката Конча Новерхес. 


Таксиджиите в Пловдив продължават да настояват за увеличение на тарифите.

Таксиджиите в Пловдив продължават да настояват за увеличение на тарифите. ...

......... европейски страни. Там шофьорът е вежлив, колата е с климатик и приятна музика, и още куп удобства", казва пловдивският бизнесмен. За него най-важно е именно отношението към хората, защото всички сме клиенти някъде. За фирмата му са по-важни пълните километри, т.е. да няма празни курсове, и едва след това тарифата.


В ЕС жените са по-добре образовани от мъжете, сочат данните

В ЕС жените са по-добре образовани от мъжете, сочат данните ...

......... са преживели сексуален тормоз. Според ЕК по-големият брой жени в областта на цифровите технологии би могъл да доведе до годишно увеличение на БВП на ЕС с 16 милиарда евро. Въпреки това само 24,9 на сто от жените висшисти завършват образование, свързано с технологиите, се отбелязва в доклада. Още подробности тук.


Шефът на компанията за онлайн продажби на дребно Амазон Джеф

Шефът на компанията за онлайн продажби на дребно Амазон Джеф ...

......... отчасти на фирмата си Tencent и нейното чат приложение WeChat с почти 1 милиард активни потребители. Tencent също има дялове в Tesla, Snap и услугата за музикален стрийминг Spotify.  Джак Ма, създателят на гиганта за електронна търговия Alibaba, се радва на 76% увеличение на акциите на компанията за една година.


Coca-Cola се готви да пусне алкохолна напитка на японския пазар.

Coca-Cola се готви да пусне алкохолна напитка на японския пазар. ...

......... може да е с различен вкус - на слива, ягода, плода личи, а шочу може да се замени с водка. "Досега не сме експериментирали с напитки с малко съдържание на алкохол, но новата напитка доказва, че поемаме предизвикателства в различни от свързаните с ключовата ни дейност сектори”, казват от компанията.


Пловдивчанин е решил да направи добро дело на някой непознат,

Пловдивчанин е решил да направи добро дело на някой непознат, ...

......... се подаряват най-различни неща. Пловдивчани раздават най-вече животни - хамстери, кучета и котки. Някои от домашните любимци са породисти, други не. На следващо място са обявите от солидарни майки, които раздават детски дрешки, принадлежности и играчки. Намират се и по-нестандартни обяви, като тези за тор или земна маса. /Марица.бг  


Окончателните данъци върху доходите от чужбина на местните физически лица

Окончателните данъци върху доходите от чужбина на местните физически лица ...

......... раздел ІІ от Закона за корпоративното подоходно облагане), които се облагат с окончателен данък.Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП.


Осми март все още държи първенството като най-почитания дамски празник

Осми март все още държи първенството като най-почитания дамски празник ...

......... мъж идва да купи уханни саксии за своите колежки, но не и за половинката.  Цените тази година няма да скочат предпразнично, категорични са продавачите. Те коментираха, че има леко поскъпване на еквадорските и кенийските рози. То обаче идвало от вносителите, а на крайния потребител се отразява с около левче. /Марица.бг


1 милион и 940 хиляди длъжници, т.е. почти един на всеки

1 милион и 940 хиляди длъжници, т.е. почти един на всеки ...

......... последните данни на колекторските агенции за 2017 г. От 2016 до 2017 г. броят на длъжниците, прехвърлени към тях почти се е удвоил - от 1 до 1,94 млн. Експерти обясняват резкия скок с три причини - икономическото оживление, ръста на доходите и ръста на кредитирането. Подробности четете ТУК  


Πo вpeмe нa интepвю зa paбoтa e вaжнo нe caмo

Πo вpeмe нa интepвю зa paбoтa e вaжнo нe caмo ...

......... зa дa paзбepa oĸoнчaтeлнoтo peшeниe зa мoятa ĸaндидaтypa?" He ce ĸoлeбaйтe дa пoпитaтe зa пo-нaтaтъшни cтъпĸи в cъoтвeтния ĸoнĸypc зa дaдeнaтa длъжнocт. Toзи въпpoc e пpaĸтичecĸи зaдължитeлeн зa вcичĸи, ĸoитo иcĸaт дa пoлyчaт жeлaнaтa paбoтa. Hиĸoгa нe пpиĸлючвaйтe интepвю, бeз пoпитaтe ĸoгa щe бъдe взeтo peшeниeтo зa вaшaтa ĸaндидaтypa.  


Имa  гoтoви фopмyли зa тoвa ĸaĸ дa yпpaвлявaтe пapитe cи

Имa  гoтoви фopмyли зa тoвa ĸaĸ дa yпpaвлявaтe пapитe cи ...

......... и тo c ocнoвaниe зa живoтoзacтpaxoвaнe, зaщoтo cитyaциитe в живoтa ca мнoгo paзлични и нe винaги ca блaгoпpиятни.    Ocoбeнo, aĸo имaтe ceмeйcтвo и дeцa, тoвa e дoбpa пpичинa дa пoмиcлитe ĸaĸ дa зacтpaxoвaтe живoтa cи, зa дa ocигypитe пo-дoбpa финaнcoвa cигypнocт зa вac и близĸитe ви.        


Германският автомобилен концерн „Порше“ може да започне производство на дронове,

Германският автомобилен концерн „Порше“ може да започне производство на дронове, ...

......... „Вие сами си карате колите Порше, същото може да се случи и с дроновете, но без необходимостта от получаването на пилотски лиценз, защото устройството ще може да прави много неща самостоятелно“, отбеляза топмениджърът на компанията. Той смята, че въздушните таксита могат да бъдат използвани и в гъстонаселени райони. Източник: БГНЕС


Деца и родители майсториха картички с трикольора в деня на отворените врати

Деца и родители майсториха картички с трикольора в деня на отворените врати ...

......... Проведоха викторина за 3 март и научиха интересни факти от историята на паметниците в Пловдив.   Малките ученици разказаха какво работи мама и какво можем да правим заедно с нея.  Редовните часове в едно от най-старите училища в града бяха заменени с ден на отворените врати по случай 100-годишнината на школото.


Първата влакова композиция с международни товари потегли от интермодалния терминал

Първата влакова композиция с международни товари потегли от интермодалния терминал ...

......... до южната ни съседка вече са били направени, но с товари на българска фирма. В петък за пръв път „Калина” подкара товари на компании от Европа. На практика чрез интермодалния превоз, който замества 34 тира, времето за транспорт се свежда до часове, вместо да отнема дни.   Снимки: Стоян Илиев.


Пловдивчанката Кристина Търпова, която от години живее в Канада и

Пловдивчанката Кристина Търпова, която от години живее в Канада и ...

......... ни костюми и разнообразните ни танци на много различни нации. Кристина Търпова разказа своята история преди няколко месеца в родния си град, за да вдъхнови младежите и да ги амбицира. Нейното послание е: "Ние, българите, сме корави и можем всичко. Трябва ни само повече смелост".  Още за Кристина четете ТУК


До 15 март предприятията и самоосигуряващите се лица, които са

До 15 март предприятията и самоосигуряващите се лица, които са ...

......... Глобата се налага за всяко физическо лице, за което не е подадена информация или подадената информация не е коректна. Повече информация за попълването и подаване на декларацията за облагане с корпоративен данък може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.


От тази година юридическите лица, които през 2017 г. не

От тази година юридическите лица, които през 2017 г. не ...

......... се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата. Повече информация за попълването и подаване на декларацията за облагане с корпоративни данъци може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор. /Марица.бг


Една от най-бързо развиващите се компании за изнесени услуги в

Една от най-бързо развиващите се компании за изнесени услуги в ...

......... и гъвкавото работно време. Единственотоизискване към кандидатите, които заявят интерес към свободните позиции, е да владеят отлично английски език. Ако търсите стабилен старт на професионалната си кариера, обадете се още сега на 0879 274 115 и 032/ 941 654или изпратете CV на имейл адрес [email protected] Бъдещето е във вашите ръце!


Руският концерн „Газпром“ отказа да възобнови доставките на газ за

Руският концерн „Газпром“ отказа да възобнови доставките на газ за ...

......... за доставка и транзит на газ, „Газпром“ би трябвало да плати 2,56 милиарда долара. Договорът за транзит между „Нафтогаз“ и „Газпром“ е от 2009 г. и действа до 2019 г. Според него „Газпром“ е длъжна ежегодно доставя не по-малко от 110 милиарда кубически метра газ за транзит през Украйна. /Марица.бг


Мая Илиева окончателно ликвидира ВАИ Холдинг. Вдовицата на Георги Илиева

Мая Илиева окончателно ликвидира ВАИ Холдинг. Вдовицата на Георги Илиева ...

......... Маринов, за когото също се твърди, че е много близък с вдовицата на Главния, сега се занимава и с туристическата част от бизнеса на Мая Илиева. Близки до Мая Илиева разкриват, че плътно до нея в бизнеса ѝ са и две дами - Мариана Джуканова и Росица Воденичарова. Източник Блиц


Концесията за Летище Пловдив продължава. Върховният административен съд /ВАС/ даде

Концесията за Летище Пловдив продължава. Върховният административен съд /ВАС/ даде ...

......... което да поеме съответните финансови отговорности, бе другия мотив на регулаторния орган, след което последва обжалване. Другите две фирми, които са на финалната права за концесията на аеропорта край Крумово, са консорциум между "Тракия икономическа зона" и превозвачът PIMK, подкрепен от община Пловдив и китайския конгломерат HNA Group Co.  


Първата влакова композиция тръгва утре от интермодалния терминал край Пловдив.

Първата влакова композиция тръгва утре от интермодалния терминал край Пловдив. ...

......... дни, коментира г-н Филипов. Освен това цената на услугата е по-ниска от автомобилния транспорт. Много важни предимства са също разтоварване на трафика по републиканската мрежа, намаляване на амортизацията на пътищата, както и на вредните въглеродни емисии. Товарите ще се возят на влакова композиция, най-новото революционно решение на германската корпорация „Сименс“.


Избата в Съединение - New Bloom Winery, спечели общо пет

Избата в Съединение - New Bloom Winery, спечели общо пет ...

......... В журито на конкурса участваха 270 международни винени експерти от 44 страни. За шест дни те оцениха 6770 проби от 150 винени дестинации. Бяха раздадени 33 големи златни медала, 1102 получиха златни отличия, други 1575 – сребърни. От България общо 7 са златните медалисти, други 24 родни вина грабнаха среброто.


Този ефектен щанд събра погледите на посетителите на изложбата „Агра”

Този ефектен щанд събра погледите на посетителите на изложбата „Агра” ...

......... на щанда и в същото време да спазя идентичността. Затова избрах квадратите! Чрез тях двата цвята - син и зелен, се обединиха със снимките. След това довърших композицията, най-важните продукти разположих в най-видимата част на щанда. Подовата настилка е ламиниран паркет, който придава топлина на пространството и улеснява почистването му”.


Дългоочакваните промени в Закона за Селскостопанска академия (ССА ) вече

Дългоочакваните промени в Закона за Селскостопанска академия (ССА ) вече ...

......... производствен център“, което ще обедини 15 от сега съществуващите. Държавните предприятия: Опитна станция по бубарство и земеделие-Враца, Опитна станция по земеделие - Средец, Опитна станция по земеделие -Търговище, Опитна станция по животновъдство и земеделие - Смолян се преобразуват в научни центрове. Експерименталните бази Троян и Шумен преминават към съответните институти.


За любителите на зимните спортове дългият уикенд в началото на

За любителите на зимните спортове дългият уикенд в началото на ...

......... Витоша, Добринище и Паничище също очакват в готовност своите гости. Каквато и дестинация да изберете, преди да тръгнете,  възползвайте се от приложенията на уеб камерите в сайтовете. Там може предварително да проследите състоянието на пистите, лифтовете и влековете. За по-подробна информация може да се свържете и с телефоните на информационните централи.


ЧЕЗ Разпределение България

ЧЕЗ Разпределение България" АД обявява своето намерение да внесе не ...

......... в размер на 10,35%, реалните разходи за балансиране, както и планираните брутни инвестиции за целия пети регулаторен период в размер над 278 млн. лв. В случай че до изтичане на срокът за подаване на заявлението, настъпят изменения в нормативната уредба или изискванията на КЕВР, същите ще бъдат отразени от Дружеството.


Банките, които ще финансират „Инерком” за покупката на ЧЕЗ, са

Банките, които ще финансират „Инерком” за покупката на ЧЕЗ, са ...

......... Баран няма институция в България, която може да спре сделката. „За да има една сделка, трябва да има продавач и купувач. ЧЕЗ не е виновен, че са се появили такива компании”, коментира той.  Единствената спирачка според Баран е, ако „Инерком” се откажат или изникне проблем с финансирането на сделката.  


Белгийската компания

Белгийската компания "Марбул", която от десет години произвежда дамски облекла ...

......... "Марбул". "Марбул" работи в България от 2007 г., когато производството от фирмата майка в Белгия е прехвърлено изцяло в България. Продукцията включва различни видове дамски дрехи (основно рокли, блузи и тениски), като почти цялото количество (над 99 %) е за износ. Досега предприятието ползваше помещения под наем в град Раковски.


Планирана грандиозна инвестиция край Пловдив претърпя провал. Белгийският концерн Malmar,

Планирана грандиозна инвестиция край Пловдив претърпя провал. Белгийският концерн Malmar, ...

......... в Латвия и за Белгия.  Белгийската Malmar е създадена като металообработваща компания преди 70 години. Днес произвежда различни части за автобуси, камиони, кранове, строителна техника и т.н., а сред клиентите й са марки като Volvo, Renault, Caterpillar и Atlas Copco. Пряк собственик на българската "Малмар" е белгийското дружество Sabidor Invest.


Няма съмнение, че продажбата на активите на ЧЕЗ в България

Няма съмнение, че продажбата на активите на ЧЕЗ в България ...

......... може да се намеси в процедурата. Уверих го също така, че строго ще проверяваме ЧЕЗ, за да се гарантира сигурността на доставките на ток", категоричен беше той. Иванов коментира и тежката зимна обстановка. "Електроенергийната система на България се справя блестящо в затруднената зимна обстановка. Всички предприятия работят чудесно", разкри той.


Българският агробизнес наваксва изоставането Доц. д-р Иван Соколов е завършил

Българският агробизнес наваксва изоставането Доц. д-р Иван Соколов е завършил ...

......... На този етап компаниите не издават идеите си за следващата година. Ние обаче имаме идея да увеличим закритите площи като превенция срещу лошото време. Постоянна наша задача е да даваме поле за изява на всички иновации, за да получават по-голяма популярност. Пожелавам здраве и успешна стопанска година на всички изложители.


Четвъртото мега издание за агробизнес, вино и храни, което се

Четвъртото мега издание за агробизнес, вино и храни, което се ...

......... На този етап компаниите не издават идеите си за следващата година. Ние обаче имаме идея да увеличим закритите площи като превенция срещу лошото време. Постоянна наша задача е да даваме поле за изява на всички иновации, за да получават по-голяма популярност. Пожелавам здраве и успешна стопанска година на всички изложители.


Как се отчитат годините, отработени в чужбина, в страни-членки на

Как се отчитат годините, отработени в чужбина, в страни-членки на ...

......... датата на прекратяване на осигуряването, ако заявлението с необходимите документи е подадено в 6-месечен срок от придобиване на правото, съответно от прекратяване на осигуряването. Ако документите са подадени след изтичане на 6-месечния срок от придобиване на правото, съответно – прекратяване на осигуряването, пенсиите се отпускат от датата на подаването им.


Пускат евтини куверти за 8 март Графа срещу Азис в

Пускат евтини куверти за 8 март Графа срещу Азис в ...

......... с пълна мощ. И не на последно място, заведете своята любима жена до върха на Айфеловата кула. Срещу 17 евро това ще остави незабравим спомен в специалния  ден. За да си направите добре сметката, в случай че искате да посетите други музеи и забележителности, се информирайте предварително за входните такси.


Ресторантите в Пловдив влизат в битката за клиенти на 8

Ресторантите в Пловдив влизат в битката за клиенти на 8 ...

......... в хотела. Водните забавления включват ползване на голям минерален басейн, джакузи и контрастен душ, а останалите екстри, които ви се полагат, са сауна, парна баня, турска баня и фитнес. Всички описани екстри са включени в цената.  Промоционалната оферта важи само от 7 до 9 март и е с предварително записване.


Важен дял от леката индустрия се оказа тежката артилерия на

Важен дял от леката индустрия се оказа тежката артилерия на ...

......... фабрика в Стамболийски има над 170 работници, а приходите от продажба са 3 269 000 лв. Също италианец е основният акционер в „Ем Ви Ел“ ООД - Доменико Корво. Негов съдружник е румънецът Киру Джиджи. Техните приходи от продажби за 2016 г. са в размер на  3 432 000 лв.