Убедителната победа на ГЕРБ показва, че партиите на промяната претърпяха

...
 Убедителната победа на ГЕРБ показва, че партиите на промяната претърпяха
Коментари Харесай

Борислав Цеков: Инфантилно-хунвейбинският експеримент, олицетворяван от "Продължаваме промяната" приключи

 Убедителната победа на ГЕРБ демонстрира, че партиите на смяната претърпяха голям неуспех. Това разяснява за Радио " Фокус " Борислав Цеков, лекар по конституционно право в Института за страната и правото при Българска академия на науките и предедател на Института за съвременна политика.
 
" Ние видяхме през последните година и повече неуспеха на три опита, които бяха заченати с олигархична закваска и с присъединяване на президентската институция. Първият опит бих го нарекъл улично-нарцистичния. Той се представляваше политически от към този момент отишлата в небитието групировка " Изправи се! Мутри вън " към Мая Манолова и така наречен " Отровно трио ".
 
Вторият опит, който се разпростра и също отиде в политическото съществуване, бих го нарекъл чалга-патриотарския – това е групировката на Слави Трифонов, която както още предишното лято се показвах в медиите, ще танцува единствено едно лято. Днес към този момент това е действителност, те се появиха на хоризонта, провалиха се и изчезнаха от политическата сцена на процедура.
 
И третият опит, който потегля по същата траектория надолу, е така наречен инфантилно-хунвейбински опит, олицетворяван от " Продължаваме промяната ", които потеглят по пътя на партията на Слави Трифонов, т.е. едни избори, на които се появиха и завоюваха, в този момент пристигнаха втори избори, в които изгубиха, на последващи избори най-вероятно те ще имат още по-слаби резултати, даже ще се борят за оцеляване, след което също ще отидат в политическото несъществуване ", разяснява Цеков.
 
Той разяснява още, че имаме безапелационен избор на българските жители в поддръжка на систематичните партии – ГЕРБ, Движение за права и свободи. " Тук, с изключение на триумфа на ГЕРБ и Движение за права и свободи, би трябвало да посочим на процедура оцеляването на другите две систематични обединения – Българска социалистическа партия и " Демократична България ". Разбира се, за Българска социалистическа партия резултатът е жалък от позиция на предишното на тази групировка, само че той е напълно логически предвид на нейния кадрови състав и на политиката, която води през последните години ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР