Част от Търговище и няколко села в общината остават без

...
Част от Търговище и няколко села в общината остават без
Коментари Харесай

Търговище и няколко села остават без вода

Част от Търговище и няколко села в общината остават без вода в понеделник. Причината е осъществяване на аварийно-ремонтните действия по основен довеждащ тръбопровод от язовир "Тича ".В ремонта ще са ангажирани екипи на водоснабдителните сдружения в Търговище и в Шумен, оповестиха от "ВиК " - Търговище.

Спирането на водата ще бъде на 30 март от 7 до 17 часа. Предвиждат планови организационни ограничения свързани с поетапно ограничение на водоподаването на обособени елементи от вътрешната водопроводна мрежа на град Търговище, както и на захранваните с вода от водоснабдителна система "Тича " обитаеми места. Ще бъдат наранени още и кв. "М.Малчев ", кв. "Въбел ", индустриална зона и селата Стража, Разбойна, Лиляк, Божурка, Пайдушко, Братово и Цветница. Възстановяване на водоподаването към града ще се извърши незабавно след прекратяване на аварийно-ремонтните действия.

Спират използването на води от питейни язовири за промишлени потребности и енергетика

Дежурните екипи ще работят непрекъснато по възобновяване на зоните, кварталите, регионите и обитаемоте места. То ще се прави поетапно и в продължение на 4-6 часа през нощта на 30 против 31 март. Очаква на 31 март след 6 часа да се възстановява налягането в цялата вътрешна водопроводна мрежа на града. Водоподаването в засегнатите близки обитаеми места, ще бъде възобновено след 10 часа във вторник.

Тогава се чака краткотрайно утежняване на качествата на питейната вода, което ще се управлява непрестанно от профилираната "Лаборатория за проучване на води ", прецизират от "ВиК " - Търговище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР