Българската петролна и газова асоциация отново се обяви срещу изискването

...
Българската петролна и газова асоциация отново се обяви срещу изискването
Коментари Харесай

Петролната асоциация срещу разкриването на доставните цени на горивата

Българската петролна и газова асоциация още веднъж се разгласи против условието от 1 април на касовите бележки за покупка а гориво да се посоча и доставната цена на продукта. Според тях разкриването на таз информация може да докара до антиконкурентни практики, а спазването на новото условие ще затрудни работата на бензиностанциите, оповестява " Mediapool ".

" Разбираме, че въпросите, свързани с цените на течните горива, са обект на огромна социална сензитивност и сме ангажирани с всички ограничения, целящи да подобрят информираността на потребителите. В същото време неведнъж сме изразявали терзанията си по отношение на влизането в действие на условието за нови реквизити на касовите бележки от 1 април т. година, както е планувано в промените на Наредба № Н-18 за вписване и отчитане посредством фискални устройства на продажбите в комерсиалните обекти, условията към софтуерите за ръководството им и условия към лицата, които правят продажби посредством електронен магазин ", написа в мнението.

" Публичното обявяване на сензитивна за конкуренцията информация, каквато е доставната цена на горивата, би могло да докара до попречване, ограничение или нарушение на конкуренцията. Посочването на доставната (покупната цена) в касовите бележки би довело до откриване на сензитивна ценова информация, тъй че всеки един от участниците на пазара на всички равнища ще има информация за цените, по които всички негови съперници купуват горива и би могъл да употребява тази информация за антиконкурентни цели, които не са в полза на крайния консуматор, показват от асоциацията.

От петролната и газова асоциация показват още, че посочването на доставната и крйната цена в касовите бележки може да подведе потребителите, че разликата сред двете стойности е облагата на търговеца.

Според организацията има и решение на Комисията за защита на конкуренцията, което поддържа тезата им. Като мотив се показва и мнение на интернационална адвокатска адвокатска фирма, съгласно която сходна процедура няма в други европейски страни.

" Всичко това ни кара да се притесняваме, че няма да можем да действаме обикновено и основава риск пред бъдещи вложения на членовете на БПГА. Изправени сме пред избора да не спазим една или друга наредба, което ни слага в неуместна обстановка. Поради това настояваме за анулация на визираните текстове от Наредба № Н-18 ", предизвестяват от организацията.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР