profit.bgНАСА изчисли, че ще се нуждае от сума между 20

...
profit.bgНАСА изчисли, че ще се нуждае от сума между 20
Коментари Харесай

НАСА праща хора на Луната след пет години

profit.bg

НАСА пресметна, че ще се нуждае от сума сред 20 и 30 милиарда $ през идващите пет години, с цел да изпрати американски астронавти още веднъж на Луната до 2024 година

Администраторът на щатската комическа организация Джим Брайденщайн уточни пред CNN, че тези калкулации касаят парите, които са нужни над към този момент съществуващия боджет на НАСА.

Разходите са толкоз високи заради амбициозния проект за създаване на „ стабилно наличие на Луната ”, написа Business Insider. 

“Когато приказваме за 20 до 30 милиарда $, това са 20 до 30 милиарда $ над естествения бюджет на НАСА. Но несъмнено, това може да бъде разнесено в небосвод от пет години ”, споделя Брайденщайн.

НАСА понастоящем получава над 20 милиарда $ на година по проект до 2024 година Агенцията възнамерява - след пращането на хора на Луната, да се опита да стори същото и на Марс, някъде след 2030 година

Брайденщайн разкрива, че отиването на Луната ще бъде изключително значимо, с цел да се разбере по какъв начин тъкмо се построява наличие на непозната планета – нещо, което ще бъде употребявано в задачата до Марс.

По думите му отиването на Марс значи, че астронавтите ще би трябвало да прекарат там две години, защото планетата се нарежда от същата страна на слънцето като Земята един път на всеки 26 месеца.

„ Не желаеме да се учим по какъв начин да живеем и работим в друга свят, до момента в който сме за първи път на Марс, защото разноските са прекомерно високи ”, споделя той.

„ Мислете за това като за краткосрочна инвестиция, с цел да имаме устойчива стратегия на Луната, до момента в който държим погледите си вперени в Марс. Да забележим по какъв начин ще живеем и работим в различен свят, а точно Луната, след което да отидем на Марс и да сторим същото по метод, по който американците да имат стратегия, от която да бъдат горди за дълъг интервал от време ”, споделя Брайденщайн.

НАСА желае да прати двама души на Луната - мъж и жена, като крайната цел е създаване на база там, тъй че човечеството да може да я употребява за насочна точка към Марс.

Агенцията желае да сътвори „ стабилно наличие ” на Луната до 2028 година, което е много по-различно от задачата през 1969 година, защото в този момент задачата е хората да основат опция да останат там.

По думите на Брайдщайн, НАСА е провела договаряния с управляващите по отношение на бюджета си и счита, че е убедила законодателите да дадат своята поддръжка.

Проектът за кацане на Луната носи името на Артемида - сестрата близнак на Аполон от гръцката митология. Космическата организация на Съединени американски щати се зарича, че този път астронавтите ще останат за дълъг интервал на спътника и ще проведат проучвания, които хората даже не са си представяли.

Кабинетът на президента Доналд Тръмп в началото се надяваше да доближи Луната до 2028 година, само че НАСА е гоова да форсира процеса с четири години. На фона на това, Тръмп предложи увеличение на бюджета на организацията с 1.6 милиарда $ за 2020 година

На по-късен стадий Тръмп стартира да подлага на критика НАСА, акцентирайки, че вниманието й би трябвало да е ориентирано върху Марс. „ При всичките тези пари, които харчим, НАСА не би трябвало да приказва за Луната – бяхме там преди 50 години ”, споделя Тръмп.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР