Стара Загора. Криминално проявен циганин заби брадва в автомобил на

...
Стара Загора. Криминално проявен циганин заби брадва в автомобил на
Коментари Харесай

Криминално проявен циганин заби брадва в автомобил на курсанти от Националния военен университет

Стара Загора. Криминално проявен ром заби секира в автомобил на курсанти от Националния боен университет. На 13 януари към 19.00 часа курсанти от Националния боен университет са били нападнати, до момента в който пътували в посока от Сливен към село Гурково. Автомобилът им е бил засечен от различен. След насилственото прекъсване, нападателят е излязъл от автомобила си и е нанесъл удари с секира по предното стъкло на колата на курсантите. След подаден сигнал на телефон 112 чиновниците на Министерство на вътрешните работи са издирили и задържали нападателя им. По случая бе формирана инспекция, а нападателят бе арестуван за 24 ч. в Районното ръководство на МВР-Казанлък. Задържаният е Йордан Пенев. Лицето е от ромски генезис и досега има над 20 престъпни регистрации – голям брой обири, измежду които обири с взлом; хулигански прояви, измежду които и нанасяне на междинна телесна повреда; възпрепятстване на органите на властта и няколко влезнали в действие присъди. Има данни, че той е причинител на още 11 закононарушения, за които се чака да му бъдат повдигнати обвинявания.
Пред публицисти министърът на защитата Красимир Каракачанов разяснява, че това е следващият случай, който демонстрира, че има проблем в обществото, само че той не се взема решение единствено с митинги. „ Разглеждам го като следващ вандализъм. Петима курсанти се прибират и една кола стартира да кара след тях, препречва им пътя, от нея излиза един 34-годишен мъж с секира. Той чупи прозореца и троши капака на колата “, описа министърът на защитата, като уточни, че полицията бързо се е отзовала и въпросното лице е арестувано. По думите му хората, които желаят оставката му знаят доста добре какво желае да каже и съзнателно неправилно поясняват думите му. „ Този, който провежда митинга 2013 година е съден за заграбване. И то точно с пари от такива фондове, като „ Америка за България “, сподели Каракачанов, като добави, че всеки има право да си стачкува. „ Всички тези организации, които години наред усвояваха големи пари, е хубаво най-после да създадат един доклад - какъв брой пари получиха и защо ги изразходиха и за какво по този начин се получава, че след тези стотици милиони, даже милиарди, които се изляха по европейски, международни и национални фондове, както и за какво няма резултат от това “, добави още той, като акцентира, че те са виновни за всичко това, тъй като са получавали пари от подобен вид организации.
Малко по-късно стана ясно, че под управлението на Районна прокуратура – Казанлък се прави следствие по бързо произвеждане, което протича в границите на 7-дневен законово открит период за действие „ безчинство ”, осъществено при ръководство на моторно транспортно средство и съпроводено с изключителна смелост, за закононарушение по чл.325 ал.3 вр. с ал.2 от Наказателния кодекс. Районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова изясни, че двата автомобила са се движили от Сливен към Прохода на Републиката. По първокачествен път I– 6, на километър 304, откакто авансово е имало провокативно шофиране от страна на лидера на автомобила с марка „ Опел – Корса ”, ръководен от открития причинител на действието Йордан Пенев – внезапно понижаване на скоростта, изпреварване, шофиране по осевата линия, което е тормозило пътуващите в другия автомобил „ Ауди ”, в който са пътували петима курсанти – четирима мъже и една жена от Националния боен университет „ Васил Левски ” – Велико Търново. Димитрова разясни, че за това закононарушение се планува отнемане от независимост до 5 години или отнемане от право да се упражнява избрана специалност или служба. От събраните доказателства досега е видно, че Йордан Пенев е осъждан по пет присъди за осъществени обири. Изтърпявал е и наказване „ Лишаване от независимост “ 1 година и 1 месец през 2012 / 2013 година и затова няма законови предпоставки за рисков рецидив и повторност. Но има така наречен „ общ рецидив ”, като е лице от дейния престъпен контингент. Осъждана е и спътничката му в автомобила.
От причинителя на действието Йордан Пенев са взети проби за алкохол. „ Разследването е в извънредно ранен стадий. Следва да се съберат забележителен размер доказателства, ще се ревизират и всички данни за това, какво държание е имал лидерът на „ Ауди ” – то ”, сподели Димитрова. Активната работа по бързото произвеждане продължава под управлението на Районна прокуратура-Казанлък.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР