Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви пред журналисти, че

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви пред журналисти, че
Коментари Харесай

Заев е „оптимист“ за решението за започване на преговори за присъединяване към ЕС

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев съобщи пред публицисти, че е " оптимист " по отношение на началото на договарянията за присъединение с Европейския съюз, предава скопската телевизия “Сител “, представена от " Фокус ".

``
реклама
Попитан дали е имал опция да беседва с президента на Франция Еманюел Макрон на срещата от високо ниво на управлението на НАТО в Лондон, Заев сподели, че три пъти е разговарял с него в границите на 3 и 4 декември.
„ Убеден съм, че идва положително решение, подобаващ миг за нас, не мога да споделя нищо, тъй като като максимален оптимист, в този момент съм реален “, сподели той.

„ Нещата се движат в позитивна посока, (трябва) да продължим да работим, да продължим промените и се надявам вярното решение да бъде взето, т.е. историческата неточност, която направиха, да бъде поправена “, добави още той.
„ Ние би трябвало да сме ангажирани с европеизирането на Македония с повече полезности и промени, даже откакто ни уведомят (за решението) “, сподели още Заев.

Малко по-късно самият Еманюел Макрон разяснява договарянията с Македония и още веднъж сподели, че без предварителна промяна в процеса на договаряния за разширение, той няма да даде зелена светлина за започване на договаряния и изрази вяра, че това може да се случи преди срещата на върха на Европейския съюз за Западните Балкани в Загреб. Тя ще се състои през май 2020 година

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР