Глобалното затопляне се отразява и на производството на коледни елхи.

...
Глобалното затопляне се отразява и на производството на коледни елхи.
Коментари Харесай

Елхите във Франция загиват заради глобалното затопляне

Глобалното стопляне се отразява и на производството на коледни елхи. Голям % от дръвчетата в разсадниците във Франция изсъхват и се постанова търсенето на по - устойчиви типове.


Оттук потеглят коледните елхи, с цел да украсят дните ни през един от най-светлите празници в годината. В такива разсадници се отглеждат дръвчетата, които стигат до безчет домове. Но световното стопляне се отразява и върху тази активност, споделя притежател на разсадник в планината Вогези в Североизточна Франция.
Жан-Луи Марсенковски, фермер: Заради стоплянето се появи това събитие - игличките пожълтяват. Почвата е песъчлива и не задържа доста вода.
Много дръвчета изсъхват. Промяната в климата поразява всичко, което се засажда тук - от норвежкия смърч до благородната елха. Фермерът е заставен да опитва със субалпийска ела - северноамерикански тип, който е резистентен на горещини.
Жан-Луи Марсенковски, фермер: Това са 20 % загуби от размера на насажденията. Ако продължи по този начин, ще става все по-трудно да се отглеждат коледни елхи.
Може би в недалечно бъдеще изкуствените елхи ще бъдат единствената декорация на Коледа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР