Дюлинският проход е единствената алтернатива на пътя между Слънчев бряг

...
Дюлинският проход е единствената алтернатива на пътя между Слънчев бряг
Коментари Харесай

Държавата подготвя основен ремонт на ключов проход

Дюлинският проход е единствената опция на пътя сред Слънчев бряг и Обзор. Той е в две области – Варна и Бургас. Трасето съставлява път III-906 Старо Оряхово – Обзор – Гюльовца – Каблешково.


Проходът е сред Старо Оряхово и Каблешково и е единствената опция на правата "Обзор - Слънчев бряг "

Настилката на третокласния път е мощно компрометирана . Наблюдават се огромни, доста на брой дупки, асфалтът от двата края на платното за придвижване е натрошен, а банкети въобще няма по самия проход. Това положение на пътя от своя страна прави разминаването на две коли доста затруднено. Нарушените експлоатационни качества на пътя са от доста години и положението му продължава да се утежнява с всеки минал ден. Извършените ремонтни действия тук-там са незадоволителни и се следи дребен резултат за самия път”, сподели Галя Желязкова.

Тя посочи, че това основава дискомфорт, изключително при интензивния трафик през лятото.

Желязкова попита има ли проекти за осъществяване на главен ремонт на пътя и в какви периоди са те.

Министър Петя Аврамова изясни, че в капиталовата стратегия на Агенция „ Пътна инфраструктура” за 2019 година е заложено правенето на Технически план.

Целта на Проекта е възобновяване и възстановяване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, възстановяване отводняването на пътя с оглед обезпечаване на безвредни условия за придвижване ”, съобщи Аврамова.

След извършена социална поръчка на 11 март 2019 година АПИ сключила контракт с определения архитект.

„ Срокът за осъществяване на поръчката е 150 календарни дни. В рамките на периода проектантът следва да извърши геодезически измервания, градивно проучване и създаване на Технически план за ремонт на девет огромни уреди, инженерно-геоложки изследвания и разработване на повсеместен капиталов механически план . Стойността на подписания контракт е 462 000 лева, като от тях 420 000 лева са за проектно-проучвателни работи, а 42 000 лева са за авторски надзор”, сподели Петя Аврамова.

До края на месец май тази година следва плановите материали по първия промеждутъчен стадий да бъдат импортирани в АПИ за разглеждане на Експертен технико-икономически съвет.

„ След окончателното предаване на Техническия план и приемането му от Експертен технико-икономически съвет в Агенцията, ще се търсят благоприятни условия за осъществяването на главния ремонт на път III-906 посредством включването на обекти в капиталовата стратегия на АПИ” , сподели Петя Аврамова.

Тя обаче не се ангажира с съответни периоди за начало и за дълготрайност на възможния предстоящ ремонт на Дюлинския проход.

Галя Желязкова въпреки всичко благодари за „ позитивния отговор” и съобщи, че ще чака последващото включване на прохода в капиталовата стратегия на АПИ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР