"Коалиционният съвет беше неприятен, защото основната тема беше водната криза

...
"Коалиционният съвет беше неприятен, защото основната тема беше водната криза
Коментари Харесай

Валери Симеонов изплю камъчето и разкри защо Коалиционният съвет е бил неприятен

"Коалиционният съвет беше противен, тъй като главната тематика беше водната рецесия в Перник, увенчана с ареста на един министър, който персонално съгласно мене не е отговорен или виновността му е напълно дребна.

Арестът на този човек по никакъв метод няма да способства за положението на язовира. Неговата виновност бих я определил не като персонална, а като механична.

По открит способ за потушаване на публичното напрежение се набеляза една жертва, тя се хвърли и хората са задоволени. Нещо, което се е предписание в Древния Рим. Тогава се е определяла жертва, тя се е хвърляла, изяждана е, а тълпата е била удовлетворена ", сподели по Българска национална телевизия заместнник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов.
Много скоро, съгласно Симеонов, нямало да има хора за министри и за заместник-министри, тъй като не се правела действителна оценка, а се търсел провинен.

"Това следствие потегли с доста напрежение. Спецпрокуратурата потегли с неточности, като това, че язовирът бил благосъстоятелност на Министерство на околната среда и водите, което не е правилно. Графиците, които Нено Димов е подписвал, са подготвяни от ВИК-Перник. В министерството ги поемат двама специалисти и ги дават на съответния началник-отдел.

Нено Димов подписва графиците на доста язовири и той делегира доверие на своите специалисти. Защо цялата виновност би трябвало да се концентрира върху една персона. Не съм удовлетворен от решението на специализириния съд ", безапелационен е Симеонов.

През януари 2018 година в язовира е имало 12 млн. куб м, януари 2019 година също 12 млн. куб м. През април не е имало приток на вода. Първата реакция на шефа на ВиК-Перник била от октомври, когато било доста късно.

"Толкова бързо се развиват нещата, че ние нямаме време да решаваме по какъв начин да гласуваме на вота на съмнение. Но не се знае дали ще има подобен ", сподели Валери Симеонов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР