✔Противовъздушният компонент на специалната операция Z Укронацистите атакуваха Белгород и

...
✔Противовъздушният компонент на специалната операция Z Укронацистите атакуваха Белгород и
Коментари Харесай

ПВО дуелът в Украйна: C-300B4 срещу Patriot PAC-3

✔Противовъздушният съставен елемент на специфичната интервенция " Z "

Укронацистите нападнаха Белгород и Курск рано сутринта в неделя с дронове и балистични ракети " Точка-У " с касетъчни муниции, заяви съветското министерство на защитата. Всички ракети и устройства са били прихванати, следва от изказванията на военното ведомство и локалните управляващи.

Руските системи за противовъздушна защита унищожиха във въздуха и трите ракети " Точка-У ", изстреляни по Белгород, а останките на една от тях паднаха върху жилищна постройка. За страдание в Белгород са починали четирима души. В Курск няма потърпевши.

Очевидно сполучливото осъществяване на специфична военна интервенция за демилитаризация и денацификация на Украйна е невероятно без надълбоко ешелонирана военна Противовъздушна отбрана.

Само по този метод въоръжените сили на Руската федерация могат да обезпечат унищожаването на групови цели, които заплашват да нанесат удари по териториите на пограничните региони на Русия, в това число Кримския полуостров, Народните републики на Донбас и съюзната Беларус. А фактът, че сходен сюжет е повече от действителен, към този момент имахме опция да се убедим неведнъж.

Марионетният киевски режим, подготвен да отбрани правото си да се обогати до последния украинец, не се стопира пред откритото ликвидиране на цивилни. Освен това за Зеленски и бандата му въпросът за географското престояване на последния няма значение.

Контролираните от режима неонацистки бандитски формирования, наречени неуместно въоръжени сили и доброволчески батальони, със същото старание нанасят ракетни удари по обитаемоте места в Донецка, Херсонска, Ростовска, Белгородска и Курска области.

Очевидно е, че макар старателно захранваната на жителите на „ Бандерстан “ с информация за перманентни провали, най-реалистичната вероятност на „ територия 404 “ е цялостната й загуба на държавност и последващото раздробяване.

При такива условия би трябвало да се чака тайфа военнопрестъпници, открила се в Киев, да прави постоянни терористични офанзиви, ориентирани най-вече против цивилното население. А това постанова на противовъздушната защита на въоръжените сили на Русия и националните републики Донбас колосална отговорност за живота и здравето както на съветските, по този начин и на украинските жители. И основната роля в сполучливото решение на този проблем принадлежи на детайлите на военната противовъздушна защита.

" Ловецът " на " Томахавките "

Именно този прякор получи един от представителите на фамилията на Бук - зенитно-ракетната система със междинен обхват 9K317M Бук-M3.

Изследователската и развойната работа в границите на този план е много дейна от 2007 година Системата за противовъздушна защита Бук-М2 беше взета като платформа, подложена на дълбока рационализация, която се състоеше в прехода към нова база електронни съставни елементи.

Началото на серийното произвеждане на комплекса беше отлагано няколко пъти по разнообразни аргументи, вследствие на което системата за противовъздушна защита Бук-М3 беше призната на въоръжение в силите за противовъздушна защита на въоръжените сили на Руската федерация едвам през 2016 година

И макар обстоятелството, че осъвременената система за противовъздушна защита продължава да носи световноизвестното име " Бук ", в действителност това е кардинално нов комплекс.

Като основна външна разлика сред пусковата установка на осъвременения Бук-М3 и по-старите " сътрудници " специалистите нареждат съществуването на шест транспортно-пускови контейнера за новите ракети 9М317М, чиито механически характерности съгласно производителя са почти две пъти по-високи от тези на модели от предходни генерации.

В листата на актуалните аеродинамични цели, летящи със скорост не по-висока от 3000 м/с, няма нито една, която може да избегне прихващането на Бук-М3 в обхватите:

- височини - от 5 до 35 000 метра;

- обсег на поразяване - 2,5 - 70,0 километра.

Нито балистични ракети, нито крилати ракети, нито тактически или стратегически самолети, в това число самолети, направени по стелт технология, няма да могат да се промъкнат.

Новият управляем арсенал, в допълнение към високоексплозивната бойна глава, получи дейна глава за самонасочване, която обезпечава изчисляването на комплекса с използването на правилото „ стреляй и забравяй “, с други думи, без значение хващане на задачата от ракетата и по-нататъшното й следене.

На отвъдхоризонтни дистанции процесът включва телетермична система за разкриване, хващане и пасивно следене на цел, която работи автоматизирано при всевъзможни климатични и метеорологични условия, както и без значение от времето на деня.

Комуникацията със системата за противовъздушна защита Бук-M3 се реализира благодарение на модерни цифрови средства, които обезпечават постоянен продан освен на гласова информация, само че и кодирани данни за ориентиране на задачата и разпространяване на задачите. Насочването може да се извърши в три режима на работа: команден, ГСН и разбъркан.

За най-мощната система за противовъздушна защита на съветската противовъздушна защита

Ако си мислите, че ще приказваме за С-400 " Триумф " или за представителя на противокосмическата защита на въоръжените сили на РФ - С-500 " Прометей ", то грешите. Става дума за осъвременения вид на универсалните многоканални системи за Противовъздушна отбрана на фронтовите С-300 В ( " Антей-300В " ) и С-300ВМ ( " Антей-2500 " ) - С-300В4.

И такова много ненадейно изказване ни разрешава да създадем дребен разбор на бойните благоприятни условия на С-300В4 и С-400 Триумф. Първият от тях е кадърен да поразява балистични цели на разстояние до 100 километра, до момента в който оптималните граници на зоната на покритие на C-400 са лимитирани до шестдесет километра.

Тази зенитно-ракетна система се нарежда като предпочитан модел на оръжия за противовъздушна защита, защото има нараснал военен капацитет, обезпечен посредством въвеждането на модерни изчислителни средства и елементна база, както и въвеждането на кардинално нови съставни елементи, които направиха допустимо коренно да се подобрят освен техническите и експлоатационни характерности на комплекса, само че и да се усъвършенстват изискванията на работа на бойния екипаж.

През 2012 година беше приключена стратегия за модернизиране на всички системи за противовъздушна защита Антей-300В, намиращи се на въоръжение в Водоснабдителна система на РФ, до равнище С-300В4, чиято бойна успеваемост спрямо предшестващия го С-300В3 се усили с най-малко един и половина до два пъти.

В бойните елементи новите модификации на системата за противовъздушна защита C-300V4, дружно със системите със междинен обхват (Бук-М3) и с дребен обхват (Тор-М2), образуват същата система за противовъздушна защита / ПРО в дълбочина, която беше упоменати нагоре.

Функционалното предопределение на този комплекс е ефикасната отбрана на военни групировки в регионите на разрастване, на бойното поле и на марша, което допуска високо равнище на подвижност и маневреност заради потреблението на самоходно верижно шаси като платформа.

Комплексът включва:

— команден пункт 9С457−2;

- самоходни пускови установки (9A84-2 с 2 " тежки " ракети 9M82M (D) в ТПК) и пускови установки (9A83M2 с 4 " леки " ракети в транспортни и стартови контейнери);

- звено за разузнаване и целеуказване, което обезпечава разбор на въздушно-космическата конюнктура, както и решение на проблемите на целеуказването и целеуказването, в състав: радиолокационни станции 9С19М1 " Джинджифил-М " (преглед на програмата) и 9С15МД " Обзор-3ДМ " (обхватен изглед);

- многоканална станция за ориентиране на ракети 9С32М1;

- зенитни управляеми ракети от два вида - " тежки " 9M82 и " леки " 9M83, със междинна скорост на полета надлежно 2400 м/с и 1700 м/сек.

Представители на разработчика настояват, че системата за противовъздушна защита Антей-300В във връзка с подобен параметър като площтта на предпазената територия превъзхожда най-малко два до три пъти по-старите си „ сътрудници “.

Освен това неговите бойни и оперативни благоприятни условия, съгласно производителя, не оставят никакви шансове в конкуренцията на съществуващите през днешния ден непознати модели.

Въпреки обстоятелството, че сходно на по-голямата част от системите за противовъздушна защита, създадени от предприятията на съветския военно-промишлен комплекс, C-300В4 няма директни задгранични аналози, западната експертна общественост настойчиво нарежда американската система за противовъздушна защита Patriot PAC-3 като негов главен съперник.

Въпреки това, справедлив разбор на бойните качества на тези системи, в това число от задгранични специалисти, ни разрешава да считаме такава конкуренция най-малкото за неправилна, защото прехваленият Patriot PAC-3 не е в положение да се конкурира даже с противовъздушната защита C-300ПМУ2 система.

Например зоната, която покрива системата Patriot PAC-3, е 4,6 пъти по-малка от тази на системата за противовъздушна защита S-300В4. А индикаторът за шумоустойчивост на американската система за противовъздушна защита е съвсем два пъти по-нисък от аналогичната характерност на съветския комплекс.

В подтекста на СВО, проведеждана от съветските въоръжени сили за демилитаризация и денацификация на Украйна, би трябвало да се означи, че противовъздушната защита на въоръжените сили на Украйна в края на февруари тази година беше въоръжена с към 250 C-300 системи за противовъздушна защита с разнообразни модификации.

Очевидно в продължение на повече от четири месеца бойни дейности въздушно-космическите и военноморските сили на Руската федерация систематично унищожаваха както обособени средства, по този начин и цели елементи на украинската Противовъздушна отбрана.

Експерти от „ страната на най-смелите президенти “ показаха пред Forbes данни, съгласно които Въоръжените сили на Украйна губят по няколко системи за Противовъздушна отбрана С-300 всяка седмица.

По-конкретно, на 25 март пресслужбата на съветското министерство на защитата разгласява информация за унищожаването на 100 четиридесет и осем единици украински системи за Противовъздушна отбрана С-300 и Бук-М1 за по-малко от месец военни дейности. А към 30 юни 2022 година броят на всички унищожени зенитно-ракетни системи на Въоръжените сили на Украйна набъбна до 353.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР