⚡️Парламентът на Финландия гласува на първо четене за влизане на

...
⚡️Парламентът на Финландия гласува на първо четене за влизане на
Коментари Харесай

Хроника на една война - 21.4.2022 г.

⚡️Парламентът на Финландия гласоподава на първо четене " за " влизане на страната в НАТО. 109 депутати са за, 12 са срещу, 35 се въздържаха, а 44 отсъстваха. 

⚡️Основният акционер на Лукойл Вагит Алекперов напусна борда на шефовете и поста на началник на компанията

⚡️В Чернигов украински военни разрушиха паметника на Зоя Космодемянская в Чернигов. Склуптурата стоеше в двора на едно от локалните учебни заведения, което преди години носеше името на Зоя Космодемянская.

⚡️Медведев: „ Един от упоритите украински шефове (шефът на СНБО Алексей Данилов) каза, че е належащо да ударят по Кримския мост. Надявам се той да разбира каква ще бъде нашата цел в отговор. "

⚡️Владимир Путин към Шойгу: Считам препоръчаното щурмуване на индустриалната зона в Мариупол за несвоевременно.
Нареждам ви да отмените.

⚡️След стабилизиране на обстановката в освободените територии на Харковска област може да се организира референдум, сподели за РИА Новости ръководителят на краткотрайната гражданска администрация Виталий Ганчев.

⚡️Съветниците на Зеленски Подоляк и Арахамия оповестиха готовността си да отидат в Мариупол за договаряния.

⚡️Останките на съветския ракетен крайцер " Москва " се намират в приблизителни координати 44°56`N 31°44`E, на дълбочина единствено 50-60 метра. Това заяви военният портал Defense Express, базирайки се на свои източници.

⚡️Антон Геращенко - съветник на министъра на вътрешните работи на Украйна: „ Войната с руснаците ще продължи като войната сред Израел и арабите “.

⚡️Съветът към президента на Руската федерация за кодификация на законодателството смята, че самодейността на Кримския парламент за наложително изземване на имущество на жители и организации от вражески страни е в несъгласие с Конституцията на Руската федерация, съобщи ръководителят на Съвета. Павел Крашенинников

⚡️Bild: По напътствие на канцлера Олаф Шолц, Германия изключи съвсем всички тежки оръжия от листата за военна помощ за Украйна. От 15-те типа оръжия, поискани от Киев, в окончателния документ останаха единствено три позиции. Der Spiegel не изключва оставката на Шолц поради доставката на оръжие в Киев.

⚡️ " Защото той е като крокодил, който е хванал крайници ти ". Британският министър председател Борис Джонсън обясянва, че всевъзможни мирни договаряния сред Русия и Украйна евентуално ще се провалят поради позицията на съветския президент Владимир Путин.

⚡️Борис Джонсън: „ В случай на потребление на оръжия за всеобщо заличаване, Обединеното кралство си резервира правото да нанесе ответен удар независимо, без да се съветва с други страни от НАТО “.

⚡️Словения ще даде на Украйна руски танкове Т-72, ​​в подмяна Германия ще достави на Словения танкове Marder и бронетранспортьори Fuchs, - немска осведомителна организация DPA.

⚡️Премиерите на Испания и Дания Педро Санчес и Мат Фредериксен са на работно посещаване в Киев

⚡️Западните страни са замразили към 300 милиарда $ запаси на Централната банка на Руската федерация, - Набиулина.

⚡️Външно министерство на Чили проверява ориста на чилийския публицист и публицист Гонсало Лира Лопес, който разкритикува украинските управляващи и изчезна в Харков.

⚡️Производителят на битова химия и хигиенични артикули P&G (Ariel, Tide, Lenor, Fairy, Pampers, Always, Gillette, Head & Shoulders, Pantene, Blend-a-med) позволи излизане от съветския пазар - Reuters, цитирайки представители на компанията.

⚡️Петте постоянни членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (Русия, Китай, Англия, Съединени американски щати, Франция) могат да образуват основата от държави-гаранти за Украйна, този въпрос се разисква на руско-украинските договаряния - Алексей Полищук, шеф на департамент в руското външно министерство.

⚡️Чавушоглу: Турция към момента не е съгласна с настояването на Украйна да й даде гаранции за сигурност по модела на член 5 от Договора за НАТО.
„ Не може да има гаранции, до момента в който не стане ясно какви са тези гаранции. Зеленски сподели, че се нуждае от уговорка, сходна на член 5 от Договора за НАТО. Нито една страна не одобри това предложение. Съединени американски щати, Англия и Канада също не го одобряват. Разбира се, Турция също не приема това. По принцип никой не се опълчва на сходни гаранции. Но техните условия не са ясни. Никой не е склонен с настояването на Зеленски “, сподели той, представен от CNN.

⚡️Съединените щати вкараха нов пакет от наказания против Русия, той включва физически и юридически лица.
Под новите наказания попаднаха към 30 физически лица, в това число " свързани " с банка " Открытие ", както и 40 юридически лица, оповестиха от Министерството на финансите. Съединени американски щати постановат и визови ограничавания против 635 руснаци във връзка със събитията в Украйна.

⚡️Говорителят на Пентагона Кърби опроверга личното си изказване през вчерашния ден, че Украйна е получила спомагателни самолети от съюзни страни, както и аварийни елементи. Кирби посочи, че досега самолетите не са доставяни напълно на украинските военни.

⚡️Стрийминг услугата Netflix е изгубила 50 милиарда $ капитализация.

⚡️Джо Байдън възнамерява да направи изказване през днешния ден във връзка с Русия и Украйна.

⚡️Китайският президент Си Дзинпин осъди едностранните наказания. Според него политиката на груба мощ заплашва " международния мир " - Ройтерс.

⚡️Холандия ще достави на Украйна гаубици PzH 2000, а Германия ще им доставя муниции, - Bloomberg.

⚡️Израелският дипломат в Москва сподели, че Израел е удостоверил готовността си да провежда среща сред Владимир Зеленски и Владимир Путин в Йерусалим.

⚡️Върховният представител на Европейски Съюз Жозеп Борел: Европа в този момент е в заплаха.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР