… е, почти на всички – с изключение на няколко

...
… е, почти на всички – с изключение на няколко
Коментари Харесай

Няколко „опорки“ към правителството, които ще са полезни на всички


… е, съвсем на всички – като се изключи няколко паразита. 

 

Поведението на една немалка част от българския народ удостоверява, че промяна в гробище не се прави, чакайки „ помощ от вътрешната страна “, както и че (не за първи път в историята) измененията за по-добро ще се случат макар напъните на мнозина да си останат в калта. 

В този ред на мисли, новият кабинет ще би трябвало да се сблъска доста бързо с действителността и да не губи време за каквото и да било. Дългосрочните проекти са едно, само че нещата се случват ужасно бързо, да не приказваме, че самите те имат потребност от „ реклама “, тъй като локалните избори са зад ъгъла. 

Така че за: 1. Успокояването на народа; 2. Печеленето на симпатии; 3. Вкарването на влака в релси ще би трябвало да заложат и на няколко краткосрочни решения. Да ги назовем условно „ опорки “, които да следват. Ето някои от по-належащите. 

- Топлофикация. Там оборите за изриване са толкоз доста и толкоз заринати, че е повече от ясно, че ще отнеме доста време. Но за начало, да се даде индикация, че нещо ще се прави там, е доста добра концепция. Да се стартира. Това ще даде вяра на хората, че може и нещо оптимистично да се случи в благата ни страна. Например – да спрем да плащаме сметки, все едно сме шейхове в златен дворец. 

На всички ни е ясно, че да си монополист и да си все на ръба на банкрута по този начин смърди на непросветеност и обири, че не се трае.

До ето такава степен: топлофикация не САМО е монополист, само че и напълно „ законно “ изнудват хората, които не употребяват услугата им да им заплащат – сградна апаратура. Не единствено са монополисти, само че и неизползващите услугата им отново са задължени да им заплащат. А ползващите пък заплащат все едно не топла вода ги грее зимата, а разтопено злато. И все пак са все на ръба на банкрута и не си заплащат на доставчиците на газ.??????????

- Партията, дето се римува с Израждане. Очевидно е, че сякаш историкът, дето са го поставили на чело там, е чел образци по какъв начин се става деспот, само че по този начин и не е дочел където написа по какъв начин свършват диктаторите. Междувременно обаче под крилото му се събират национал-социалисти и интернационал-социалисти, путинисти, сталинисти, хитлеристи и всякаква паплач. Не може една реплика на партия, водена от реплика на хора, да бъде такава спънка, че постоянен либерален кабинет да не може да отърве страната от тях. Фашизмът си пълзи, не се ослушвайте. А неналичието на решение по този проблем и неналичието на справяне с тях сега водят до две изводи: че не можете или че не желаете да се справите с тях. Не знам кое е по-лошото. 

- Посолството на Мордор. И губернаторката. Мутрофана би трябвало да си върви. Persona non grata. Минимум. Съкращаване на личния състав също. До хигиеничен най-малко, едвам се каже, че действат. Аман от сътрудници, провокатори, шпиони и всякаква друга паплач. Да си вървят. Между другото, до мен към този момент от две места доближават сведения за мордорци избягали от режима на путин, избягали в Европейски Съюз – в България и във Финландия, които обаче пазят и путин, и режима, без да могат да обяснят за какво са избягали. Казват, че не желаят да ги пращат на война, само че въпреки всичко пазят путин и им харесва други да вървят на война. Два случая към този момент. Сигурен съм, че има още доста такива. Тези не ни трябват. А шпионите им – още по-малко. А губернаторката им, която ръси опорки и дезинформация – минимум. 

- Мордорския културен център. Или както е по-известен измежду софиянци: кагебето. Да се закрие, както направиха в Румъния. Стига филмчета за агитация и стига срещи там с локалните говн*яди за инструктаж. Стига позор за цялостен народ, че търпи такива циреи в столицата си. 

- Реч на омразата. Айде НАЙ-ПОСЛЕ да почнете да следите за това. Имате европейски образец, не откривате топлата вода. Да кажеш, че Фейсбук мъчно се следи за това… добре, само че да не можеш да държиш виновни медии с ясни притежатели и подписани „ публикации “ за разпространяване на опорките на Мордор и за дезинформация, всяваща суматоха, която директно удря по националната сигурност? Наистина ли? И това ли няма да можете? Много ми се ще да имам вяра, че ще можете.

Защото в случай че едни кетъринг-въстаници и една вуйна с ватманска униформа ви/ни вършат на маймуни, може би в действителност би трябвало просто да се примирим, че ще сме в задния двор на Европа и да спрем да се опитваме да вършим каквото и да било, въвеждайте рублата и да се свършва към този момент тая тъга. 

- Образованието. Това е дълготрайна инвестиция и въпреки и да не ѝ е мястото в този лист, поставям тази точка тук, тъй като е измежду най-важните за България. Въобще. За всички времена. Защото деца, които зубрят уроци, които не схващат, за оценка, се трансформират във възрастни които чакат тв приемникът и жълто-кафявият уебсайт да им кажат какво мислят и какво усещат по дадена тематика. И след това вървят да стачкуват срещу петджито и кемтрейлса. 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР