• Новата гама Bridgestone Ecopia ENLITEN е най-новото поколение от гамата

...
•	Новата гама Bridgestone Ecopia ENLITEN е най-новото поколение от гамата
Коментари Харесай

Bridgestone въвежда технологията ENLITEN в новата гама магистрални гуми - Ecopia

• Новата гама Bridgestone Ecopia ENLITEN е най-новото потомство от гамата гуми за дълги дистанции - Ecopia, поддържащи автопаркове с най-хубава в класа си горивна успеваемост и усъвършенстван пробег.
• Най-новата гама Ecopia от Bridgestone обезпечава противодействие при търкаляне от клас A на Европейски Съюз, с 12% понижение при задвижващи и 8% понижение при предни гуми спрямо предходното потомство на Ecopia.1
• Новата гама Bridgestone Ecopia ENLITEN предлага с 40% по-голям пробег при предни гуми до 6% по-голям пробег при задвижващите.1
• Гумата ще се предлага на нашия пазар от януари 2024 година

Bridgestone, международен водач при гумите и решенията за устойчива подвижност, разкрива най-новото потомство на Ecopia - своето семейство магистрални гуми за дълги дистанции. Създадена за автопаркове, които се стремят да максимизират горивната успеваемост и да покачат общата си стойност на благосъстоятелност, новата гама Bridgestone Ecopia ENLITEN ползва новаторския метод на Bridgestone към създаването на гуми - ENLITEN, за отключване на усъвършенствано изхабяване и понижено противодействие при търкаляне през цялата година.

Подготовка за по-добро показване на автопарковете в изменящия се свят

Повече от половината от целия превоз в Европа е сухопътен, като съвсем 40% от тях са трансгранични пътувания. Търсенето на превоз за дълги дистанции е огромно, само че промишлеността също по този начин се приспособява към икономическия напън за успеваемост на разноските, по-строги разпореждания за излъчванията и консолидираното на нови и новаторски решения за по-добра съгласуваност.

В отговор на непрекъснато изменящите се условия и търсене на оптимални гуми от страна на автопарковете, Bridgestone пусна Ecopia ENLITEN, нова гама гуми за дълги дистанции, която обезпечава най-хубавата горивна успеваемост в класа.

Пускането на пазара на тази нова гама бележи първото потребление на ENLITEN в гума за камиони на Bridgestone. ENLITEN е композиция от авангардни технологии, осигуряващи оптималната сигурност, изключителна продуктивност на гумите, усъвършенствани характерности за резистентност и понижени разноски за владеене, като в същото време вършат гумите подготвени за EV и бъдещето.

Технологичният пакет ENLITEN на Ecopia включва нови технологии и нововъведения от Bridgestone. Те включват шарки на протектора, позволяващи по-ниска консумация на сила, както и високоефективни смеси, фокусирани върху горивната успеваемост, и нова спирална структура на пояса в нископрофилните гуми Ecopia Steer ENLITEN, която усилва продуктивността при завиване и усъвършенства разпределението на налягането, с цел да усъвършенства живота на изхабяване.

В резултат на това гамата Bridgestone Ecopia ENLITEN обезпечава продуктивност, която понижава разноските и CO2 излъчванията. Гумите имат етикет на Европейски Съюз A-клас за противодействие при търкаляне, с 12% понижение на съпротивлението при търкаляне в задвижващата ос и 8% понижение в ръководещата ос спрямо предходното потомство.1 Животът на Ecopia ENLITEN при изхабяване също е доста усъвършенстван по отношение на предходното потомство, с 40% по-голям пробег в ръководещата ос – без компромис с постоянното изхабяване – и до 6% по-голям пробег в задвижващата ос.1

С етикет B-клас на Европейски Съюз за сцепление с мокра настилка и 3PMSF маркировка, гамата Ecopia ENLITEN е подобаваща за транспорт на дълги товари през всички сезони. В допълнение към своите индикатори за понижаване на разноските, гумата е проектирана с благонадежден каркас за по-голяма опция за регенериране. Разработена предвид на цифровото бъдеще на подвижността, новата гама Ecopia към този момент е оборудвана с RFID и е подготвена да бъде оборудвана със датчици за гуми.

Bridgestone дава повече благоприятни условия на притежателите на автопаркове да приемане на данни, които да им оказват помощ към реализиране на повече резистентност в оперативните им действия.

Новите гуми Bridgestone Ecopia Steer ENLITEN и Ecopia Drive ENLITEN ще се оферират от януари 2024 година в размер 315/70 R22.5, с четири спомагателни размера, добавени през 2024 година и още един размер през 2025 година Ecopia Trailer ENLITEN ще се предлага от края на 2024 година, с което цялостната гама ще бъде напълно разполагаем на клиентите.

Гумите ще се оферират и като част от Bridgestone Fleetcare – адаптивен пакет от решения, свързващ артикули, данни, технологии и услуги за интервенции на автопаркове – с цел да помогне на притежателите на автопаркове и клиенти на Bridgestone в допълнение да усилят общата си стойност на благосъстоятелност.

“Поради увеличението на цените на горивата, оперативните разноски за флотовете се усилват. С новата ни серия гуми Ecopia ENLITEN, с най-хубава в класа горивна успеваемост и увеличена устойчивост, сме проектирали решение, което оказва помощ на нашите клиенти да преодолеят този неотложен проблем. Фокусирали сме се освен върху намаляването на разноските - новата серия Ecopia също по този начин е създадена, с цел да поддържа автопарковете по пътя им към реализиране на резистентност. С потреблението на новите гуми Ecopia, средноевропейският автопарк за дълги дистанции би могъл в допълнение да понижи излъчванията на CO2 със 192 тона годишно2 ", споделя Уакас Ахмад, Consumer Sales Director, Bridgestone EMIA. " Пускаме на пазара това, което считаме за новия най-хубав избор в премиум сегмента за магистрални транспорти. “, добавя той.

1. Според вътрешни оценки и полеви проби, извършени от Техническия център на Bridgestone, сравнявайки Bridgestone Ecopia Steer – Ecopia Drive с Bridgestone Ecopia H-Steer 002 – Ecopia H-Drive 002 в размер 315/70 R22.5. Производителността на изминат път е получена при чисто дълготрайно приложение с камиони, шофиращи основно по автомагистрали, и резултатът може да бъде друг според от оперативните условия на флота/камиона.
2. CO2 излъчвания на камион, изчислени с инструмента VECTO, като съпоставят новите Ecopia ENLITEN с Ecopia H002 в размер 315/70 R22.5 за ръководство и задвижване. В този изчислителен развой е употребена същата гума за ремарке, тъй че разликата демонстрира единствено въздействието на гумите за челен и задвижваща оси. Разликата в годишните излъчвания на CO2 е изчислена за междинен флот с 200 единици (трактор и ремарке) и междинен пробег от 120 000 км на камион. Моля, обърнете внимание, че действителното понижение може да варира, защото това зависи доста от оперативните фактори.

*Източник: Bridgestone
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР