• Astra се електрифицира за първи път – като plug-in хибрид в

...
•	Astra се електрифицира за първи път –
като plug-in хибрид в
Коментари Харесай

Новият Opel Astra: уверен, електрифициран и ефективен

• Astra се електрифицира за първи път – като plug-in хибрид в две равнища на мощ
• Дързък и изчистен дизайн със стилистичния детайл Vizor и опционално с два цвята на каросерията
• Напълно цифровият кокпит Pure Panel с широки екрани и интуитивни контролни прибори
• Ефективни мотори с 6-степенна механична и 8-степенна автоматична трансмисия
• Най-новите предни светлини Intelli-Lux LED® Pixel Light със 168 LED детайла
• Множество автоматизирани системи за асистенция на лидера за повече безопасност и комфорт
• Ергономични, сертифицирани от AGR седалки, като варианти в кожа или алкантара
• С дизайн, разработка и произвеждане в Германия

Opel показва изцяло новото, шесто поколение на Astra. Успешната история на бестселъра на Opel стартира преди 30 години и е продължение на наследството от легендарния Kadett. Сега, с изцяло новата Astra, немският производител отваря своята последваща глава: за първи път моделът от компактния клас се предлага и с електрическо задвижване.

Opel ще предлага новата Astra в две равнища на мощност в качеството му на plug-in хибрид. В допълнение, за избор от клиентите са версии с високоефективни бензинови и дизелови мотори, в композиция с оптимизирани във връзка с триенето шестстепенни механични, или осемстепенни автоматизирани трансмисии.

Новият Opel Astra е стиловият отличителен израз на марката. По-динамична от всеки път, със стегнати, изпънати повърхности, изчистени от непотребни детайли, Astra носи новото марково лице Opel Vizor. Със следващото потомство на компактния клас, Opel демонстрира че Astra е подготвена да навлезе в нова епоха.

Opel Astra ще бъде показан тази година като състезателен модел с пет порти, дизайн на купето и повече пространство от това на предшественика. С дължина от 4 374 мм и широчина от 1 860 мм, тя е позиционирана в сърцевината на компактния сегмент.

Благодарение на извънредно късия преден надвес, новата Astra е единствено с 4,0 мм по-дълга от предшественичката си, независимо от доста увеличеното междуосно разстояние от 2 675 мм (+13 мм). Независимо от мускулестата си и безапелационна външност, практичният багажник на новата Astra с настройващо се дъно осигурява на лидера и четиримата пътници цели 422 литра удобен размер.

Дизайнът и създаването на новото поколение на модела са основани в Рюселсхайм, където, през тази есен, ще започне и производството. Като своя предшественик, показан през 2015 година, новият модел придвижва в компактния клас новаторски решения, които преди бяха притежание единствено на по-скъпи модели коли. Пример за това е способността на Astra да превръща нощта в ден, с помощта на най-новото еволюционно равнище на адаптивните предни светлини Intelli-Lux LED® Pixel, които произхождат от флагмана на Opel Insignia и със своите 168 LED елемента са върхова технология за компактния и междинния авто клас.

Скок във времето е направил и интериорът на новото потомство Astra. Благодарение на напълно новия цифров Pure Panel аналоговите принадлежности могат да се считат за история. Вместо това, връзката между индивида и машината, или така наречения интерфейс човек-машина (HMI) със свежа, съвременна графика предлага на клиентите изчистено и интуитивно изживяване. Пътниците могат да оперират с функционалностите на новата Astra елементарно, с помощта на широкоекранни сензорни екрани, по подобие на смарт телефоните. Дизайнерите и инженерите на Opel са се погрижили специално за това лидерът да получава необходимата информация и да разполага с полезни благоприятни условия за оперативно управление, само че да не бъде натоварен с излишество от данни и функционалности. В допълнение, основни настройки като контролът на климатичната система могат да бъдат осъществявани с помощта на физически бутони и превключватели.

Типичен за Opel е и невероятният комфорт на седалките в модела от компактния клас. Предните седалки, разработени самостоятелно от компанията, са сертифицирани от AGR ( “Aktion Gesunder Rücken e.V. ”, Дружество за здрави гърбове) и със своята отлична ергономия обезпечават невероятно удобство при пътешестване, изключително на дълги разстояния. Водачът е подпомаган от авангардни системи за асистенция, простиращи се от head-up екран до полу-автоматизираната система за асистенция Intelli-Drive 2.0 и 360-градусовата камера Intelli-Vision.

„ Новата Astra – или иначе казано, раждането на една нова светкавица („ блиц “)! С извънреден дизайн и водещи за класа софтуерни решения. Електрифицирана и с висока ефективност на задвижването, в името на възможно най-ниските излъчвания на нездравословни газове и насочила се към нова епоха. Astra е проектирана и изпълнен с безукорна прецизност, до най-малкия подробност. Убедени сме че идващото потомство Astra притежава всичко належащо, с цел да се превърне в идващия бестселър и да привлече доста нови клиенти за марката ”, отбелязва изпълнителният шеф на Opel, Михаел Лошелер.

Нова интерпретация на дръзката и изчистена стилистична философия на Opel

Следвайки SUV моделите Mokka, Crossland и Grandland, новата Astra е първият хечбек на Opel, който интерпретира дръзката и изчистена дизайнерска философия на марката. Opel Vizor (новото лице на марката, което за първи път се появи при Mokka като централен външен стилистичен елемент) следва насоките на Opel Compass при което вертикалните и хоризонталните оси – изостреният борд на предния похлупак и криловидно завършените графични линии на дневните светлини – се пресичат с емблемата Opel Blitz в средата. Простирайки се върху предната част и създавайки усещане за повече ширина на новата Astra, Vizor незабележимо интегрира технологии като извънредно присвитите предни светлини Intelli-Lux LED® и предната камера на системата Intelli-Vision.

В задната част, Opel Compass се повтаря с централно разположената емблема на Opel Blitz, отвесно завършената, високо монтирана спирачна светлина и задните светлини (енергоспестяващи LED детайли, каквито са всички външни светлини). Емблемата извършва и функционалност на ръкохватка за задния похлупак, която е изработена от високотехнологичен композитен материал. Тази технология е не единствено причина за издръжливост и лекота, само че разрешава прецизното оформление на стилистични елементи, като изключително присвитите задни светлини.

„ Новата Astra показва една вълнуваща следваща стъпка в развиването на нашия дизайн ”, отбелязва вицепрезидентът на Opel, отговарящ за дизайна, Марк Адамс. „ С дръзката предница Vizor, силно изразените „ мускулести “ арки на колелата и точно проектираните повърхности, новата Astra притежава изключително спортна и уверена външност. Но, интериорът е също и дръзка стъпка напред в бъдещето. Силно ориентираният към водача кокпит с изцяло завършено стъкло на новия Pure Panel ще провокира напълно ново прочувствено преживяване за нашите клиенти. ”

Следващо потомство цифров кокпит Pure Panel с изцяло остъкляване

Същата немска точност може да бъде открита в целия интериор, където абсолютен акцент е идващото поколение на Pure Panel, показан за първи път в Mokka. Широкият, цифров кокпит (като опция напълно остъклен) включва два 10-инчови дисплея, интегрирани без видимо прекъсване – в комбиниране със страничния вентилационен отвор на лидера – в хоризонтален формат. Благодарение на специфичен пласт, с конструкция наподобяваща щори се предотвратяват отраженията от и върху екрана. Така в дизайна е отстранена нуждата от козирка, което в допълнение подчертава високотехнологичната функционалност и дизайн на кокпита на Opel Astra.

С понижени до най-малко контролни регулатори и бутони, завършени като прецизно направени ювелирни елементи, Pure Panel реализира оптималния баланс между дигитализация и интуитивна работа, с напълно отстранени, разсейващи погледа елементи и без нужда от подменюта. Не са нужни и кабели, тъй като новото потомство инфоразвлекателни системи с услуги за съгласуваност – които могат да бъдат ръководени както с гласов надзор, по този начин и с допиране – могат да бъдат свързани безжично с Apple CarPlay и Android Auto със съвместими смарт телефони, при всички разновидности на модела.

Динамично и несъмнено държание на пътя, с доказани качества за непоклатимост и прекъсване на автомагистрала

Новата Astra е основана на третото поколение на мултиенергийната платформа EMP2 с висока степен на модулност, само че с „ вградена “ ДНК на Opel още на ниво развойна фаза. Това значи че управляемостта и динамичността, както при всеки Opel са “Autobahnproof ”, т.е. потвърдена при движение на автомагистрала. Това означава че способността за придвижване на автомобила с висока скорост е била първостепенна цел при създаването на модела.

Кормилното ръководство и страничната устойчивост на ходовата част – с Макферсън детайли начело и торсионна греда на задния мост – са конструирани така че да понасят огромни странични натоварвания (поглъщане на накланянето около хоризонталната ос). Спирачната система на новия модел има голям капацитет, а автомобилът остава стабилен както в завои, по този начин и при движение направо. Устойчивостта на извъртане на каросерията на новата Astra е с 14 процента по-висока от тази на предшественика.

Авангардни системи за асистенция на водача включващи полуавтоматична смяна на лентата

Архитектурата на новата Astra включва най-новите автоматизирани системи за асистенция на лидера. В допълнение към мултифункционалната камера зад предното стъкло, технологията включва четири камери на каросерията (една начело, една отзад, и по една от всяка страна), пет радарни датчика (един начело и по един във всеки ъгъл), както и ултразвукови сензори начело и откъм гърба.

Новата система Intelli-Drive 2.0, комбинира всички камери и датчици в така наречената „ eHorizon система за свързаност “, благодарение на която се разширява диапазонът им на работа. Това позволява на системата да адаптира скоростта в завоите, да прави препоръки за скоростта и да извършва полуавтоматични смени на лентата. Специална технология установява поставянето на ръцете на кормилото, с което се подсигурява че лидерът остава ангажиран със шофирането от самото начало.

Системата Intelli-Drive 1.0 включва технологии като различаване на обекти в сляпата зона на лидера и интензивно позициониране в лентата за придвижване, имащо грижа за поддържането на автомобила в средата на лентата – всички с огромен диапазон на действие.

Дългият лист от автоматизирани системи за асистенция на лидера включва също адаптивен круз надзор, който увеличава или понижава скоростта, като следва автомобила начело – без да превишава настроената скорост – и може да стопира до покой, в случай че това е належащо. При съществуване на автоматизираната трансмисия, движението се възстановява самостоятелно, посредством на системата “Stop & Go ”.

Гамата от водещи за класа системи за асистенция включва в допълнение огромен head-up екран, както и основана на камера и радар система за улеснено паркиране.

Новата Astra придвижва предните високотехнологични светлини Intelli-Lux Pixel Light® в бранша на компактните автомобили

Ролята на Astra като софтуерен авангард продължава с разработки в региона на светлините и комфорта на седалките, които са част от експертния опит за марката Opel. Предишният модел изигра водеща роля с въвеждането на адаптивните матрични светлини през 2015 година, а следващото потомство придвижва най-новите разработки в региона на светлините в компактния бранш за първи път под формата на Intelli-Lux LED® Pixel Light. Тази авангардна технология, към този момент предлагана в SUV модела на Opel Grandland и във флагмана Insignia, включва водещи за сегмента светлини с общо 168 LED детайла. Основният светлинен сноп се настройва бестепенно, в рамките на милисекунди и не заслепява останалите участници в придвижването. Приближаващият и наближаван автомобил в трафика се очертава точно от снопа. Диапазонът на осветление и посоката на светлината варират според от пътната ситуация и околната среда.

Най-добри в класа ергономични AGR седалки с масаж и вентилация

Ергономичните седалки на Opel AGR разполагат с изключителна известност и множество награди, а новата Astra продължава тази дълга традиция. Сертифицирани от германското „ Дружество за здрави гърбове “ (Aktion Gesunder Rücken e. V. ”) предните седалки са позиционирани с 12 мм по-ниско от тези на предишния модел, допълнително подчертавайки чувството за „ спортно “ шофиране. Добрата позиция на стойката е гарантирана, даваща чувството за спортно и удобно пътешестване.

Предните AGR седалки на новата Astra са най-добрите, предлагани в компактния клас и включват необятна гама от опционални настройки, от електрическо повдигане, до електро-пневматична лумбална опора. При съоръжение с тапицерия Nappa те оферират дори вентилация, масаж за лидера и подгряване както на предните, по този начин и на задните седалки.

Astra се движи и на електричество – за първи път с мощни plug-in хибриди

Новата Astra ще се предлага още от самото начало на продажбите с мощни plug-in хибридни електрически задвижвания, както и с ефикасни бензинови и дизелови двигатели, електрифицирайки компактния клас на Opel за първи път в историята на марката. Гамата се простира от 81 кВт (110 к.с.) до 96 кВт (130 к.с.) при бензиновите и дизеловите разновидности и до 165 кВт (225 к.с.) системна мощ при plug-in хибридните варианти. Шестстепенната механична трансмисия е общоприета за бензиновите и дизеловите елементи, а осемстепенната автоматична предавателна кутия (електрифицирана при plug-in хибриди) се предлага като в допълнение оборудване при по-мощните мотори.

Opel ще започва поръчките за новата Astra тази есен. Първите клиенти ще получат автомобилите си при започване на следващата година.

*Източник: www.opel.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР