• Никога и при никакви обстоятелства не се подигравайте със

...
• Никога и при никакви обстоятелства не се подигравайте със
Коментари Харесай

Златни Съвети! Как Да Възпитаме Сина Си Като Истински Мъж

• Никога и при никакви условия не се подигравайте със сина си. За мъжът присмехът от страна на дамите, а изключително от страна на майка му е мощна контузия, която може да остави белег за цялостен живот. Посмейте се дружно, само че не му се подигравайте, даже да ви се коства, че това е дреболия. Това се отнася най-много до страстите на момчето.

• Включете сина си в решенията, които фамилията взема. Помолете го да изкаже мнението си по даден фамилен въпрос, дано помогне. По този метод вие му показвате, че му имате доверие и почитате мнението му. Така той от дребен се учи да бъде мъж!

• „ А аз те предизвестих! ” изхвърлете тази фраза от речника си и съпътстващите я изречения с упреци. Оставете го самичък да разбере какво се е объркало, дано самичък си извади поука.

• Хвалете го за каузи, действия, за резултати от активността му: „ Вижте какъв необикновен аероплан сглоби синът ми ”, „ Какъв нюх имаш към пъзелите ”.

• Подкрепете всяка добра фантазия на сина си. Помогнете му да я осъществя.„ Искам да стана ветеринар! ” Чудесно! Подкрепете го, вместо да му обяснявате какъв брой доста би трябвало да се учи, по какъв начин би трябвало да гледа заболели животни и какви ли не други демотивиращи пояснения. Ако всички родители стартират да изясняват на децата си какъв брой е рисково или мъчно да постигнеш нещо и ги разубеждават още от деца да се борят за фантазиите си, то на света няма да останат лекари, архитекти, полицаи…

• Позволете на момчето да плаче! Забравете фразата „ Момчетата не плачат! Ти да не си момиченце?! ” Разберете възприятията на детето, тъй като колкото и дребно да ви се коства на вас това, за което плаче, за него е нещо голямо и доста ужасно, поучават от dama.bg. Гушнете го и му кажете, че разбирате по какъв начин се усеща. За него е значимо да знае, че възприятията му не са без значение. Повярвайте, след време той самичък ще осъзнае, че сълзите на са мъжкия методът за реализиране на мечтаното.

• Не му четете конско. Децата така и така не го възприемат. Когато детето е превъзбудено, смутено или капризно, то не е в положение да ви чуе и да проумее това, което му обяснявате.

• Бъдете на негова страна! Ако сте измежду непознати хора, то не му се карайте, а застанете на негова страна. Когато се приберете у дома, към този момент може да му обясните на четири очи и, в случай че е належащо, да проведете възпитателна сказка. Така, когато изпадне в неволя в бъдеще, той ще идва първо при вас за помощ, тъй като ще ви има голямо доверие.

Ако се придържате към тези златни правила, то бъдете спокойни за връзката си с него. Той ще може да приказва с вас за всичко, ще бъде откровен и няма да има секрети от вас. Нима това не е най-важното за един родител?

" Струма "
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР