​​​​​​На нас, жените, често се случва да изпаднем в емоциите

...
​​​​​​На нас, жените, често се случва да изпаднем в емоциите
Коментари Харесай

Как един мъж трябва да помогне на жената до себе си, когато тя има емоционални проблеми

​​​​​​На нас, дамите, постоянно се случва да изпаднем в страстите си прекалено много, че да им позволим те да ни обвземат и да повлияят на душeвността ни.

Обществото ни е отредило да сме по-грижовните, да мислим за всичко, а от другата страна еманципацията ни натоварва с упованията да сме по едно и също време съвършени в кариерата, в развъждането на децата, в домакинските отговорности, в отдадеността към обичания мъж...

И изключително когато сме във връзка или в сватбен съюз, тези чувства неизбежно се трансферират към колегата му и рефлектират към него.

Когато една жена безусловно се "разпада " прочувствено поради контузия или проблем, който не е съумяла да позволи, мъжът до нея има 2 разновидността - да я изостави (ако е слаб) и да я поддържа (ако е мощен и постоянен човек).

Смелите и същински мъже да вдигнат ръка

Тази непреодолима душевна мъка може да се породи след импровизиран аборт, когато детето е било дълго чакано и мечтано, при проблеми с работата или със фамилията си.

Психолози разкриват какви са верните способи, по които един мъж може и би трябвало да помогне на дамата до себе си, когато забележи, че у нея се демонстрират точно такива перманентни положения на горест, обезсърчение и незаинтересованост.

1) Да бъде наясно какви са отговорностите му и да не ги трансферира непрекъснато към дамата заради липса на време.

2) Да бъде по-отговорен и предан, преди тя да получи "бърнаут " синдром.

3) Да бъде в час във всички интензивности вкъщи.

Той желае семейство, а аз не съм сигурна дали го обичам

4) Да спре да "поправя " проблемите ѝ и просто да се опита да я схваща повече и да я поучава съответно.

 Thinkstock

5) Ако усети, че тя "потъва " в сходни мисли и положения, да ангажира вниманието ѝ с нещо занимателно и потребно за нея.

6) Да бъде добър слушател и да я оставя тя да приказва за проблемите и възприятията си.

7) Да бъде сътрудник в същинския смисъл на думата: другар, обичан, покровител.

8) Да я окуражава и предизвиква, да откри метод да ѝ вдъхне вяра, когато нещата наподобяват най-нерешими.

9) Да бъде потребен, да покаже, че може да се разчита на него и че може да бъде опора в тежък момент.

 Thinkstock

10) Да я убеди, че има потребност да отдели един ден на себе си, в който той да ѝ помогне за рутинните ежедневни задължения.

Лесно е, когато нашата половинка изпадне в сходна прочувствена рецесия, да се дистанцираме и да я оставим сама да се оправя в тази рискова обстановка.

За грешката или еволюционно отклоняване

Но в случай че един мъж подкрепи и поддържа душевен дамата до себе си в подобен интервал, то бъдете сигурни, дамата би дала всичко от себе си за този мъж, в случай че събитията се извърнат. А животът може да сервира сходни проблеми на всеки от нас, без значение мъж или жена.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР