​В навечерието на Деня на славянската писменост и култура 24

...
​В навечерието на Деня на славянската писменост и култура 24
Коментари Харесай

Редят изложба #ДайНаКирилица в Младежкия дом във Враца

​В навечерието на Деня на славянската книжовност и просвета 24 май в Младежкия дом във Враца ще бъде открита галерия #ДайНаКирилица. Инициативата е на „ Асоциация за обществена отговорност и развиване посредством иновации” /АСОРИ/ в поддръжка на използването на кирилица в цифровата среда.
Сдружението е учредено през 2009 година, като в началото активността му е ориентирана най-вече към реализирането на планове в областта на инфраструктурата и районното развиване. През 2015 година АСОРИ се преструктурира и пренасочва фокуса си към начинания свързани с запазване на културно-историческото завещание, разнообразни общественополезни акции, партньорства и планове, ориентирани към повишение на цифровата просветеност в сходство с условията на актуалното общество.
Целта на самодейността #ДайНаКирилица е да се предизвика потреблението на кирилица в интернет, както на персоналната, по този начин и в бизнес връзката.
Начало на самодейността #ДайНаКирилица е обещано през 2015-та година с галерия, в Betahaus (гр. София), която демонстрира образното превъзходсвто на кирилицата и има за цел да осмее 6liokavicaта. За тази цел едни от най-хубавите графични дизайнери – Николай Ванчев (творчески шеф на Publicis Sofia), Евелина Георгиева-Браткова, Асен Петров и Иван Христов (Fontan2), основават серия от постери, чиито обект са действителни образци на използването на “шльокавица”, цитати от известни български литературни и музикални творби, както и техни персонални послания, които са изобразени редом на 6liokavicтa и на кирилица.
Кампанията се провежда с поддръжката на Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий ", Нов Български Университет, Ротаракт клуб София-Средец, BG-Mamma, Digimark, Netinfo, Betahaus, Credo Bonum Foundation, Go guide, CSR Bulgaria, OLX.bg, Club Mate и Host.bg.
Изложбата #ДайНаКирилица е подредена в Младежкия дом и ще бъде открита на 22 май 2018 година в 12:30 ч. от Мариела Мутафова – началник планове и член на управителния съвет на АСОРИ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР