Звяр от Изтока се очаква в Източна Европа от средата

...
Звяр от Изтока се очаква в Източна Европа от средата
Коментари Харесай

Нова прогноза обяви люта зима в България и Звяр от Изтока

Звяр от Изтока се чака в Източна Европа от средата на март.

Вероятно ще има интервал, в който въпреки всичко ще забележим същинска зимна фурия.

Завръщане на люта зима към средата на март вещаят всички най-нови световни модели за времето, съобщи.

След прогнозите за стратосферно стопляне, множеството от тях към този момент „ прихващат “ сигнала от разрушаването на полярния ураган.

Тоест, метеорологичните модели започнаха да предвиждат по-зимен сюжети и след всяко ново обновяване към този момент ги затвърждават. Обикновено детерминистичните модели постоянно сменят прогнозите си към края на 7-ия ден. 

GFS продължава да предвижда нелоши зимни ситуации, които са свързани с прекосяването на серия от средиземноморски циклони към интервала 7 март до 11март.

И нахлуването на Звяр от Изтока.

След предстоящото стратосферно стопляне е допустима и нова промяна на циркулацията в Европа и построяването на мощен антициклон над централните и източните елементи от континента.

Обикновено това води и до по-силни нахлувания на арктична маса към срядата и даже края на март над Централна и Източна Европа.

Тези нахлувания могат да причинят даже и  късни снежни стихии над централната част от Стария континент. 

В месечната ни прогноза, която писахме преди няколко дни, сходни разстройства се следиха, само че метеоролозите ни предвидиха, че сходно навлизане е по-вероятно  да се случи към края на март месец, показва Метео Балканс.  

Разбира се, тези прогнози не са безапелационни и в близкото бъдеще могат да претърпят промени, по тази причина следете ежедневните актуализации на обстановката в Meteo Balkans
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР