Звездопад по поръчка – това е най-новата услуга, която всеки

...
Звездопад по поръчка – това е най-новата услуга, която всеки
Коментари Харесай

Падащи звезди по поръчка! Да, има такива нещо

Звездопад по поръчка – това е най-новата услуга, която всеки може да си поръча. Проектът Небесни платна ще предлага екстрата за персонални празници и обществени събития.

Всеки човек мечтае да види падаща звезда и да си пожелае нещо. А какво по-хубаво от това да има звездопад навръх рождения ви ден. Учените са създали технология, с която да основават неестествен метеоритен дъжд.

Метеорите са частици от метеорити или комети, които навлизат с голяма скорост в земната атмосфера. При триенето те се йонизират и блестят блестящо. Именно тези звезди ние ги назоваваме падащи звезди.

Звездопадът е инцидентно събитие. До през днешния ден. Скоро обаче ще можем да избираме точната дата и час, когато желаеме да го следим.

Уникалната по рода си концепция е на доктор Лена Окаджима, астроном от Токио. Тя е създала плана Небесни платна, който дава обещание звездопади по поръчка за персонални празници и обществени събития.

За да получат неестествен метеоритен дъжд, учените ще изстрелят в орбита микросателити с натоварени на борда над 400 частици или падащи звезди. Когато стигнат 350 километра над Земята, те ще пускат частиците една по една. 15 минути по-късно те ще се виждат от земята като същински падащи звезди. Изкуствените частици ще се движат по-бавно от същинските звезди. Така хората ще следят по-дълго ярките им следи в небето.

Звездопадът по поръчка се вижда над регион с диаметър 200 километра. Първото сходно шоу е планувано за пролетта на 2020-та и ще се следи над Хирошима. В рамките на две седмици на събитието Предизвикателство Падаща звезда всяка вечер, щом се стъмни, ще има звездопад по поръчка.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР