Звездният тенор ФАБИО АРМИЛИАТО пред ВИОЛЕТА ТОНЧЕВА за любовта към

...
Звездният тенор ФАБИО АРМИЛИАТО пред ВИОЛЕТА ТОНЧЕВА за любовта към
Коментари Харесай

Звездният тенор Фабио Армилиато в Гала концерт тази вечер в Летния театър

Звездният тенор ФАБИО АРМИЛИАТО пред ВИОЛЕТА ТОНЧЕВА за любовта към операта, церемония концерта на Опера в Летния спектакъл, привилегията да бъде Посланик на родния си град пред света, също за нещастието със срутения мост в Генуа и присъединяване си във кино лентата „ На Рим с обич “

Чудесно е да посрещнем фамозния тенор Фабио Армилиато във Варна. Добре пристигнал!

Благодаря. Знам доста неща за България и се веселя да бъда във Варна. Тук имам към този момент другари, уповавам се да печеля и нови.

Да стартираме с елементарния въпрос, за какво обичате опера?

Дължа любовта си към операта на моя татко. Но освен той, цялото ми семейство, всичките ми родственици обичат опера. Израснах в среда, в която всеки имаше отношение към оперното изкуство, тъй че и аз се пристрастих към него.

Не можете да си визиите света без опера...

Да, в действителност не мога да си показва света и своя живот без опера. Вярвам, че оперната музика е най-хубавото средство за образование на децата, за създаване на добър усет и духовни полезности, които образуват целия живот и му придават смисъл.

В блестящата си кариера сте пресъздали доста облици на най-престижните подиуми. Кои са обичаните Ви функции и оперни театри?

Харесвам Андре Шение от едноименната опера на Умберто Джордано. Най-много съм пял Каварадоси от „ Тоска “ на Пучини, също мой обичан воин. С наслаждение излизам на сцените на Teatro Colon в Буенос Айрес, Миланската канара, Метрополитън опера в Ню Йорк и Виенската Щатсопера. Всъщност всеки оперен спектакъл е прелъстителен по собствен метод и може да трансформира всяко зрелище в паметен оперен празник.

Кое е най-важното за един оперен артист?

Да се отнася с почит към предишното, към композитора, към текста, към артистите, които са изпълнявали преди него дадената роля. Важно е също да срещне режисьор, с който да мисли не еднообразно, само че в една и съща посока. Защото се случва артистът да вложи доста от себе си в партията, само че да се размине с вижданията на режисьора за това по какъв начин тя да бъде показана в подтекста на целия театър. В този смисъл артистът би трябвало да се отнася с почит и към самата продукция.

Тук сте и в качеството си на Посланик на Генуа, побратимения град на Варна. Ние, а и целият свят следи със съпричастие нещастието със срутения мост в Генуа...

Това е голяма покруса за моята страна, всички сме надълбоко потресени от случилото се. Минавал съм милион пъти по този мост и когато видях първите фотоси на жертвите, си помислих, че и аз, както и всеки гражданин на Генуа, можеше да бъде измежду тях. Сега общинските управляващи и италианското държавно управление проверяват отговорните и вършат всичко належащо, с цел да компенсират околните на жертвите, да отстранят вредите и да възстановят, колкото може по-скоро, информационните връзки. Подобна обстановка не трябва да се позволява в никакъв случай повече. Благодарни сме за поддръжката на всички, които ни спомагат в този извънредно сложен за нас миг.
За мен е чест да бъда Посланик на Генуа и да представям родния си град пред света. Генуа и Варна неслучайно са побратимени градове. И двата града са ситуирани на море, домакини са на доста културни събития, обичат оперното изкуство. Вярвам, че и в бъдеще нашите другарски взаимоотношения ще продължат да се развиват, в интерес на двете страни.

Заключителен акомпанимент в деветото издание на Опера в Летния спектакъл 2018 ще бъде Оперната церемония довечера. Какви са упованията Ви?

Аз ще извърша Ария на Каварадоси от „ Тоска “ на Пучини и Ария на Канио от „ Палячи “ на Леонкавало, а най-после всички участници в концерта ще поднесем „ Наздравица “ от Верди. Впечатлен съм от положителните солисти на Варненската опера и имам вяра, че всички ние ще дадем най-хубавото от себе си, с цел да се получи една хубава оперна вечер.

Утре ще минете по аления килим на МФФ „ Любовта е полуда “. Всички сме гледали кино лентата на Уди Алън „ На Рим с обич “, където Вие изпълнявате ролята на тенора, който пее добре, само че единствено под душа. Кажете, в действителност ли пеете под душа?

О, да. Преди да ме предложения за присъединяване във кино лентата, Уди Алън ме попита същото. Наистина обичам да пея под душа, както прочее и множеството италианци, които влизат под душа, тананикайки си обичаната оперна песен. Да пееш под душа значи да се почувстваш освободен от всевъзможни задръжки и условности. Под душа си гол, същински и можеш изцяло да се отдадеш на музиката, която владее съзнанието ти сега. Трябва да призная, че под душа са ми хрумвали доста положителни хрумвания, там съм стигал и до забавни решения за моите функции.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР