Звездни солисти от Великотърновския театър предизвикват на музикален дуел Наско

...
Звездни солисти от Великотърновския театър предизвикват на музикален дуел Наско
Коментари Харесай

Дуел между опера и рок във Великотърновския театър

Звездни солисти от Великотърновския спектакъл провокират на музикален двубой Наско от " Б.Т.Р. ". Надпяването е част от програмата в новия взаимен план " Опера и рок " на МДТ " Константин Кисимов " с музикантите от именитата рок тайфа. По време на концерта обичаният вокалист на " Б.Т.Р. " ще се изправи против двама от най-хубавите солисти на театъра - баритона Никола Иванов и баса Пламен Кумпиков.
Концертът " Опера и рок " ще бъде показан за първи път пред аудитория на 18 април от 19 ч. в огромната зала на Музикално-драматичния спектакъл във Велико Търново, научи ДУМА от Златина Димитрова. В него музикантите от " Б.Т.Р. " ще свирят с оркестъра на Великотърновския спектакъл с диригент маестро Георги Патриков. В програмата като солисти вземат участие Наско от " Б.Т.Р. ", Теодора Петрова, Миряна Калушкова, Никола Иванов и Пламен Кумпиков.
В първата част на концерта рок музикантите за първи път ще извършват фрагменти от обичани опери дружно с оркестъра на театъра, споделя Маестро Патриков. В програмата са творби на Моцарт, Верди, Бизе, Делиб и Бородин. Публиката ще може да се наслаждения на знакови композиции, само че в симфоничен рок вид, измежду тях са увертюрата към операта " Сватбата на Фигаро " на Моцарт и фамозните Половецки танци от " Княз Игор " на Бородин.
След сполучливото преобразяване на Наско от " Б.Т.Р. " в облика на Лучано Павароти в тв шоуто " Като две капки вода ", в концерта " Опера и рок " той ще влезе в ролята на тореадора Ескамийо от " Кармен " на Бизе. След другите превъплъщения на Наско в " Капките ", съм уверен, че към този момент нищо не може да го затрудни на сцената, даже френският, на който той би трябвало да извърши арията, споделя с усмивка диригентът.
Блестящите солистки Теодора Петрова и Миряна Калушкова ще показват симфонична рок версия на арията " Болеро на Елена " от операта " Сицилиански вечерни " на Верди и " Момичетата от Кадис " на Лео Делиб.
Във втората част на концерта ще звучат някои от безконечните шлагери на " Б.Т.Р. ", както и нови песни от техния репертоар в оркестровка за рок група и симфоничен оркестър. Новата оркестровка напълно трансформира музикалната картина, изяснява Георги Патриков. Той подсигурява същинска рок детонация, допълнена от мощните звуци на симфоничния оркестър.
" Опера и рок " е вторият музикален план на " Б.Т.Р. " с екипа на МДТ " Константин Кисимов " във Велико Търново. Тяхното креативно съдействие стартира през 2022 година с концерта " Мюзикъл и рок ", който се радва на огромен триумф в цялата страна. През м.г. Илиян Диков, който свири на ударни принадлежности в рок бандата, стана част от новата джаз групировка на театъра и взе участие в концерта " Вечерта на мюзикъла " със звездния дует на Нети и Дони, хор и солисти на МДТ. През 2023 година рок музикантите отпразнуваха 30-годишнината на групата с величествен концерт в зала 1 на НДК в София, в който взе участие и Великотърновският спектакъл. Съвсем скоро ще излезе музикалният албум, отдаден на 30-годишнината, в който музиката от обичаните песни на " Б.Т.Р. " звучи дружно със симфоничния оркестър на Великотърновския спектакъл.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР