Звездите от предстоящата боксова галавечер на 30 март в Арена

...
Звездите от предстоящата боксова галавечер на 30 март в Арена
Коментари Харесай

Кубрат и Тервел подгряха феновете за боксовата галавечер с открита тренировка

Звездите от идната боксова галавечер на 30 март в " Арена София " организираха открита подготовка измежду руините на античния град Сердика, съобщи кореспондент на БГНЕС. На Ларгото бе подложен самобитен кръг, на който се качиха основните настоящи лица от българска страна - братята Кубрат и Тервел Пулеви, техните противници надлежно Игор Шевадзуцкий и Роли Ламбърт, както и родните боксьори Кирил Русинов, Петър Драганов и Даниел Асенов, за който това ще бъде дебют на професионалния кръг.


На мястото, на което се организира демонстративната подготовка, редица жители на столицата стопираха да погледат заниманието, като някои от тях съумяха и да си създадат фотоси с Кубрат и Тервел. Мениджърът на Кубрат Пулев Ивайло Гоцев разкри, че ще даде всички детайлности към галавечерта, както и цялостната стратегия за мачовете в събота, на утрешната конференция в хотел " Маринела ".

Самият Кубрат приказва пред медиите, като изрази мнение, че идният му противник от Украйна, който ще замести Махмуд Чар, не е по-лош от първичния му конкурент на кръга. Припомняме, че Чар се отдръпна поради контузия на бицепса, като мачът за регулярната международна купа в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) се чака да се организира през септември.


" Избрахме това място, тъй като е историческо, емблематично за България. Много малките екрани предават и в чужбина, с цел да можем да представим страната си, имаме богата история, с която да се гордеем. Можехме да изберем всеки един мол, само че това е емблематично място за българите ", стартира Кобрата по отношение на Ларгото и продължи по отношение на Шевадзуцкий: " Съперникът не е по-лош от Махмуд Чар, сходен жанр, да не кажа, съвсем същия жанр. Твърдо момче, здрав, идва за победа, преди един месец е имал мач, квалифициран е. Виждате, че ние бяхме готови и реагирахме бързо за промяната на противника. Очакват ни хубави мачове, ще бъде класно ", сподели още Кубрат, който удостовери, че макар травмата, Чар ще следи онлайн галавечерта. " Случва се, спорт е, изключително бокс. И на мен се е случвало да имам травми. Фиксиран е мач с Чар през септември, само че не желая да давам детайлности. Правя невъзможното да е в България ".

Брат му Тервел разяснява мача си с Роли Ламбърт за вакантната интерконтинентална купа в полутежка категория на WBA, като показа, че се е подготвил за срещата с качествени спаринги. " Подготовката мина добре. Смятам, че съм добре квалифициран, направихме хубави спаринги против постоянни спаринг сътрудници, някои от тях бяха идентични като съперника ми, тъй че се усещам добре квалифициран. Когато идвахме насам с треньора му споделих, че всеки един камък тук е на над 2000 години история. Нещо друго е, не да го създадем в търговски център - направихме го тук, което има и друг заряд. Паралелът сред бокса и историята има своето значение, тъй като всеки написа своята история. Надявам се, че повличаме крайник за идващите генерации. Ние не сме безконечни ", сподели Тервел.


" Много от боксьорите и треньорите ми споделят, че доста хора се възпламеняват по залите и желаят да се изявяват освен в олимпийския бокс, ами и в професионалния. За нас това е като малко самопризнание ", добави по-малкият от братята Пулеви. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР