Звездите на световния тенис и тяхната организация ATP са поискали

...
Звездите на световния тенис и тяхната организация ATP са поискали
Коментари Харесай

Шок в световния тенис! Планират да не се дават точки на Уимбълдън!

Звездите на международния тенис и тяхната организация ATP са поискали от уредниците на Уимбълдън да анулират възбраната за присъединяване на състезателите от Русия и Беларус. Босовете на най-авторитетния шампионат към този момент оповестиха, че няма да позволен тенисисти от двете страни поради нашествието в Украйна.

Турнирите от Големия шлем не са под егидата на организацията, само че тя прави всичко допустимо, с цел да отбрани интереса на играчите по този проблем и се е стигнало до забавен ултиматум от тяхна страна, разкри журналистът Джон Вертхайм. Според неговите източници ATP възнамерява да не дава никакви точки за ранглистата на Уимбълдън и всички други съревнования на територията на Англия, в случай че фактически се стигне до сходен дискриминационен метод към съветските и беларуските тенисисти.

Много от асовете на този благороден спорт се сплотиха към мнението, че това е изцяло неправилно решение и пострадалите нямат никаква виновност за протичащото се. Самият Новак Джокович съобщи по какъв начин нещата в никакъв случай не свършват добре, когато се смесят спорт и политика, а Рафаел Надал също зае позицията, че сходен ход би бил безпределно непочтен по отношение на неговите сътрудници от тази част на света.

Женската тенис асоциация WTA също възнамерява да се причисли към ограниченията, които ще вземе ATP.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР