Звездата ѝ изгрява, когато е още дете. Оттогава тя не

...
Звездата ѝ изгрява, когато е още дете. Оттогава тя не
Коментари Харесай

Хамелеон в поп жанра. Майли Сайръс, която се променя заедно с музиката си

Звездата ѝ изгрява, когато е още дете. Оттогава тя не стопира да показва себе си посредством музика. В неделя завоюва и първите си две награди " Грами ". Тя е Майли Сайръс и е Човек на деня на Свободна Европа.

Музикалната ѝ кариера минава през разнообразни жанрове - поп, рок, рап, кънтри. Всеки стадий от живота ѝ бележи друга артистична визия, което ѝ носи прякора " хамелеон " в поп музиката.

В неделя Майли Сайръс завоюва първите си награди " Грами " за най-хубаво поп солово осъществяване и запис на годината с песента си " Flowers " . Тази година Сайръс беше номинирана за общо шест награди в съществени категории като запис, ария и албум на годината.

" Тази премия е невероятна, само че в действителност се надявам тя да не промени нищо, тъй като животът ми и през вчерашния ден беше прелестен ", сподели Сайръс от сцената, до момента в който приемаше премията.

" Flowers " оглавяваше класацията Billboard Hot 100 в продължение на осем седмици след дебюта си и счупи върха на Spotify за най-вече стриймове за една седмица с повече от 100 милиона слушания. Месеци след излизането си песента стана най-бързо достигналата милиард пускания.

" Записът съвършено улавя пътуването и устойчивостта на Майли, само че той не е единствено за нея. Песента прелестно отразява тематиката за любовта към себе си - възприятие, което резонира с всички. ", Рон Пери, основен изпълнителен шеф на лейбъла на Сайръс.

Преди 31 години на 23 ноември Дестини Хоуп Сайръс се ражда в дома на известния кънтри артист Били Рей Сайръс и Тиш Сайръс в американския щат Тенеси. Рожденото ѝ име, Дестини Хоуп, показва вярата на родителите ѝ, че ще реализира велики неща. Родителите ѝ я назовават " Смайли ", което по-късно редуцират на " Майли ", тъй като като бебе постоянно се усмихва.

През 2001 година, когато Сайръс е на осем години, фамилията ѝ се реалокират в Торонто, Канада, до момента в който татко ѝ снима телевизионeн сериал. Тогава той я води да гледа постановката на " Mamma mia! " и Майли схваща, че желае да стане актриса.
Най-доброто от двата свята
Започва да взема уроци по пеене и актьорско майсторство и взе участие в няколко кино лентата, само че прави огромния си пробив с присъединяване си в тийнейджърския сериал " Хана Монтана " (2006-2011) в продължение на четири сезона.

 Майли Сайръс и Били Рей Сайръс премиера на кино лентата
Сайръс се явява на прослушване за телевизионния сериал на Disney Channel " Хана Монтана ", когато е на тринадесет години. Тя се явява за ролята на най-хубавата другарка на основната героиня, само че вместо това е извикана на прослушване за основната роля.

Успехът на сериала води до определянето на Сайръс като " тийн кумир ". През октомври 2006 година Walt Disney Records издава саундтрак, записан от героинята на Сайръс. Записът има търговски триумф, оглавявайки класацията Billboard 200 в Съединените щати, по-късно се продава над три милиона копия в международен мащаб.

С издаването на саундтрака Сайръс става първия реализатор в границите на компанията Walt Disney, който има контракти в региона на телевизия, кино, артикули и музика.

Tурнето ѝ " Най-доброто от двата свята " през 2008 година провокира голям интерес. Представители на Ticketmaster споделят, че към оня миг такова търсене не е имало от времето на Бийтълс или Елвис.
Разграничаване от образa
С излизането на албума третия ѝ албум през 2010 година Сайръс публично се пробва да се дистанцира от тийнейджърския си облик, като пуска провокативни музикални видеоклипове към песните.

В изявление пред Майли споделя, че изявите ѝ в ранна зрелост, без значение дали е гола на топка за разрушение във видеото към " Wrecking Ball " или танцува на музикалните награди на MTV през 2013 година, към момента заемат място в публичното схващане.

" Създавах внимание за себе си, тъй като се разграничавах от персонажа, който бях изиграла. Всеки човек, когато е на 20 или 21 години, има какво да потвърждава. Аз не съм моите родители. Аз съм себе си, споделя тя.

През предходната година Сайръс пусна песента " Used To Be Young ", към която разгласява и поредност от видеа. В тях се споделя за живота преди Хана Монтана и несподелени до момента истории.

В пост в Instagram профила си тя споделя, че песента е " за удостояване на това, което сме били, за любовта към това, което сме, и за празнуване на това, което ще станем ".

" Понякога имам възприятието, че животът ми е почнал, когато се е родила Хана Монтана. Но преди Хана беше Майли. Моята фикция беше да озаря света със смях, музика и емблематични моменти, които да продължат и след края на живота ми ", написа изпълнителката.
" Това, което в действителност е значимо "
На церемонията по връчването на MTV премиите през 2013 година тя се показва в облика на танцуващо плюшено мече, което провокира необятно медийно отразяване.

" Струваше ми се погрешно, че ми се обръща толкоз доста внимание, а в страната имаше толкоз доста хора, които нямаха къде да се приберат. Исках да обърна внимание на това, което е в действителност значимо ", споделя Сайръс.

Тогава тя основава фондацията " Happy Hippie " , която работи за битка с несправедливостта, с която се сблъскват бездомните младежи, ЛГБТ общността и други уязвими групи от популацията. От 2014 година до 2018 година фондацията е обслужила близо 1500 бездомни младежи в Лос Анджелис, предоставила е на повече от 25 000 ЛГБТ младежи и техните фамилии информация и е предоставила обществени услуги на транссексуални, младежи в конфликтни зони и хора, наранени от рецесии.

През 2014 година участва на премиите VMA дружно с 22-годишния скитник Джеси Хелт, който излиза на сцената, с цел да одобри премията на Сайръс за видеоклип на годината, и изнася тирада пред 13,7 милиона фенове.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР