Звездата от световната оперна сцена Камен Чанев е носител на

...
Звездата от световната оперна сцена Камен Чанев е носител на
Коментари Харесай

Световноизвестният тенор Камен Чанев с награда от Бургаските музикални празници

Звездата от международната оперна сцена Камен Чанев е притежател на премията на 11-то издание на Бургаските музикални празници " Емил Чакъров ". Това е първата българска премия, която носителят на десетки интернационалните оценки получава. Статуетката ще му бъде връчена тази вечер на сцената на Летния спектакъл в морския град, преди да се превъплъти в ролята на Калаф в операта на Джакомо Пучини " Турандот ".

Бургас

Един от десетте международни топтенора, един от най-прочутите, един от най-големите, най-известният български тенор зад граница, любимецът на най-големите международни опери... С куп сходни суперлативи, най-успешният български тенор на актуалната интернационална сцена Камен Чанев през вчерашния ден навърши 54.
Камен Чанев: " Е, айде, да не споделяме на какъв брой години съм. Може би ние сме по-суетни оперните артисти, изключително тенорите ".
Пазеният в загадка привет беше поднесен от сътрудниците му в Бургаската опера, на чиято сцена Камен Чанев гостува всяко лято, макар че графикът му е напълнен за две години напред.

Да, споделя артистът, прочут съм, но чак най-най, не обичам тези избрания. По-скромно. Поддържа интензивно 15 от най-трудните и съществени функции от творчеството на Пучини и Верди, ролята на Калаф от „ Турандот " обаче, се дефинира като визитната му картичка.
Камен Чанев: " В целия свят съм я пял, като тръгнете от Канада и стигнете до Нова Зеландия ".
Довечера на сцената на Бургаския летен спектакъл Камен Чанев ще получи премията на 11-те музикални празници на името на огромния диригент Емил Чакъров.
Камен Чанев: " Той беше извънреден диригент и за мен е огромна чест да получа неговата премия, още повече, че това е първата ми премия българска, тъй като аз съм награждаван доста в чужбина, само че за първи път в България ".
В този толкоз специфичен за Камен Чанев театър диригент ще бъде Григор Паликаров, а в основната роля ще пее най-хубавата българска изпълнителка на партията на Турандот сега - примата на Софийската опера Габриела Георгиева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР