Звездата от миналото Денис Родман обяви пред телевизия NBC, че

...
Звездата от миналото Денис Родман обяви пред телевизия NBC, че
Коментари Харесай

Денис Родман ще ходи в Москва да освобождава Бритни Грайнър

Звездата от предишното Денис Родман разгласи пред телевизия NBC, че ще отиде в Русия, с цел да помогне за освобождението на американска баскетболистка Бритни Грайнър, която бе наказана на 9 години затвор, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Имам позволение да отида в Русия и да оказа помощ на това момиче, сподели 61-годишният Родман, без да прецизира от кого е получил такова утвърждение. - Ще се опитам да отпътува още тази седмица. "

31-годишната Грайнър, която е една от звездите на Женската националната баскетболна асоциация и двукратна олимпийска шампионка с отбора на Съединени американски щати, беше задържана  през февруари на летището в Москва, откакто у нея беше намерено масло от хашиш. Тя бе наказана при започване на този месец.

Поне до момента американската дипломация пробва безрезултатно да я замени за контрабандиста на оръжие Виктор Бут.
Денис Родман обича Северна Корея и Русия
Родман, който е 5-кратен първенец на НБА с " Детройт Пистънс "  и " Чикаго Булс " и е член на Залата на славата, има репутацията на един от най-близките задгранични другари на севернокорейския водач Ким Чен-Ун. И е един от дребното американци, които биват посрещани радушно в Пхенян.

Планът на " неприятното момче " на баскетбола в този момент е да се срещне с съветския президент Владимир Путин и да го убеди да освободи Грайнър.

През 2018 г. Родман бе поканен от тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп на срещата му със севернокорейския деспот в Сингапур. През 2014 година един от емблематичните " борци " под коша в историята на Лигата на извънземните се срещна и с Путин, като двамата се срещнаха в Москва.

Тогава спортистът, в този момент на 61 година, засипа с похвали съветския водач.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР