Звездата на модерния соул и джаз Грегъри Портър ще гостува

...
Звездата на модерния соул и джаз Грегъри Портър ще гостува
Коментари Харесай

Най-добрият мъжки джаз вокал идва на Античния

Звездата на модерния соул и джаз Грегъри Портър ще гостува за първи път на сцената на Античния спектакъл на 31 юли следващата година. Досега двукратният притежател на премия „ Грами” е бил у нас единствено един път – през 2015 година. Тогава концертът му е в дребна зала в София, напомнят уредниците от BG Sound.

Сега шоуто на Портър ще е нещо изцяло друго. Показали са му Античния спектакъл и за него тази сцена е неповторима и единствена в света.

Певецът от Сакраменто е доста впечатлен от мястото на концерта си в България. В Пловдив ще дойде с огромен джаз оркестър.



Портър е именуван „ един от най-великите гласове на нашето поколение”. Считан е за най-успешния мъжки джаз вокал в света.

Взима „ Грами” за албумите си Liquid Spirit през 2014 година за най-хубав вокален джаз албум и за Take Me To The Alley през 2016.

Грегъри Портър израства дружно с осем братя и сестри в Сакраменто. Учи се да пее с албумите на Нат Кинг Кол от домашната сбирка плочи. В свободното си време върви в църковния хор.

Печели футболна стипендия, която го води в Университета в Сан Диего, само че тежка контузия го лишава от спортна кариера и дава на света един от най-хубавите джаз музиканти.

Сега има 340 000 почитатели в Spotify и над 193 млн. гледания във видео платформите. „ Гласът ми е подарък от Бога и желая да го споделя с хората”, споделя Грегъри.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР