Звездата на Испания Айтана Бонматиизползва речта си при получаването на

...
Звездата на Испания Айтана Бонматиизползва речта си при получаването на
Коментари Харесай

След скандалната целувка в Испания: Звездата на женския отбор коментира “злоупотребите с властта”

Звездата на Испания Айтана Бонматиизползва речта си при приемането на премията си от УЕФА за най-хубав състезател при дамите, с цел да разкрие " злоупотребите с властта " след нежеланата целувка, осъществена от президента на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес и футболната звезда Джени Ермосо по време на празненствата на 20 август, оповестяват от CNN.

" Току-що спечелихме Световната купа, само че никой не приказва доста за това, тъй като се случиха неща, които бих предпочела да не се случват ", сподели Бонмати на церемонията по награждаването в Монако в четвъртък.

" Бих желала да кажа нещо по тематиката с случая. Мисля, че като общество не би трябвало да позволяваме корист с властта в работните връзки и липса на почитание. Не единствено към моята съотборничка Джени, само че и към всички дами, които страдат от същото, ние сме с вас. Надявам се, че ще продължим да работим за възстановяване на обществото ", казаБонмати.

След като получи премията си за треньор на годината в женския футбол от УЕФА, старшият треньор на британските дами Сарина Уигманпосвети премията на испанския народен тим, който победи Англия с 1:0 във финала на Световната купа.

След като благодари на всички в своя екип, тя съобщи, че премията " се усеща малко по-различно ".

" Всички знаем за проблемите към испанския тим и това в действителност ме наранява като треньор, като майка на две дъщери, като брачна половинка и като човек ", добави Уигман.

" Женският футбол се развива доста, само че има още доста път пред нас, който би трябвало да извървим. Бих желала да посветя тази премия на испанския тим.Отборът, който игра на Световното състезание подобен страховит футбол, на който всички съумяха да се насладят ".

" Този тим заслужава да чества и най-сетне да бъде изслушан от своята федерация. Отново аз го приветствам и се надявам, че всички ще се присъединим. "

В четвъртъкпрезидентът на ФИФА Джани Инфантино направи изказване в обществените мрежи, в което означи продължаващия спор към Рубиалес.

Без да загатва детайлности, той съобщи: " Това не биваше да се случва. Дисциплинарните органи на ФИФА неотложно поеха своята отговорност и започнаха нужните дейности. Дисциплинарните производства ще продължат своя закономерен ход. "
Рубиалес беше краткотрайно отхвърлен от ФИФА в събота
Наред с възходящия напън да се отдръпна, Рубиалес е изправен и пред следствие, което може да приключи с обвинявания в полова експанзия от страна на испанските прокурори.

По-рано тази седмица всички 19 районни президенти на испанската федерация приканиха Рубиалес да подаде оставка, като в същото време предложиха единомислеща поддръжка за краткотрайния президент Педро Роча, който влезе в ролята си след отстраняването на Рубиалес от ФИФА.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР