Лорън Джеймс от Англия се извини за червения картон, след като настъпи Мишел Алози от Нигерия

...
Звездата на Англия Лорън Джеймс се извини, че е настъпила
Коментари Харесай

Звездата на Англия Лорън Джеймс се извини, че е настъпила съперник по време на осминафиналния мач на отбора срещу Нигерия, ход, който й донесе червен картон и елиминация от поне един мач на Световното първенство.

В момент, който изглеждаше като момент на лудост, Джеймс стъпи на гърба на Мишел Алози от Нигерия и беше изгонен в 87-ата минута на мача в понеделник на стадиона в Бризбейн.

След мача, чиято кулминация беше загубата на Нигерия при изпълнение на дузпи, Алози се обърна към Twitter във вторник, за да сподели уважението си към Джеймс въпреки инцидента.

„Играем на световната сцена. Тази игра е игра на страст, непреодолими емоции и моменти. Пълно уважение към Лорън Джеймс“, написа Алози.

В отговор Джеймс се извини, туитвайки: „Цялата ми любов и уважение към теб. Съжалявам за случилото се.”

„Също така, за нашите фенове в Англия и моите съотборници, да играя с и за вас е най-голямата ми чест и обещавам да се уча от моя опит.“

Червеният картон означава, че Джеймс ще пропусне следващия мач на Англия, съботния четвъртфинал срещу Колумбия в Сидни, Австралия.

Тя също може да бъде извън игра за следващите мачове, ако Англия напредне. Получаването на червен картон води до автоматично наказание за един мач, но дисциплинарната комисия на ФИФА може да увеличи това, ако сметне за добре.

След като Джеймс се извини лично, нейният екип също излезе с изявление.

„Лорън наистина съжалява за действията си, довели до червения картон и е пълна с угризения. Това е напълно нехарактерно за нея“, туитнаха Лъвиците.

„Ние ще подкрепяме Лорън през цялото време и ще предложим представителство от нейно име. Ние напълно уважаваме дисциплинарния процес на ФИФА и няма да правим повече коментари, докато не бъде взето решение.

Първоначално Джеймс получи жълт картон за това, което изглеждаше като раздразнително и умишлено решение да настъпи Алози. След преглед от видео асистент-рефера (VAR), наказанието беше увеличено до червен картон и тя беше изгонена, оставяйки Англия да завърши мача с играч.

На пресконференция след мача треньорът на Англия Сарина Вигман коментира инцидента, като каза, че Джеймс е „неопитен играч на тази сцена и се справи наистина добре и мисля, че за част от секундата тя просто загуби емоциите си.“

„И разбира се, тя не иска да нарани никого. Тя е най-милият човек, когото познавам, и нещата се случват така и вече не можете да го промените, така че това е огромен урок за нея, но разбира се, това не е нещо, което наистина е направила нарочно.

Мнозина сравняват ситуацията със Световното първенство за мъже през 1998 г., когато Дейвид Бекъм получи червен картон и беше изгонен за изритане срещу аржентинеца Диего Симеоне.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР