Зверски убитата преди седмица съпруга на председателя на групата от

...
Зверски убитата преди седмица съпруга на председателя на групата от
Коментари Харесай

Зверски убитата съпруга на общински съветник от ГЕРБ е била удушена

Зверски убитата преди седмица брачна половинка на ръководителя на групата от общински съветници от ГЕРБ и собственичка на верига аптеки Еранухи Пехливанян е била удушена , оповестиха от полицията в града. От там прецизират, че единият от похитителите е бил облечен като служител на реда, а причинителите са общо двама - русенци от арменски генезис. 

Останки от тялото на жертвата са изхвърлени по поречието на река Русенски Лом , на 30 км от града, като водолази не престават и през днешния ден да търсят още елементи от тялото. Задигнати са общо 65 000 лева в банкноти в евро и левове, като след октрадването им единият от мъжете е погасил заем в размер на 16 000 лв., а другият имал желание да си купува кола, заяви Българска национална телевизия.

" Става дума за двама причинители на закононарушението, които са упрекнати за похищение, обир на пари в огромни размери и за съзнателно ликвидиране за прикриване на тези закононарушения ", обясниха проверяващите.
Похищението
Във вечерта на убийството (11 януари) Еранухи Пехливанян  е излязла сама от една от аптеките си с 20 000 лева и се насочва към автомобила си, паркиран на публичен паркинг до постройката на Национална агенция за приходите в Русе. Въпросният грабител, облечен в униформа, изискал персоналната карта на жертвата сякаш за инспекция, като през това време влезнал в автомобила и изкомандвал да кара. Другият грабител ги следвал с кола, в която по-късно жертвата била закопчана с белезници и  преместена.

Престъпниците се насочат и към дома й, откъдето прибрали и още 45 000 лева, като едвам по-късно убиват дамата и на идващия ден захвърлят останките в реката . Самите те са следили жертвата си повече от месец и са били наясно, че носи със себе си огромно количество пари всекидневно.
Разследването
Мотивите за тежкото престъпно закононарушение, при което бе убита брачната половинка на Бедрос Пехливанян, са напълно користни, а раследващите не са открили политически детайл, съобщи окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

" Изключително тежко престъпно закононарушение срещу личността. Става въпрос за висока степен на организираност на двамата причинители. По персонално предписание на основния прокурор Иван Гешев този случай е под наблюдението и на Върховната касационна прокуратура ", добави прокурор Георгиев.

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР