Звено "Антикорупция" към Софийска градска прокуратура (СГП) обвини Биляна Пенева-Стоянова

...
Звено "Антикорупция" към Софийска градска прокуратура (СГП) обвини Биляна Пенева-Стоянова
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини директора на СЗОК за упражняване на принуда върху служители

Звено "Антикорупция " към Софийска градска прокуратура (СГП) упрекна Биляна Пенева-Стоянова - шеф на Столичната здравноосигурителна каса (СЗОК) за три случая, в които е упражнила насила по отношение на чиновници на касата, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според обвиняването, Стоянова е принудила свои чиновници да сформират протоколи с погрешно наличие за съответни лечебни заведения, макар резултатите от направените от тях инспекции. За всяко едно закононарушение тя може да получи до шест години затвор. Спрямо обвинената е взета мярка за неотклонение " Подписка ".

При първия случай, шефът на СЗОК е принудила чиновник да завиши или отнеме броя на точките на избрани знаци и по този метод да се завиши броя на леглата в Университетска МБАЛ "Софиямед " ООД. Във втори случай е принудила различен чиновник да изготви погрешен протокол, в който написа, че в МБАЛ "Сердика " ЕООД единствено 2 индивида са надвишили броя от 12 хоспитализации. НЗОК заплащат единствено 12 хоспитализации. В болничното заведение имало увеличени хоспитализации на 7 индивида. При третия случай Стоянова е принудила чиновник на касата да не отрази в проткол, че в Специализирани лечебни заведения за рехабилитация - "Национален комплекс " ЕАД-филиал Банкя, са нарушени изискванията и реда за оказване на болнична помощ и редица условия избрани в Националния рамков контракт за медицински действия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР