ZTE е един от водещите разработчици на 5G телекомуникационно оборудване.

...
ZTE е един от водещите разработчици на 5G телекомуникационно оборудване.
Коментари Харесай

Китайската ZTE спря основните си операции заради санкции от САЩ

ZTE е един от водещите разработчици на 5G телекомуникационно съоръжение.

Още по тематиката
Тръмп и иранската нуклеарна договорка: Какъв ще е резултатът върху стопанската система

Санкциите на Съединени американски щати ще са ориентирани към петролния бранш на Иран, а пазарите към този момент регистрират растеж в цените
9 май 2018
Вечерни вести: Търговската война Съединени американски щати - Китай се изостри; Нелепо бягство на пандизчии в София

И още: Фейсбук изтри стотици профили и страници, свързани с " фабриката за тролове " в Русия; Орбан се готви да продължи да ръководи Унгария
4 апр 2018
Huawei - невидимата причина за блокирането на договорката сред Qualcomm и Broadcom

Китайската компания не участваше в подготвяното придобиване, само че то можеше да се окаже огромна победа точно за нея
15 мар 2018 Китайският производител на телекомуникационно съоръжение ZTE е прекратил главните си оперативни активност, трансформирайки се в първата сериозна жертва на комерсиалното напрежение сред Съединени американски щати и Китай, оповестява Financial Times. Решението на компанията е показателно за евентуалните резултати на американските наказания върху задграничните компании и евентуално няма да остане без отговор от Пекин.

ZTE в изолираност

ZTE до неотдавна беше най-големият обществено търгуван производител на телекомуникационно съоръжение в Китай с пазарна капитализация от над 20 милиарда $, преди компанията да бъде свалена от борсата през април. В сряда следобяд ZTE е изпратила известие до фондовата борса в Хонконг, в което се изяснява, че в резултат на американска възбрана да купува електронни съставни елементи от Съединени американски щати компанията е прекратила главните си оперативни действия. Въпреки това от ZTE са добавили, че разполагат с задоволително висока ликвидна наличност, която да разреши на компанията да обслужва безпроблемно отговорностите си и да следва комерсиалните си партньорства.

Въпреки уверенията от страна на компанията анализаторите предсказват тъмно бъдеще за ZTE, която дължи огромна част от приходите си на американския пазар. До огромна степен това се дължи на обстоятелството, че ZTE беше лишена от водещите си американски снабдители през последния месец, откакто Министерството на търговията на Съединени американски щати постанови, че телекомуникационната компания е нарушила комерсиалните съглашения сред Вашингтон и Пекин, изнасяйки продукция към страни като Иран и Северна Корея. От китайската страна обаче не останаха безучастни и направиха опит да възстановят правата на активност на ZTE като част от изискванията в договарянията сред двете страни, които обаче за момента са несполучливи.

Дипломатически аспект

" Американската възбрана към ZTE ще докара до увеличение на балканизацията на софтуерния свят и ще форсира техническата конкуренция във въоръжаването сред Китай и Съединени американски щати ", разясняват източници на FT, поискали анонимност.

" Поради огромната взаимозависимост от американския пазар за доставка на съставни елементи, както и за продажба на смарт телефони е неизбежно възбраната да затрудни бизнеса на ZTE ", изяснява Киранджет Каур, анализатор на телекомуникационния пазар към IDC. " Понастоящем картината наподобява мрачна за ZTE ", прибавя той, разяснявайки, че продажбите на смарт телефони от ZTE към този момент е изпитала резултатите от възбраната и единствената вяра за бизнеса на компанията може да бъде осъществена по дипломатически път, в случай че възбраната бъде анулирана.

Засега обаче доста въпросителни заобикалят проблема със ZTE, като огромна част от тях занапред ще бъдат изяснявани в процеса на договаряния сред Вашингтон и Пекин.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР