Зрителски сигнал от платформата на Аз, репортерът показва как бетоновоз

...
Зрителски сигнал от платформата на Аз, репортерът показва как бетоновоз
Коментари Харесай

След зрителски сигнал: Защо бетоновози редовно изливат бетон в зелени площи в Пловдив?

Зрителски сигнал от платформата на " Аз, репортерът " демонстрира по какъв начин бетоновоз изхвърля бетон на общински терен в пловдивския квартал " Коматево ". Мъжът ни написа, че " в съседство има табела, която не разрешава изхвърлянето на боклуци ", само че тя на обезпокоява причинителите.

Авторът на клипа отхвърли да застане пред камера.

Наша инспекция на място обаче откри, че сниманото нарушаване не е изолиран случай. Бетоновози постоянно изливат отпадъчен бетон и към този момент са замърсили повече от 200 кв. м.

Снимка: bTV

" Редовно се случва. Това е закононарушение, " описа Аврам Аврамов, гражданин на квартала.

Препратихме клипа на локалната власт.

" Клипът е отблъскващ. По емблемата на самия камион установихме кой е производителя и се свързахме се с тях. Ангажираха се незабавно да почистят ", изясни Костадин Язов, кмет на регион " Южен ", Пловдив.

От локалната власт приканват сигналите да се подават в кметството и да се записва номера на камиона-нарушител. В съответния случай обаче санкция не може да бъде наложена.

Снимка: bTV

" За да може да се случи, би трябвало да имаме някой очевидец, който да се е подписал. Само със фотоси не става ", добави Язов.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда оповестиха, че до дни потеглят на всеобщи инспекции в региона и където установяват противозаконни сметища, ще глобяват локалната власт.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР