Зрители алармират, че ремонтираната тръба на тунел „Витиня” на АМ

...
Зрители алармират, че ремонтираната тръба на тунел „Витиня” на АМ
Коментари Харесай

Ремонтираната тръба на тунел "Витиня" се задимява при интензивен трафик

Зрители сигнализират, че ремонтираната тръба на тунел „ Витиня” на Автомагистрала „ Хемус” се задимява. Според тях вентилацията не работи и в дни с претрупан трафик се стига до неприятна видимост.

Ремонтът на най-дългия тунел у нас коства 22 млн. лева, а най-голямата горделивост в плана е модерната вентилационна система. Само месец след откриването обаче идват и първите сигнали за проблеми.

"Когато трафикът е спокоен – всичко е наред ", разяснява Иван Диков пред БТВ. "Когато в почивни дни колите станат повече, нездравословните газове се усещат мощно, а вентилаторите не работят ". По думите му тнелът е бил димящ преди две седмици.

Подобен сигнал стига и до пътната организация. Оттам показаха, че вентилаторите работят, само че се включват автоматизирано, когато концентрацията на нездравословни газове надвиши несъмнено равнище.

Само в едната посока през тунела всеки ден минават 10-15 хиляди автомобила, а след сигналите – от пътната организация въпреки всичко ще пускат вентилаторите и ръчно. Движението в ремонтираната тръба на Витиня ще остане натоварено и в двете посоки до момента в който завърши ремонта от другата страна в посока София. По график това би трябвало да се случи преди зимата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР