Зов за помощ - дете с детска церебрална парализа се

...
Зов за помощ - дете с детска церебрална парализа се
Коментари Харесай

Зов за помощ: Дете с ДЦП се нужда спешно от средства за операция на крака

Зов за помощ - дете с детска церебрална парализа се нуждае незабавно от средства за интервенция и рехабилитация на крайници.

Стаси и нейният брат близнак се раждат при започване на седмия месец. След два месеца престой в неонатология са изписани и следени от редица експерти. С времето обаче излиза наяве, че Стаси има двигателни проблеми.

На 1 година и 6 месеца й е сложена диагноза детска церебрална парализа – спастична хемипареза. Започва дейна рехабилитация в България, само че в това време родителите търсят разновидности за терапия в чужбина.

Спират се на център „ Рибем” в Истанбул и завеждат там детето при започване на 2020 година По тяхна преценка напредъкът, който детето демонстрира за две седмици, е голям на фона на постигнатото в България.

В Турция Стаси е прегледана и от ортопед, който назначава отпускаща интервенция на адукторите и слагане на ботулинов токсин на двете крачета, с цел да се понижи спастичността.

През януари 2021 година турският ортопед открива утежняване на положението на десния крайник, което постанова оперативна интервенция. Стойността на интервенцията е 13 000 евро.

След нея детето ще би трябвало да организира интензивна рехабилитация. За една година нужната сума за рехабилитация е 23 000 евро.

По думите на ортопеда ранната и навременна оперативна интервенция ще предотврати задълбочаване на казуса, а точно цялостното изваждане на ставата, което ще докара до по-сложно и скъпо лекуване.

„ И по този начин от първия си ден до през днешния ден Стаси се бори с следствията от преждевременното си раждане. Премина през доста, само че и сподели, че няма невъзможни неща. Какво още следва ще забележим, само че всичко, което тя реализира дотук, е посредством и на хиляди положителни хора като Вас! Благодарим! За да продължим напред, към момента ни е нужна Вашата помощ и поддръжка! “, споделя майката на Стаси.

Ако имате предпочитание и опция да помогнете на детето, ето по какъв начин може да го извършите:

Чрез превод по дарителска сметка:

Първа капиталова банка
IBAN: BG67FINV91501317515291
BIC: FINVBGSF
Титуляр: Станислава Божидарова Борисова
На номер 17777 с SMS текст: DMS STASI

Или споделете линка:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР