Зоните за платено паркиране в София са най-натоварени в часовете

...
Зоните за платено паркиране в София са най-натоварени в часовете
Коментари Харесай

ЦГМ пише фишове за неправилно паркиране, пикът е от 10 до 14 часа

Зоните за платено паркиране в София са най-натоварени в часовете сред 10.00 и 14.00 ч., сподели шефът на дирекция " Паркиране и подвижност " в " Центъра за градска подвижност "  Румяна Милова пред БНР.
Още по темата
По това време се следят и повече погрешно паркирали коли.

" Това ни накара, нашите контрольори да издават неприсъствени фишове на колите, които са погрешно паркирани в зоните за платено паркиране. Гражданите доста пъти са се възмущавали, че контрольорът ревизира тези, които са платили, а другите, които заобикалят заплащането и паркират в нарушаване, ги подминават. Това се случваше, тъй като самите те нямаха пълномощия да ги глобяват. Вече по-голямата част от нашите контрольори са подготвени и са преназначени на контрольор-инспектори, с всичките пълномощия, които могат да получат за тази активност ", добави Милова.

По думите й, във въведената нова 34-та подзона за платено паркиране, приходите са с към 100 000 лв. повече от домуващите.

Центъра за градска подвижност е поел ангажимент до 30% от приходите от паркиране да се влагат в регионите на София. До няколко дни от ЦГМ, дружно с районната администрация на " Възраждане ", стартират ремонт сред улиците " Три уши " и " Д-р Калинков ".

" Там и в този момент паркират коли, само че настилката е в доста неприятно положение, тъй че ние ще я ремонтираме, както и прилежащите тротоари ", разясни шефът на дирекция " Паркиране и подвижност " в Центъра за градска подвижност ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР