Знанието как точно да перем дънки и изобщо да се

...
Знанието как точно да перем дънки и изобщо да се
Коментари Харесай

Колко често и как да перем дънките си, за да удължим живота им

Знанието по какъв начин тъкмо да перем дънки и въобще да се грижим за дънковата материя е най-хубавият метод да помогнем на обичания си чифт да удължи живота си.
Прочетете още
Колко постоянно

Според някои добре е дънките да се се перат  на всеки две или три носения . Това е нужно, с цел да се отстранен всички замърсявания, миризми и бактерии (достатъчно е да помислим за всички места, на които седим през деня).

Но  не би трябвало и да прекаляваме с прането , защото това съществено ще понижи дълготрайността на материята и ще докара до неизбежно избледняване. Разбира се, в случай че дънките наподобяват мръсни или имат упорити петна, не е належащо да чакаме за плануваното пране.



Перална машина

Преди да сложим дънките си в машината, не би трябвало да забравяме  да ги обърнем наопаки . Това оказва помощ да се защитят влакната на денима. Прането е добре да се прави на деликатна стратегия и ниска температура. Това е от основно значение, с цел да се избегне  стесняване . Добре е да се заобикаля потреблението на перилни препарати с нападателни химикали и да се пропуща омекотителят, който може да добави излишно още химия - която пък ще унищожи тъканта с течение на времето.

Сушене

Най-добре е да оставим дънките да изсъхнат  на   въздух  на тераса или проветриво помещение. Това оказва помощ да устоят по-дълго, да запазят формата си и да се избегнат свиването им.

Ако пък  желаеме да свием  малко чифта дънки, изчакваме, до момента в който останат леко влажни и ги пускаме за малко в сушилнята.



Как да запазим дънките по-дълго чисти

За избегнем честото изпиране,  може да следваме някои от препоръките , които дават от Real Simple.

Например  да почистваме дънките сред изпиранията  чрез забрадка, потопена в сапунена вода, с която отстраняваме обособени петна. Добра концепция е и  да редуваме дънките си  - за задачата просто би трябвало да притежаваме няколко чифта.

Солта и оцетът, добавени към цикъла на пране , могат да оказват помощ за опазване на цвета на денима. Тъй като избелването е най-интензивно при първото изпиране, удачно е да използваме съставките точно тогава.

Може дори  да напръскаме дънките със примес от етерични масла . Това оказва помощ против разпределяне на материята. За задачата смесваме вода и 10 капки етерично масло от лавандула и слагаме в сушилнята за няколко минути. Това ще помогне на панталона да се свие още веднъж.

А в случай че сме се замисляли дали може да  почистваме дънките си по химичен път  - това е нещо изцяло допустимо. Минусът е, че е финансово по-неизгодно. Но в случай че желаеме да запазим дрехата си и да предотвратим избледняването ѝ, изключително в случай че е от висок клас, умерено може да използваме услугите на местата за химическо почистване.

Колкото до това  дали е по-добре да перем дънките на ръка , става известно, че няма значително значение. И умерено може да използваме пералнята, стига просто да следваме верните указания.

 

Източник: lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР