Знамето на Украйна ще бъде издигнато пред административната сграда на

...
Знамето на Украйна ще бъде издигнато пред административната сграда на
Коментари Харесай

Украинското знаме ще се вее до българското пред Столична община

Знамето на Украйна ще бъде издигнато пред административната постройка на Столична община паралелно до българското. Решението на Столичния общински съвет (СОС) е в символ на съпричастност към нещастието на украинския народ, до момента в който трае войната. " За " гласоподаваха 36 общински съветници, " срещу " бяха 14.

Дебатът по импортирания отчет продължи повече от час. Вносители на предлагането са Георги Георгиев, Николай Стойнев и Диян Стаматов от ГЕРБ и Грети Стефанова от " Демократична България ".

В началото на сесията общинските съветници от " Българска социалистическа партия за България " желаеха отсрочване на точката. Обратното предложение направиха от " Демократична България ".

Изказване на Николай Велчев от левицата провокира освирквания. Той уточни, че се базира на фактологията, и съобщи, че през 2014 година властта в Украйна била " взета принудително " и " управлението на Украйна е фашизирано ".

 СОС взема решение за площад Виж още

От Българска социалистическа партия се оповестиха срещу издигането на непознатия байрак и настояха на административната постройка да се вее единствено българското знаме. По време на съвещанието " аленият " консултант Михаил Ставрев даже подвигна българския трикольор.

Георги Георгиев, ръководител на СОС, който е и вносител на отчета, разяснява, че столицата би трябвало да задава трендове, че водачите би трябвало да водят, а не да се преценяват и оправдават. Днес е един от тези моменти в историята, настоя Георгиев и уточни, че е време за виновна, европейска и демократична позиция. Той уточни, че подобен е образецът и във всички европейски столици.

В полемиката се включиха и народните представители от " Възраждане " Петър Петров и Николай Дренчев. Те също се изрекоха " срещу " издигането на украинския байрак. Призовавам общинските съветници да не взимат това решение, настоя Петров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР