Знамение! Чудо! - така десетки варненци, които рано тази сутрин

...
Знамение! Чудо! - така десетки варненци, които рано тази сутрин
Коментари Харесай

Чудо във Варна! Хората се кръстят и радват

" Знамение! Чудо! " - по този начин десетки варненци, които рано тази заран прекосяваха край Морския храм " Св. Николай Чудотворец ", разясниха една доста красива красивата картина. А тя бе бял гълъб, кацнал на пешеходната алея до църквата, видя кореспондент на Varna24.bg .

Страхотно стартират Великденските дни, радват се хората и допълват: това е доста добра прокоба. Много се кръстеха и цитираха текста от Библията:...и Светият Дух слезе върху Него в физически облик като гълъб, който споделяше: Ти си Моят любим Син; в Тебе е Моето снизхождение...

Белият гълъб участва в пророчествата и поверията на редица нации. Мнозина съзират в него дипломат на вярата. Ако човек види инцидентно бял гълъб на открито, това е знак от Господ, че той го следи и пази от беди. Възможно е също по този начин това да е неговият ангел пазител, сочи остаряло вярване.

Друго вярване пък свързва белите гълъби с обич. То гласи, че в случай че човек види два бели гълъба, готвещи се за полет, скоро ще открие същинската обич и ще се задоми.

Част от хората пък виждат в белия гълъб освен това от предвестител на любовта. Много остарели нашенци са чували от баби и дядовци, че видиш ли някъде на открито прелестното пернато, чака те здраве, благополучие и огромен шанс.

Съществува и друго остаряло вярване, обвързвано с тези царствени птици. Според него, в случай че човек види бял гълъб и си пожелае нещо, то безусловно ще се сбъдне.

През 1949 година Пабло Пикасо основава облика на бял гълъб, който в продължение на доста години се трансформира в главен знак на мира.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР