Знам какво направи миналото лято…Вкараха ли Радев и Кирчовците в

...
Знам какво направи миналото лято…Вкараха ли Радев и Кирчовците в
Коментари Харесай

БРУТАЛНО РАДЕВ И КИРЧОВЦИТЕ ВКАРАХА ШПИОНСКИЯ СОФТУЕР PEGASUS ЗА ТОТАЛЕН КОНТРОЛ НАД ОПОНЕНТИТЕ НА ВЛАСТТА. ЗНАЕМ КАКВО НАПРАВИХТЕ МИНАЛОТО ЛЯТО!

Знам какво направи предишното лято…

Вкараха ли Радев и Кирчовците в България шпионския програмен продукт Pegasus, с цел да си бранят „ синергията “?!

От дни в медиите се прокрадват изявления за това, че властта се е изкушила да се брани от инакомислещите по остарелия и добре прочут способ – с подслушване и следене. Лидери на партии, депутати, висши магистрати, цивилен деятели, предприемачи, неопитомени публицисти са вкарани в „ оперативни каузи “, с цел да се „ профилират “. А посредством следене на контактите им, ползвателите на информацията – Радев, Просто Киро и Кокорчо, ще са наясно във всеки един миг – кой би могъл да заплаши необятната им власт.

Това, което никой не разкрива е фактът, че изкушението на новите управници е достигнало такива равнища, че се е стигнало до използването на шпионския програмен продукт Pegasus.И забележете – събраната информация отива в ДАТО, овладяно от вътрешния министър Бойко Рашков, който до момента в който бе част от служебните държавни управления на Румен Радев пробута за шеф Бисер Борисов, а по-късно и Бранимир Димитров за заместител.

Софтуерът Pegasus разрешава брутално нахлуване в персоналното пространство.

Това е повода през лятото на 2021 година, когато се разбра за неговата приложимост в Европа, тематиката да доближи даже до Европейския парламент. Подозренията са, че обект на следене и подслушване с Pegasus е бил даже френският президент Еманюел Макрон и куп френски министри. Грандиозен скандал имаше и в Полша, където шпионирани са били опозиционни политици.

Софтуерът е артикул на израелската софтуерна компания NGO Group. Международно журналистическо следствие откри, че шпионският програмен продукт е употребен за следене на терористи и нарушители, в това число има данни, че по този начин е открит и хванат даже фамозният наркобарон, прочут с прякора си „Ел Чапо“.

Това е „бялата“ страна на Pegasus, тъй като има и друга – „черна“, за която мнозина не желаят да се приказва, в това число и в България. И тя е обвързвана с нещо потвърдено – системата е употребена за подслушване на политически съперници, предприемачи и публицисти в доста страни по света.

Това, което прави програмата за шпионаж изключително скъпа за контролиращите я, е, че Pegasus разрешава външен достъп до микрофона и камерата на телефони, компютри и всички мобилни устройства, без притежателят им въобще да схваща, че е обект на надзор. Освен това – Pegasus може да извлича трафични данни от смарт апаратите, т.е. прави допустимо шпионирането на електронните пощи, диалозите и текстовите известия, които се реализират през приложения като Viber, Telegram, Messenger, Skype и други Обект на шпионаж се оказват даже и местата, на които мобилното устройство се намира, тъй като Pegasus има достъп и до GPS-локализацията.

През юли месец 2021 година, когато абсурдът се развихри в световен мащаб, стана ясно, че израелската компания NSO Group е имала активност и на територията на България посредством друго комерсиално сдружение – „ Съркълс България “ ЕООД.

Фирмата се занимава с разработка на програмен продукт за частни, държавни и неправителствени организации в региона на компютърните технологии и програмен продукт и телекомуникациите. От компанията отхвърлят да имат общо с създаването на шпионския програмен продукт.

Доста сбити са мненията и на формалните български управляващи по това време.

Пред близка до президента осведомителна организация през юли месец 2021 година, от служебното държавно управление на „ синергичния “ Стефан Янев, следено пускат следния фишек: „Администрацията на Министерския съвет не е сключвала контракт с израелската компания NSO Group за доставка на шпионски софтуер“. Толкова… „повярвахме ви“.

„ АФЕРА “ пита – има ли подписан контракт за доставка на софтуера Pegasus от една от специфичните служби?! А, има ли контракт сред израелската компания и друга записана в България частна компания, която си сътрудничи с овладяното от Рашков ДАТО?!

Какво се случва в последните месеци? Известно е, че Бойко Рашков е в охладнели връзки с Румен Радев. Вътрешният министър усети, че няма какво да прави повече на „ Дондуков “ 2 и мина към „ тима “ на Просто Киро и Кокорчо. А пък от началото на януари Просто Киро пое директно контрола върху ДАТО, службата, която получава данните от приложението на Pegasus у нас.

Оттук насетне има единствено един въпрос, чийто отговор „ синергичните “ би трябвало да знаят, че ще стои над главите им като гилотина – шпионират ли се, подслушват ли се, наблюдават ли се съперниците на държавното управление със закупен и конфигуриран през ноември 2021 година програмен продукт Pegasus?

Рашков, знаем, че няма да отговориш, по този начин, както не искаш да разследваш кой поръчва хакерските офанзиви против „ АФЕРА “.

Отговорите обаче се знаят и от други и доста скоро това ще знаят всички тези, които към момента си мислите, че ще продължите да заблуждавате.

Рашков, трагична и завършена е всяка власт, която стартира ръководството си като първото нещо, което прави, е да си обезпечи придобиването на информация… посредством подслушване и шпионаж.

Afera.bg
Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР