Знам, че няма кой да ме чака и затова отивам

...
Знам, че няма кой да ме чака и затова отивам
Коментари Харесай

Везенков: Няма лесно, нужен е много труд

" Знам, че няма кой да ме чака и по тази причина отивам квалифициран ", споделя българинът на път за Съединени американски щати в рубриката " За спорта без клишета " на bTV. 

 

" Късметлия съм, че бях в тази обстановка със мощни съотборници като Петър Стоев и Любомир Асенов ".

 
" Носталгия, не. Взех вярното решение, колкото и мъчно да ми е в този момент. Човек би трябвало да се опитва, би трябвало да види до каква степен се простират силите му. Това върша всеки ден тук, в НБА ", споделя синът на легендата на българския баскетбол и на Балкан Сашо Везенков.
 

" Няма елементарно. Нужни са доста труд, доста ограничения и най-после не всички от тях ще станат баскетболисти ", споделя Саша.

 

ПОСЛАНИЕТО КЪМ ДЕЦАТА

 

" Търпение и да са подготвени да жертват неща за нерешителен резултат ".

" НБА за мен е едно тестване, едно преживяване, за което доста състезатели биха желали да са на моето място. Наслаждавам му се, веселя се, че пребивавам в тази сбъдната фантазия и се пробвам да оказвам помощ на тима си ", продължава Везенков.

" Когато си привикнал да играеш по 30-32 минути и когато доста неща са зависели от теб, когато си бил индивидът, който е решавал мачовете на своя тим, тогава е доста мъчно ментално да свикнеш с новата роля. Но колкото по-бързо го направиш, толкоз по-лесно и по-добре ще играеш ".

 
" Тук се изискват други неща от мен и би трябвало да ги направя на 100%. Тук е по-бизнес, всеки идва, с цел да си свърши работата и след това гледа към идващия мач ".

 

" Да не мислиш какво е станало нощес, а да се фокусираш върху идващия мач. Днес може да си играл 20 минути, на следващия ден да не играеш изобщо. За разлика от Европа, тук има съвсем всеки ден мач. За 14 дни имаме 8 мача. Нямаш време за мислене какво се е случило, а единствено какво следва ".

 

" Трябва да си подготвен на 100% и физически, само че и душевен. От друга страна има доста шансове, само че би трябвало да си подготвен, с цел да ги вземеш ".

 

" Огромна наслада е за мен да виждам българи на своите мачове тук, в НБА. Да виждам български флагове в трибуните . Тази поддръжка ми дава мощ. Хубавото е, че баскетболът още веднъж влезе в домовете на хората. Благодарен съм на всички, които ме поддържат. И на тези в Америка, и на тези в България, които жертват от съня си, с цел да наблюдават мачовете ми ".

 

" Това е най-прекрасната година в моя живот, като се изключи едни 3 секунди. Бяхме на 3 секунди от продобиване на Евролигата. Тези 3 секунди и случилото се във финала против Реал Мадрид не преставам да ги мисля и до през днешния ден. Но за мен има едно значимо нещо, за което съм същински признателен и това е здравето на моите близки и моето семейство. Него не бих го заменил с нищо друго, нищо друго няма значение, с изключение на да бъдем живи и здрави ", споделя Везенков.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР